kararsızım

Bence hiç yoktan iyidir.Yerinizde olsam kayıt yaptırırdım,zaten sürekli devamlılık zorunluluğu yok diye biliyorum kızımın arkadaşlarından,dolayısıyla denemiş olursunuz.Hoşlanmazsa gitmezsiniz. Okula ısrarla gitmek istediği için,bence okula gönderemeyecekseniz ki devlet okuluna yaşı tutmuyor sanıyorum, denemekte fayda var

teşekkür ederim.
evet. denemekte fayda var.
teşekkür ederim.

Anaokuluna gonderin cok iyi olur. Ama lutfen ilkokul icin erken yas grubunda gondermeyin.

burada bir konu vardı o üye eşinden ayrıydı ve geçim sıkıntısı vardı mecburiyetten yaşıtı olmayan çocuklarla anaokuluna göndermişti ve çocuğun öğretmeni hem veliyi hem de çocuğu zor duruma sokacak davranışlarda bulunmuştu. bence biraz daha bekleyin çünkü bu sorunları yaşarsanız belkide çocuğunuz okuldan soğur

evet okumuştum o konuyu.
ben de o yüzden tereddütler yaşıyorum.

evet okumuştum o konuyu.
ben de o yüzden tereddütler yaşıyorum.
çocuğunuzun psikolojisi her şeyden önemli... onu bir şekilde ikna edip daha zamanı olduğunu açıklayın hatta vaktiniz varsa evde ona özel etkinlikler yapın. turistik yerleri gezdirin piknik yaptırın vs vs. umarım ikna olur bıdık..

evet alışır çünkü kendi istiyor. ama yaşı küçük kıyamıyorum. :)

Aslında yaşı küçük falan değil sadece evde kardeşleri olunca onlarla evde siz eğleniyorsunuz moduna girer mi

okulla bir konuşun bizim buradalarda talep yüksek tek sınıf açıyorlar kura çekiyorlar herkese çıkamayabiliyor

aslında bağımsız anaokulu olsa ve 3 yaşındaki de gitse daha iyi olur

çocuk okuldan sıkılır vs gibi şeyleri boş verin siz

ben 3 yaşında anaokuluna başladım

yüksek lisans dahil yaptım şimdi de bu yaşımdan sonra (36) ikinci üniversite okuyorum

neden okuldan sıkılınsın ki

sanki anaokulunda şu filmlerdeki eli sopalı hocaefendiler var

gayet eğlenceli paylaşımlı bir ortam

yalnız genelde küçük yaş sabahları oluyor

mesela bu sene komşunun kızı 07.20 de servise biniyor hali ile hava kapkaranlık

buna rağmen o hırçın kız gitmiş, aklı başında bir kız gelmiş

mümkün olduğunca etkinlikler yapıyoruz ama yemek yerken, uyumaya hazırlanırken bile "yicem, uyucam, büyücem, okula gitcem" diyor. 7/24 aklında yani.

ben de iki kardeş beraber gitse iyi olur diye düşünmeye başladım. cevremizdeki okulları, ikamet sorunu var mı araştırayım yavaştan.
inşallah hayırlısıyla hallederiz.

2012 şubat doğumlu kızım eylülde 54 aylık olarak anaokuluna başladı, biz özel tercih ettik ama bizim anneler grubundan (2012 ocak/şubatlılar) çoğu devlete verdi.
memnuniyetsiz olan yok, biİmkilerden uyum sorunu yaşayan çocuk da yok, devlete bağlı bağımsız anaokulları ilkokul içinde olanlardan daha iyi (yemek, bahçe gibi olanaklar bakımından) ama özellikle bahçeye de çok takılmayın derim, ben koskoca çimbahçesi olan bir okul seçtim ama sadece eylülde ve ekimin ilk yarısında bahçede oynayabildiler
devlet anaokullarında öğretmen ve blunduğunuz çevre çok önemli, eğer bunlar düzgünse çocuğunuz küçük değil, sıkıntı yaşamaz, ama değilse bir sene erteleyin derim.

Kızım 4.5 yaşında krese gidiyor
5.5 olunca seneye eylülde anaokulu
6.5 yaşında İlkokula başlayacak

geçtiğimiz yazı düşününce, o okula devam eden komşu çocukları gayet uyumlu, yardımsever davranıyorlardı. veliler öğretmenlerden memnundu, sınıf annesinden şikayetçiydiler. bu yaza doğru işleri sıkı tutayım ben.

Kızım 4.5 yaşında krese gidiyor
5.5 olunca seneye eylülde anaokulu
6.5 yaşında İlkokula başlayacak
benim de istediğim 5,5 yaşında anaokuldu ama kızım aceleci.

bazı okullarda veliler okula tek kuruş masraf yapmak istemiyor, o zaman da öğretmenin hevesi kaçıyor, artık okulda etkinlik yapmaz hale geliyorlarmış (mesela yerli malı haftası için öğretmen çocuklardan birşeyler istemiş, kek, kurabiye, meyve gibi, ve bazı veliler itiraz etmiş yapılmamış, çocuklar üzülmüş falan) küçükler biraz daha hassas oluyor bu konularda, çabuk etkileniyorlar.
ben de iş bulamazsam seneye devlet anaokuluna göndereceğim, 6.5 yaşında da ilkokula. tek mesele iyi bir öğretmene denk gelmekte.

Anaokuluna gidebilir hevesi olabilir ama 5.5 ilkokul için çok küçük olur..

5,5 yaş ilkokul için erken mi?
Kesinlikle erken. Lutfen acele etmeyin cocugunuzun onunde bir omur var. Niye acele edesiniz ki?

Okuma yazmayi ogrenebiliyorlar o yas grubunda. Ancak okulda bizim yasadigimiz sorun okuma yazmaya gectikten sonra baslar. Okula uyum, davranis problemleri somut islemsel doneme 6~7 yaslarinda geciyorlarken 5.5 yasinda cocugu okula gondererek egitim hayatini zora soknus olursunuz.

Hep daha cok calismak daha cok cabalamak daha cok zaman ayirmak zorunda kalacak.

Kucuk yas grubu ogrencilerimin GENELI sinifin bi tik gerisindedirler.

inşallah çocuklarımız her zaman her yerde iyi insanlara denk gelirler.
sen de inşallah gönlüne göre bir iş bulursun.
Anaokuluna gidebilir hevesi olabilir ama 5.5 ilkokul için çok küçük olur..
önce anaokulu meselesine adapte olayım da ilkokulu zamanı gelince düşüneceğim.

doğrudur.
benim de planım 5,5 yaşında anaokulu, 6,5 yaşında ilkokuldu ama kızım erken başladı okul istemeye.

doğrudur.
benim de planım 5,5 yaşında anaokulu, 6,5 yaşında ilkokuldu ama kızım erken başladı okul istemeye.
Devlet ana okuluna iki yıl gidebilir zaten. Bir yıl gittikten sonra hemen ilkokula diye bir kaide yok. Bence gönderin bu kadar istekliyse.

inşallah çocuklarımız her zaman her yerde iyi insanlara denk gelirler.
sen de inşallah gönlüne göre bir iş bulursun.

önce anaokulu meselesine adapte olayım da ilkokulu zamanı gelince düşüneceğim.

her ikisi için de inşallah, ne yapıyorsak onların geleceği için yapıyoruz, her zaman önce onlar için hayırlısı olsun. iş konusundan umudumu kaybediyorum yavaş yavaş ama bakalım, o konuda da hayırlısı diyorum artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…