• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kararsızım...

kızlar benim durumumda şimdi eş durumu tayini. öğretmenim ve 11 Ağustos'da eş durumu tayini açılacak. benim çalıştığım okul Antalya'nın Kemer İlçesinde ve ben Antalya merkezde oturuyorum. okul servisi ile gidip geliyorum. geçen yıl çok zorlandım bu yol yüzünden. sabahın 5'inde kalkıp hazırlanıyorum. bir de görev yaptığım okulun yurdu var. orada da nöbet tutmak zorundayım. bu yıl eşimle çocuk düşünüyoruz artık. merkezde bana yakın okullarda da iyi okullar hiç açılmıyor maalesef. ücrada kalmış okullar açılıyor. bu yüzden öğrenci profili sıkıntılı okullar var. şuanki okulumda ders anlatmaktan çok zevk alıyorum. çünkü öğrenci ne verirsen onu alıyor. öğretmen lisesiymiş daha önceden şimdi anadolu lisesi formatında. ama öğrenciler iyi. benim kararsızlığım ya tayin isteyeceğim ve ders işlemekte zorlanacağım bir okula gideceğim bunu hiç ama hiç istemiyorum. ya da bu okulumda kalacağım ama bu yolun zorluklarını çekeceğim. çocuk da düşünüyorum. bu yoğun tempoda nasıl olur? kararsız kaldım. devlet bir de sürekli bu özür grubu tayininde mevzuat değişikliğine gidiyor. bir şeylere zorluk çıkarıyor. siz olsanız ne yapardınız.
ben olsam profili sıkıntılı demeden evime yakın bir okul seçerdim
profili sıkıntılı ne demek ?
varoş mu ?

herkesin tecrübeleri ne kadar farklı ve ne kadar farklı şeyler öğreniyorum şuanda tüm bu yazılanlarla düzgün bir karar verebiliriz eşimle. sonuçta benim için teoriden çok tecrübe önemli. çok teşekkür ediyorum hepinize.

ben olsam profili sıkıntılı demeden evime yakın bir okul seçerdim
profili sıkıntılı ne demek ?
varoş mu ?
varoşluk değil. sorunlara çözüm üretilemeyen ve sürekli sorunlar karşısında yalnız kaldığınız bir yer demek daha doğru olur. ciddi sıkıntıların olduğu okullar. zira yaşadığımız yer varoş değil.

varoşluk değil. sorunlara çözüm üretilemeyen ve sürekli sorunlar karşısında yalnız kaldığınız bir yer demek daha doğru olur. ciddi sıkıntıların olduğu okullar. zira yaşadığımız yer varoş değil.
varoş dediğimiz birçok yerde de güzel okullar var ayrıca ama benim seçim yapacağım okullar sıkıntılı olacak o yüzden böyle iki arada bir derede kaldım.

Okul ve öğrenci profili elbette dikkat edilmesi gereken konular. Staj yaptığım okul o kadar ama o kadar rezildi ki, hala öğrenci dövme vardı, ki bu en hafif sorundu, her derse girişimde umarım bugünü de sağ salim atlatırım diyordum. Sınıf ağası vardı her sınıfta, yeri gelirdi öğretmenler kendine ağa diyen öğrenciden sınıfı susturmasını rica ederdi. Öğretmenlerin arabalarına sürekli hasar veriyorlardı. Uzak bir yerde olduğundan araçsız gitmek çok zordu. Bir de meslek lisesiydi, insana zarar verecek şeyler yapıyorlardı kendi kendilerine. Demem o ki eğer bu tür yerlerse bayana kalan, düşünmesi ve endişelenmesi çok normal. Özellikle Anadolu Lisesi gibi bir okuldan geçene daha da zor.
:KK57: Teksas Endüstri Meslek Lisesi mi acaba? :KK53:

:KK57: Teksas Endüstri Meslek Lisesi mi acaba? :KK53:
Ağlanacak hale yorumunuz sayesinde güldüm :) Keşke öyle olsaydı, okulun bazı demirbaşları branşa göre öğretmenlerin üstüne zimmetlenir, bu okuldaki öğrenci değil canavarlar, gıcık oldukları öğretmene zimmetli ne varsa özellikle onlara zarar veriyorlardı. Zaten kilitli bir kapıyı açmak onlar için iş bile değildi. Korktuğu için dersinden geçiren öğretmenler, öğrencinin yerine yazılı kağıdını dolduranlar... Hepsi canını korumak için. Bu tür şeyleri düşündüğümde köy okulları o kadar cazip geliyor ki...

Ağlanacak hale yorumunuz sayesinde güldüm :) Keşke öyle olsaydı, okulun bazı demirbaşları branşa göre öğretmenlerin üstüne zimmetlenir, bu okuldaki öğrenci değil canavarlar, gıcık oldukları öğretmene zimmetli ne varsa özellikle onlara zarar veriyorlardı. Zaten kilitli bir kapıyı açmak onlar için iş bile değildi. Korktuğu için dersinden geçiren öğretmenler, öğrencinin yerine yazılı kağıdını dolduranlar... Hepsi canını korumak için. Bu tür şeyleri düşündüğümde köy okulları o kadar cazip geliyor ki...
Bu disiplinsizliğin önlenmesi için eğitimciler olarak önerileriniz neler? Değerler eğitimi mi, aile eğitimi mi? Sonuçta madde kullanımı ve aile içi şiddet bu kadar yaygınken okulların bu hali tesadüf değil. Öğrenci bu canavara tam olarak ne zaman dönüşüyor? Samimiyetle merak ediyorum.
Konu sahibi, konunuzu saptırmış gibi oldum ama gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bence Kemer'e yakın bir ev seçeneğini düşünmelisiniz. Ailemde birçok öğretmen var, okuldan okula motivasyonun ne kadar değiştiğini biliyorum. Mesele "zeki öğrenci" meselesi de değil. Muhtemelen bu disiplinsiz okullarda da diğer okullarla aynı oranda zeki öğrenciler var.

Bu disiplinsizliğin önlenmesi için eğitimciler olarak önerileriniz neler? Değerler eğitimi mi, aile eğitimi mi? Sonuçta madde kullanımı ve aile içi şiddet bu kadar yaygınken okulların bu hali tesadüf değil. Öğrenci bu canavara tam olarak ne zaman dönüşüyor? Samimiyetle merak ediyorum.
Konu sahibi, konunuzu saptırmış gibi oldum ama gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bence Kemer'e yakın bir ev seçeneğini düşünmelisiniz. Ailemde birçok öğretmen var, okuldan okula motivasyonun ne kadar değiştiğini biliyorum. Mesele "zeki öğrenci" meselesi de değil. Muhtemelen bu disiplinsiz okullarda da diğer okullarla aynı oranda zeki öğrenciler var.
bu çok boyutlu bir kavram tatlım. ailesel problemler ergenlik çağıyla beraber hız kazanıyor ve sen iyi bir rehber olmaya çalışsan da aile idare ve öğrenci arasında sıkışıyorsun. çoğunluğun problemli olduğu okullarda inanın tek başına öğretmen bu sorunların üstesinden gelemiyor. bence bakanlığın aile eğitimi konusunda daha farklı çalışmalar yapması gerekiyor. çünkü bu problemlerin çıkıs noktasında en masum olan taraf bana göre öğrenci oluyor. o ne gördüyse ailesinde okula da onu taşıyor. değiştirme noktasında idealist davranmaya kalktığında sen çok zarar görüyorsun çevremdeki örneklerde bunu gördüm. değiştiremediğin zaman da sistemin içinde eriyip gidiyorsun. maalesef. hem bunlara sürekli maruz kalan taraf oluyorsun hem de çözümsüzlük karşısında kendini aciz hissediyorsun. ben çevremde olup bitene de duyarsız bir insan değilim. yapımda ben maaşımı alayım da ne olursa olsun düşüncesi hiç olmadı. öyle yapıda olsam zaten her şeyi görmezden gelmenin rahat bir insan olmanın yolları çok. kendimi de bildiğim için tereddütlüyüm. ama bu konu aile, bakanlık ve öğretmen işbirliği ile çözülecek bir konu. tek başına bir öğretmen Battal gazi filmindeki Cüneyt Arkın gibi hayali kalıyor.

Önleyebilecek şeyler var, ama köklü olmaz, küçük çapta değişim yapar. Ben hep saygılı davranırım, dinlediğimi belli ederim öğrenciye. Yanlışım olursa özür dilerim, hem de sınıf içinde. Çünkü çocuk olmaları saygıyı hak etmedikleri anlamına gelmez. Davranışımla örnek olmazsam yapmasını da bekleyemem. (Klasik örnek sigara içmeyin diye öğüt veren müdür, konuşması bitince sigara yakar.)

Bu tipte olanların ya ailesi saldım çayıra düşüncesinde ve çok ilgisiz, öğrenci ilgiye muhtaç ya da yine ailesi bizim oğlana laf etmişsin, bizim kıza düşük not vermişsin diyerek okulu ve öğretmenleri suçlayan insanlar. Haliyle bundan güç alıyorlar.

Hesap sormaya gelen veliye ya da çocuğuna caydırıcı cezalar olmalı. Bu insanlar çocuğunda sorun olduğunu anlayacak düşüncede değiller. Hesap sormaya geldiği öğretmenin 1 yazılısına giremeyecek mesela öğrenci, o zaman dayılanamazlar. Elbette benim yazdığım ceza örneği eşitliğe aykırı. Misal vermek için yazdım, başka şeyler bulunabilir. Para cezası olabilir belki de. Rehberliğe de çok iş düşüyor. Sıkı çalışmalı.

Lise dönemindeki öğrenciler genelde 1. sınıfın 2. döneminde başlıyor, gittikçe artıyor. Eğer abisi, ablası ile aynı okuldaysa daha önce başlıyor.

yeri geliyor mesela annesi ve babası boşanmış bir çocuğun sır arkadaşı oluyorsun dinliyorsun onu korumaya ve bu bunalımda madde bağımlısı vs. olmaması için elinden geleni yapıyorsun. ama bu konudaki çabaların da veli tuhaf bir yapıdaysa karşına çok farklı sorunlar çıkabiliyor. hadi çıksın diyorsun ama bu seferde sistemdeki boşluk seni korumaya yetmiyor. iyi niyetle yaptığın her şey zararına dönüveriyor. öğretmenler kolay bir işle uğraşmıyor. şimdiki okulumda da var sorun ama çözüme ulaşıyor sorunlar ve ben öyle olunca çok mutlu oluyorum. işte bak ne güzel bir kişi kazandım diyorum.

bu çok boyutlu bir kavram tatlım. ailesel problemler ergenlik çağıyla beraber hız kazanıyor ve sen iyi bir rehber olmaya çalışsan da aile idare ve öğrenci arasında sıkışıyorsun. çoğunluğun problemli olduğu okullarda inanın tek başına öğretmen bu sorunların üstesinden gelemiyor. bence bakanlığın aile eğitimi konusunda daha farklı çalışmalar yapması gerekiyor. çünkü bu problemlerin çıkıs noktasında en masum olan taraf bana göre öğrenci oluyor. o ne gördüyse ailesinde okula da onu taşıyor. değiştirme noktasında idealist davranmaya kalktığında sen çok zarar görüyorsun çevremdeki örneklerde bunu gördüm. değiştiremediğin zaman da sistemin içinde eriyip gidiyorsun. maalesef. hem bunlara sürekli maruz kalan taraf oluyorsun hem de çözümsüzlük karşısında kendini aciz hissediyorsun. ben çevremde olup bitene de duyarsız bir insan değilim. yapımda ben maaşımı alayım da ne olursa olsun düşüncesi hiç olmadı. öyle yapıda olsam zaten her şeyi görmezden gelmenin rahat bir insan olmanın yolları çok. kendimi de bildiğim için tereddütlüyüm. ama bu konu aile, bakanlık ve öğretmen işbirliği ile çözülecek bir konu. tek başına bir öğretmen Battal gazi filmindeki Cüneyt Arkın gibi hayali kalıyor.
Yanlış anlaşılmayayım, ben sizi duyarsızlıkla filan suçlamıyorum zaten. Dediğiniz gibi o yaştan önce müdahale edilmeli diye düşünüyorum. Okul öncesi vs. mi çözer ne çözer, bazen ben de üzerinde kafa yoruyorum onun için sordum.

Yanlış anlaşılmayayım, ben sizi duyarsızlıkla filan suçlamıyorum zaten. Dediğiniz gibi o yaştan önce müdahale edilmeli diye düşünüyorum. Okul öncesi vs. mi çözer ne çözer, bazen ben de üzerinde kafa yoruyorum onun için sordum.
keşke buna etraflıca bir çözüm bulunsa ve herkes bunun ucundan tutsa bu problemler de olmasa. burada açılan birçok konuya bakın eğitime ve eğitilmeye ne kadar ihtiyacımız var. her konuyu üye olduğumdan beri okumaya anlamaya çalışıyorum. bildiklerim ölçüsünde hiçbir konuyu gırgıra almadan çözüm odaklı cevaplamaya çalışıyorum. ama maalesef yaşanılan gerçekle teorideki birbirine uymuyor. buradan pay biçin :) nitekim bir öğretmen her yerde öğretmen o bir gerçek :)

En kotu karar kararsızlıktan iydir.bunu düşün ona gore kararini ver

Back
X