• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kararsızım...

Sanırım atnmayi bekliyorsunuz siz de. Evet atanmadan önce en bbüyük sorun atanmak sonra hicbirsey önemli değilmiş gibi geliyor ama. Hayat bu sorunlar çıkabiliyor. Sorumluluklarınız artabiliyor. O yüzden ben bu eleştirileri çok hoş karşılaşıyorum.ama sizin için dua ediyorum. Siz ya da yakınımızda kim atanmayi bekliyorsa hakkıyla atanır gireve başlarsınız inşallah yakında.
öğretmenim atanmışsınız,okul beğenmiyosunuz kusura bakmayında..... yolmuş,yok merkez okul sorunuymuş....böyle mi öğretmenlik yapıyorsunuz seç beğen al...... bence atandığınıza şükredin ve şikayet etmeyin,yol açılır elbet bir şekilde.

Sanırım atnmayi bekliyorsunuz siz de. Evet atanmadan önce en bbüyük sorun atanmak sonra hicbirsey önemli değilmiş gibi geliyor ama. Hayat bu sorunlar çıkabiliyor. Sorumluluklarınız artabiliyor. O yüzden ben bu eleştirileri çok hoş karşılaşıyorum.ama sizin için dua ediyorum. Siz ya da yakınımızda kim atanmayi bekliyorsa hakkıyla atanır gireve başlarsınız inşallah yakında.
inşaallah senin içinde her şey güzel olur canım benim. kızmadım sana ben senin durumunu anlayışla karşılıyorum ve dua ediyorum atanman için. ama atanınca sen de bu problemlerle uğraşacaksın inan bana. o yüzden şimdiden oku bu yazılanları :)))

ben atanmayı bekliyorum evet. ve 7senedir gerek sağlık sorunu gerek özel sebeplerden kpss giremedim.o sürectede öğretmenlik yaptım.ücretli ve özel kurumlarda.gayet herşeyden haberdarım öğretmenim. o yüzden binlerce atanmak için bekleyen öğretmen varken bu şekilde burun kıvırılıp beğenilmeyen bahaneler üretilen çok şey gördüm. elbette ki başka sebeplerde olabiliyor ama atandım ben artık kurtuldum mevzusunda olupta ukalalık peşinde koşanda çok var... sözüm arkadaşa değil,ama yüzde seksen böyle. tecrübelerle sabit.ücretli de olsa kadrolu kadar görevlerimi yerine getirdim,asla savsaklamadım işimi.ama atanıpta yok okul iyi değil yok müdür iyi değil yok veliler kötü tok uzakk gibi bahanelerede tahammülüm yok ozaman bi zahmet öğretmen olmayın yani.....birşeyi elde edene kadar insanlar.sonrası pufff..... inşallah bu sene atanıcam bende,darısı atama bekleyen herkese.

evet canım. bu yol çocuk bir yaşındayken ne kadar sorun olur ki... annem destek olacak ama yine de beni düşündürüyor.
yanlış anlamayın bu dediğimi... çocuk düşünüyoruz demişsiniz ya, çok sağlıklı olsanız dahi bebişin ne zaman geleceğini Allah biliyor. o yüzden bu kadar sıkı planlar yapmayın derim. doğum izni ücretsiz izin kullanırken de tayin isteyebiliyorsanız, biraz denersiniz gidip gelmeyi. mutlaka yorucu olacaktır.

kadın olarak sorumluluklar fazla. eşim anlayışlı Allah'tan bir şey eksikse falan hemen düşünmeden yapar. geçen yıl evimle doğru düzgün hiç ilgilenemedim. kafamda tayin isteme şekillendi. ama yine de tarih yaklaştıkça acabalar sıkıntısı bastı.
yanlış anlamayın bu dediğimi... çocuk düşünüyoruz demişsiniz ya, çok sağlıklı olsanız dahi bebişin ne zaman geleceğini Allah biliyor. o yüzden bu kadar sıkı planlar yapmayın derim. doğum izni ücretsiz izin kullanırken de tayin isteyebiliyorsanız, biraz denersiniz gidip gelmeyi. mutlaka yorucu olacaktır.
dediğinizi yanlış anlamadım kesinlikle buna emin olun.

gorevinizi hakkıyla yaptığınıza suphem yok. Ben ücretli çalışan öğretmenlerin ne kadar fedakar olduğunu goruyorum. Kendi branşında bir ücretli öğretmen geldi okula sonra ihtiyaç kalmayınca göndermek istediler ben de benim derslerimi alın arkadaş kalsın ben ek ders almasamda olur dedim. Çunku onun da çalışmaya ihtiyacıvvardı. Ve işini de gayet güzel yapıyordu aslında bekarken size verilen bütün görevleri yapabiliyosunuz ya da cocugunuz yokken. Ama evlilik ve çocuk sizi ikiye üçe boluyor. Ve özellikle idare daha önemli hale geliyor.
ben atanmayı bekliyorum evet. ve 7senedir gerek sağlık sorunu gerek özel sebeplerden kpss giremedim.o sürectede öğretmenlik yaptım.ücretli ve özel kurumlarda.gayet herşeyden haberdarım öğretmenim. o yüzden binlerce atanmak için bekleyen öğretmen varken bu şekilde burun kıvırılıp beğenilmeyen bahaneler üretilen çok şey gördüm. elbette ki başka sebeplerde olabiliyor ama atandım ben artık kurtuldum mevzusunda olupta ukalalık peşinde koşanda çok var... sözüm arkadaşa değil,ama yüzde seksen böyle. tecrübelerle sabit.ücretli de olsa kadrolu kadar görevlerimi yerine getirdim,asla savsaklamadım işimi.ama atanıpta yok okul iyi değil yok müdür iyi değil yok veliler kötü tok uzakk gibi bahanelerede tahammülüm yok ozaman bi zahmet öğretmen olmayın yani.....birşeyi elde edene kadar insanlar.sonrası pufff..... inşallah bu sene atanıcam bende,darısı atama bekleyen herkese.

senin kızgınlığın bize olmamalı canım çok içerlemişsin atanmama hususunda ama biz atamıyoruz ki kimseyi. evli bir bayan olunca sorumluluklar artıyor. insanız sonuçta. ben de ücretli öğretmenlik yaptım 1 yıl. belki oranın kadrolu öğretmenlerinden daha çok çalıştım. geçen yıl ücretli öğretmen arkadaşlarım vardı okulda arkadaşın da dediği gibi ek derslerimizi paylaştık. ama aile olunca işler farklı oluyor. yol problem oluyor evet. enerjinin büyük çoğunluğu zaten bitmiş oluyor. evde seni bekleyen sorumlulukların var. çocuğu bile gördüğün gibi düşünerek acaba nasıl olur, acaba şöyle mi olsa düşünerek planlıyorsun. halbuki ortada bir şey yok şuan. ama düşüncesi bile hayatını şekillendirmek için yetiyor. ben kırıcı gelen bu mesajlarınızı artık içinizdeki sıkıntıya veriyorum ve gerçekten sizin için dua ediyorum.

okula yakın yerden ev tutsanız bir de araba alsanız. eşiniz araç ile eve gidip gelse olmaz mı ???

okula yakın yerden ev tutsanız bir de araba alsanız. eşiniz araç ile eve gidip gelse olmaz mı ???
evet aslında bu da mantıklı. araç var. en iyisi bu akşam oturup etraflıca konuyu konuşmak. içimdeki sıkıntı da gitmiş olur ve net bir şeye karar vermiş oluruz. en kötü karar bile kararsızlıktan iyiymiş derler ya çok doğru :)

Merkeze atan mecbur bi sekilde gideceksin zaten hem kadrolar cok oldugu icin ders saatinde cok olmaz sikintin olmaz ben Istanbul'da girdim fena okullarda derse alisiyorsu bir sure sonra cocuk yuzunden mecbur katlanacaksin hem nobet olayi da az buz bisey degil ki bilirim cok geriyordu beni ya :(

Sorunlu velileri cekmektense yolu cekerdim sizin yerinizde olsam. Ben oyle yaptim. Merkezden ilceye geldim. Daha huzurluyum. Aman aman Allah veli gazabindan korusun. Simdiki zamanda ogrenci olmak varmis.

öğretmen öğrenci seçmemeli bence...
oyüzden yakın olanı tercih edin..sizin göreviniz bilgi vermek karşınızdaki kim ve ne şartta olursa olsun...

Bence konyaaltı tafına taşının. Biraz daha yakınlaşmış olursunuz. hemde orta olur. Memursunuz nihayetinde doğum izni süt izni var bu kadar telaş etmeyin. Nöbet de tutmazsınız Ki zaten daha çocuk düşünüyosunuz, sanırım hamile değilsiniz. Bence tayin istemeyin, 1 sene daha bekleyin derim. Büyük şehirde bizde 1.5 saat yol gidiyoruz. Sorun etmeyin bence.

öğretmenler sadece zeki çocuklara mı ders veriyorlar, bence okul ayırt etmemelisiniz bu konuda, hem çocuğun anlayamaması ya da geri kalmasında öğretmeninde rolü var, sırf bu yüzden yer değiştirmek istememeniz bence saçma, çocuk için diyorsanız evinizin olduğu yerde bir okul daha mantıklı olur, çünkü hem çocuk hem tempo zor
Okul ve öğrenci profili elbette dikkat edilmesi gereken konular. Staj yaptığım okul o kadar ama o kadar rezildi ki, hala öğrenci dövme vardı, ki bu en hafif sorundu, her derse girişimde umarım bugünü de sağ salim atlatırım diyordum. Sınıf ağası vardı her sınıfta, yeri gelirdi öğretmenler kendine ağa diyen öğrenciden sınıfı susturmasını rica ederdi. Öğretmenlerin arabalarına sürekli hasar veriyorlardı. Uzak bir yerde olduğundan araçsız gitmek çok zordu. Bir de meslek lisesiydi, insana zarar verecek şeyler yapıyorlardı kendi kendilerine. Demem o ki eğer bu tür yerlerse bayana kalan, düşünmesi ve endişelenmesi çok normal. Özellikle Anadolu Lisesi gibi bir okuldan geçene daha da zor.

Ben hic ogrenci secmedim. Veli seciyorum. :KK45:
evet aslında öğrenci odaklı bir sorun olmuyormuş merkezde veli odaklı sorunlar yüzünden bıktık diyor merkezde çalışan arkadaşlar. öğrenciyle sorunu çözersin ama veliye laf anlatamazsın diyorlar. hepimiz sınıf atmosferinde birtakım sorunlar yaşarız. bizler o çocuklar için rehberiz. ama işte veliye anlatamıyorsun bunları. bu yüzden merkezdeki çocuklarda problem fazla farkındayım.

okul ayırt etmeyin bence
bakarsınız gideceğiniz okulda bbir kac sıkıntılı cocuga yararınız olur

Okul ve öğrenci profili elbette dikkat edilmesi gereken konular. Staj yaptığım okul o kadar ama o kadar rezildi ki, hala öğrenci dövme vardı, ki bu en hafif sorundu, her derse girişimde umarım bugünü de sağ salim atlatırım diyordum. Sınıf ağası vardı her sınıfta, yeri gelirdi öğretmenler kendine ağa diyen öğrenciden sınıfı susturmasını rica ederdi. Öğretmenlerin arabalarına sürekli hasar veriyorlardı. Uzak bir yerde olduğundan araçsız gitmek çok zordu. Bir de meslek lisesiydi, insana zarar verecek şeyler yapıyorlardı kendi kendilerine. Demem o ki eğer bu tür yerlerse bayana kalan, düşünmesi ve endişelenmesi çok normal. Özellikle Anadolu Lisesi gibi bir okuldan geçene daha da zor.
burada meslek lisesinde çalışan bir öğretmen arkadaşımızın bayan boğazını sıkmışlardı okulda sırf sınıfı susturmak istediği için. okul idaresi de bir şey yapamadı. olayın üstünü kapattılar. arkadaşımda bir sonraki tayinde hemen yer değiştirdi. bunları da bildiğim için galiba maddi külfeti olsa da biraz daha dişimi sıkmam lazım. evi orta noktada bir yere taşımak daha mantıklı gibi şimdi de. :KK43: herkes uzak yerlere gidiyor sonuçta.

burada meslek lisesinde çalışan bir öğretmen arkadaşımızın bayan boğazını sıkmışlardı okulda sırf sınıfı susturmak istediği için. okul idaresi de bir şey yapamadı. olayın üstünü kapattılar. arkadaşımda bir sonraki tayinde hemen yer değiştirdi. bunları da bildiğim için galiba maddi külfeti olsa da biraz daha dişimi sıkmam lazım. evi orta noktada bir yere taşımak daha mantıklı gibi şimdi de. :KK43: herkes uzak yerlere gidiyor sonuçta.
Daha fena şeyler de var da, ben moralinizi bozmak istemedim anlatarak. Staj dönemi aya vursak tatilleri çıkarıp 5 ay ya gitmişimdir ya gitmemişimdir, ama o 5 ay bana 5 yıllık tecrübe ekledi ve de korku.
Evi taşıyın, hem o kadar yol çekmemiş olursunuz hem de bildiğiniz ortamda ve öğrencilerle devam edersiniz. Hiç olmadı kendinizi sıkarsınız ve size araba alınır, onunla gidi gelirsiniz.

evet aslında öğrenci odaklı bir sorun olmuyormuş merkezde veli odaklı sorunlar yüzünden bıktık diyor merkezde çalışan arkadaşlar. öğrenciyle sorunu çözersin ama veliye laf anlatamazsın diyorlar. hepimiz sınıf atmosferinde birtakım sorunlar yaşarız. bizler o çocuklar için rehberiz. ama işte veliye anlatamıyorsun bunları. bu yüzden merkezdeki çocuklarda problem fazla farkındayım.
Tayin istemenizin bir de su acidan faydası olabilir. Eğer bebeginiz doğmadan yeni okulumuzda göreve başlar ve idareyi tanıma imkânınız olursa karşılıklı anlayışla bazıssorunları daha kolay atlatabilirsiniz. Mesela benim mayisda dogum iznim bitti ama idaremi tanıdığım için rapor alma ihtiyacı duymadım. Bana ders programı vermediler ve hergun belirli bir saat idareye yardım edip evime bebeğine geliyordum. Tanımadığınız bilmediğiniz bir idareyle bu süreçleri atlatmakbiraz daha ssıkıntılı olabilir.

Back
X