Kararsızım, fikrinizi alayım dedim

littlefairy

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.929
8
641
46
İstanbul
merhabalar arkadaşlar, benim bir problemim var şu an. çok şükür aile eşle ilgili bir mevzu değil.

şimdi efendim başlayayım anlatmaya, şu yaşıma geldim insanların hep kötü günlerinde yanında olmuşumdur. lakin şu an birinin kötü gününde yanında olup olmama konusunda kararsızım. çalıştığım iş yerinde ilk başladığım senelerde benim şefim gibi bir bayan vardı. fazla uzatmayayım. çok problemler yaşadık. çok tartıştık. neyse 2004 dönemi kriz dönemi benim babam kalpkrizi geçirdi falan 1 ay kadar doğru dürüst işe gelemedim o arada bu bayanın işine son verilmiş. giderkende kına yaksın demiş gitmiş. ben güya şikayet etmişim , arkasından dolaplar çvirmişim falan filan. insanalr bu sebepten iş yerinde belli bir dönem arkadaşlık etmediler yalnızdım. neyse hamile kaldım falan bu bayanın en yakın arakadaşı objektif bir insandır. benimle arkadaşlık kurdu. tamamıyle iyi niyetle başlamış ve halende devam eden bir dostluk. lakin bu dostuma bile diğer iş arkadaşları benimle arkadaşlık ettiğiiçin tavır aldılar, küstüler. ne ben nede bu dostum aslında bu olayların hiç yaşanmadığını inandıramadık. neyse bu dostum halen bu bayanla görüşmekte, arkadaşım onun yada senin birbiriniz ile ilgili duyguları beni ilgilendirmez der geçer. neyse geçen yaz üzerindne 2 sene geçmiş olayın, eşimle bir tatil beldesindeyiz eve dönüyoruz bu bayanı gördük, selam vermek istedim. eşimde tanır arkadaşltır bu bayanla. neyse çok kötü bir tepkiyle karşılaştım, yanındaki tanımıyorum , hayatta yüzne bir daha bakmam gibi bir sürü ağır söz işittim, hiç bir şey demeden onca lafa rağmen iyi günler dedim çektim gittim. eşimde insanlık yaptık selam verdik nedşr bu kin dedi . neyse sadeteee geleyim.. bu bayanın dün babası vefat etmiş ve defnedilmiş. ve benim dostum olan bayan arkadaşımda gel baş sağlığına gidelim diyor. açıkçası alacağım tepkiden ve sinirlerimin bozulmasından korkuyorum. dostum, olurmu hiç onun en acılı günü senide görmekten mutluluk duyar diyor ama ben çok kararsızım. hatta barışırsınız falan diyor. sonuçta ben bir hata yapmadım ama senelrce bir hata yapmış yada çok kötü biriymiş gibi muamele gördüm, insanlara iş yerimde kabul ettirene kadar çok uğraştım. kendimle ilgili konuşurken başkalarını dedikodularını yapıyor ilan edildim. dostum olan bayan arkadaş seni çok aynlış bilmişim der mesela . bana hayatım 2 senesini zindan etti, insanlık yapıp selam verdiğimde gene aldım boyumun ölçüsünü. şimdi ben ne yapayım deyin bakayım. gideim mi gitmeyeyim mi, gene insanlık namına başsağlığı dileyim mi dilemeyim mi

Ölüm konusu çok farklı.Siz gidip başsağlığı dileyin.Böyle bir zamanda bile tepki verirse onun ayıbı olur artık.
ınsanlığınızı yapın ne olursa olsun.a.s.

ben her zaman acılı günlerde destek olmaktan yanayım ama o kişinin bundan memnun olacağını sanmıyorum.

hatta daha da ileri gidip acımla eğlenmeye mi geldin gibilerinden bir laf da edebilir orda, daha da üzülürsünüz sonrasında..

bu sebepten yerinizde olsam gitmezdim ben..

Gidiceğin bir arkadaşlığın yok o bayanla.Üstelik senden hoşlanmıyor.Diğer arkadaşının dediği gibi acılı gününde seninle barışacağını da düşünmüyorum.Aksine normelde olduğundan daha kötü davranacaktır.Niye kendini gitmeye mecbur hissediyorsun onu anlayamadım.Sonuçta bu kişi arkadaşın değil.ıyi niyetli düşündüğüne eminim ama gitsen başsağlığı dilesen oda bundan memnun olsa barışsanız onunla bunca olandan sonra arkadaşlık yapabilecekmisin?

Canım,ben olsam giderdim.Çünkü böyle kötü günlerde insanlar bütün çevresini yanında görmek ister karşındaki her ne kadar dostlukdan anlamasada.Büyüklük sende kalsın ve git.Eğer o durumda bile sana ani tepkiler verirse kişiliğle ilgili problemleri olduğunu düşünürüm.Ama çokta görmemek lazım sonuçda babasını kaybetmiş çok fazla sağlıklı düşünmesini beklemekte yanlış olur bence.
Dediim gibi ben olsam giderdim.Yine son karar senin.

ben olsamda gitmezdim aslinda sizin olayin uzerinden bi kac sene geciyor bir yerde karsilasip selam verdim diyorsan sana demedigi kalmamis
cok kin tutan birisi
gitsende pek mutlu olmaz gibi geliyor bana
yinede icindeki sesi dinle

Başsağlığı dilemek bir insanlık göstergesidir.Aynı selam vermek gibi.
Ama selama bu tepkiyi vermiş biri insnlıktan ne kadar anlar bilemem.

Ben olsam gitmem.
Madem sizi tanımıyormuş,siz de onu unutun gitsin,yok farzedin.

Canımcım onu tanıyan biri olarak ne git ne gitme diyebilirim. Fazla dengeli bir insan olmadığını çok açık....
Ama heee insanlık bende kalsın ben gidip taziyemi dileyim dersen amenna ama ani bir tepkiyede hazırlıklı ol derim.

ayy ne kadar ilginç koca koca insanlar bi insanın lafından etkilenip konuşmuyorlar küsüyorlar fln
iş yerindeki insanlar gerçekten ilginçmiş tuhafıma gitti

ben olsam gitmezdim telefonla arar öyle baş sağlığı dilerdim
ama gitmeme sebebim onun bana yaptıkları değil onunla konuşmamam samimi olduğum biri olmaması ne işim var şimdi gibi düşünmem olurdu

Canım bence arama da. Neden biliyor musun şimdi o seni düşmanı gibi görüyor. Ve insan böyle zayıf bir anında düşmanıyla karşılaşmak istemez.

hakket telefonda da ne söylenirki zaten, kem küm faln filan, bence direkt meşgule verir zaten
neyse çok teşekkür ederim arkadaşlarrr
bu sorunuda böylece atlatmış oldum.
elinize yüreğinize sağlık

Sanırım kararınızı vermişsiniz ve bence de doğru karar vermişsiniz, ancak benim anlamadığım nokta seneler sonra bile size kötü olaylar yaşatıp iş yerinde sizi zor durumda bırakan birisine selam verecek ve hatta arayı düzeltmek isteyecek kadar değer veriyorsanız neden şimdiye kadar kendisiyle konuşmadınız, zorla da olsa anlatmadınız sizi yanlış anladığını?
Yanlış anlaşılmak çok üzücü bir durumdur, bu konuda çok sıkıntı çektiğinize eminim..
Sevgiler;

Son düzenleme:
ya kararınızı vermişsiniz sakın değiştirmeyin bencede,o siz gittiğinizde hayıflanıp geldiğinizi düşünebilir,sonra o kötü gününde sizi yanında görmek isteseydi zaten yanında olurdunuz,ne arayın ne gidin kararınızdan vazgeçmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…