Karar yalnızca kadının mı?

Burada problem zaten beklentilerin uyusmamasi. Adam kadinin cocuk ve evlilik istemedigini biliyor, 5 sene once de biliyordu muhtemelen.

Bu durumda kendi yolunu cizecek. Kadin da aksini 1 yildir biliyorsa o da kendi yolunu cizecek. Radikal farkliliklar ve orta yol olamaz, hemfikiriz.

Benim vurgulamak istedigim kisim ise, evlilik ve cocuga muhtemel son gibi bakilmasi. Yani 5 yil neden uzun olsun ki, 25 sene de beraber olsalar evlenmeleri veya cocuk yapmalarinin muhtemel oldugu ve adamin bundan mahrum kaldigini dusunmek ilginc.

Kadin adamin isteklerine kulak verip kariyerine devam edemiyor. Zaten yuz ornegin doksaninda edemiyor ama, spesifik olarak da bu ornekte edemiyor, konu sahibi belirtmis acikca.

Yani evlenmek ve cocuk sahibi olmak eninde sonunda olacak sey de, kadin kaprisleri yuzunden erteliyormus gibi okuyorum yorumlari. Sizinki oyle degil ise sizi tenzih ederim.

Kapris değil tabi ki.
Herkesin beklentileri ve hedefleri farklıdır.
Kimse kimseyi kariyer için veya çocuk sahibi olmak istiyor diye eleştiremez.

Ben iki kişinin dusuncelerine de hak veriyorum. Gerçek duygularını yaşantılarını bilemiyoruz. Yüzde yüz bir yorum yapamıyorum. Sadece anlatilanla tahminler arasında kalıyor yazılanlar. 5 sene adama göre uzun diyorum çünkü 1 senedir ısrarcı olduğunu okuyarak. Kadına göre belki 10 seneydi adamın ısrarıyla 5 seneye indi onu da bilmiyorum.

Her neyse genel olarak hemfikiriz. Ben bu konuda orta yol göremiyorum. İlişkinin devamı için. Çünkü gelecek günlerden beklentiler uyuşmuyor.

Ne karar verecekler merak ettim.
Kürtaj da büyük sorumluluk gerektiriyor.

Kişi kendi bedeni üzerinde tek hak sahibidir
Birinin sana birşey vermiş olması onu kabul etmem gerektiği anlamına gelmez
Çocuk diyemeyiz oluşan hücrelerin yumağı için süregelen tartışmalar da bir sorun yok mu
Her gün bu kadar insan öldürülürken
Evet eğer bir adam baba olmak istiyor ise burda kadın ikna olmalı

Iliskide kişinin kendi alanı olmasına inananlardanim. Bu da sizde kişisel alan midir?
Yoksa paylaşılan alan mi?
Haber vermesi taraftariyim.
Ancak erkeğin herhangi bir hakkı olmadığı kanaatindeyim.

Madem hedefleri var, hazır değil ve 9 ay boyunca o cocugu taşıyacak olan kadın ise bunun kararını kendisi vermeli. Adam psikolojik olarak baskı yapacak bile olsa söylemek lazim.

Ciddi bir birliktelikleri varsa ileride bunu ona mutlaka söyleyecektir. Adamın güvenini sarsmak olur. Belki ilişkileri bozulacak.

Simdi söylemesi hem aralarında gizli saklı bir şeyin olmadığını hem de hayatları üzerinde karar alırken birbirlerine karşı anlayışlı olmaları gerektiğini gösterir.
3nity 3nity

Kadın kararlı durursa bir şekilde adamı ikna edeceğini sanıyorum.

Ancak adam evlilik ve bebek istiyor, kadın buna yanaşmıyor. Bu kısım da bana bencillik olarak geldi. Kadın tamamen kariyeri konusuna yogunlastiysa adamın ne sucu var.

Anne olmak isteyen ve kocası istemediği için çocuk sahibi olamayan kadınlara üzülüyoruz eğer adam da çocuk sahibi olmak istiyor fakat kadının kariyeri yüzünden olamıyorsa burada da durup bir düşünmek lazim.
5 yıl çok uzun bir süre hem de.

Kadın bilişim sektöründe ve su an bulunduğu ve ogrenmeye çalıştığı şey için disiyle tırnağı ile geldiği bir noktada. 1 yıl ara vermek çok şeyi değiştiriyor malesef.
Bu zamana kadar ki emekleri hiç olacak gibi hissediyor. O kadar abartılı değil bence
Ama tabi kişi kendini ve işini daha iyi bilir.
Adam bunu hep biliyordu.

Genel olarak yorumunuzu anlayabiliyorum ama su algiyi anlayamadim.

Kadin kariyerine yogunlasmak istiyor, adam evlilige ve cocuga.

Biri digeri durumunda isteginden mahrum kalacak.

Nicin evlilik ve cocuk isteginin kariyer isteginden daha ustte oldugunu dusunuyorsunuz?

Yani neden kadinin yaptigi bencillik de adaminki degil o halde?

Aslında istek var ve hazir çocukta olmuşken bu bize sebep olsun mantığında olabilirmiş adam
Bu arada kadının düşüncesi adamın baskı yapacağı. Ama 5 yıldır taniyordur artık.

bu konuda babanın bilmesi gerekli. belki hayat arkadaşını ikna eder. kadın panikten yanlış kararlar verebilir tek başına.

sonuçta tecavüzle zorla hamile bırakılmamış.tek karar kendisine ait değil.

ne garip bu durumda genelde kadınlar evliliğe can atar arkadaşınız istemiyor

O konuda bir şey diyemem. Arkadaşımla taban tabana zıt hayatlar yaşıyoruz ama evlilik konusunda beni de eşimin ikna etmesi gerekti. Hayattan beklenti meselesi sanırım. Benim de hayat tarzım eşimle birlikte yasayacagim tercihini barindirsaydi 30 umdan önce evlilik dusunmeyebilirdim.

Biz olsun diye bu kadar uğraşırken o kalbi atan can'a tek başına karar alıp yok etmek istiyor !!!
birşey yapıyorsan sonuçlarına katlanacaksın..
Babasına elbette söylenmeli, belki yaşaması adına bir şans olur

Evli de değillermiş bu durumda erkek bencilce hareket eder hem evliliğe bahane hem çocuk... Aslında erkeğin hayatı değişmeyecek ama kadınınki değişsin diye baskı yapabilecek. İlişkileride bozulacak. Siz karışmamalısınız çünkü her iki durumdan da pişmanlık duyabilir ileride.
Bazen hiç fikir almadan kendi başımıza düşünüp karar vermemiz gereken şeyler gelir başımıza bu da o durumlardan biri.
Kimse aldırmalı ya da aldırmamalı dememeli. Ama ben olsam hemen evlenebilecek bir durumum varsa aldırmazdım.

Bi de ben kaderde bazı şeylere müdahale etmememiz gerektiğine inananlardanım. Evlenmeseydim şuan ülke ülke dolaşıyor olacaktım. Evlenmeden önce de ülke ülke dolaşan biriydim hala devam ediyor olacaktım. Ülkeleri dolaşmak hayalimdi. Ama sonra bunun sonu var mı dedim kendime sonraki planım ne olacak? Evlenmek ve anne olmak cevabını aldım kendimden o halde yaşım çok geçmeden yapmalıyım bunu ilerde gitmediğüm yerlere evladımla da eşimle de gidebilirim dedim ve evlendim

erkeğin söz hakkı var ancak butun yük genelde kadında

Iliskide kişinin kendi alanı olmasına inananlardanim. Bu da sizde kişisel alan midir?
Yoksa paylaşılan alan mi?
Her birimizin beraber oldunuz insandan ziyade başka bir hayatımız var özel zevklerimiz sırlarımız var olmalıda
Fakat
Bir ilişkide bireysel alan olması gerektiği gibi ortak alanların olması gerekir aksi takdirde ilişki yürümez bu konuda orta yolu bulmak mümkün

Son düzenleme:
Erkeğin bu konuda söz hakkı olduğunu düşünmüyorum, kadın çocuk doğurmak isterse baba adayını seçer zaten, birlikte çocuk büyütebileceği adamı seçer, yine erkeğin çok söz hakkı olmaz. Kadın zaten doğurmayacaksa erkeğin sözüne yine gerek yoktur.

Ama bunca paylaşımda bulubduğu kişi ile böyle bir kararı paylaşmamayı seçmesi bana doğru gelmedi, ya ilişkileri problemlidir ya da kadın erkeğe sadece bu konuda drğil başka konularda da yalan söylüyordur.

Evlenmek,anne olmak uzun vadede planları içerisinde yoksa ki yok,söylemeyebilir gayet. Adam anlayış gösterip saygı duyamayacaksa,baskı kurmaya çalışacaksa söylememeli.

lütfedip haber verebilir ama erkeğin söz hakkı yok, olmamalı.
eğer baba olmak istiyorsa anne olmak isteyen biriyle birlikte olsun.

ben de bu durumda erkeğe söz hakkının düştüğünü düşünmüyorum. fakat bunu haber vermeli. ben aldıracağım der, günlerce kavga ederler belki ama yine de haberi olmalı. hem birlikte yaptıkları bir şey bu sonuçta, süreci birlikte atlatmalılar hem de bu kadar büyük bir şey saklanmamalı

Herkese merhabalar..
Konuya vaktini ayıran çok kişi oldu, hepiniz sagolun.
Son durumu bildirmem gerektiğini düşündüm
Bugün arkadaşımla görüştük ve bence olabilecek en kötü şekilde sonuçlanmış.
Karar verip babaya haber vermiş
Anlatmış her seyi ve bebegi asla istemediğini söylemiş.
Baba adayı da evlenmek ve bebeği dünyaya getirmek konusunda kadının tahmin ettigi gibi ısrar etmiş.
Ve is ayrılık noktasına gelmiş.
Bunu yaparsan benim için her şey biter gibi bir konuşma yapmis adam.

Kadın da madem öyle bitsin demiş.
Buraya kadar her şey tahmin edilebilirdi.
Tahmin edilebilir olmayan, kadın kurtajdan da vazgeçti. Adamdan da ayrıldı gibi oldu. Şimdi ortada yine bir çocuk var.
Ve kadin bu seferde çocuğu doguracagim ama haber vermeyecegim demeye başladı :)

Bence bunu da yapmayacak ve işler aralarında tatlıya bağlanacak gibi. Sadece bu git gel ler o meşhur hormonlardan olsa gerek..
Çünkü kariyeri için bile bir plan yapmış durumda.
Onun aklındaki bebek 3 aylıkken yarım gün şeklinde ise dönüp 6 aylıkken tam gün başlamak. Böylece kaybedeceği zaman minimum olacak .
Adam da evden çalıştığı icin eğer birlikte bazı şeyleri asabilirlerse çokta dert olmaz sanırım. Zaten adam yanıp tutusuyor ve bakarda çocuğa.
Şu an geriye barismaları kaldi :) umarım o da olur.
Ben tekrar müdahil olmadığıma memnunum. Bunun için de fikrini belirten herkese teşekkür edeyim istedim :)

Kocam hamile olsa benden habersiz benim bebeğimin yaşamina son verse tabiki de hoşuma gitmezdi yani iki taraf da bilmeli kesinlikle.

Her ne kadar kadinin.kararı diye düşünsem de henuz fetus bile olmamis bir.yavrunun dünyaya gelisine engel olunmasi icime sinmemisti ilk mesajı okuduğumda.
Tabi 5 aylik kız anasi olarak baska türlü dusunemezdim.
Cok ama cook sevindim buna yaa..
Bu bebek arkadaşıniz ve.sevgilisine büyük mutluluk getirecek, eminim ! Bence olabilecek en.güzel şey olmuş. En kötüsü deyince bende.aldirdi sanmistim..
Sağlıkla gelsin minis..

X