Karar yalnızca kadının mı?

Bu tip konularda ilişkinin iki tarafından biri bebeği istiyorsa o bebek doğmalı diyorum ben. En azından konuşmalılar bu konuyu ikisinin de bebeği neticede.
Yani nasıl kadın anne olmak istiyorsa erkek de isteyebilir.
Hani benim gözümde bu bebeği aldır baskısı yapan erkekle sormadan bebek aldırmak aynı şey.
İki tarafta istemez aldırırlar sorun yok ama diğerinin de bebeğiyken erkek veya kadın istemeyen taraf yüzünden isteyen tarafın bebeği elinden alınamaz.
Saklaması çok yanlış olur. Doğurmak istemiyorsa da bebeğin babasını da buna ikna etmeli o adamın da bebeği. Aldıracaksa da sevgilisinin rızası olmalı bence.
Tabi tek gecelik bir şeydir kalkıp adama soracak değil karar kendi kararı ama burada bir ilişki var ve babaya söz hakkı tanınmalı

Kadına tek hak verdiğim nokta, gerçekten gebelik ile birlikte kariyeri büyük darbe alır. Esimin işi dolayisi ile tanıştığım biri, gececegi yolları az çok biliyorum. Hamilelik, doğum, bebek bakımı 6ay-1 yıl uzak kalması çok şey değiştirir.

Söylemezse öyle yada böyle bir şansı olabilir ama söylerse kesin kötü gibi bakıyor.

Peki sizce ne kadar dahil olmaliyim?
Kadınla çok yakın can ciğer arkadaş değilim
Bu konuyu gelip bana anlatması zaten beni çok şaşırttı
Anlatmıs olmasının tek sebebi bana göre zaten benim düşüncemi biliyor olmasi. Kürtaja sıcak bakmadigimi biliyor, yalan soylemesine destek olmayacagimi biliyor. Acaba ikna edilmeyi mi bekliyor?
Çok yakın değilsem, net olarak karışmam diyorum ben.

Kadın bebeği kendi başına yapamayacağına göre buna da sadece kendisi karar veremez.
Tabi ki bilmeye hakkı var.

Çok yakın değilsem, net olarak karışmam diyorum ben.

İlk başta böyle düşündüm bende sonra çok yakın olsam, sanırım daha çok korkardım karışmaya.
Burada ben fikrimi söyler, ikna etmeye çalışırım ama o da farkında yakınlık derecemizin kendi karar verir.
Ve çirkin bir düşünce ama en kötü ihtimal ikna oldu soyledi kötü sonuçlandı. Iki yakin dost Birbirimizi kaybettik falan durumu yok.
Doğru olduğunu düşündüğüm şeyin yapılması adına çok bencil bir düşünce farkındayım.

Boyle bi yalan saklanamaz vicdan yuku cok agir olur. Kadinin ilerleyen zamanlarda dayanamayip soylemesi olasi, zamaninda ben kurtaj olmustum diye. O zaman daha beter olur her sey.
Erkegin ne cevap verecegini de bilmiyoruz bu adamlarin hepsi bi garip, korkup aldirma yoluna da gidebilir. Bence once sebepleri cok saglam sekilde siralayip psikolojisinin kotu oldugundan ve israr kaldiramayacagindan bahsedip soylesin aldiracagini.

Boyle bi yalan saklanamaz vicdan yuku cok agir olur. Kadinin ilerleyen zamanlarda dayanamayip soylemesi olasi, zamaninda ben kurtaj olmustum diye. O zaman daha beter olur her sey.
Erkegin ne cevap verecegini de bilmiyoruz bu adamlarin hepsi bi garip, korkup aldirma yoluna da gidebilir. Bence once sebepleri cok saglam sekilde siralayip psikolojisinin kotu oldugundan ve israr kaldiramayacagindan bahsedip soylesin aldiracagini.

Peki bu konuda en son konuşmamız kararsız şekilde sonlandı.
Söylemesi konusunda müdahil olmali miyim?

Adam anlayışlı biriyse tabi ki söylesin
Ama bencilse kadını düşünmeyip kendi isteği için baskı yapacaksa söylemesin
Sonuçta o taşımayacak karnında o kadar acıyı zorluğu o çekmiycek

zaten birlikte yaşıyorlarmış evlilikten niye kaçıtyor ki...kendi hayatını kaosa çevirenlerin ülkesi olduk valla.... hamileyse hamile saklayacak ne var... hem niye istemiyor ki bebeği... benim hormonlar başıma vurdu sanırım herkez doğursun istiyorum :)) ben yapamıyorum siz yapın bari :)))

tüm yük kadının. kendi bildiği gibi yapsın. onu ikna etmeye çalışmak büyük sorumluluktur. tüm zorlukları kendı göze almalı. kendi hamilenin zorluklarını yasayacak. kendı doguracak kendı buyutecek. belkı adam da kadının yanında olacak ama cogu sorumluluk kadında olacak. icabında adam 5 yıl sonra kendını terk edebılır kendı cocugun tum sorumluluklarını göğüsleyebılmelı. adam cocuk ıster nolacak kı

Peki bu konuda en son konuşmamız kararsız şekilde sonlandı.
Söylemesi konusunda müdahil olmali miyim?
Ben olsam mudahil olurdum ya.
Sonucta size danismis.
fikriniz sorulmamis degil yani abes olmaz. Onun da yardima ihtiyaci var zaten her fikir iyi gelir.

o çocuğu başkasından yapmadıysa ve sonuçta tek başına da yapmadığına göre söylemeli adama

Yani doğurmayacaksa, gerçekten istemiyorsa adam bilse ne olacak? Erkeklere göre birşey yok ki, onlar aman doğur bebeğimiz olsun modunda olurlar halbuki bütün yük kadının üzerinde. 9 ay karnında taşımak, bu hamilelik ve doğumun alternatif maliyetleri falan öyle erkeğin ev işlerine yardım etmesi, bebeğin mamasını yedirmesiyle ödenmez. Kimse kendini kandırmasın. Anne ile çocuğu arasında çok daha farklı bir bağ var. Ve bir yorumda da söylenildiği gibi, erkeğin dikkat etmesi gerekiyordu demek ki dikkat etmemiş ve hamilelik durumu ortaya çıkmış. Bu durumda hiç söz hakkı yok. Anne ile babayı bir tutmak, ikisinin de aynı haklara sahip olduğunu düşünmek bana doğru gelmiyor.

Toparlayayım, cevabım doğurmamakta kararlıysa adamın bilmesi gereksiz.
Adama söyleyecekse de bu işe siz karışmayın derdim ama arkadaş olarak fikriniz sorulmuş. Fikriniz neyse onu söyleyin, yazdıysanız bile gözden kaçırdım kusura bakmayın.

Çocugu kadın taşıyor diye çocuk onun tapulu malı degil, babası ona cocuk verilmeyecek kadar şerefsiz biri olmadıgı surece ben söylemesi taraftarıyım. bunu da neden böyle yazdım cunku burada okuyoruz eslerine turlu iskenceler etmis öküzler var, bosanma arefesinde kadın hamile oldugunu ogreniyor bence onlar aldırırken eslerinin haberi olmaması daha iyi tabii. ama bu durumda ben kesinlikle söylemesi taraftarıyım o bebek sadece kadının cocugu degil.

Yani doğurmayacaksa, gerçekten istemiyorsa adam bilse ne olacak? Erkeklere göre birşey yok ki, onlar aman doğur bebeğimiz olsun modunda olurlar halbuki bütün yük kadının üzerinde. 9 ay karnında taşımak, bu hamilelik ve doğumun alternatif maliyetleri falan öyle erkeğin ev işlerine yardım etmesi, bebeğin mamasını yedirmesiyle ödenmez. Kimse kendini kandırmasın. Anne ile çocuğu arasında çok daha farklı bir bağ var. Ve bir yorumda da söylenildiği gibi, erkeğin dikkat etmesi gerekiyordu demek ki dikkat etmemiş ve hamilelik durumu ortaya çıkmış. Bu durumda hiç söz hakkı yok. Anne ile babayı bir tutmak, ikisinin de aynı haklara sahip olduğunu düşünmek bana doğru gelmiyor.

Toparlayayım, cevabım doğurmamakta kararlıysa adamın bilmesi gereksiz.
Adama söyleyecekse de bu işe siz karışmayın derdim ama arkadaş olarak fikriniz sorulmuş. Fikriniz neyse onu söyleyin, yazdıysanız bile gözden kaçırdım kusura bakmayın.

Ben fikrimi paylastim.
Söylemesi gerektiğini düşünüyorum
Konuşmanın sonunda hissettiğim biraz daha devam edersek soylemeye ikna olur gibi geldi. Bunu yapmadım
Sorumluluk almaktan kaçtım, ilgilendirmez diye düşündüm.
Ama sonra vicdanım rahat etmedi. Hem böyle bir şey saklanarak ilişkiye devam edilmesi adama haksızlık gibi, hemde bir kadının böyle bir süreci tek başına yaşaması, bunu saklayarak yaşaması zor gibi geldi.
O yüzden tekrar soracak olursa, yine ikna etme çabası göstermemeli miyim? Yoksa fikrimi daha net belli edip biraz daha sen bilirsin nezaketinden vazgeçip, bu iliski boyle de kurtulmaz a mi gelmeli?

Çocugu kadın taşıyor diye çocuk onun tapulu malı degil, babası ona cocuk verilmeyecek kadar şerefsiz biri olmadıgı surece ben söylemesi taraftarıyım. bunu da neden böyle yazdım cunku burada okuyoruz eslerine turlu iskenceler etmis öküzler var, bosanma arefesinde kadın hamile oldugunu ogreniyor bence onlar aldırırken eslerinin haberi olmaması daha iyi tabii. ama bu durumda ben kesinlikle söylemesi taraftarıyım o bebek sadece kadının cocugu degil.

Aralarında geçen saklı özel bir durum yoksa baba adayı öyle biri olmaktan çok çok uzak. Birlikte gittiğimiz bir yerde bile benim oğlumu omuzlarından indirmez. Evin her işini yapar ve bununla gurur duyar vs. Zaten annesi de yabancı olduğu için biraz Türk erkegi profilinden uzak.

Şöyle bir güncelleme yapmam daha dogru olacak,
Adamın haberi olmasına gerek yok diyen bu konuda fikrini belirterek neden soylerse çok sevinecegim.

Adam mutlaka bilmeli diyen de benim kadını adama söylemesi yönünde ikna etmeye çalışmam doğru mu, yoksa karismamali miyim, diye fikrini de belirtirse çok faydalı olacak benim için :)
Eger düşüncenizi tahmin ediyorsa sizin onu ikna etmeniz icin soylemesi muhtemel.
Siz elinizden geleni yapin aldirmasin ileride aldirirsa cok pişman olucak.aldirip da mutlu olan hic gormedim.

Ben fikrimi paylastim.
Söylemesi gerektiğini düşünüyorum
Konuşmanın sonunda hissettiğim biraz daha devam edersek soylemeye ikna olur gibi geldi. Bunu yapmadım
Sorumluluk almaktan kaçtım, ilgilendirmez diye düşündüm.
Ama sonra vicdanım rahat etmedi. Hem böyle bir şey saklanarak ilişkiye devam edilmesi adama haksızlık gibi, hemde bir kadının böyle bir süreci tek başına yaşaması, bunu saklayarak yaşaması zor gibi geldi.
O yüzden tekrar soracak olursa, yine ikna etme çabası göstermemeli miyim? Yoksa fikrimi daha net belli edip biraz daha sen bilirsin nezaketinden vazgeçip, bu iliski boyle de kurtulmaz a mi gelmeli?
kalanına arkadaşın kendi karar versin.
daha fazla müdahil olmanı doğru bulmadım.
karşılıklı medeni insanlar gibi oturup konuşssunlar.
sonuçta ikisi yaptı.
mesuliyeti ikisi taşıyacaklar.
dışarıdan 3. şahısların yorumu durumu zorlaştırır.
sevgilisine söylesin ve de kararını da söylesin.
ortak bir çözüm bulsunlar

X