karar veremiyorum yardımm

adiyef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
548
5
96
42
Konya
kızım 4 aylık.sezeryanla doğum yaptım.tabiki belli bir süre çocuk düşünmüyorum hangi korunma yöntemini kullanacağıma karar veremiyorum.ben vajinal muayeneden çok fazla korkuyorum.bu yüzden spiral taktırmam imkansız.siz hangi korunma yöntemini kullanıyorsunuz fikir verebilirmisiniz

ufff canım ya
aynı dert bendede var
napcamı şaşırdım
emzirdiğim için doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum
spiralda taktiramam ben çok fazla geriliyorum altan muayenede çok kasıyorum kendimi
deri altına takılan hormon çubukları var oda emzirirken olmuyormuş dediler
eeee nolacak ozaman?
şimdilik eşim korunuyor ama buda beni rahatlatmak yerine dahada endişelendiriyor nolur nolmaz yani

spral taktırmak istemedigne göre fazlada secenek yok aslında
-prezervatif (çogu eş istemeyebilir hissizlik yüzünden)
-dogum kontol hapı ( kullanmamak ısteyebilirsin hormonları bozdugu için)
-geri çekme yöntemi (güvenli bi yöntem değil ve son anda ilişkiyi kesmek zevkli olmaz)

3 aylık iğneler var kızlar emzirenlerde kullanabiliyor bildiğim kadarıyla
tabi oda hormon

al bendende okdar..şu iğnelerimi bi araştırsak kızlar yaa yan etkisi vs ne acaba?
kesin koruyormu?

benim kızım 6 aylık doğumdan beri adet görmeyi bekliyordum spiral taktırmak için geçen hafta adet görünce ilk iş ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezinde soluğu aldım ve büyük bir cesaret göstererek spirali taktırdım. takılırken çok hafif bir ağrı oluyor ama sonra geçiyor. o kadarda korkulacak bişey değilmiş. önemli olan burada kendini serbest bırakıp fazla kasmamak. normal doğum yaptım buradaki hafif bir ağrıyamı dayanamıyacağım dedim kendi kendime. bence emzirirken en iyi yöntem spiral. 10 yıl koruyuculuğu var ve istediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz. herkese tavsiye ederim.

ama cesaret gösterip taktırmak önemli...
bide onların çeşitleri varmış kimi alerji yapıyomuş kimi adet düzensizliği kimi spiralle hamile kalmış bunları duyunca vazgeçtim..

slm kızlar, bende spiraldan korktuğum için doğum kontrol hapı da içmek istemediğimden, doktorum üç aylık iğne yaptı üçüncü ayın sonunda bir üç aylık daha olucam. Ama bu uzun süreli korunma yöntemi olarak sağlıklı değil sanırım çünkü sadece 6 ay için yaptı daha sonra baska bi yöntem seçicekmiş

iğneler nerdeyse yüzde yüz koruyor kızlar çünki yumurta üretimini durduyor
ve zamanla adet görmüyorsunuz tekrar çocuk sahibi olmak istediğinizde
en az 1 sene önceden kesilmesi gerekiyorki yumurtalıklar tekrar çalışmaya başlasın
hemen hamile kalınamıyor yani spriali bende taktırdım evet 10 yıl kouryor
takarkende acımıyor yanlız bende sancı yaptı ve sürekli akıntı oldu adetim çok yoğun geçti
bir ay sonra çıkartmaya gittiğimde kaymış olduğunu söyledi doktor
hamile kalmamışım allahtan ben emzirmiyorum doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum şimdilik düşünüyorum

kızlar sakın iğne vurduymayın ben 3 aylık vurdurdum çookk pişmanım vurdurduğumdan beri adet görüyorum 2 gün kesiliyor 2 hafta sürüyor hep böyle bir arkadaşımda vurdurmuş o da hiç adet olmuyormuş.çok yan etkisi var baş ağrısı mide bulantısı v.s sakın arkadaşlar.

bende 15 gün oldu doğum yapalı normalde hap kullanıodum hapla hamile kaldım oyüsden prezervatif kaydirigubbakcemile3 napim baska güveniliri yok

herkes de farklı etki yapıyor demek ki. doğumdan sonra 50 gün kanamam tüm hızıyla devam etti ve üç aylık iğneyi yaptırdıktan sonra hemen kesildi. Reglim de de bi sorun yok Allaha şükür bi yan etkisini görmedim ben

spiralmi kaymış iyiki bişey olmadı canım yaaa..yok en iyisi prezervatifle eşinin korunması sanırım tabi ikna edebilrisek....

çok sağolun kızlar da okurken içim karardı resmen.ne yapsak zararlı.kadınların boşuna bir sürü hastalığı olmuyor.hep bu hormonlardan.şu spirali bana bayıltarak taksalar yaa.

bende spirali taktıracaktım ama akıntım olduğu için dr önermedi ilkönce ilaçla akıntıyı tedavi etmemiz gerekiyor dedi ama malesef ilaçda kullanamıyorum. (hem doğum sonrası spirali pek tavsiye etmediler bi süre rahimin kendini toparlaması için beklemekte yarar var demişte bi ebe arkadaşım) bende tek çare olarak üçaylık iğnelerden yaptırdım internette araştırdğım kadarıyla %90 lık bi koruması varmış. bende hiç bir kanama, mide bulantısı,başağrısı falan yapmadı, hatta ara kanama olabilir demişlerdi o bile olmadı. bana uygun en iyi yöntem bu bence. alkisalkisalkis

bende spiral taktırdım hiç problem olmadı hiçte abartıkları gibide bi acı olmadı korkmayın doğum yaptınız kızlar spiral ne ki diye düşünün bu arada ben takılmış ebe kalkabilirsin dedi ben ne zaman taktın dedim anlamadım bilee kasmayın arkadaşlar

arkadaşlar hepimiz yeni yaptık doğumu anladığım kadarıyla 3buçuk aylık bir oğlum var benim de, hormonlarla uğraşmayın derim ben, biz geri çekme yöntemini kullanıyoruz ilaç iğne hayatta yaptırmam bebeğimi emziriyorum onların sağlığı için biraz zevklerinizden feragat edin ne olur ki, yani eşlerinize de anlatın durumu hiç bir eşin bu durumda zevki uğruna psikolojinizi bozacağını düşünmüyorum yani, zevk az geliyosa başka şekillerde daha renkli hale getirin ilişkinizi ne bilem karşısında dans edin filan :) hepsini de ben mi anlatayım yanii :)))

biz kadinlar için ne zor her sey ya
ben bir ara hap kullandim kilo aldirdi, biraktim bir daha asla kullanmam
prezerfatifi esim istemiyo
spiralde ben cesaret edemem. birde onu taktirdikdan sonra cikarilmasi var
esim kendi korunuyor. en iyisi bu simdilik. onunda esime zararini bilelem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…