Karar veremiyorum doğuma yardımmmmm

ben ilkini normal yaptım ama çok pişman oldum. Sigorta hastanesinde 3 saat şiddetli bir şekilde suni sancı çektim. Öldüm öldüm dirildim. Bebeğimde az kalsın ölüyordu doğumda. Herkesin vucut yapısı farklı. Kimisi çok kolay normal doğum yapar kimiside benim gibi çok zor doğurur. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve asla normal doğum istemiyorum. Yapamamda zaten. Eğer normal doğum tek seçeneğim olsaydı ikinci bir bebeği de asla ve asla düşünmezdim.

arkadasim sizin dogumunuz zor olmus olabilir. ama normal dogum hakkinda boyle konusmaniz ilk defa dogum yapacaklari korkutabilir.
herkesin agri esigi farklidir. ha birde su var sunni sanci normal sancinin iki kati diyor yasayanlar. ben iki tane normal dogum yaptim. her zaman da diyorum hiç pisman degilim.

kılzar ben 39+2 yim cuma 40 oluyoruz pazrtesiyede beklşiycez bakalımsonrası allah kerim inş. vakitlice gelirde bende sizlere anlatırım
beni normal doğumu zor geçenlerin anlattıkları hiç tedirgin etmiyor herkesin ağrı eşiği farklı yaşayıp görücez ama bence yaşamaya değer bir tecrübe
belki bizde ikincide kesinlikle diycez ama acemilikle gözüm kapalı gidicem vallh ne heyecean ne korku ne tedirginlik sadece oğlumla kavuşmanın vereceği sonsuz mutluluğu düğşünüyorum başkada birşey yok aklımda

Kızlar burda karar veremiyordum ancak suyum az olduğu için 15.11.2009 da 37+5 de bebeğimi sezeryanla doğurdum ve inanın korkulacak birşey değil ...

Kızlar burda karar veremiyordum ancak suyum az olduğu için 15.11.2009 da 37+5 de bebeğimi sezeryanla doğurdum ve inanın korkulacak birşey değil ...

canım gözün aydın bitanem sanırım bu topiğin devamı benden gelecek bende henüz daha karar veremedim normalmi yoksa sezeryanmı olsun diye bakalım canım daha erken ama karar vermekte gerekiyo erkenden bence doktorumu değiştirdim bu seferki sen nasıl istersen öyle yaparız dedi :uhm:

kızlar bence sız kaarar vermeyın bırakın gıdısat neyı gosterırse onu olun yaa benım dogum vaktıme varken oglum 15 gun erken dogud ve normal oldu yanı o benı elımde deıldı ıstesem sezeryana almıcaklardı bıle belkı sımdıde hamıleyım kızım olucak ınsallah 3 bucuk ay sonra dr plesanta asagıda sezeryan olabılır dedı ama ben normal ıstıorum oyuzden bırakın hıc urasmayın hıc beklememeggınız bı anda bebısler gelebılır kendınızıde sıkmayaın bebıslerıde artı normal doum burda yazıldıgı gıbı korkunc bısı asla deıl haberınız olsn ben 3 saatte doum yaptım ve hala norml ıstıorum sakın korkmayın ozel hastanede dogum yapıosanız sayet hıc korkulacak bısı deıll

canım nerelerdesin ya bebeği enfeksiyon kapmış yoğun bakımda falan dedin bi daha haber vermedin ama sağ salim kavuşmuşsunuz sanırım ne güzel allah ayırmasın inş....

evet kızlar bebeğimin kalbinde delik var birde solunum sıkıntısı çekiyordu bu yüzden 12 gün yoğunbakımda kaldı. şimdi daha iyi. Deliği de kontrol altında tutulacak. allah kimsenin başına vermesin gerçekten zor canım. Birde öğrendiğim birşey oldu sezeryanla doğan bebeklerin çoğunda solunum sıkıntısı çekebiliyormuş ve genelde 2-3 gün gözetim altında tutuluyorlarmış..

çok geçmiş olsun canım :1hug:

geçmiş olsun canım allah şifa versin ama bu tür sorunların artık günümüzde çaresi var biliyosun allah uzun ömür ve sağlık versin bebişine.............

Bu Türkiye de böyle uygulanıyor...kişileri doktorlar sezeryanlara yönlendiriyorlar...çünkü bu ekstra daha fazla kazanç anlamına geliyor...gelişmiş ülkelerin hiçbirinde bu tercih doğumu yapacak kişiye bırakılmıyor...sadece bir seçenek var gününü bekleyerek normal doğum yapmak...o an içinde bir aksilik olursa sezeryan müdahalesi yapılıyor...geçen gün doktorum programında doktorun kendisi söyledi...sezeryan Türkiye de çok fazla uygulanıyor bu yanlıştır...oran çok yüksek...doğumun normal yollardan gerçekleşmesi gerekmektedir...diye kendisi söyledi...herşey para için ne kadar kolay harcanıyor...normal doğumda bebeğin çektiği stresin onu hayata bağladığını,ilk soluk almasını sağladığını,daha dayanıklı olduğunu biliyor musunuz????

nurcan bebeğini allah bağışlasın tebrikler. bence iyi bir karar olmuş, herkes normale dayanamaz. bence bir kadın normal doğumdan çekiniyorsa sezeryan yapmalı. yiğitlik olsun diye gereksiz yere acı çekmenin bir anlamı yok. ben şahsen sezeryan yapılması taraftarıyım, çok rahat oldğu söyleniyor. normal doğumda yaşanan acılar travmatik izler bırakabilirmiş, normalin de bu sakıncası var. herkese allah hayırlı doğumlar nasip etsin..

öncelikle bebeğin hayırlı olsun,analı babalı büyüsün
bence bu karar olayların gelişmesine bırakılmalı,ben hamile kalmadan önce bile normal doğum taraftarıydım,çevremde de kim nasıl doğurduysa,o yöntemin en iyisi olduğunu savunuyor,abimin eşi 2.bebeğin de,son ana kadar herşey normal denildi,doğumu kimsenin haberi olmadan sezeryanla gerçekleşdi,abime doğum bittikden sonra kağıtlar imzatıldı,doğuma geç kalınmış(nişan veya suyu gelmemişdi,sancılar artınca gitti hastanaye,suyu hastanede gelmiş)anneyi de,bebeği de kaybediyormuşuz,
ablam ilk doğumunda normal istedi,bebek tersmiş(ablamda ters doğmuş)mecburi sezeryanla oldu.
bende normal istiyorum ama o an ki koşullar neyi gerektirirse öyle yaparım,birde mümkün olduğu kadar doğum anını düşünmemeye çalışıyorum,hep sonrasını hayal ediyorum,yada doğuma kadar ki süreci düşünüyorum.
sanki doğumu ne kadar düşünürsem,o kadar stres yaşarım gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…