Karar veremiyorum doğuma yardımmmmm

bende son ana kadar normal doğum yapıcam diyordum son ayda korktum ve caydım..spinal anesteziyle sezeryan oldum.inan çok ama çok rahattı..sonradan ağrım sızım olmadı hiç.sezeryana karar verirsen korkma sakın..gerçi seni çok ii anlayabiliyorum.bende seninle aynı korkuları yaşamıştım doğum zamanım yaklaştıkça.ama sonra hiç korktuğuma deymemiş diye düşündüm..

evet korkularım var aynı senin gibi işte:KK43:
Tek isteğim şuan ben kararımı verene kadar kendiliğinden gelsin karar vermek bana kalmasın :KK43:

Canim hayirli dogumlar ins. benimde 4 aralik ins dogumun. ben normal olarak bekliyorum bebisimi bir terslik olursa szeryana alirlarsa yapacak bir sey yok. Allah'a havele et canim en hayirlisini versin ins. ama normal dogumu hiç bir seye degismem canim. sende rahat ol o an zaten bir anda geciyor.korma ins yavrunu kucagina alacagini dusundugun zaman o sancilar oyle cabuk geciyorki. benim dogumunda rahatligimi anlatamam oyle guzel sonlandi ki yavrumu kucagma verdiler ben onu opup koklarken dr da dikislerimi dikti acisi sinek isirigi gibiydi.
yinede karar senin. Hayirli dogumlar ins sana...

ben bu bayram muhabbetini hic anlamiyorum. madem oyle bebeklerimizi tatillere gore ayarlasaydik keske. ne yapalim yani bayramsa bayram. bebegin dogumu o gune denk geliyorsa o gun dogacak. doktor tatilini yapacak diye dogum sekli ayarlanir mi hic?

arkadaslar gebeligi, dogumu olaganustu bir olaymis gibi, doktorlarin, hastanenin, tibbin elinde kontrol altinda tutulmasi gerekirmis gibi dusunmeyin. maalesef gunumuzde bu is "para kazanilan hastalik" haline getirildi. halbuki bir kadinin adet olmasi kadar dogal bir olay. tamamen dogamizin bir parcasi. binlerce yildir kadinlar normal doguruyorlar. baska kadinlarin yardimiyla doguruyolar. gunluk hayatin parcasiymis gibi doguruyorlar ve genellikle birden fazla kez doguruyorlar. sadece son 20-30 yildir bu is doktorlarin eline gecti.

doktor bayramda yoksa yok. panik yapma bence bunun icin. o doktor yoksa baskasi vardir, o yoksa ebe vardir, hemsire vardir. cok onemli degil bence. bunun icin ameliyatla bebek aldirmaya gerek yok. guzel guzel dogur bebegini al kucagina :)

Canim hayirli dogumlar ins. benimde 4 aralik ins dogumun. ben normal olarak bekliyorum bebisimi bir terslik olursa szeryana alirlarsa yapacak bir sey yok. Allah'a havele et canim en hayirlisini versin ins. ama normal dogumu hiç bir seye degismem canim. sende rahat ol o an zaten bir anda geciyor.korma ins yavrunu kucagina alacagini dusundugun zaman o sancilar oyle cabuk geciyorki. benim dogumunda rahatligimi anlatamam oyle guzel sonlandi ki yavrumu kucagma verdiler ben onu opup koklarken dr da dikislerimi dikti acisi sinek isirigi gibiydi.
yinede karar senin. Hayirli dogumlar ins sana...

haklısın olmazsa bekleyeceğim artık günümü...

ben bu bayram muhabbetini hic anlamiyorum. madem oyle bebeklerimizi tatillere gore ayarlasaydik keske. ne yapalim yani bayramsa bayram. bebegin dogumu o gune denk geliyorsa o gun dogacak. doktor tatilini yapacak diye dogum sekli ayarlanir mi hic?

arkadaslar gebeligi, dogumu olaganustu bir olaymis gibi, doktorlarin, hastanenin, tibbin elinde kontrol altinda tutulmasi gerekirmis gibi dusunmeyin. maalesef gunumuzde bu is "para kazanilan hastalik" haline getirildi. halbuki bir kadinin adet olmasi kadar dogal bir olay. tamamen dogamizin bir parcasi. binlerce yildir kadinlar normal doguruyorlar. baska kadinlarin yardimiyla doguruyolar. gunluk hayatin parcasiymis gibi doguruyorlar ve genellikle birden fazla kez doguruyorlar. sadece son 20-30 yildir bu is doktorlarin eline gecti.

doktor bayramda yoksa yok. panik yapma bence bunun icin. o doktor yoksa baskasi vardir, o yoksa ebe vardir, hemsire vardir. cok onemli degil bence. bunun icin ameliyatla bebek aldirmaya gerek yok. guzel guzel dogur bebegini al kucagina :)

Fikirlerin için sağol canım sanırım dediğin gibi olacak ve bekleyeceğim...

ben 31 haftalık hamileyim.sezeryana karşı olanlardanım ama tercih meselesi tabi.dr umlada konuştum.doğumu aslımda anne belirliyormuş.normal doğum istemeyen bir anne olurda normal doğum yaparsa onun için neredeyse bir işkence haline dönüşüyormuş.ama benim gibi kesinlikle normal diyen ama bunu ağızla değil tüm vücuduna hissettiren anneninde doğumu sorunsuz geçiyormuş.sezeryan yada normal.bu annenin tercihi.beden yapımızı,psikolojimizi,yapıp yapamıycağımızı kimse bizden daha iyi bilemez.Allah herkese bebişini kucağına almayı nasip etsin.

ne güzel söylemişsin arkadaşım.çok haklısın.zaten ben gittiğim hastaneye sordum,herşeyi ebeler takip ediyor,en son anda doğum eylemi başlayınca doktoru çağırıyorlarmış.elbette takibimi yapan doktorun orda olması daha iyi olur ama doktorum orda olmasada olur,dediğin gibi elbette ebeler olur,başka doktor olur.sonuçta ben doğuracağım,doktor değil.ne yazıkki artık birçok doktor hastayı hasta değil müşteri olarak görüyor,bazen hiçbir sorunu olmayan kadınlara bile binbir sorun uydurup gözünü korkutarak sezeryana alıyorlar.bende kısmet olursa normal doğum yapmayı düşünüyorum

arkadaşım ne güzel seçme şansın var senin.benimkiler ikiz olduğu için direkt sezeryan olacak.hiç sıkma canını.eminim ki en iyi kararı vereceksin.hayırlı doğumlar sana.

sağolun kızlar az çok fikirler oluşuyor kafamda ama hala çok kararlıyım diyemem bu doğum korkusu öldürüyor beni bi diyorum ki nurcan sen normal doğum yapabilirsin kimler doğurmuyorki diyorum bazen de hayır ben doğuramam dayanamam diyorum tansiyonum bile düşüyor strese giriyorum düşünürken ...

sağolun kızlar az çok fikirler oluşuyor kafamda ama hala çok kararlıyım diyemem bu doğum korkusu öldürüyor beni bi diyorum ki nurcan sen normal doğum yapabilirsin kimler doğurmuyorki diyorum bazen de hayır ben doğuramam dayanamam diyorum tansiyonum bile düşüyor strese giriyorum düşünürken ...

canim bu kadar kafana takma. bir olayi gozunde ne kadar buyutursen o kadar buyuk olur. yuzyillardir doguran kadinlar amazon kadinlari miydi? anneni dusun, teyzelerini, anneanneni, babaanneni dusun. dogum bu kadar korkulacan birsey olsaydi hepsi bir kere dogurur bir daha asla derlerdi degil mi?

eger acisindan korkuyorsan epidural var. gayet rahat oldugu soyleniyor. epiduralli normal dogum yapan kadinlarla konus forumdaki. pek cok topik var bu konuyla ilgili. inan bana sezaryanin sonrasi normal dogumun sonrasindan daha zor olur. ameliyat bu cunku. normal dogumu oluiyorsun bitiyor. cok dusunme uzerinde bence. aciyacak, aci cekicem, stres olucam dersen olursun.

NURCAN SEN YAPARSIN.sezeryanı düşünürken lütfen daha sonraki ağrılı acılı günleri de düşün.ameliyattan çıkıyorsun nasıl rahat rahat emzireceksin yavrunu.insan kafasında doğumu nasıl canlandırırsa doğumu öyle geçer.ewt kolay olucak demiyorum hoş bende daha önce doğurmadım ilk hamileliğim ama o kadar acının sonunda bebeğinin ağlamasıyla herşey unutulur.gel canım aksi bir durum olmadığı sürece normalden başka birşey düşünme.karar senin tabi.

Nurcan ne zaman bekleniyor bebegin dogumu? benimki aralik 17. epiduralsiz normal dogurmayi planliyorum. eger seninki benden sonraysa gelir anlatirim ne kadar muhtesem oldugunu. :lepi:

ben hic kotu seyler dusunmuyorum. gulsem'in de dedigi gibi elbette laylaylom olmayacak, aci olacak, yorgunluk olacak ama sonunda herseye degecek. hemen bebegimi emzirebilecegim, dikisle nakisla onlarin iyilesmesiyle ugrasmayacagim. rahat hareket edebilecegim. bunlari dusunuyorum ve acikcasi dogum sonrasi rahatlik dogum sirasindaki rahatliktan cok daha agir basiyor.

NURCAN SEN YAPARSIN.sezeryanı düşünürken lütfen daha sonraki ağrılı acılı günleri de düşün.ameliyattan çıkıyorsun nasıl rahat rahat emzireceksin yavrunu.insan kafasında doğumu nasıl canlandırırsa doğumu öyle geçer.ewt kolay olucak demiyorum hoş bende daha önce doğurmadım ilk hamileliğim ama o kadar acının sonunda bebeğinin ağlamasıyla herşey unutulur.gel canım aksi bir durum olmadığı sürece normalden başka birşey düşünme.karar senin tabi.

çok sağol canım destek olduğun için hayatımda hiçbir kararda bu kadar zorlanmamıştım

Nurcan ne zaman bekleniyor bebegin dogumu? benimki aralik 17. epiduralsiz normal dogurmayi planliyorum. eger seninki benden sonraysa gelir anlatirim ne kadar muhtesem oldugunu. :lepi:

ben hic kotu seyler dusunmuyorum. gulsem'in de dedigi gibi elbette laylaylom olmayacak, aci olacak, yorgunluk olacak ama sonunda herseye degecek. hemen bebegimi emzirebilecegim, dikisle nakisla onlarin iyilesmesiyle ugrasmayacagim. rahat hareket edebilecegim. bunlari dusunuyorum ve acikcasi dogum sonrasi rahatlik dogum sirasindaki rahatliktan cok daha agir basiyor.

canım muhtemel doğum 1 aralık benim sezeryan olursa 25 kasım. Haftaya kontrol olduğumda kararımı vermiş olmam gerekiyor. Suyun azalmış olduğunu söyledi doktorum haftaya daha da azalmışsa zaten ben normal istesemde sezeryan olacak ama suyu iyiyse karar vermem isteniyor. Eşimle bugün oturup iyice araştırıp bi karara varacağız bakalım. mafoldumben

arkadaşım ne güzel seçme şansın var senin.benimkiler ikiz olduğu için direkt sezeryan olacak.hiç sıkma canını.eminim ki en iyi kararı vereceksin.hayırlı doğumlar sana.

neden ikizleri sezeryan yapacaklar ki canim

Benim gorumcem de ikiz dogum yapti ve normak yapti. 4 dakilalik bir sure ile arka arka geldiler cadilar :))
doktoru hiç bi zaman sezeryani soylemedi. son anda bi aksilk olursa o baska olacakti zaten. ama sukur ki her sey yolunda gitti ve normal aldi yavrularini kucagina.. hayirli dogumlar ins sana.

canım muhtemel doğum 1 aralık benim sezeryan olursa 25 kasım. Haftaya kontrol olduğumda kararımı vermiş olmam gerekiyor. Suyun azalmış olduğunu söyledi doktorum haftaya daha da azalmışsa zaten ben normal istesemde sezeryan olacak ama suyu iyiyse karar vermem isteniyor. Eşimle bugün oturup iyice araştırıp bi karara varacağız bakalım. mafoldumben
Nurcan seninle dogumumuz hemen hemen ayni tarihde ins hayirli sonuclanir canim.

bakalim hangimiz once dogurcak :emir_bebek:

opuyorumnanaktan

malesef bu dr ların çoğu normal doğumdan caydırmaya çalışıyo ne hikmetse yaa
bayramda yokum sezeryan yapalım iyi bakalım
gerçi suyunun azalmış olmasıda iyi bişey değil
bu bi bahane değilse tabi
arkadaşım önemli olan bebeğin sağlığı
bende normal doğum istiyorum ama şuan bebeğim ters dönmezse bide gebelik diyabetim var
ne olur bilmiyorum
yeterki sağlıcakla gelsinler cümlemizin evladı

Nurcan seninle dogumumuz hemen hemen ayni tarihde ins hayirli sonuclanir canim.

bakalim hangimiz once dogurcak :emir_bebek:

opuyorumnanaktan

:) eşimle görüştüm bugün bana dediki suyu azsa beklemeyelim 25ine sezeryan için gün alalım ama önceden kendi gelirse ve sorun olmazsa normal yap dedi şimdi bunun üzerinde kafa yoruyorum... :çok üzgünüm:

Canim nasil hayirlisi ise oyle olsun ins. kendini strese sokma rahat ol ki bebeginde etkilenmesin.

hayirli dogumlar ins..

X