Karar veremiyorum doğuma yardımmmmm

nurcandogu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
361
2
Arkadaşlar biliyorum normal mi sezeryan mı diye sorduğumda çoğunuz bana normal yap cevabını verecek. Ben bugüne kadar hiç korkmuyordum doğumdan kesinlikle doğuracaktım kimler doğurmuyor ben mi beceremicem düşüncesi vardı...
Bugün doktorum seçim yapabileceğimi söyledi ve karar ver dedi. Normal doğumu beklersen ve gününde yani bayramda gelirse ben burda değilim dedi. Bu arada çocuğun suyuda azalmış. (bilen var mı bu kötü birşey mi?) CADIARZU
Gittiğim hastanede Epidural normal doğum istedim ve bana doktorum epidural her zaman tutmaz gibi birşey söyledi. Sezeryan olursada dedim yine uyanık olmak istiyorum dedim. Tutmazsa epidural genel anesteziyle almak zorunda kalabiliriz dedi bana. Ya kızlar kafam allak bullak hem normal doğumdan korkuyorum çünkü epidural tutmama riski var hemde bebeğimin ilk çığlığını duymak istiyorum. Ne olur yardım edin kararımı bildirmem lazım doktoruma :uhm:

arkadasim öncelikle tebrikler gününü azaltmisin cook sanslisin...epidural normal dogumda bi kagit imzalatiyolar..o ne demek herhangi bi terslik olursa bizim sorumlulugumuz degil...bunu göze alma bence...evet basarili olanlarida var fakat bi terslik orani cok yüksek...normal dogum evet cok korkutucu ama bende onu istiyorum alllahtan..eltim dogum yapti normal...3. günde toparlandi ...sezeryani hic anlamiyorum zaten tavsiye edenleri..o bir dogum sekli degil mecburi ameliyat...bilmem anlatabildimmi

valla bende senle aynı dusuncedeydim sonunda sezeryanı sectim bence buna tamamen kendin karar ver bebekte bedende senin

nurcancım bendeki cesarette günüm yaklaştıkça azalıyor gibime geliyor ama ne olursa olsun normal doğum yapabilmeyi çok istiyorum.doğumun bayrama denk gelse,doktorun burda olmasa ne olur ki?eğer güvendiğin bir hastaneyse doğumunu başka bir doktor da yaptırabilir.sezeryan normal bir durum değil,gebeliğin ameliyatla sonlandırılması.eski kadınları düşün,tarlalarda çalışırken tek başlarına doğurup bebeğin kordonunuda taşla ezerek kesmek zorunda kalanlar oluyormuş.bizler çok şanslıyız,korkma.bende bebeğimin ilk ağlamasını duymak istiyorum.sezeryandan sonra bebeği son gören sen oluyorsun.üstelikte bir ameliyat atlatmış olduğun için uzun süre bakıma ihtiyacın olabiliyor.mesela ben en basitinden bir hemoroid ameliyatı oldum haftalarca süründüm.normal doğumda birkaç günde kendine gelirsin diyorlar ama yinede tecrübeli annelere danışmak gerek.

canım bende senin gibi kararsızdım ama bugün doktorumla uzun uzadıya konuştuk karar verdik önemli olan sen sin doğuma girecek sensin kararını kendin ver nasıl istiyorsan öyle yaparz dedi.normali de sezeryanı da anlattı.ve spinal anestesiyle sezeryan yapacağım kısmetse 1 aralıkta.sende yapabilirsin tutmaz diye birşey yok ii düşün ii olsun.ben karar verdim içim çok rahat şimdi.darısı başına allah yardımcın olsun..

haklısın canım doktor sorunca zaten birden kendime geldim ya nurcan sen doğuracaksın farkındasın dimi dedim kendi kendime :1shok:
Aslında sakinleştim biraz normal istiyorum ama bebeğimi hiçbirşekilde riske atmak istemiyorum. Hastaneye aslında çok güvenmiyorum özele gidiyorum ama tek güvendiğim doktor kendi doktorum diğerleri çok suratsız. :umursamaz:
Ay ya çok az kaldı 1 aralık muhtemel doğumum kafamda karışık haftaya doktora gidicem kararımı bildirmek için bakarsın bebeğim ben doktora gitmeden gelmeye karar verir kaydirigubbakcemile

öncelikle allah sağlıkla kavuştursun bebeğine.yalnız burda herkes normal doğumu öyle bi anlatıyo ki sanki doğurdun ertesi gün hiçbişeyin yokmuş gibi.tabii ki sezeryan bi ameliyat bi takım riskleri ve zorlukları var normal doğumun da kendine göre riskleri ve zorlukları var.normal doğumda vajinaya atılan dikişin enfeksiyon kapması sonucu 1 ay oturamayan biliyorum.normal veya sezeryan hangisi daha iyi tartışmak çok anlamsız.tabii ki doğanın kanunu normal. tarlada doğuranlar...vs teknoloji gelişti tıp ilerledi.o zaman ultrasona da girmeyelim ikili üçlü test yaptırmayalım.bence anne kendinde hangisini yapma cesareti görüyorsa onu tercih etmeli.ben de şahsn normal doğumla bebeğimi riske atmak istemem varsın ameliyat yerim 1 hafta ağrısın.allah hepimize kolay doğumlar sağlıklı bebekler versin inşallah.

normal doğumda bebek neden riske girsinki o an bir aksilik olursa zaten seni sezeryana alıyorlar okadar acımasız değiller yani
ama normal doğumda bebek tehlikeyemi giriyor inanın çok güldüm buna bende son 8 günüm sezeryan olmak isteseydim şuanda bebeğim kucağımdaydı ama herşey yolunda giderken ben neden sezeryan isteyeyimki varsın doğanın bize emrettiği tüm canlşıların doğurduğu gibi bizlerde doğuralım bu anı birdahamı yaşıycaz yani okadar rahatımki aklımda zerre kadar korku yok herkes gibi zorluğu olmazmı muhakak vardır ama değer kızlar ya
aksi bir surum olursa tabiki ben normal doğurucam demiycem ama bırakalımda olaylar kendiliğinden ilerlesin bizler vermeyelim bunun kararını inanın sezeryanın acısınada normal doğumun sancılarınıda çekmeye değer 9 ay ne zorluklarla taşıdık 1 günmü dayanamıycaz yani herkese hayırlı doğumlar herkesin gönlüne göre kolay doğumları olsun inş.

orası doğru tabi bi karar verebilsem keşke eşimde kararı bana bırakıyor ...Bende senin gibi risk olaylarınıda düşünüyorum doktorumda dedi sonuçta normal doğumda bebekde strese giriyor vs gerçi bizler nasıl doğmuşuz orasıda var kafamçokkarıştı

kesinlikle bende normal doğum yanlısıyım ama işte korkularım var ağrı eşiği düşük biriyim dayanabilirmiyim bimiyorum rabbim yardım etde en doğru kararı verebileyim... :Saruboceq:

doktora bi sor istersen normal doğumun bebek için riskleri nelerdir diye o anlatır.ama normal doğuracaksan doğumdan sonra sor :))))
sadece şunu diyim tüp bebekle hamile kalanlara (çoğul gebelikler hariç tabiki) neden bebeği riske atmamak için sezeryan yapılıyo?neyse kolay bi doğum dilerim bebeğine kavuşmana çok az kalmış.allah sağlıklı uzun bi ömür versin.:ecrin_bebek:

kesinlikle bende normal doğum yanlısıyım ama işte korkularım var ağrı eşiği düşük biriyim dayanabilirmiyim bimiyorum rabbim yardım etde en doğru kararı verebileyim... :Saruboceq:

benim de ağrı eşiğim çok düşük.acıya dayanamam ve hemen bayılırım.doktora da söyledim o da epidural var dedi.beni ikna etmeye çalışıyo :)) şu da var sezeryan tarihine karar veririz ama o zaman kadar olur da bebiş erken gelmek ister (allah korusun) rahim de baya bi açılmıştır eh o zaman ben de sezeryan olsun diye tutturmam.

öncelikle herkese merhaba.ben yeni üye oldum.fakat hamaileligim boyunca hep yazılanları okudum.ben 14 agustosta dogum yaptım.banada doktorum seçme şansı verdi.ve ben ebidural spinal sezeryan seçtim.iyikide öyle yapmışım.bebegimin ilk sesini duydum ve kokladım.ve ertesi günde ayaga kalktım.doktorun iyi olduktan sonra korkma derim.kesinlikle normal doguma göre çok daha güvenli ve güzel.a.s

bana doktorum sezeryanda epidural uyuşturmayabilir dedi ondan çekindim açıkcası. Bir yandan bebeğim bi an önce gelsin istiyorum bi yandan normal mi olsa daha iyi paylaşımın için teşekkür ederim bu arada aramıza hoşgeldin a.s.

ya güzelim bebeğin normal doğarken karşılaşıcağı anomaliler kadar sezeryandada yaşıycağı anomaliler var yani bebeğin normal yollarla dünyay gelmesi kadar normal bir durum varmı zaten anormal bir duurm varsa sana ahyır kesinlikle normal doğuracaksın die kimse tutturmuyor sana sormuyorlar bile yok ama bunu normal doğuma girmeden nasıl bilicen ben belki bişey olur die bunu yaşamayı nasıl reddedeyimki yok suyun azdır yok çatın dardır yok plesantan uygun değildir bebeğin eşiği doğu kanalını tıkamıştır sonra bebek terstir yandır bebeğin kalp atışları sorun vardır nst de bu saydığuım durumlar harici herşey yolunda ise normal bir doğuma kişi kendini hazırlamış ise dr bunu uygun görüyor ise tabiki normal doğum olmalı bunun aksini düşünene şaşırıyorum doğrusu
herhangi bir durum olursa doğum anında sana sormadan alıyolar zaten ama sorun çıkarsa diye herşey yolundayken sezeryan tercih etmem ben benim sahsi fikrim budur

canım benim komsum prenses doğum yaptı normal oldu hiçbişe hisstmedim dedi çokta iyi şimdi bebeğide sağlıklı rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah

Benim de bebeğin gelmesi en muhtemel zamanlar bayrama denk geldiği için bu riski göze alamadım çünkü doktorum olmayacak hastanede.
Nöbetçi doktor ve nöbetçi anestezi uzmanı olacak. Onlara da güvenemiyorum. Zaten tanımıyorum da. Doğum şeklinle ilgili bir şey diyemem sonuçta karar verecek olan sensin ama olur da bayramı beklersen bayram boyunca acil bir durum karşısında kim müdahele edecek, nasıl olacak bunları iyice bir açıklığa kavuştur derim.
Sonuçta bunca zaman boyu bizi takip eden kendi doktorumuzun dışında tamamen yabancı bir doktorun müdahalesi hem psikolojik yönden hem de tıbbi açıdan ne derece tatmin edici olabilir.
Bunları netleştirebilirsen bayramı da rahat geçirebilirsin. Ama belki de dediğin gibi bebeğin bayramı beklemeden gelir. Hayırlı doğumlar dilerim.

ben oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim. şimdi ben oğlumu sevmiyor muyum yani? madem riskleri varmış bunca doktor ve bunca anne bebeğini bilerek mi riske atıyor.ne saçma. üstelik benim sonrasında dikişlerim açıldı. çok çektim. riskse risk. şimdi yine hamileyim. doktor aksini söylemedikçe bu bebeğimi de normal doğurmayı istiyorum. adı üstünde normal doğal doğum... herkesin kendi vücudu evet, ister vajinasını kestirir ister karnını ama ben bebek için normal doğumun daha iyi olduğunu biliyorum. bilimsel araştırmalar böyle diyo. şimdiisteyen istediği gibi doğursuna ama normal doğuranlara da laf söylemenin anlamı yok.

yani bi aksilik yoksa bende normal dogum taraftarıyım..doktor olmasın bayramda..zaten ebeler dogutturuyo doktorda olsa..

bende son ana kadar normal doğum yapıcam diyordum son ayda korktum ve caydım..spinal anesteziyle sezeryan oldum.inan çok ama çok rahattı..sonradan ağrım sızım olmadı hiç.sezeryana karar verirsen korkma sakın..gerçi seni çok ii anlayabiliyorum.bende seninle aynı korkuları yaşamıştım doğum zamanım yaklaştıkça.ama sonra hiç korktuğuma deymemiş diye düşündüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…