• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karanlık bomboş bir gelecek..

Umarım gelecegınız aydınlık olur. Cok uzuldum elımden gelebılecek herhangı bır sey varmı?? Seve seve yardım ederım.

Canim oncelikle cok akillisin boyle dusunme..akilsiz bir insan bole cumleler kuramaz sana iyi hissettirecek sey sevgili falan degil.calismak calismak calismak...

Anlayamıyorum.. Bütün bu şiddet olurken annen sadece seyirci mi kalıyor ?
Daha geçen gün dövülerek akıl sağlığını kaybedip vefat eden henüz 24 yaşında bir genç kızımızın haberini izledik.. Yüreğim dağlandı..
Ona bunu yapan inançsızlar elin kadını elin adamıydı.
Oysa senin bahsettiğin kişi kanından canından olduğun öz be öz baban !
Allahım yardım etsin sana. Ne yap et çalış. Bilmiyorum, açıktan üniversite oku. Bir şeyler yap kendin için.. Elinden her ne geliyorsa..

Artık bu denlı dayak yemıyorum.

Okumamda mumkun degıl bu unutkanlık ıle neredeyse ımkansız.

İc dunyanda isyan baslatip kendi bedenine kesikler atabilecek gucte biri.

Ailesinede gerekli isyani baslatip zorla calismasina izin verdirebilir

Yasin gerekli olgunlukta ve tek sosyalligi, kurtulusu netten buldugun kisilerde araman sacma

Evlenip, yapamayip, daha kotu asagilamalara maruz kalip, ustelik cocukla tekrar baba evine donme olasiliginda vardi. Neden birde bu yonden bakmiyorsun.

Bence toparlan, bir ise gir, hayatta bir amacin, sosyal hayatin olsun. Kendi kendine sayginligini arttir. Baskasin seni secmesini bekleyecegine, sen sec.

Unutma insan once kendine deger verip sevmeli ki baskalarida ona ayn degeri versin

18 yasımda yaptım jlet isini (pismanım o izlerde ömur boyu bedenımde kalıcak)dusunmedıgım mantıgım calısmadıgı zamanlar isyan ettımde ne oldu agzım burnum dagıldı sadece..

sende hiç bir hata göremiyorum..ortaokulu bitirdikten sonra evde oturup hiç arkadaşı olmayan,babası tarafından sürekli dayak yiyen bir kızın düşünebileceği şeyler bunlardır..yani senin koşullarındaki biri için düşündüklerin ve yaptıkların normal bence..tabiki yaşamayan tam olarak senin derdini bilemez..ama bu böyle bir ömür sürmeyecek ya..babanın psikolojisinin normal olmadığının sen de farkındasın..18 yaşındaki bir kız neyi ne kadar bilebilir..yaptığı şeylerden ne derece sorumlu tutulabilir..kızını dövmeyen dizini döver diyenler beyinleriyle kızlarını ikna edemeyen,doğru yolları görmesini sağlayamayanlardır ve çare olarakda bu yolu görenlerdir senin baban da bunlardan birisi..diyelimki çok büyük bir hata yaptın babanın kabul edemeyeceği ve belkide senden hiç beklemediği bir hataydı, sonucunda çok feci dayak yedin bu bir kere olmuşsa olmuştur sonradan affedebilirdi yada gözüm görmesin der hiç konuşmazdı ama senin baban herşeyine bir bahane bulup sürekli dövmek niyetinde..neyin kızgınlığı bu anlamadım..madem psikolojin elvermiyor çocuk yetiştirmeye ozmn hiç yapmasaydın..çünkü susup kalsan da dayak yiyorsun muhalefet olsanda dayak yiyorsun..kendi evinde sıgıntı gibi yaşıyorsun,hiç bir şey için hakkın olmadığını düşünüyorsun, kendini herkesten aşağı seviyede görüyorsun..bütün bunlara sebep babandır..bir anne babanın kişiliği yetiştirdiği çocuklarından bellidir..peki diğer aile fertleriyle arası nasıl babanın?normal iş arkadaşlarıyla nasıl? bu olaylar bitip sosyal yaşamın olmaya başladığında da bunun etkilerini göreceksin büyük ihtimalle, yani her yaptığın şeyin hata olduğunu düşüneceksin..kişiliğin yerine zor oturacak..benim sana şimdilik önerim babanın sevdiği aileden birinin yanına tatile git annen babanı ikna etsin bunun için...(annen de baban gibimi düşünüyor yoksa seni mi koruyor?) mesela babannenler..evden bi müddet uzaklaş kendine gel kafanı dinle..sonrada ilk iş açık lise okumak olsun..muhakkak liseyi bitir henüz yaşın 23 hayatının başında sayılırsın..annen okuma gerek yok derken baban ne diyordu? okumadın şimdi iyi mi oldu..okusaydın bu yaşadıklarının birini bile yaşamayacaktın büyük ihtimalle..ama dediğim gibi liseyi bitirmen şart..bunu ihtiyariymiş gibi görme buna zorunlusun..evlenmek karşına huyu suyu iyi biri çıkarsa güzeldir ama o da baban gibi çıkarsa ne yapacaksın..ne kdr tanısanda evlilik içinde değişebilir adam..o nedenle sen kendini kurtarmak için okumalısın..evliliğinde yolunda gitmeyen hatta çekemediğin bir noktaya gelirsen,kaderimdir deyip çekmek yerine ayrılıp kendi paranı kazanarak pekala huzurlu bir hayat sürebilirsin..sakın ama sakın evlenirsen hemen çocuk yapma eşini iyice tanımadan..ama şimdilik ilk işim liseyi açıktan bitirmek ve sanırım şimdilerde daha kolay bir prosedür var onu bir araştır..yaşım 23 oldu çok geç kaldım deme..35-40 yaşında üni. bitirenler var..hayatın şuan çok zor ama bu bir ömür boyu böyle gitmeyecek her ne kdr sana bir ömür boyu sürecekmiş gibi gelse senin de huzurla nefes aldığın günler gelecek..yazılarından okuduğum kadarıyla yorum yaptım ama yprumumda bir yanlışım varsa düzelt..kendine iyi bak, herşeye rağmen umudunu kaybetme..kim ne derse desin sen değersiz biri değilsin, malesef anne babanın seni yanlış yönlendirmesiyle hayatın değişmiş..sebep onlar, sonuç senin yaşadıkların umarım baban düzelir ve sana hayatı zindan etmekten vazgeçer..

Annemde hakettigimi dusunuyor olmalı.Okumak iste dedigim gibi unutkanlıgım nedeni ile cok zor hatta ımkansız gıbı bısey normaldeyken neredeyse hıcbırsey aklımda kalmıyor.Nasıl bu kafa ıle okurum mantıgımada yatmıyor.
Dısarı cıkmaktanda korkuyorum kımseyle ıletısımım olmamıs neyı nasıl yapacagımı bılmıyorum.Çalısmak ıstedım tmm dedı annem bakarız diye ama ses seda yok ondanda bilmiyorum buyuk ıhtımalle annemın avutmak ıcın soyledıgı seylerden bırıdır buyuk ıhtımalle

hatalar yapmışsın belki yaşın küçüktü o zamanlar ,aileden destek ilgi ve en önemliside sevgi görmemişsin o süreçte ailen suçlu olabilir ama artık suçlu olan sensin büyümüşsün bak 23 yaşındasın ve başını sokabileceğin ailen var dayak yesende ..ki bana göre onlarda bunu isteyerek yapmıyordur..birazda sebep sensin..onlarda oturup konuşmak yerine dayakta görüyorlar çözümü..yanlışta olsa......................öncelikle sevgiyi artık dışarda aramaktan vazgeçin......siz hiç çocuk eirgeme kurumuna gittiniz mi? ordaki çocukları görseydiniz halinize şükrederdiniz...ailem çalışmama izin vermiyo,sokağa çıkmama izin vermiyo vs.. demişsin.....onlarda seni korumaya çalışıyolar ve tabiki yanlış bi yol izliyolar malesef...artık 23 yaşındasın ve aklını başına almak zorundasın geçmişte yaptığın yanlışları tekrarlamayacağını önce kendine sonrada ailene ispatlaran eminim ailen senin her zaman yanında olacak...aksi taktirde netten birileriyle tanışıp tanışıp birgün kötü yola düşeceksin..o zamanda kendini haklı göreceksin..size göre herşey ailenizin suçu değil mi? biraz empeti yapın sizin sizin gibi bir çocuğunuz ola ne yapardınız? benim çocuk esirgeme kurumundan bir öğrencim vardı dertleşirdik arada ve dediği tek şey keşke bi ailem olaydı da gece gündüz dövselerdi beni:( dayak asla avunulacak bişey değildir ..anlatmak istediğim ailenin değerini artık bil..ve tedavi görmek zorundasın bunu kabul et,insanlardan nefret ederek yaşamak çözüm değildir.en önemliside KENDİNİ HAKLI GÖRMEKTEN VAZGEÇ...belki bunun farkında değilsin ama öyle yazıyosun...sorun sensin çözümde sende ....sen düzelmeye gayret edersen eminim ailende çalışmanı yeni bir hayata tutunmanı sağlayacaktır ve hep yanında olacaklardır...farzedelimki ailen anlattığın gibi cahil,bencil,şiddeti seven bir aile....eee ne olacak mücadele etmeyeckmisin ?? sevgiyi internet ortamındamı arayacaksın..yapmayın lütfen ,insanlar nelerle uğraşıyor şu hayatta sizin yaşadıklarınız çok hafif kalır,ölümcül bir hastalıklamı uğraşıyosunuz? sokağa mı atıldınız? mücadeleye başlayın ,okulunuzu dışardan bitirin ,ev içinde davranışlarınıza çeki düzen verin,dr.gidin psikolojik tedaviye devam edin,Allaha şükredin,hayata sıfırdan başlayın....inanın bu sadece sizin elinizde..hayatınızı mahvetmekte ,güzelleştirmekte sizin elinizde.insanın isteyipte yapamayacağı hiçbişey yoktur bu hayatta.....

Kendım ettım kendım buldum dıye dusunuyorum bu ımkanlarda gelecek ıcın hıcbırsey yapamayacagımı dusunuyorum agzıma gıren bır lokma ekmegın dahı lafı hesabı yapılırken neyı nasıl duzelteyım bılmıyorum.Sevgi aramıyorum erkek delısıde degılım.Ben bır yuva ıstıyorum basımı sokacagım herseye sıfırdan baslayacagım.

Zamanında ılac kullandım özelınede devlet hastahanesınede gıttım işe yarasaydı neden bırakayım ? Zaten sımdı annemde ıstemez gıtmemı faydası yok dıye.

Açıktan liseyi bitirebilirsin.
İnternette zaman geçirebildiğine göre,bunu araştırıp,başvurabilirsin.

Çalışmak için direnebilirsin.Erkek arkadaş için dayak yemeyi göze alabildiğine göre,çalışmak için başkaldırabilirsin.

Bunca olaya rağmen,bilgisayarı yasaklamamaları tuhaf.
Ben senin yerinde olsam,arkadaşlık sitelerine girmem.
İçinde bulunduğun ruh hali,seni yanlışa sürükleyecektir.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsin.

Kardeşin var mı ? Ona nasıl davranıyorlar ?
Yanına gidebileceğin teyzen filan yok mu ?
Seni hem eve hapsediyor,hem sevmiyor,hem evlenmeni istemiyor,hem çalıştırmıyorlar falan filan....
Tamam da,seni ne yapmayı düşünüyorlar ? Ne yapmanı istiyorlar ?

Tek bana karsı bu tutumu ızlıyorlar.Kötü pislik adi vs vs tek kısı benım 12 yasında erkek kardesım bıle asagılıyor sen pıssın ben temızım gıbı..

Akrabalarımın hıcbırı yakın degıl ve asla aılem ızın vermez.

Valla bılmıyorum sanırım yaslanınca (evde kaldıgımdan kabul ederım dıye herhalde) gelen dul yaslı bırıne yamayacaklar dıye dusunuyorum.

Son düzenleme:
Sen biseyler degistirmek istiyormusun??? daisy

Elimde olan birşey olsa ?

Kendimi kendi zekamı en ıyı ben bılırım bahane uyduruyor gıbı mı gozukuyorum bılmıyorum ancak dogruları soyluyorum yalan soylemek bana kar kazandırmaz.

Çalışma konusundada annemı ıkna etmeye çalıstım beklıyorum benı sadece avutmak ıcın bakarız demıs olma ıhtımalıne karsın.(Hernekadar dısarıda ınsanlarla ıletısıme gırmekten korksamda bı ısı beceremezsem dıye cekınsemde )

Bazende yılıyorum.Bir gelecegım yok ne yapsam boş parmagımı kaldıracak mecalım dahı olmuyor.Kendımle sureklı celısıyorum

Okumak istersen öyle bir okursunki,kendine bahaneler bulma.Engelli insanlar yüzerek boğazı geçtiler(kolları,bacakları olmadan) senin ne engelin var okuyamayacaksın?

Unutkanlık okumaya engel değil canım,ben evden çıkarken telefonum elimde olur,döner evde telefon ararım dakikalarca sonra bir bakarım elimde.Merak etme okumaya engel bir durum yok.

o kadar dayaktan sonra beyninde hasarmı oluştu acaba
ya ben anlamıyorum bu kadar evlat dövülürmü
ya ölse sakat kalsa aklını kaybetse yazık günah değilmi
psikolojik durumu zaten göçmüş
annesi ilgilense sevse yakınlık gösterse daha iyi olurdu
insan ne diyeceğini şaşırıyo valla
konu sahibi sana tek tavsiyem dini konulara yönel araştır oku huzur bulacaksın güçleneceksin yanlız olmadığını hissedeceksin
kendini toparlarsan ailende o şekilde davranmaz sanırım
yaptığın hatalardann ötürü öyle davranıyorlar sanırım

cnmm o kadar üzüldüm ki okuduklarımaa....yapma nolur..hayatını mahvetmelerine izin verme...anne baba değil onlar...olamazlar...annelik babalık bu değildir..nasıl isnan kendi evladına kkıyar bu denli şiddet uygular?allah onların cezasını versin..inan ne diyeeceğimi bilmiyorum...
ama arkadaşlarında dediği gibi oku yada en azından bi yere gir çalış..ama o evden kurtul!!!

bende çok üzüldüm içim acıdı
yanımda olsa sıkı sıkı sarılır destek olmaya çalışırdım

o kadar dayaktan sonra beyninde hasarmı oluştu acaba
ya ben anlamıyorum bu kadar evlat dövülürmü
ya ölse sakat kalsa aklını kaybetse yazık günah değilmi
psikolojik durumu zaten göçmüş
annesi ilgilense sevse yakınlık gösterse daha iyi olurdu
insan ne diyeceğini şaşırıyo valla
konu sahibi sana tek tavsiyem dini konulara yönel araştır oku huzur bulacaksın güçleneceksin yanlız olmadığını hissedeceksin
kendini toparlarsan ailende o şekilde davranmaz sanırım
yaptığın hatalardann ötürü öyle davranıyorlar sanırım

Dini açıdanda boşlukta hissediyorum çıkış yolu bulamıyorum duşundukçe isyana kayıyorum.Ufacık bı umıt bazen dua edıyorum ama hıcbırsekılde ıcım ferahlamıyor.

İyi niyetleriniz için tesekkür ederim malesef yapılacak birşey yok dualarınızı esirgemeyın belki benim dualarım böyle biri oldugum için kabul olmuyordur belki sizinkiler kabul olur.

polis değilde açev i arayıp ne yapman gerektiğini sorsan ve ailenden uzaklaşsan

tatlım dua elbette çok çok iyi fakat öncelikle diyorumki netten dini konuları oku
mesela diyosunya rahatlatmıyo diye işte yaz googleye rahatlamak için dua diye aç oku
bunun gibi yani
diyosunya dualarım kötü biri olduğum için kabul olmuyodur diye
tövbe et araştır oku nasıl tövbe edilir vs.. pekçok dini konu var ve çok rahatlatıyo inanki ama sadece kuru kuru okuma
okuduğunun anlamını öğren rahatlarsın canım

tatlım dua elbette çok çok iyi fakat öncelikle diyorumki netten dini konuları oku
mesela diyosunya rahatlatmıyo diye işte yaz googleye rahatlamak için dua diye aç oku
bunun gibi yani
diyosunya dualarım kötü biri olduğum için kabul olmuyodur diye
tövbe et araştır oku nasıl tövbe edilir vs.. pekçok dini konu var ve çok rahatlatıyo inanki ama sadece kuru kuru okuma
okuduğunun anlamını öğren rahatlarsın canım

annenizden annelik babanızdan babalık görmüyorsanız kendinize sarılacaksınız. kendinize hem analık hem babalık yapacaksınız çaresi yok.
lütfen kendinizi harap etmeyin, insan hayatı trene benziyor raydan çıkınca toplamak çok zor
bir abla olarak isteğim önce tedavinize başlamanız. psikolojik tedavi almak aslında hepimizin ihtiyacı ama size acilen gerekiyor herşeyden önce kendinizi sevmeye, önemsemeye başlamanız için...
ve eğitiminize devam edin açıktan lütfen
yaş 24 daha küçücüksünüz ne yıllar ne yolllar var inşallah

hırslanıyor musunuz, kinleniyor musunuz eğer öyleyse bunlar kuvvetlendirsin sizi
o hırsla mücadele edin hayatla

ve anne babanız...
ne söylenebilir ki Allah akıllarını başlarına getirir inşallah

daisy006 nasılsın?

Mutsuzum ne yazıkki .. Yalnız halimi sordugunuz için teşekkür ederim.

İşkurun kurslarına gitmek istiyorum tlf ıle aradım eylülde açılacak kursları belli olacakmış onu bekliyorum.Umarım olur olmazsa üzüntüden ne yaparım bilmiyorum.

Uyuyarak geçiriyorum zamanımı çok halsiz hissediyorum net basında az duruyorum genelde yatıyorum tam çöküş halindeyim kısaca..

Son düzenleme:
Mutsuzum ne yazıkki .. Yalnız halimi sordugunuz için teşekkür ederim.

İşkurun kurslarına gitmek istiyorum tlf ıle aradım eylülde açılacak kursları belli olacakmış onu bekliyorum.Umarım olur olmazsa üzüntüden ne yaparım bilmiyorum.

Uyuyarak geçiriyorum zamanımı çok halsiz hissediyorum net basında az duruyorum genelde yatıyorum tam çöküş halindeyim kısaca..

:(( anneni ikna etmeye çalış bi tanıdığınızın yanında en azından bir işe başla..çevrenizde kim var yardımcı olarak çalışabileceğin onlardan bikaçını annene söyle, değişiklik olur hem..hep evde olmaz ki.. daha kötü olursun..işkura izin verirler mi peki

:(( anneni ikna etmeye çalış bi tanıdığınızın yanında en azından bir işe başla..çevrenizde kim var yardımcı olarak çalışabileceğin onlardan bikaçını annene söyle, değişiklik olur hem..hep evde olmaz ki.. daha kötü olursun..işkura izin verirler mi peki

İzin veriyor inş olur dua edin lütfen ramazanın vesilesiyle belki dualarınız kabul olur :(

annenizden annelik babanızdan babalık görmüyorsanız kendinize sarılacaksınız. kendinize hem analık hem babalık yapacaksınız çaresi yok.
lütfen kendinizi harap etmeyin, insan hayatı trene benziyor raydan çıkınca toplamak çok zor
bir abla olarak isteğim önce tedavinize başlamanız. psikolojik tedavi almak aslında hepimizin ihtiyacı ama size acilen gerekiyor herşeyden önce kendinizi sevmeye, önemsemeye başlamanız için...
ve eğitiminize devam edin açıktan lütfen
yaş 24 daha küçücüksünüz ne yıllar ne yolllar var inşallah

hırslanıyor musunuz, kinleniyor musunuz eğer öyleyse bunlar kuvvetlendirsin sizi
o hırsla mücadele edin hayatla

ve anne babanız...
ne söylenebilir ki Allah akıllarını başlarına getirir inşallah

Ne kin ne başka birşey bir anlık kızgınlık sonrasında ise alışılmış çaresizlik durumu..

Evden hiç çıkmadıgınızı hiçbir faaliyetiniz olmadıgını dusunun ayrıca geceleri oturuyorsunuz genelde yedıklerınız makarna ve tatlılar hareketsızlıktende vcudunuz kılo alıyor hem kilolu hem dışlanmış hemde özgürügü elinden alınmış gelecegi olmayan bi zavallısınız ne yapmak istersiniz neye moral bulup caba sarfetmek ıcın gunuz olsunkı ? Çaresizliginizle üzülmekten başka bırsey yapamazsınız benım durumumda bu işte.

Back