Karamellim Meme Estetiği Ameliyatı

karamellim06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
766
1.350
Merhaba. Kadınlar kulubü bu ameliyata karar vermemde bana çok yardımcı olduğu için ben de deneyimimi paylaşmak istedim.
7 Haziran Cuma günü ameliyat tarihimi aldım. Doktorumla sadece 1 kere görüştüm ama tavsiye edilen doktorların içinde bana samimi geleni seçtiğim için çok fazla soru işareti bırakmayacak kadar dolgun bilgiler edindim ilk görüşmede.Umarım ameliyattan sonra da onu övebilirim:) Bu hafta ameliyat detaylarını netleştirmek için son bir görüşme daha yapacağım.
Doktorum 10 ameliyattan 8 ini koltuk altı kesisi yaptığı için koltuk altı düşünüyorum. 177 boyunda 69 kiloyum. doktorum 350 cc ye kadar olabileceğini belirtti. Çok abartılı bi göğsüm olsun istemiyorum. Yani insanlar önce yüzüme baksın dimi:)
Mentor marka ve yuvarlak bi protez takılacak. Kas üstü olmak için dokum olduğu halde doktorum kas altı olmasını önerdi ve gösterdiği fotolarda gerçekten kas üstü yapılanların protezleri ben burdayım diyor. Yani ağrılı bi süreç de olsa kas altı olacak. Kas altı protezde hem doğal duracak hem de ameliyat sonrası kapsül oluşum riski az oluyor. Ayrıca ultrason çekimini de engellemiyor, süt bezleriyle bağlantısı olmadığı için emzirmede bi problem yaratmıyor.
Genel anlamda durum bundan ibaret. Ameliyat öncesi son görüşmede her şey netleşecek. Psikolojik durumumdan bahsetmek istiyorum. AslındA ameliyat gününe kadar aklımdan çıkartmak istiyordum ama bilinç düşünmekten kaçındığı şeylere daha çok odaklanıyor. Rüyalarımdan kaçamıyorum yani:)
En yakın arkadaşım arayıp çoook korkuyorum dediğinden beri ben de korkuyorum. Heyecanlıyım:)
Kız kardeşim hariç ailemden kimsenin haberi yok:) Ameliyattan sonra süpriz olacak:)
Ve biriktirdiğim paramın son kuruşuna kadar bu ameliyata verdim. Ne kadar akıllıca bilemiyorum ama pişman değilim:)
Durum şimdilik bu şekilde. Gelişmeleri tekrar paylaşacağım:)

umarım amelıyatta ıstedıgın sonucu alarak cıkarsın...kadınlar kulubü benımde bu yonde adım atmamaı saglayan bir site oldu...burdakı arkadaslar ozellıkde arzumm bana cok cesaret verdı...hatta annem bu siteyı yakında bana yasaklayacak :) bu sitedekı deneyımlerı okuyacagım dıye ögrencılerımın notlarını dahi daha giremedım :) bende bu yaz amelıyat dusunuyorum ve suan doktor arastırmasındayım...kas ustuyle ılgılı yaptıgın eleştırını neye baglı yaptın..canlı gördugun orneklerden yola cıkarak mı ?
yoksa doktorun mu soyledı ? buarada doktorunun ismini ogrenebılırmıyım ?

evet aynı soruyu bende sormak istiyorum. kas üstü yaptıranları gördüm demişsin fotolarınımı gördün yani dr. kendi yaptığı operasyonların görüntülerinimi yoksa rastgele netten bulduğun görüntülermi.eğer doktorun kendi yaptığı opereler ise dikkatli inceledin mi işçiliği nasıl. gelçi sen karar verdiğine göre iyi sanırsam. bu soruları dr hakkında bilgi edinmek için soruyorum şekerim aklına başka birşey gelmesin

Şimdiden hayırlı olsun inşallah memnun kalır burdan paylaşırsın.. Cok az kalmış bu arada:)

Kas üstü ameliyat olmuş hastalarının fotolarını gördüm. Bazıları belli olmasını özellikle istiyor dediğinde şaşırmıştım. Ankara Nebil hocayı tercih ettim. Umarım senin ameliyatın da bir an önce olur. Benim karar vermem ve uygulamaya koymam çok kısa zaman aldı. Umarım seninde böyle olur:)

Nebil hocayı bu siteden tavsiye etmişlerdi ve Ankara da tanınmış bi kaç doktorla görüşmelerim sonucu karar verdim. Benim ablam da 7 sene önce bu ameliyatı oldu kas altı damla 300 cc mentor marka takılmıştı. Ama çok ayrık duruyor ve sarkmış gibi bi hali var. bir de benim sevdiğim göğüs tipi değil. Onun doktorunun ismini vermek istemiyorum memnun kalmadığı için. Benim sevdiğim göğüs tipi dekoliteye izin vermeli. Ayrık olmasın istiyorum.Bu arada kas üstünde hem görüntü olarak belli olmasının yanında bir de elle de protez hissediliyormuş

canim ayrik olup olmamasi senin gogus yapinla alakali diye biliyorum ama yanlis olmasin ..
simdiden hayirli olsun cicislerin

canim ayrik olup olmamasi senin gogus yapinla alakali diye biliyorum ama yanlis olmasin ..
simdiden hayirli olsun cicislerin
Teşekkür ederim canım. Ben ablamın göğüslerini ayrık yapan doktorla da görüştüm. Kendi öyle olmasını tercih ediyormuş yani mesela önden bakıldığında yan taraflarında çıkıntılı olmasını özellikle tercih etmiş. diğer türlü mesela yuvarlak protezi köylü usulü diye yorumlamıştı. (kendince) Ama tabi göğüs yapın nasılsa protez koyunca da aynı oranda büyümüş olması gerekiyor.

Çok az kaldı ameliyata.Ben rüyalarımda doktorumu görmeye başladım.Ameliyattan çok korkmuyorum aslında. Sonuçta narkoz verecekler ve gözümü açıp kapamamla memişlerim olacak:) İnşallah öyle olur.Bi arkadaşım burun estetiği ameliyatı oldu ve ameliyat sırasında entübe oldu.Ben yeni duydum bu kavramı ve paylaşmak istedim.

Entübe nedir tanımı:entübasyon
Cerrahi ve anestezi uygulamalarında solunum yolunu açık tutmak amacıyla soluk borusuna biçim, çap ve yapı açısından uygun bir tüpün sokulması. Tüp burundan ya da ağızdan sokulabilir.
Anestezi ve yeniden canlandırmada hasta uygun solunum hareketleri yapmayı başaramadığında (bilinç kaybı, boğulma, kalp durması, zehirlenmede) entübasyona başvurulur.

Sonradan öğrendiğime göre sigara içen hastalarda daha sık yaşanıyor bu durum.Ben sigarayı bırakalı tam 1 SENE oldu:) Bu bilgiyi de sigara içen ve ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar için paylaştım.Ameliyattan ne kadar zaman önce sigarayı bırakmanız veya azaltmanız gerektiğini sorun.Zaten ameliyattan sonra da sigara içen hastalarda iyileşme daha geç oluyor.

Öncelikle kararınız hayırlı uğurlu olsun :13: Çok mutlu olacagınız,agrısız,komplikasyonsuz bir süreç diliyorum size

Yorumlarınıza bazı şeyler eklemek istiyorum.Bu zamana kadar araştırdıgım öğrendigim bilgilere dayanaraktan izninizle..
Ameliyatınız koltuk altı kesisi ile yapılacakmış, izsiz bir sonuç olması güzel bence.Yani bu ameliyattan sonra gögüs bölgesinde bu ameliyatı oldugunuza dair bir ipucu olmaması hoş bir şey,bende meme ucu kesisi ile ameliyat oldum gerçektende çok mutluyum
Yalnız koltukaltı kesisi yönteminde bazı komplikasyonlar var..Evet artılarıda var eksileride var tabi.
Koltuk altı kesisi, ameliyat bölgesine en uzak kesidir. Buradan direkt olarak ya da görerek protezin hazırlanacağı cebe ulaşılamaz. Ancak endoskopik olarak ya da körlemesine cep hazırlanabilir. Oluşabilecek kanamaların da kontrolü çok daha zordur. Konulan protezler ise hazırlanan tünelden geçebilecek çapta olmalıdırve genelde serum ile şişirilen protezler tercih ediliyor.Yada ufak boyutta jel protez tercih ediliyorki açılan o kesiden ve tünelden protez için açılan cebe ulaştırılsın.. Serım fizyolojik protezlerin ise bir sürü istenmeyen özellikleri vardır. Bunlar arasında sıcak soğuk ısı iletimi olması, zamanla suyun buharlaşarak protezin hacim kaybetmesi, buna bağlı çalkalanma sesi olabilmesidir.Ayrıca patlama riski olan protezlerde bu çeşit protezlerdir. Lütfen doktoruna hangi çeşit protezi kullanacagını sor,bilgisini al önemli bir detay bu
Başka bir riski ise en tecrübeli ellerde dahi ameliyat sırasında veya sonrasında kanama riski diğer yöntemlere göre daha fazladır. Protezin yerleştirileceği cep çok küçük ve uzak bir alandan açıldığı için çoğunlukla doğru büyüklükte ve yerleşimde bir cep açılması çok zor olmaktadır. Meme büyütme ameliyatı, protez için, uygun bir cep hazırlama ameliyatıdır. Doğru boyutta ve yerleşimde bir cep hazırlanması kesi yerinin nerde olduğundan çok daha önemlidir.İzler sonuçta seneler sonra kabul edilebelecek bir iyileşmesilikleşme ile son bulabiliyor.Yani iz her ne kadar ilk başta bizim için çok fazla önemli bir detay olsada daha sonradan ortaya çıkabilecek meme asimetrisi olayı çok daha fazla önemli bir detaydır ve bizi kalıcı mutsuzluga itebilir.Tekrar bir ameliyatla düzeltilebilsede bu hem masraflı hemde maddi manevi açıdan zor bir döneme sürükleyebilir..

Bunları seni korkutmak,endişelendirmek için yazmıyorum yanlış anlama..Netten Koltukaltı kesisinin riskleri yazıp aratırsan bu bilgiler çıkacak zaten..Lütfen her detayı doktorunla konuş,doktorundan bazı şeylerin garantisini almaya bak.İLerde bir sorun ile karşı karşıya kama durumun oldugunda doktorunun ne kadar senin yanında olacagı bilgisini edin.Bilinçli ameliyata gir arkadaşım..

Bir diğer konu meme ayrıklıgı..İki gögüs arasındaki ayrıklık kişinin gögüs kafesinin ortasındaki kemigin kalınlıgı ile ilgili oluyor genelde.Gögüs yapın nasıl ise büyüyünce öyle bir şekil olacak tabi.Ama büyüdükçe o aradaki mesafe kapanır azda olsa..Damla protezde bu şans daha az.Çünkü damla protez seninde dedigin gibi hacmini daha çok aşşagıya veren üst kutbundaki hacim daha az oldugundan dolayı sarkık gibi bir görüntü verir.Yuvarlak protez bu konuda daha iyi sonuçlar veriyor..Tabi doğru yöntem ile birleştirildiginde Mesela meme dokusu olan bir bayana kas üstü yöntemi ile yuvarlak protez koyulursa asla ama asla top top,yapay bir görüntü vermez..Hiç meme dokusu olmayan birinede kas altı yöntemi ile yuvarlak protez koyulursa kasın proteze yaptıgı baskı nedeniyle yine gayet doğal bir görüntü verir ve protezin üzerini kas örttügü için protez elle muayenede bile hissedilmez..
Meme dokum var demişsin ama doktorun yinede kas altı yapalım demiş..Koltukaltı kesisinde protez sedece kasın altına koyulabilir.Diğer yöntemler olmaz zaten..Meme dokusu olupta kas altı yöntemi uygulanırsa memede çift meme görüntüsü oluşabilir.Yani bununda riski var..Bu fotoğraftaki gibi...

Lütfen doktorunla herşeyi net görüş canım..

Çok mutlu olacagın sonuçlar olsun inşallah Öpüyorum çok..

gene cok guzel acıklamıssın canım:) ıyıkı varsın..bu resımler cok kötu..ama kadının memedokusu onceden cokmus sanırım..doktor baa mem dokun cok olursa bi sarkma olur dedı yoksa az olan meme cok sarkmaz böle bi göruntu olmaz demıstı..

Tabiki,bu fotoğraftaki gögüs farklı..Ben çift meme görüntüsünü fotoğrafla açıklamaya çalışiyim dedim,o yüzden ekledim canım..Eğer meme dokunuz var ise protez kas altına koyulursa bu sorun olabilir,bunuda bu görüntü gibi olursa anlayabilirsiniz..Altta protez sabit,meme dokusu üstte ayrı bir katman gibi duruyor..Ayrıca bu sorun ileride meme dokunuz deforme olursa,çok kilo alıp verirsenizde olabilir.Protez deforme olmaz ama meme dokunuz olabilir sonuçta Dikkatli olun yani...

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için.Doktor seçimindeki araştırmalarımda da beni yönlendirmiştin:)
Dediğim gibi henüz kesinleştirmedik detayları. Zaten kafam çok karışık ama doktora güvenmek zorundayım. söylediklerini tek tek soracağım ve yanıtını da yazacağım burdan.
benim meme dokum var ama bu fotodaki gibi değil kesinlikle. Sadece dümdüz değil ama yine de çok küçük göğüslerim. Aslında senin dediğin gibi sağlıklı sonuç vermesi iz kalmasından daha öncelikli benim için de. Doktorumun dediğine göre koltuk altı kesisi yöntemi sonradan çıkan ve herkesin başarılı olamadığı bir yöntemmiş ve hastalarımın 10 da 8 i bu yöntemi tercih ediyor demesi bana güven verdi açıkçası. kafam hala çok karışık aslında:)
Ameliyatıma kadar takip edeceksin demiştim. öyle de olacak sanırım:S Ankara da isen gelebilirsin ameliyatıma arkadaşım:)

Canım benim,sen bilinçli bir hasta ol doktorunla herşeyi baştan sona kadar konuş..Doktoruna güvenirsen,için ısınırsa tamam işte bu benim doktorum olmalı dersen zaten inşallah senin için doğru olam kararı vermişsin demektir..
Ben o fotoğrafı çift meme nasıl oluyor görüntüsünü fotoğrafla gösterebilmek için ekledim zaten.Eminim senin göğüsler öyle değildir :)) İnan bana forumda bu sorunu yaşayan öncesinde gayet düzgün göğüsleri olan arkadaşlarım vardı.Yani düzgün dememdeki maksat bu kadının önceki hâli gibi asla değil..Az meme dokusu varmış yani,ama kalkıpta şimdi o arkadaşımızın fotoğrafını buraya koyamam.Nettende ancak bunu bulabildim
Evet,koltukaltı yöntemi diğer yöntemlere göre zor bir yöntem olabilir.Sonuçta ameliyat yeri gözle net görülebilen bir yöntem değil..Ustalık istiyor,tecrübe istiyor ve en ufak bir hatayı asla kaldırmıyor.Diğer yöntemlerdeki gibi.Bu yöntemi 10 hastadan 8 i bin istemesi önemli değil.Doktorun - Evet ben bu yöntemi en iyi şekilde yaparım,bir sorunla asla katşılaşmazsınız..Şu şu komplikasyonlar asla olmaz.Hiçbir hastamda olmadı,garantisini verebilirim..Olursa bile ben yaptığım ameliyatın arkasındayım,sizinle böyle bir durumda ilgilenirim.Gerekirse hiçbir ücret talep etmem...diyebilmeli..Yani ameliyata kadar ilgilenmemeli,ameliyattan sonra herhangi bir zamanda bu ameliyatla ilgili bir sorun yaşadığında herzaman ilgilenmeli.Hasta doktor ilişkisini asla bitirmemeli
Ben Istanbuldayım canım Ankara'da olsaydım tabi yanına uğramak isterdim,neden olmasın..Fırsatım olduğu taktirde herhangi bir doktora ameliyat olan birçok arkadaşımın yanına ziyarete gittim ben Benim doktorum senin doktorun ayrımı yapmadan...
Yanında olamamamda bu forumda destek olurum Yeterki kalpler yürekler bir olsun arkadaşım

teşekkür ederim arkadaşım desteğin için. Yarın doktor randevum var. kesinleştirip paylaşacağım. bakalım ne diyecek

Ameliyat öncesi son görüşmemi bugün yaptım ve kararımı verdim.
Kas altı
Koltuk altı kesisi yöntemi ile
325 cc (duruma göre değişebilir.) (boyum 177 kilom 70 )
Mentor marka slikon protez
Doktorumdan aldığım bilgiye göre koltuk altı kesisi ile yapılan ameliyatta normal slikon kullanıyor. Bu ameliyatı her doktor yapamadığı için tavsiye etmiyormuş. Kendisi bu ameliyatta uzman olduğunun ve herhangi bi problemle karşılaşmam durumunda her zaman yanımda olacağının garantisini verdi.Ameliyatım cuma günü olacak ve 1 gece hastanede kalacağım.

Hadi hayırlı olsun o zaman Heyecanlı bir bekleyiş başladı desene Çok çok mutlu olacagın bir süreç diliyorum şimdiden sana

Hadi hayırlı olsun o zaman Heyecanlı bir bekleyiş başladı desene Çok çok mutlu olacagın bir süreç diliyorum şimdiden sana
Teşekkür ederim canım:) Benim senin anlattıklarından tam anlayamadığım bir şey var. koltuk altı kesisi yöntemi ile 325cc normal slikon protez yerleştirilemez mi? İnternetten baktım tam anlamadım bazı doktorlar küçük protez ya da serum fizy. ile olur diyor ama benim doktorum gayet kendinden emin bir şekilde bunu herkes yapamadığı için yanlış biliyorlar diyor?

Canım,doktorların söylediği şeyler bunlar.Sen 300-325cc lik bir protez gördünmü? Aslında bir avucu dolduran büyüklükte bir protez bu.Yani büyük bir protez değil zaten.Sonuçta koltukaltı kesin ne kadar büyüklükte açılacak yada açılan o kesiden sonra protezinin cebi için gidecek o tünel ne kadar büyük kesilip yol yapılacakki o protez zorlanıpta o cebe gitsin?? Mantıken düşünine kadar büyük protez o kadar çok büyük kesi,proteze giden o yolun büyük kesilmesi..O kadar çok ağrı,kol hareketlerinde kısıklılık..Mantıken..
Canlı koltukaltı kesisi ile yapılan bir ameliyat videosu izledinmi bilmiyorum.O protezi o tünelden geçirmek ve o cebe ulaştırılmak için nasıl ugraşılıyor.O yüzdende genelde sonradan sişirilen protez tercih ediliyorki daha kolay olsun ve kesi,dikiş daha az olsun..
Mesela ben hiç duymadım 400 cc gibi bir boyutun koltukaltı kesisi ile yapıldıgını,hemde silikon jel protez ile.Sanırım koltukaltı lenf bezleri tamamen hasara uğrar..
Doktorunun bu zamana kadar uyguladıgı ameliyatlarda en büyük kullandıgı protez büyüklügü nedir acaba? sordunmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…