- 19 Nisan 2013
- 766
- 1.350
- 113
- Konu Sahibi karamellim06
Nekadar büyüklükte kullandığını bilmşyorum ama bana yanlış bilgi vermiş olamaz değil mi? Yazdıklarını anlıyorum ve kafam karışıyor:)Canım,doktorların söylediği şeyler bunlar.Sen 300-325cc lik bir protez gördünmü? Aslında bir avucu dolduran büyüklükte bir protez bu.Yani büyük bir protez değil zaten.Sonuçta koltukaltı kesin ne kadar büyüklükte açılacak yada açılan o kesiden sonra protezinin cebi için gidecek o tünel ne kadar büyük kesilip yol yapılacakki o protez zorlanıpta o cebe gitsin?? Mantıken düşünine kadar büyük protez o kadar çok büyük kesi,proteze giden o yolun büyük kesilmesi..O kadar çok ağrı,kol hareketlerinde kısıklılık..Mantıken..
Canlı koltukaltı kesisi ile yapılan bir ameliyat videosu izledinmi bilmiyorum.O protezi o tünelden geçirmek ve o cebe ulaştırılmak için nasıl ugraşılıyor.O yüzdende genelde sonradan sişirilen protez tercih ediliyorki daha kolay olsun ve kesi,dikiş daha az olsun..
Mesela ben hiç duymadım 400 cc gibi bir boyutun koltukaltı kesisi ile yapıldıgını,hemde silikon jel protez ile.Sanırım koltukaltı lenf bezleri tamamen hasara uğrar..
Doktorunun bu zamana kadar uyguladıgı ameliyatlarda en büyük kullandıgı protez büyüklügü nedir acaba? sordunmu?
Doktorun verdiği bilgiye göre normal protez kullanacak ve koltuk altı kesisi ile yapacak.Ve her gittiğimde altını çizerek söylüyor bu ameliyatı herkes yapamadığı için olmaz diyorlar diye. Peki ben tekrar soracağım bunu ameliyata girmeden kafam karıştı çünkü