- 10 Mart 2010
- 2.090
- 2.323
- 398
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Ben olsam bi kere uyarirdim belki ikinci uyarı da olur sonra yazarım dilekçeyi evet o evine ekmek götürüyor olabilir ama dışarda da evine ekmek götürmek için iş arayan bi sürü insan var eğer o hakkıyla yapamiyor ve huzur bozuyorsa şikayette haktır.Herkese Merhaba,
Ben 8 aydır bir firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum. Ilk iş tecrübem. Firma ise 60 personeli olan orta ölçekli bir firma.
Genel anlamda konuşup anlaşılabilecek insanlar ile çalışıyorum. Bir kaç kişi hariç..
Sesini çıkarabilen, sessiz kalıp içine atmayan dobra bir tipim. En azından burada birşeyleri elde etmek için mücadele etmeyi öğrendim.
Bizim çıraklardan biri okuma yazması olmayan efendi düzgün bir çocuk. Çocuk dediğime bakmayın 27 yaşında adam aslında.
Firmada mesai saatleri içerisinde yiyecek tüketmek içecek içmek yasak. Biz ofis olarak daha esnek çalışıyoruz ama üretim hattında tamamen yasak. Fakat müdürümüz bile çay saatinde çayını içer mesai saatleri içerisinde asla içmez.
Ustalardan biri bu çırağa sürekli emirler veriyor ve ben çırağı daima kimsenin kişisel işlerini yapmaması için uyarıyordum. Fakat o ustadan gözü korktuğu için dediklerini harfiyen yerine getiriyordu.
Bugün ise şöyle bir olay gerçekleşti
Çay molasında usta bu çırağı yanımda arayıp kendisine çay getirmesini istedi fakat böyle bir görevi yok. Çocuk zaten o kadar yoruluyor ki oturacak tek vakti bu çay molaları. Yemek servisinde de herkesin içerisinde azarlamış ben ayakta iken sen oturamazsın diye beylik laflar etmişti.
Ağır malzemeleri kaldıramadığım için dün bu çırak ile malzeme ölçüyordum. Birden bu usta gelerek 2 lira verip git bana soda al dedi. Işını hallet öyle git dememe rağmen bu usta hadi koçum hadi diye çırağı göndermeye çalıştı. Bende x usta bak sadece senin adına konuşmuyorum burada işimizi halletmeye çalışırken sizin bu şekilde davranmanız işleri aksatıyor dedim ve adam benimle direk kavga havasına girdi. Bende kimsenin kişisel işlerini halletmek zorunda değil burada firmanın isleri önceliklidir ben ağır malzemeleri kaldıramıyorum yardım ediyor dedim. Bu yanı ağır malzeme diye küçümseyerek konuştu. Bende sizin iki soda aldirmanizdan daha kıymetlidir dedim. Sonra bu kişi çırağa dönerek tehditvari konuşmaya birdaha biri için bakkala gittiğini görmeyim demeye başladı. Bende seninle ben tartıştım dedim buna karşılık ise sen benim muhattabım değilsin dedi.
Akşam yüz okutma sistemi ile çıkıyoruz. Koridorda ise biz iki kadın personel olarak başa geçiyoruz. Yine aynı şekilde geçtiğimizde ise bu usta herkes sıraya geçsin kadın erkek eşit diye sataşmaya başladı ve karşılık vermedim.
Müdürümüz eğer şikayetçi iseniz şikayet dilekçesi doldurup disipline sevk edilir dedi fakat vicdan sahibi olarak bir daha olursa böyle birşey yapacağımı söyledim.
Ben zaten o insanlar ile muhattap olmamak için o insanlar benim lafımin üzerine laf söylememesi için mühendis oldum. Ama böyle karaktersiz insanlarla da karşılaşınca deliriyorum.
Sizce bir daha herhangi bir sözlü tartışmada bu adam için şikayet dilekçesi doldurayım mi
Ek bilgi ; bu arada bu adam ben şöyleadam dövdüm ben böyle nezarette kaldım diyen şov yapan bi adam. Bu yuzden ayri bir gıcığım fakat gram korkmuyorum..
İşiniz çok zor bir kadın olarak böyle yabani ve görgüsüz adamlar olduğu sürece kadınlar hiç rahat çalışamıyor ama benim şaşırdığım nokta bu 27 yaşındaki çırağın sindirilmişliği ve okuma yazma bilmemesiFirmada herkes pasif. Bir hiyerarşi kesinlikle yok. Ben defalarca konuştum. Ya öğle arasında adam git benim sigaram tezgahın basında duruyor al gel bile dedi. Böyle şerefsiz bir insan.
Ama çocuk korkuyor. Ne derlerse yapıyor bu yüzden.
O kadar saygılı bir çocuk ki. Hayatı boyunca ailesi tarafından ezilmiş. Şimdi bir şekilde buraya girmiş. Inanın diğer çıraklar tarafından da eziliyor. Hergün mesai yapıyor 12 saat çalışıyor. Ve hiç oturmadan. Bazen benimle çalışacak oluyor. Odaya geliyor otur 2 dakika yoruldun şunu halledeyim yaparız diyorum. Yok biri falan görür diyor oturmuyor. Çok üzülüyorum haline. Bir de böyle karaktersizler tarafından iyice yıpranıyor. Ama inanın benden başka kimsenin umrunda değilO adama uzuldum. 3 kurus ekmek parasi icin boyle dagdan inme ayilarin agiz kokusunu cekiyorlar. Gidip sikayet edin. Haddini bilsin.
Büyük ihtimal hirsindan bu olayı devam ettirecek bu adam. Bende kabullenemeyip şikayet edeceğim.Vicdanınızı iyi insanlara saklayın; kötüler daima hak ettiğini yaşamalı. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demişler... ilk işiniz şikayet dilekçesi doldurmak olsun.
Köyde yetişmiş ailesi hep ezmiş. Ailesi tarafından 25 sene ezilen adam demek ki dik duramıyor. Gel sana okuma öğreteyim molalarda dedim yok diyor. Benim elimden tek gelen ona insani bir şekilde davranmak diğerleri yapmıyor.İşiniz çok zor bir kadın olarak böyle yabani ve görgüsüz adamlar olduğu sürece kadınlar hiç rahat çalışamıyor ama benim şaşırdığım nokta bu 27 yaşındaki çırağın sindirilmişliği ve okuma yazma bilmemesi
Hayır bir daha böyle bir durum olursa ilk ona gideceğim. Usta bası aynı zamanda sirketin hissedarı. Yanı işine son verebilir o kişininUsta başıyla konuştunuz mu bu konuyu? Anladığım kadarıyla bu çocuğa bunları yaptıran usta. Tamam müdür daha yetkilidir ama usta başıyla konuşsanız ve usta başı da bu hareketleri yapan adama bir çözüm bulsa? O da mı takmıyor? Veya işine gelmediği için o da mı çocuğu eziyor?
Is dağılımında benim yanımda çalışan bir işçiye benim verdiğim işin üzerine kişisel bir işini söyleyemez. Ve okumuş olmak bu anlamda beni o kişiden üstün yapar..
Bu kişi şekerim düştü şunu alır mısın dese elbette ben bile gider alırdım. Ama adam zevki için benimle çalışan personeli alamaz.
Is yerinde hiyerarşi olması gerekir. Nasıl ki ben müdürün emri üzerine laf edemezsem usta dabenim lafımin üzerine laf söyleyemez. Ama maalesef burada hiyerarşi maalesef yok
okuma yazması da yok ya çocuğun başka iş bulamam diye ne yapsınFirmada herkes pasif. Bir hiyerarşi kesinlikle yok. Ben defalarca konuştum. Ya öğle arasında adam git benim sigaram tezgahın basında duruyor al gel bile dedi. Böyle şerefsiz bir insan.
Ama çocuk korkuyor. Ne derlerse yapıyor bu yüzden.
ben olsam adamın tekrar bunu yapmasını beklemezdım zaten yeterınce yapmıs yapacagını bunca zamanHerkese Merhaba,
Ben 8 aydır bir firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum. Ilk iş tecrübem. Firma ise 60 personeli olan orta ölçekli bir firma.
Genel anlamda konuşup anlaşılabilecek insanlar ile çalışıyorum. Bir kaç kişi hariç..
Sesini çıkarabilen, sessiz kalıp içine atmayan dobra bir tipim. En azından burada birşeyleri elde etmek için mücadele etmeyi öğrendim.
Bizim çıraklardan biri okuma yazması olmayan efendi düzgün bir çocuk. Çocuk dediğime bakmayın 27 yaşında adam aslında.
Firmada mesai saatleri içerisinde yiyecek tüketmek içecek içmek yasak. Biz ofis olarak daha esnek çalışıyoruz ama üretim hattında tamamen yasak. Fakat müdürümüz bile çay saatinde çayını içer mesai saatleri içerisinde asla içmez.
Ustalardan biri bu çırağa sürekli emirler veriyor ve ben çırağı daima kimsenin kişisel işlerini yapmaması için uyarıyordum. Fakat o ustadan gözü korktuğu için dediklerini harfiyen yerine getiriyordu.
Bugün ise şöyle bir olay gerçekleşti
Çay molasında usta bu çırağı yanımda arayıp kendisine çay getirmesini istedi fakat böyle bir görevi yok. Çocuk zaten o kadar yoruluyor ki oturacak tek vakti bu çay molaları. Yemek servisinde de herkesin içerisinde azarlamış ben ayakta iken sen oturamazsın diye beylik laflar etmişti.
Ağır malzemeleri kaldıramadığım için dün bu çırak ile malzeme ölçüyordum. Birden bu usta gelerek 2 lira verip git bana soda al dedi. Işını hallet öyle git dememe rağmen bu usta hadi koçum hadi diye çırağı göndermeye çalıştı. Bende x usta bak sadece senin adına konuşmuyorum burada işimizi halletmeye çalışırken sizin bu şekilde davranmanız işleri aksatıyor dedim ve adam benimle direk kavga havasına girdi. Bende kimsenin kişisel işlerini halletmek zorunda değil burada firmanın isleri önceliklidir ben ağır malzemeleri kaldıramıyorum yardım ediyor dedim. Bu yanı ağır malzeme diye küçümseyerek konuştu. Bende sizin iki soda aldirmanizdan daha kıymetlidir dedim. Sonra bu kişi çırağa dönerek tehditvari konuşmaya birdaha biri için bakkala gittiğini görmeyim demeye başladı. Bende seninle ben tartıştım dedim buna karşılık ise sen benim muhattabım değilsin dedi.
Akşam yüz okutma sistemi ile çıkıyoruz. Koridorda ise biz iki kadın personel olarak başa geçiyoruz. Yine aynı şekilde geçtiğimizde ise bu usta herkes sıraya geçsin kadın erkek eşit diye sataşmaya başladı ve karşılık vermedim.
Müdürümüz eğer şikayetçi iseniz şikayet dilekçesi doldurup disipline sevk edilir dedi fakat vicdan sahibi olarak bir daha olursa böyle birşey yapacağımı söyledim.
Ben zaten o insanlar ile muhattap olmamak için o insanlar benim lafımin üzerine laf söylememesi için mühendis oldum. Ama böyle karaktersiz insanlarla da karşılaşınca deliriyorum.
Sizce bir daha herhangi bir sözlü tartışmada bu adam için şikayet dilekçesi doldurayım mi
Ek bilgi ; bu arada bu adam ben şöyleadam dövdüm ben böyle nezarette kaldım diyen şov yapan bi adam. Bu yuzden ayri bir gıcığım fakat gram korkmuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?