- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Firmada herkes pasif. Bir hiyerarşi kesinlikle yok. Ben defalarca konuştum. Ya öğle arasında adam git benim sigaram tezgahın basında duruyor al gel bile dedi. Böyle şerefsiz bir insan.Doldurun.
Kendiniz icin degil, o cirak cocuk icin yapin. O cocugun gorevi bakkala cakkala gitmek, ayakislerini yapmak degil.
Sikayet edin bir daha kimse bu cocuga ayakislerini yaptirmaya kalkismasin.
Onun anlayacağı dili de çok iyi biliyorum ben cevabını da veririm. Ama son derece medeni bir şekilde konuşmama rağmen bu tavır ile karşılaştıysam diğer türlü ikimizden biri ayrılmak zorunda kalacak gibi gözüküyorVicdan yapmayın disipline sevk edilsin ki bir daha ahkam kesmemeyi öğrensin .
Edepli edebinden susar ,edepsiz ben susturdum sanır .Çok doğru bir laf.
Müdüre açık açık söyledim. Ben böyle gerizekalilar lafımin üzerine laf söyleyemesin diye 4 sene dirsek çürüttüm. Herkes haddini bilsin yoksa ben bildirmesini bilirim dedim. Sakin kalmamı başka bir olay olursa gereğinin yapılacağını söylediKural neyse uygulanmali. Zaten disipline sevk edilince olmasi gereken yapilir. Siz sadece kurallari uygulamis olursunuz. Zaten boyle adamlara bile vicdan yaptigimiz icin isler aksiyor. Herkes yerini bilsin.
Onun anlayacağı dili de çok iyi biliyorum ben cevabını da veririm. Ama son derece medeni bir şekilde konuşmama rağmen bu tavır ile karşılaştıysam diğer türlü ikimizden biri ayrılmak zorunda kalacak gibi gözüküyor
Firma sahiplerinin iş ahlak ve etiğine önem verdiklerini pek düşünmüyorum. Hatta firmada benim kadar hak hukuk kovalayan kimse yok.Sizin kideminiz ondan yüksek .İşverenin gözden çıkaracağı kisi sanırım öncelikle o olur ve bu haksızlık olmaz.Yani bu kadar iş ahlak ve ettiğinden uzak bir çalışanı calistirmamak doğru bir karar .Şahsen böyle bir şey başıma gelse vicdan yapmam .
Ben oğlumla şöyle nezaretten kaldım diye boburlenen iğrenç bir mahluk kendisi. Insan demeye bin şahit ister.Adam tam sopalık ama işte kimse kimseyi kollamadığı için oluyor bunlar,3-5 kişi buna diklense kuyruğunu kıstırıp ağlamaya başlar ama ben ühü ühü diye pis herif.
Sen doğru bildiğini yap en güzeli.
Eger karsinizdaki kisi hakliysa tabi ki lafini soyler. Sizin okumus olmaniz sizi ustun yapmaz. Ancak bu durumda o kisi haksiz ve sizin yapmaniz gereken de dilekceyi yazip ilgili yere vermek. Baska bir olay daha olmasini beklemek o cirak cocugun ezilmeye devam etmesi demek. Vicdan yapacaksaniz buna yapin bence.Müdüre açık açık söyledim. Ben böyle gerizekalilar lafımin üzerine laf söyleyemesin diye 4 sene dirsek çürüttüm. Herkes haddini bilsin yoksa ben bildirmesini bilirim dedim. Sakin kalmamı başka bir olay olursa gereğinin yapılacağını söyledi
Is dağılımında benim yanımda çalışan bir işçiye benim verdiğim işin üzerine kişisel bir işini söyleyemez. Ve okumuş olmak bu anlamda beni o kişiden üstün yapar..Eger karsinizdaki kisi hakliysa tabi ki lafini soyler. Sizin okumus olmaniz sizi ustun yapmaz. Ancak bu durumda o kisi haksiz ve sizin yapmaniz gereken de dilekceyi yazip ilgili yere vermek. Baska bir olay daha olmasini beklemek o cirak cocugun ezilmeye devam etmesi demek. Vicdan yapacaksaniz buna yapin bence.
Usta başı yanımda o çırağa bağırdı bir defasında. Seni bir daha bakkala giderken görürsem fena bozuşuruz dedi. Yanı görse olan bu çırağa olacak. O usta etkilenmeyecek bile.Gerekeni yapın. Ortada büyük haksızlık var. O çocuk belki de işini kaybetme korkusuyla şikayet bile edemiyor. Ezilmiş. Göz yumulmaya devam edilirse daha da ezilecek. Yazık yani ona da. Bu nasıl insanlık diye soruyorum kendime bu şahıs için...
Usta başıyla konuştunuz mu bu konuyu? Anladığım kadarıyla bu çocuğa bunları yaptıran usta. Tamam müdür daha yetkilidir ama usta başıyla konuşsanız ve usta başı da bu hareketleri yapan adama bir çözüm bulsa? O da mı takmıyor? Veya işine gelmediği için o da mı çocuğu eziyor?Usta başı yanımda o çırağa bağırdı bir defasında. Seni bir daha bakkala giderken görürsem fena bozuşuruz dedi. Yanı görse olan bu çırağa olacak. O usta etkilenmeyecek bile.
Sizin durumunuzda zaten hakli oldugunuzu soyledim. Eger hiyerarsi olmadigini dusunuyorsaniz bunu duzeltmek icin dilekceyi yazar verirsiniz. Cozum bu bence. O zaman da herkes sadece kendi isini yapar ve boyle sacmaliklar yasanmaz.Is dağılımında benim yanımda çalışan bir işçiye benim verdiğim işin üzerine kişisel bir işini söyleyemez. Ve okumuş olmak bu anlamda beni o kişiden üstün yapar..
Bu kişi şekerim düştü şunu alır mısın dese elbette ben bile gider alırdım. Ama adam zevki için benimle çalışan personeli alamaz.
Is yerinde hiyerarşi olması gerekir. Nasıl ki ben müdürün emri üzerine laf edemezsem usta dabenim lafımin üzerine laf söyleyemez. Ama maalesef burada hiyerarşi maalesef yok
Bi duzeltme yapiyim , isverenler ustalardan vazgecmez cunku bizim ulkede usta daha zor bulunur , zaten o adam da bunun farkinda oldugu icin bu kadar kendine guveniyorSizin kideminiz ondan yüksek .İşverenin gözden çıkaracağı kisi sanırım öncelikle o olur ve bu haksızlık olmaz.Yani bu kadar iş ahlak ve ettiğinden uzak bir çalışanı calistirmamak doğru bir karar .Şahsen böyle bir şey başıma gelse vicdan yapmam .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?