Karadenizin zeki Kadnlar nereyesunuz da ?

selam olsun usaklara,

karadenizin kosasunden, Artvinunden bende karadenuz usaguyum daaa:teytey:

bizum sivemiz de abeyladu

naydiysiz nasilsiz bacilar:):):)

ne olsun daaa...haftasonu annemde idum ...turşu kavurmuş baaa , hoşuran yapmış , uyyyy yedum de geldim ohhh mis cibi :)))

cümleden aramıza sefalar getirdiniz.......
ne yapaysinuz kzlar ne ...edeysunuz.....:dance:
hosgördum bacum,
a simdi ha beyla yan geldum yatiyam yuhum gelmiye
yatmayida heec istamiyam :))
mutfak roboti bacum o fasulyenun kavurmasini hic bilmam pek öviysiz.yemayida cok istiyam.allahum nasip ederse gelcekte karadenuzun topini gezicam o zamani yeram insallah..

kizlar annem babam da hepimiz Artvin liyiz ama ben 3 yasinda iken Bursa ya göc etmisiz.ben Bursada büyüdüm. cok kücükken gitmistim hayal gibi hatirliyorum Artvin i,,,, karadeniz sahilinden gitmistik.
yan tarafi yemsesil digeri yani deniz bunu hic unutmuyorum.
gene gitmeyi cok istiyorum ama bu sefer yaylalarda konaklamak istiyorum.o güzel karadenizin yemeklerini yemek istiyorum.bir keresinde trt de bir belgesele denk gelmistim.karadeniz ve yaylalari tanitiliyordu,,,
allahim o ne güzellik yesilin her tonu bide yaylarlarda pisirilen baliklar,,, kuymaklar ay delircem mutlaka gitmeliyim.hatta baya ilerki yaslarda yerlesmeyi bile isterim oralara ohhh mis gibi zemuszemus

Son düzenleme:
kuymak dedim de Rize ye kadar galiba mihlama deniliyor. bizi artvin de ise kuymak deniliyor.imansiz peynir un ve terayagin ile yapiliyor.

bizim oranin en mesur yemeklerinden bahsedeyim,,
kurtulmus ve ufaltilmis üzüm yapragi yemegi adida"napurcen"
yagda kizarmis hamur lokum,, artvin sivesiyle "lugum" cok yapilir.
"kaysefe" tatlisi vardir.buda kurutulmus erikten yapilir dövülmüs ceviz konulur üstüne..
cag kebabi cok ünlüdür...
cok var daha da aklima gelmiyor...
aciktim mi ne gecenin bu saatinde gidip uyuyayim en iyisi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…