• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Karadeniz Hastanesi tp bebek merkezi hakknda bilgi topluyorum....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm.. ben de özel karadeniz e gidiyorum..yumurtlama tedavisi ile başladık.. ama bana hastane sistemi farklı geldi..dr konuşmuyo hemşireler anlatıyo her şeyi
ve ücretleri pahalı geldi..sizce nasıl..

canım çevre illerden gelen hastalar vs olduğundan çok yoğun oluyor doktorlar..hasta sayısı son derece fazla..ayrıca hemşirelerde bu konuda çok tecrübeli..onların günlük toplantıları oluyor her seferinde bilgilendiriliyorlar..tedavi aşamasının her konuzsunda bilgi sahibiler..

ücretlere gelincede aşağı yukarı aynı fiyatlar söz konusu türkiye genelinde..tabi bazı merkezlerde indirimler,kampanyalar yapılıyor tabi ama..ev burda olunca gidip gelme ve kontrol aşamalı bizim için daha kolay oluyor..hem transfer sonrası kendi evinde kalıyorsun ..şehir dışında olsa gelmeye korkarsın o kadar yolu buraya..

insanın kendi evi gibisi yok sonuçta
a.s

bana da sanki işi ticarete dökmüşler gibi geldi. yumurtlama tedavisi sonunda 150 lira alıyor. aşılama 450 lira....hadi 120 sini sperm yıkama işlemi diyelim... peki hiç orda aşılama yaptıran var mı ki nasıl oluyo acaba merak ettim..? bir de hastanenin tuvaletleri bir özel hastaneye yakışır şekilde değil. çok kötü.. böyle bir merkeze hiç yakışmıyor...

ben de fikrimi yazmak istedim ben karadenizde tadaviye başlayan biri olarak tedaviye daha önce başladığım hastanede semen odası yoktu tuvalet kullanmak zorunda kalıyordu kocalarımız;burada ise duş odası bile var.ayrıca bizim için önemli olan tedavideki başarılarıdır tuvaletlerin görünümü değil dimi?başarılarını öğrenmek için internetten araştırma yapabilirsiniz şafak hatırnaz yazınca baya birşeyler çıkıyor bakalım inşallah yazın tüp bebek yapınca başarısını kendimde yaşayarak anlatırım sizlere.

bana da sanki işi ticarete dökmüşler gibi geldi. yumurtlama tedavisi sonunda 150 lira alıyor. aşılama 450 lira....hadi 120 sini sperm yıkama işlemi diyelim... peki hiç orda aşılama yaptıran var mı ki nasıl oluyo acaba merak ettim..? bir de hastanenin tuvaletleri bir özel hastaneye yakışır şekilde değil. çok kötü.. böyle bir merkeze hiç yakışmıyor...

canım ben hiç aşılama olmadım orda..ama tüp bebek fiyatları normal geldi bana...tabi özel hastaneler için konuşuyorum ben...devlet hastanesinde durum nasıl onu bilmiyorum

ben de fikrimi yazmak istedim ben karadenizde tadaviye başlayan biri olarak tedaviye daha önce başladığım hastanede semen odası yoktu tuvalet kullanmak zorunda kalıyordu kocalarımız;burada ise duş odası bile var.ayrıca bizim için önemli olan tedavideki başarılarıdır tuvaletlerin görünümü değil dimi?başarılarını öğrenmek için internetten araştırma yapabilirsiniz şafak hatırnaz yazınca baya birşeyler çıkıyor bakalım inşallah yazın tüp bebek yapınca başarısını kendimde yaşayarak anlatırım sizlere.

duş odası neki..video cd bilem yapmışlar..ama eşim istemimişş cd yi..sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey:roflol::roflol::roflol:

Allah izin ederse bende seneye yaza yaptırıcam o zamana kadar hamiş kalamazsam eğerkaydirigubbakcemile3
Kızlarr dualarım sizlerleee.Rabbim emeklerinizinn karşılığında yüzünüzü güldürsün inşallahh..Tedavilerinizzz hayırlı olsun inşallahh..Allaha ve doktorlara emanet olun:Saruboceq:

Yumurtalıkların uyarılması

Tüm protokollerde adet kanamasının ikinci ya da üçüncü gününde temel ultrason incelemesi ve kanda östrojen tayini yapılır ve kullanılacak ilaç dozuna karar verilir. Uyarı tedavisi başladıktan sonra hasta belirli aralıklarla kontrole çağırılır. Bu kontrollerde vajinal ultrasonografi yapılarak gelişen folliküllerin sayısı ve büyüklüğü kontrol edilir. Zaman zaman yumurtalıkların durumuna göre kanda östrojen incelemesine gerek duyulabilir.

Tedavide amaç mümkün olduğunca fazla sayıda 16-20 mm çaplı follikül elde etmektir. Takipler esnasında kan östrojen düzeyleri kontrol edilerek ilaç dozu ayarlaması yapılabilir. Hedef 14 mm'den büyük follikül basına 200 pg/ml östrojen düzeyine ulaşmaktır. Folliküller yeterli büyüklüğe ulaştığında son olgunlaşmayı sağlamak için 5.000-10.000 ünite human chorionio gonadotropin (hCG) enjeksiyonu yapılır. Çatlatma iğnesinden 32-36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır.

Ultrason takipleri sırasında değerlendirilen bir diğer faktör de rahimin içini döşeyen ve endometrium adı verilen tabakanın yapışı ve kalınlığıdır. Gebelik oluştuğunda endometriuma yerleşeceğinden bunun yapışı son derece önemlidir. hCG gününde endometrium 6 mm veya daha ince olduğunda gebelik şansı azalmaktadır. Kendi uygulamalarımızda bu tür hastalardaki klinik gebelik oranı %11.8'dir. Endometrial kalınlığın 14 mm'den fazla olması da olumsuz etki yaratmakta ve gebelik elde edilse bile düşük olma olasılığı artmaktadır.

Yumurta toplama işlemi

Yumurtalar olgunlaştıktan sonra toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama işlemi (oocyte pickup-OPU) vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül adı verilen içi sıvı dolu yapıların boşatılmasıdır. Tüp içine alınan sıvının içinde yumurta mikroskop altında görülebilecek çok küçük bir hücredir. OPU işlemi lokal veya genel anestezi ile yapılabilir. Yumurtalıkları vajinal ultrason probuna yakın olan ve hareketli olmayan kadınlarda lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde işlem gerçekleştirilebilir. Yumurtalıkları uzakta duran veya rahim arkasında olan kadınlarda ise işlem genel anestezi altında yapılır. İşlem 10-15 dakika kadar sürer. Her folikülün içinden yumurta çıkmaz. Genelde foliküllerin %70'inin içinde yumurta vardır. Yumurtalar toplandıktan birkaç saat sonra etraflarındaki hücreler temizlenerek olgun olup olmadıkları değerlendirilir. Olgun olan yumurtalara ise dölleme işlemi uygulanır. Yumurta toplam işlemi sonrasında 1-2 saat dinlendikten sonra hasta eve yollanır.

Döllenme-IVF/ICSI

Döllenme klasik tüp bebek veya mikroenjeksiyon yöntemi ile olur. Klasik tüp bebekte spermler toplanan yumurtaların yanına bırakılır ve kendiliklerinden yumurtayı döllemeleri beklenir. Erkeğin tamamen normal olduğu ve kısırlığın kadına bağlı olduğu durumlarda kullanılır. Mikroenjeksiyonda ise yumurtanın içine tek bir sperm mikromanipulator adı verilen özel bir alet yardımı ile zerk edilir. Döllenme işlemi yumurtalar toplandıktan yaklaşık 2-4 saat sonra yapılır. Mikroenjeksiyon ile olan döllenmede öncelikle yumurtaların çevresindeki hücreler (kumulus hücreleri) temizlenir. Daha sonra ise yumurta sabitleyici bir pipet ile tutulur ve çok ince bir iğne ile sperm yumurtanın içine zerk edilir.

Embriyo transferi

Embriyolar iki hücreli aşamadan çok hücreli blastokist aşamasına kadar herhangi bir dönemde transfer edilebilmekle beraber, en şık tercih edilen transfer zamanı 4-8 hücreli aşamadır. Embriyolar bu aşamaya genellikle 2 ya da 3. günde ulaşmaktadırlar. Embriyo transferi 2-6. günler arasında yapılabilir.
Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik muayene pozisyonunda yatırılır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır. Ardından özel kültür sıvıları ile rahim ağzı temizlenir. Embriyolog transfer edilecek embriyolan katater içinde laboratuvardan getirir. İşlemi yapacak olan hekim karından yapılan ultrason eşliğinde embriyoları rahim içine bırakır. Embriyo transferi işlemi ağrılı bir işlem değildir ve anestezi gerektirmez. (NOT:BU HASTANEDE BİR GECE YATIRIYOLAR)

Gebelik testi

İlk önce idrarda, daha sonra ise kanda gebelik testi (beta-hCG) yapılır. Kanda yapılan testin sonucuna göre gebelik olup olmadığına karar verilir. Testi pozitif olanlar iki gün sonra yeniden kanda gebelik testi için çağırılır. İki testin sonuçları arasındaki ilişki değerlendirilerek gebeliğin sağlıklı olup olmadığına karar verilir. Sağlıklı bir gebelikte iki gün sonra kan beta-hCG değeri yaklaşık iki kat artmalıdır. Bazı durumlarda bir süre sonra kan beta-hCG değeri sıfıra iner. Bu durum biyokimyasal gebelik olarak adlandırılır.

Beta-hCG'nin beklenenden daha farklı artışları ise, ektopik gebeliği (dış gebelik) düşündüren bulgulardan birisidir.

12 ve 14. günlerdeki beta-hCG değerleri istenilen şekilde artan vakalar klinik gebelik olarak kabul edilir ve 2 hafta sonra ilk gebelik ultrasonu için çağırılır. Bu ilk ultrasonda rahim içinde gebelik kesesinin olup olmadığı ve eğer kese var ise kaç tane kese olduğu araştırılır. İkiz, üçüz ya da daha fazla sayıda fetus bu ilk ultrasonda görülebilir.

UMARIM BU BİLGİLER YARDIMCI OLMUŞTUR CANIM KAFANA TAKILAN BİŞEY OLURSA CEVAPLARIM YİNE

:uhm:Transferden sonra hastanede yatılması gerekiyormuşş.nedenmişş yaa delikafadulden

:uhm:Transferden sonra hastanede yatılması gerekiyormuşş.nedenmişş yaa delikafadulden

bilmiyom ki balım beni bir gece yatırdılarrr..olsun bebişim gelsinde yatırsınlar beya..

ha sadece beni değil herkesi yatırıyorlar bir gece.benim tahminime göre oılumsuz bir durum olursa eğer anne adayının kafasında bir soru işareti bırakmamak adına yapılıyordur herhalde..başka ne gibi birşey olabilir ki..normalde 2-3 saat dinlenmenin ardından gönderiyorlar..benim şehir içi olduğu yatırdılar yani..psikolojiktir tahminime göre ama sormak lazım doktorlara tabikide..

ben hiç sormadım valla.zaten yediğim iğnelerden dolayı kalçalarım acayip ağrıyor benim..kalkacak halim olmuyor 12-15 gün boyunca ..
acık küçüklerde benimkiler ondan oluyomuşş
:roflol::roflol::roflol::roflol:

selam arkadslar.ben tüp bebek için trabzona basvurdum.tüp bebek asamasında olan arkadaslarım lütfen ne kadar sürdügünü söylermi acaba.dalarınızı bekliyorum.

Özel karadenız hastanesınde pgt yapılıyo mu bılgın var mı

canım hiç bir bilgim yok bu konuda ..eğer bilgi edinebilirsem haber veririm

selam arkadslar.ben tüp bebek için trabzona basvurdum.tüp bebek asamasında olan arkadaslarım lütfen ne kadar sürdügünü söylermi acaba.dalarınızı bekliyorum.

canım tüp bebek tedavisinde uygulanan iki protokol var..biri uzun protokol yaklaşık 45 gün sürüyor..diğeri ise kısa protokol buda yaklaşık 15 gün sürüyor..bu hangi merkeze gidersen git uygulanan sistem aynı.biri 45 gün sürer biride 15 gün

hastaya hangi protokol uygulanacağını ise doktor belirliyor..hastanın yaşı,boyu ,kilosu ,tetkik ,tahlil vs gibi şeyler hastaya uygulanacak en uygun protokol hangibsi ise o seçiliyor

Son düzenleme:
Kızlar 2 seneyi aşkındır bebek istiyoruz. Ancak tam olarak belirli bir sebep olmamasına rağmen henüz gebelik gerçekleşemedi.Aslında eşimde az da olsa sperm hareket sorunu var. Doktor engel değil demişti ancak henüz gebelik oluşmadı.
Doğal yoldan devam ettiğimiz bu süreçte bir yandan da tedavi merkezlerini araştırmak istiyorum. Bu süreyi böyle değerlendirmek en mantıklısı. Eğer meleğim gelirse bu yaptığım araştırma da başkalarına ışık olarak kalır diye düşündüm.

Oturduğumuz şehir itibariyle pek alternatifim yok maalesef. Trabzon’daki KARADENİZ HASTANESİ TÜP BEBEK MERKEZİ bana en yakın yer. Ben de öncelikle buradan başlamak istedim.

Sizlerin yorumları benim için çok önemli. Çünkü buradan topladığım bilgiler dahilinde adım atmayı düşünüyorum. Tüm samimi cevaplarınızı bekliyorum. Olumlu ya da olumsuz bu merkezle ilgili düşüncelerinizi benimle paylaşırmısınız? Tedavi görenler , görmeyi düşünenler , memnun kalanlar , hoşuna gitmeyenler…

Allah bu yolda kimseyi umutsuz bırakmasın. Hepimizin çok şükür ümitleri , umutları var. Bebek isteyen herkes en kısa zamanda bu muradlarına ererler inşallah. Hamileler ; sizler de sağlıkla kucağınıza alın dilerim. Anneler ; Allah yavrularınızı size bağışlasın , uzun ömürler versin.

Şimdiden çok teşekkürler..

:delphin::delphin::delphin::delphin:
merhaba bu msjı ne zaman yazdın bilmiyorum ama ben karadeniz hastanesinde çalışıyorum sana tavsiyem büyük paralar harcamadn önce ayağının dibindeki fırsatı değerlendir ki başarı oranımız çok yüksek ikizlermizn ardı arkası kesilmiyor helede sağlık güvencen varsa ucuz bir maliyetle kalkıyosun altından allah gönlüne göre versin ...

şafak beyin hastasıyım ancak tatile gidecek transferim olursa eğer aksilik çıkmazda,transferimi de ufuk bey yapacak .ufuk yılmaza giden varmı doktor değiştirmek canımı sıktı.jeyandd nerdesin yoksun uzun zamandır senin doktorun ufuktu nasıl?

canım ufuk bey olsun şafak by olsun ikiside çok iyi ..

benim tüm takibimi ufuk bey yaptı biliyorsun gebelik elde ettik ama rabbim devamını nasip etmedi bize..

ayrıca şafak beyde kist aplikazasyonu işlemimi yapmıştı ufuk beyin acil ameliyata girmişti..bence sende endişelenme lütfen kendini stres etme bunları..

merhaba bu msjı ne zaman yazdın bilmiyorum ama ben karadeniz hastanesinde çalışıyorum sana tavsiyem büyük paralar harcamadn önce ayağının dibindeki fırsatı değerlendir ki başarı oranımız çok yüksek ikizlermizn ardı arkası kesilmiyor helede sağlık güvencen varsa ucuz bir maliyetle kalkıyosun altından allah gönlüne göre versin ...

:dance:Canım paylaşım için çokkk teşekkürrr ederimmm.Demek başarı oranı yüksekkk:asigim:

Uykucum ben senın doktorun tipini hiç beğenmedim yaa ben şahin beyii kabul ederimkaydirigubbakcemile3

canım ufuk bey olsun şafak by olsun ikiside çok iyi ..

benim tüm takibimi ufuk bey yaptı biliyorsun gebelik elde ettik ama rabbim devamını nasip etmedi bize..

ayrıca şafak beyde kist aplikazasyonu işlemimi yapmıştı ufuk beyin acil ameliyata girmişti..bence sende endişelenme lütfen kendini stres etme bunları..

teşekkür ederim ya aslında söylemiştin hatırlıyorum insan tedirgin oluyor bu aşamada.sen naptın eylüle kaldın dimi rapor nedeniyle.ben bugün 5.iğnemi yaptım 4 sağsa 2 solda yumurta var 6.1 rahim kalınlığı.sanırım rahim duvarı kalınlığı için estrofem adında doğum kontrol hapı verdi inşallah transfere varırım dimiii????

teşekkür ederim ya aslında söylemiştin hatırlıyorum insan tedirgin oluyor bu aşamada.sen naptın eylüle kaldın dimi rapor nedeniyle.ben bugün 5.iğnemi yaptım 4 sağsa 2 solda yumurta var 6.1 rahim kalınlığı.sanırım rahim duvarı kalınlığı için estrofem adında doğum kontrol hapı verdi inşallah transfere varırım dimiii????

evet canım rapor nedeniyle eylül e kaldı hatta ekime desek doğru olur..eylül başında gelecek hocalar..benim adetimde eylül ün son günlerine denk geliyor tabi kısmet olursa yinede..

varırsın canım transfere neden varmayasın..doktoruna güven tatlım...endişelenmekte haklısın tabi zor bir süreç..inan kist operasyonu ma şafak bey in gireceğini öğrenince hiç endişe etmemiştim gerçekten ben merkeze çok güveniyorum..yeni merkez faaliyete geçmişmi bu arada..sen eski yerdemi devam ediyorsun tedaviye..

rabbim emeklerinizi boş çıkarmaz inşş....
:Saruboceq:

her hangi bir şeye ihtiyacın olursa hastane veya diğer konularda seve seve gelirim yanına opuyorumnanaktan

:dance:Canım paylaşım için çokkk teşekkürrr ederimmm.Demek başarı oranı yüksekkk:asigim:

Uykucum ben senın doktorun tipini hiç beğenmedim yaa ben şahin beyii kabul ederimkaydirigubbakcemile3

hani şafak bey in tipini beğenmemiştin sen yanlış hatırlamıyorsam...benim doktor ufuk bey

şahin bey diye doktor varmış da orda benim mi haberim yok ayrıcaaa :roflol:

Back