• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Karadeniz Hastanesi tp bebek merkezi hakknda bilgi topluyorum....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
buarada şafak beyin telefon numarası elinde olan varmı(cep)her arıyorum muayenede oluyor cepte almamışım.

:1rolleyes:Canım keşke kartını alsaydın doktordan fisfisfis

kızlar benim bir bilgim yok
destek olmak istedim
allahım tez zamanda bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

merhaba ben de trabzonda yaşıyorum karadenizde şafak beye başladım kontrol aşaması çok güzeldi.tüm tahlilleri yaptırdık pazartesi gün sonuçları göstereceğim ona göre tedavi olacağım.hastanenin ve doktorların çok iyi olduğunu ben de duydum.

ayy çokk heycanlandımm valla.delikafadulden.trabzon neresindesin tanışalım mı?

merhaba balsurat inşallah olumlu bi sonuç alırsın.
bizimde bi tanışımız orda tüp bebek tedavisine başladı. iğne vuruluyodu her gün en son konuştuğumuzda. ama şuan hiçbir bilgim yok tutup tutmadığı konusunda. öğrenip buraya yazarım cnm.

merhaba balsurat inşallah olumlu bi sonuç alırsın.
bizimde bi tanışımız orda tüp bebek tedavisine başladı. iğne vuruluyodu her gün en son konuştuğumuzda. ama şuan hiçbir bilgim yok tutup tutmadığı konusunda. öğrenip buraya yazarım cnm.
Canım çokk sağolasınn..Şimdi yaptırmıcazz ama olsun 1 sene sonra lazım olabilirrrrrr
:sm_cool::sm_cool:

Canım çokk sağolasınn..Şimdi yaptırmıcazz ama olsun 1 sene sonra lazım olabilirrrrrr
:sm_cool::sm_cool:

senin için şimdi aradım tatlım. evde yatıyomuş kalkmaması gerekiyomuş yarın belli olacakmış tutup tutmadığı. inşşalh tutmuştur.

senin için şimdi aradım tatlım. evde yatıyomuş kalkmaması gerekiyomuş yarın belli olacakmış tutup tutmadığı. inşşalh tutmuştur.

:asigim:Canım sağolasınn.Allahım inşallahh tutmuştur emeklerinin karşılığında o arkadaşa bebeğini göndermiştir inşallah:Saruboceq:

:asigim:Canım sağolasınn.Allahım inşallahh tutmuştur emeklerinin karşılığında o arkadaşa bebeğini göndermiştir inşallah:Saruboceq:

amin cnm inşallah:Saruboceq:
6-7 senedir olmuyo bebekleri. inşallah bu sefer olur. dua edin benim için dedi telefonda.

Okudum ancak ufuk beye gıdyormuŞsun nasıl memnunmusun ben ıkısı ıÇın de gÜzel Şeyler duydum.tÜp yaptırdınmı yaptıracakmısın

trabzon merkez sen ilçedemi merkezdemisin?sen ne durumdasın kime gidiyorsun?inşallah tanışırız memnun olurum

Okudum ancak ufuk beye gİdyormuŞsun nasıl memnunmusun ben İkİsİ İÇİn de gÜzel Şeyler duydum.tÜp yaptırdınmı yaptıracakmısın

canım ilçedeyim ama yakınız akçaabat'tayım..inş kısmet olursa tanışırız tatlım..evet canım bir tüp bebek denememiz oldu özel karedeniz de..olumlu sonuçlandı fakat devam etmedi gebelik..temmuz gibi ikinci denemeyi yapacağız kısmet olursa..

şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım memnunum doktorum dan ama şafak beyde çok iyi gerçekten..kist boşalma operasyonuma o girmişti ufuk bey il dışında olduğu için..çok tatlı dilli bir dr..

senin durumun nedir peki ?

ben de yazın tüp bebek yaptıracağım aşılamanın olumsuz sonuçlanacağını düşündü o nedenle direk tüp yapalım dedi.tüp bebek nasıl yapılıyor ikiz üçüz gibi seçme şansın oluyor mu?bana biraz anlatsan ya tüp bebek aşamalarını,siz de sıkıntı ne bizim sperm hareketliliği sorunumuz var.kısmet sıkma canını ömrü olsa Allah kısmet ederdi.sağlıklı olsunda 1 yıl sonra olsun ne yapalım.ben şuanda aşılama için raporla uğraşıyorum aşılama yapılmış gibi gösterilecek,fakülteye gidip sevk edilecek falan.fakülteden sevk olunca ücrette düşüyor ya.doktorumu sevdim evet.önceden ben imperiale gidiyordum sırf doktorlar bayan diye ama hiç memnun kalmadım.inşallah olumlu sonuçlar alırız.

Son düzenleme:
ben de yazın tüp bebek yaptıracağım aşılamanın olumsuz sonuçlanacağını düşündü o nedenle direk tüp yapalım dedi.tüp bebek nasıl yapılıyor ikiz üçüz gibi seçme şansın oluyor mu?bana biraz anlatsan ya tüp bebek aşamalarını,siz de sıkıntı ne bizim sperm hareketliliği sorunumuz var.kısmet sıkma canını ömrü olsa Allah kısmet ederdi.sağlıklı olsunda 1 yıl sonra olsun ne yapalım.ben şuanda aşılama için raporla uğraşıyorum aşılama yapılmış gibi gösterilecek,fakülteye gidip sevk edilecek falan.fakülteden sevk olunca ücrette düşüyor ya.doktorumu sevdim evet.önceden ben imperiale gidiyordum sırf doktorlar bayan diye ama hiç memnun kalmadım.inşallah olumlu sonuçlar alırız.

inşş canım..canım tüp bebek aşaması kısa protokol ve uzun protokol olmak üzere iki aşama var..doktorun sana en uygun olanı seçiyor yaşına,yumurtalık durumuna v.s gibi..emriyo sayısında da aynı şey geçerli..zaten tek emriyo konulmuyor genelde şansı artırmak için ama özel bir istek yapıp tek emriyo istersen durumuna değerlendirir doktor tabiki..

bizimde sperm hareketlilik sorunumuz var canım..aynı zamanda benimde bir takım sorunlarım var..

Yumurtalıkların uyarılması

Tüm protokollerde adet kanamasının ikinci ya da üçüncü gününde temel ultrason incelemesi ve kanda östrojen tayini yapılır ve kullanılacak ilaç dozuna karar verilir. Uyarı tedavisi başladıktan sonra hasta belirli aralıklarla kontrole çağırılır. Bu kontrollerde vajinal ultrasonografi yapılarak gelişen folliküllerin sayısı ve büyüklüğü kontrol edilir. Zaman zaman yumurtalıkların durumuna göre kanda östrojen incelemesine gerek duyulabilir.

Tedavide amaç mümkün olduğunca fazla sayıda 16-20 mm çaplı follikül elde etmektir. Takipler esnasında kan östrojen düzeyleri kontrol edilerek ilaç dozu ayarlaması yapılabilir. Hedef 14 mm'den büyük follikül basına 200 pg/ml östrojen düzeyine ulaşmaktır. Folliküller yeterli büyüklüğe ulaştığında son olgunlaşmayı sağlamak için 5.000-10.000 ünite human chorionio gonadotropin (hCG) enjeksiyonu yapılır. Çatlatma iğnesinden 32-36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılır.

Ultrason takipleri sırasında değerlendirilen bir diğer faktör de rahimin içini döşeyen ve endometrium adı verilen tabakanın yapışı ve kalınlığıdır. Gebelik oluştuğunda endometriuma yerleşeceğinden bunun yapışı son derece önemlidir. hCG gününde endometrium 6 mm veya daha ince olduğunda gebelik şansı azalmaktadır. Kendi uygulamalarımızda bu tür hastalardaki klinik gebelik oranı %11.8'dir. Endometrial kalınlığın 14 mm'den fazla olması da olumsuz etki yaratmakta ve gebelik elde edilse bile düşük olma olasılığı artmaktadır.

Yumurta toplama işlemi

Yumurtalar olgunlaştıktan sonra toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama işlemi (oocyte pickup-OPU) vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül adı verilen içi sıvı dolu yapıların boşatılmasıdır. Tüp içine alınan sıvının içinde yumurta mikroskop altında görülebilecek çok küçük bir hücredir. OPU işlemi lokal veya genel anestezi ile yapılabilir. Yumurtalıkları vajinal ultrason probuna yakın olan ve hareketli olmayan kadınlarda lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde işlem gerçekleştirilebilir. Yumurtalıkları uzakta duran veya rahim arkasında olan kadınlarda ise işlem genel anestezi altında yapılır. ışlem 10-15 dakika kadar sürer. Her folikülün içinden yumurta çıkmaz. Genelde foliküllerin %70'inin içinde yumurta vardır. Yumurtalar toplandıktan birkaç saat sonra etraflarındaki hücreler temizlenerek olgun olup olmadıkları değerlendirilir. Olgun olan yumurtalara ise dölleme işlemi uygulanır. Yumurta toplam işlemi sonrasında 1-2 saat dinlendikten sonra hasta eve yollanır.

Döllenme-IVF/ICSI

Döllenme klasik tüp bebek veya mikroenjeksiyon yöntemi ile olur. Klasik tüp bebekte spermler toplanan yumurtaların yanına bırakılır ve kendiliklerinden yumurtayı döllemeleri beklenir. Erkeğin tamamen normal olduğu ve kısırlığın kadına bağlı olduğu durumlarda kullanılır. Mikroenjeksiyonda ise yumurtanın içine tek bir sperm mikromanipulator adı verilen özel bir alet yardımı ile zerk edilir. Döllenme işlemi yumurtalar toplandıktan yaklaşık 2-4 saat sonra yapılır. Mikroenjeksiyon ile olan döllenmede öncelikle yumurtaların çevresindeki hücreler (kumulus hücreleri) temizlenir. Daha sonra ise yumurta sabitleyici bir pipet ile tutulur ve çok ince bir iğne ile sperm yumurtanın içine zerk edilir.

Embriyo transferi

Embriyolar iki hücreli aşamadan çok hücreli blastokist aşamasına kadar herhangi bir dönemde transfer edilebilmekle beraber, en şık tercih edilen transfer zamanı 4-8 hücreli aşamadır. Embriyolar bu aşamaya genellikle 2 ya da 3. günde ulaşmaktadırlar. Embriyo transferi 2-6. günler arasında yapılabilir.
Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik muayene pozisyonunda yatırılır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır. Ardından özel kültür sıvıları ile rahim ağzı temizlenir. Embriyolog transfer edilecek embriyolan katater içinde laboratuvardan getirir. ışlemi yapacak olan hekim karından yapılan ultrason eşliğinde embriyoları rahim içine bırakır. Embriyo transferi işlemi ağrılı bir işlem değildir ve anestezi gerektirmez. (NOT:BU HASTANEDE BıR GECE YATIRIYOLAR)

Gebelik testi

ılk önce idrarda, daha sonra ise kanda gebelik testi (beta-hCG) yapılır. Kanda yapılan testin sonucuna göre gebelik olup olmadığına karar verilir. Testi pozitif olanlar iki gün sonra yeniden kanda gebelik testi için çağırılır. ıki testin sonuçları arasındaki ilişki değerlendirilerek gebeliğin sağlıklı olup olmadığına karar verilir. Sağlıklı bir gebelikte iki gün sonra kan beta-hCG değeri yaklaşık iki kat artmalıdır. Bazı durumlarda bir süre sonra kan beta-hCG değeri sıfıra iner. Bu durum biyokimyasal gebelik olarak adlandırılır.

Beta-hCG'nin beklenenden daha farklı artışları ise, ektopik gebeliği (dış gebelik) düşündüren bulgulardan birisidir.

12 ve 14. günlerdeki beta-hCG değerleri istenilen şekilde artan vakalar klinik gebelik olarak kabul edilir ve 2 hafta sonra ilk gebelik ultrasonu için çağırılır. Bu ilk ultrasonda rahim içinde gebelik kesesinin olup olmadığı ve eğer kese var ise kaç tane kese olduğu araştırılır. ıkiz, üçüz ya da daha fazla sayıda fetus bu ilk ultrasonda görülebilir.

UMARIM BU BıLGıLER YARDIMCI OLMUŞTUR CANIM KAFANA TAKILAN BıŞEY OLURSA CEVAPLARIM YıNE

sağol canım ya yazının tamamını okudum bu durumda sana ne yapıldı klasşk tüp bebekmi yoksa mikroenjeksiyonmu?ben de herhangi bir sorun yok tek sorunumuz sperm hareketliliği mikroenjeksiyon olması gerekir bu durumda değilmi?

slm.. ben de özel karadeniz e gidiyorum..yumurtlama tedavisi ile başladık.. ama bana hastane sistemi farklı geldi..dr konuşmuyo hemşireler anlatıyo her şeyi
ve ücretleri pahalı geldi..sizce nasıl..

sağol canım ya yazının tamamını okudum bu durumda sana ne yapıldı klasşk tüp bebekmi yoksa mikroenjeksiyonmu?ben de herhangi bir sorun yok tek sorunumuz sperm hareketliliği mikroenjeksiyon olması gerekir bu durumda değilmi?

klasik tüp bebek yöntemi uygulandı canım toplam 15 günlük bir süre alıyor..valla orasını bilemiycem hasta durumna göre değerlendiriyorlar sanırsam hareklilik sorununun ne kadar olduğuna bağlıdır belki..ama zaten hareketli sperm olması yeterli klasik tüp bebek için illa hızlı hareketli olması gerekmiyor bildiğim kadarıyla ..

tam olarak nede sorun var sizin hızlı ileri hareketlidemi yoksa diğerlerindede sorun varmı?

Son düzenleme:
Back