• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karaca ve tencere takımları

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba kızlar;

Başlıkta gördüğünüz gibi çevreden olsun burdan olsun çok duyuyorum "karaca tencere takımlarının içinin karardığını??
acaba bu doğru mu ?kullananlar bizi bilgilendirebilir mi?
bende çeyizime almak için düşünüyorum.

veya hangi tencere takımları kullanımı daha iyi

bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

karacanın tencereleri nasıl bilmiyorumda bende çaydanlık takımını almak istiyordum acaba onundamı içi kararıyor kullanan arkadaşlar bizi aydınlatır işallah.

ben de aldım çeyizime, tabi kullanmadım, kullanınca görücez umarım uzun ömürlü olurlar.ben aldıktan sonra okudum o yorumları, almamış olsaydım tercih etmeyebilirdim ama bir de şu gerçek var ki, kullanmadan kullanmaya fark var :34:

Merhaba kızlar;

Başlıkta gördüğünüz gibi çevreden olsun burdan olsun çok duyuyorum "karaca tencere takımlarının içinin karardığını??
acaba bu doğru mu ?kullananlar bizi bilgilendirebilir mi?
bende çeyizime almak için düşünüyorum.

veya hangi tencere takımları kullanımı daha iyi

bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

arkadaşlarım son derece doğru bir seçim yapmışsınız ben karaca nın bütün ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum.inanmayın böyle karalamalara..hepiniz iyi günlerde kullanırsınız inşallah..

benim bir arkadaşım aldı karacanın tencere setini.Öyle bilgisiz bir insan falan da değildir yani tencere nasıl kullanılır iyi bilir. ve o dedi bana kulpları yanıyor diye.arkadaşım aldıktan sonra duyduk biz bu söylentileri inanmamıştık kullananlar yanlış kullanıyor demiştik.ama arkadaşımın da başına gelince inandık.açıkçası kimi memnun kalıyor kimi kalmıyor.sanırım karacanın tencere setleri biraz şans işi:51:

Arkadaşım yeni evli yoğun çalıştığı içinde pek yemek yapamıyor toplasanız 10 kere ancak kullanmıştır tenceresini ama kapak kulbu kırıldı. Çatal kaşık almaya gittiğimde de satıcı sakın alma abla ben bayisiyim pişman oldum bu markayı aldığıma dedi bana bir tane çatal çıkardı iade gelmiş. Çatal dişlerinin arasından ayrılmış inanamadım.Adam bayisi olduğu markayı satmadı bana.Yemek takımlarını çok beğeniyorum ama korkumdan alamıyorum, arkadaşların dediği gibi şans işi çok memnun olanlarda var ama sonuçta az paralar verilmiyor bu ürünlere şansa bırakmak istemem...

Ben de Karaca tencereleri kullanıyorum, çelik tencereler iyi hoş yani bir sorun olmadı da sakın teflonları alma. Ben dörtlü teflon tencere tava seti almıştım pişmanım. 6 ayda çizik içinde kaldı, tencerenin dışı da karardı, sarardı. Teflonda tefalden şaşma.

arkadaslar bendee duydum ceyız alacak arkadaslarıma da soyluyorum..

sanırım karacanın urunlerınde soyle bır sorun var..kampanyalı urunlerın celıklerı bıraz kalıtesız ve kararıyor..

ama kampanyasız olanları alınca celıkler kalıtelı olabilir..

bu arada bende celık tencerelerımı ve dokum tencere tavalarımı korkmazdan aldım..

karacanin yemek takimini kullaniyorum 1.5 senedir.fena degil memnunum.
tencere de eternity almisti annem keske almasaymis berbattttttt berbattttt
ama korkmaz iyi tavsiye edebilirim celik tencerelerini.

karaca kullanan arkadaşlar diğer takımların korkmaz kullananlar diğerlerinin vs vs :) bu böyle devam edecektir..
kimileri karaca çin malı diyor
kimileri karaca berbat diyor
bildiğim br şey var ki karacanın fabrikası türkiyede..
porselenlere gelince
her ürünün iki yıl boyunca garantisi var
kırılan tabağı çanağı alıyorsunuz gidiyorsunuz bayisine ve yenisi ile değiştiriyorlar 2 yıl sonrasında da parasını vererek yine kırılan parçaları alıyorsunuz..
çelik tencerede korkmaz hisar aryıldız ve karaca iyidir gelelim kulllanıma
genellikle tencere kulplarında ısıya bağlı kararma olur
siz eğer saplarını siyah renkli aldıysanız bunu farkedemeyebilirsiniz
içerideki kararma içinde yine kullandığınız temizlik malzemesi temizleme şekliniz etkiler
örneğin bulaşık makinasında yıkarsanız çelik tencerelerinizi kararma görüceksinizdir
tencerelerinizi elde cif ile yıkamayı deneyin..
teflonlara gelince zaten teflon kullanmak tehlikelidir en iyisi tefaldir ama yine kullanımda hata yapıyorsanız oda çizilir dışı bütün teflonların kaderinde kararmaktır oyüzden açık renkler tavsiye etmem..
teflon tencerenin içinde metal kaşık kullanmayın tahta kaşığınızıda kontrol edin ucu yumuşak mı yoksa sert pürüzlü mü yani tahta kaşığınız dahi çizebilir teflonunuzu siz doğru şekilde kullandığınızı zannederken
çatal kaşıkta jumbo en iyisi karar ma dahi yapmaz..
yani bir üründe kırılma oldu diye bütün çatal kaşıkları kırılır mı bilemem kullanmadım yalan söyleyemem ama onlarda garantilidir ve firmaya götürüp değiştirebilirsiniz parasız..

valla ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum karacanın çeyiz setindeki tencerelerini ve çok memnunum. bırak içini altlarında bile kararma olmadı henüz. bence de kullanımla ilgili bir durumdur, çünkü hangi markayı kullanırsanız kullanın eğer dikkat etmezseniz kulplarını yakarsınız, bir de tencereleri makinede yıkadığınız zaman içlerinin rengi bir değişik çıkabilir ama o da elde durulandığında yokolur ... henüz kaşık çatal tabaklarını kullanmadım, onlar hakkında bişi diyemem ama...

benim annem karaca kullanıyor cok memnun benim günlük ve misafirlik tencerelerimde karaca bilmiyorum ama ilk aldıgımızda kontrol ederken düdüklü tenceremin kapagının plastiği kırık cıktı değiştirttik inşallah öyle bişey olmaz dünyanın parasını verdim resmen :97:

günlük kullanım için 3lü tencere ve aynı model kapaklı 3 lü sahan seti düşünüyordum ben de karacadan ama hadi misafirlikler neyse de benim aşlacaklarım sık kullanılacak şeyler ne yapsam ki yaa..:18: korkmaz ya da emsana mı dönsem?:58:

Ben karacanın anabayiisinde calışıyorum ve kendi çeyiz setimide yine karacadan aldım
bu işin içinde olan biri bile bu markayı tercih edebiliyorsa sorun yok demektir.
kullanım büyük etken..
:34:

Son düzenleme:
Back
X