Karabuğday İle Zayıflama

Aslında devam edebilsem süper olacak 2. Hafta hevesim kaçtı Yanıma destek arıyorum öyle abartıldığı gibi kötü bir tat yok öğünlerimde içine bazen domates salatalık bazen elma çilek fln doğradım gayet lezzetliydi tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlar.
Ben bir öneri üzerine 1 bardak bugday ı haslamadan kuru olarak günde üç öğün yoğurda karıştırıp tükettim. Yanında bol bol su.ve başka hicbirsey yemedim.ayrıca yapabildigim kadar egzersiz yaptım hergün düzenli. Ancak 1 haftanın sonucu beni pek tatmin etmedi.sadece 2 kilo verebildim.
Hevesim kaçtı doğrusu.
Acaba bu sonuç bugday i haslamadan tuketmis olmamdan kaynaklanabilirmi.
Yardimlarinizi bekliyorum arkadaşlar.

BEN DE HER KES GİBİ ZAYIFLAMAK İSTİYORUM VE ÇOK ARAŞDIRDIM KIZLAR DAHA İYİ NETİCE BULMAK İÇİN VE SONUNDA BULDUM TÜRKİYEDE RAHATLIKLA BULUNA BİLİRMİ BİLMİYORUM ÇÜNKÜ BEN AZERBEYCANDA YAŞIYORUM VE BURAYA RUSİYADAN GETİRİYORLAR İSTENLEN KADAR KARABUĞDAY VARDIR AMMA KARABUĞDAYIN ZAYIFLAMADA ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM 2 GÜN BUNDAN ÖNCESİNE KADAR İNTERNETDE ARAŞDIRIYORDUM VE BİRDEN RUS DİLİNDE İYİ BİLDİYİM İÇİN RUS SİTELERİNİ DE GEZMEYE ARAŞDIRMAYA KARAR VERDİM VE İNANILMAZ İYİ YORUMLAR GÖRDÜM VE SADECE BİR SİTEYLE DEYİL BELKİ 20- DEN FAZLA SİTEYE GÖZ ATDIM VE HER YERDE İNANILMAZ OLUMLU OLAYLAR GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM HEMEN -HEMEN HER KES 2 GÜNDE 2 KİLO BAZILARI 4 GÜNDE 2 KİLO VE BAZILARIDA 1 HAFTADA 6 KİLO VERENLER OLMUŞLAR VE BEN DENEMEYE KARAR VERDİM VE SADECE 1 GÜNDE 1 KİLO VERE VİLDİM BU GÜN İKİNCİ GÜNÜMDEYİM LÜTFEN BİRLİKDE DENEYELİM ŞİMDİ SİZE BU DİYETİN NASIL YAPILDIĞINI VE KARABUĞDAYIN NE GİBİ VİTAMİNLERİ OLDUĞUNU YAZIYORUM

Karabuğday Diyeti

BİR BARDAK YANİ EN AZ 200 QR OLSUN YANİ
BİR BARDAK KARABUĞDAYIN ÜSTÜNE TAZE KAYNATILMIŞ 2 BARDAK SICAK SU TÖKÜB AKŞAMDAN SABAHA KADAR BEKLEDİYORSUNUZ VE SABAHDAN BAŞLAYARAK HER ACIKTIĞINIZDA YEYE BİLİRSİNİZ BOŞ YİYEMEZSİNİZ EGER YANINDA Bİ KASE YAĞSIZ YOQURT VE SALATALIK VE YA DOMATES OLA BİLİR AMMA ASLA TUZ ŞEKER OLMAZ BOL-BOL SU YEŞİL ÇAY SERBEST KIZLAR İNANIN DENEYEN HER KES RAZI KALMIŞ HER KESE İYİ ŞANSLAR SORMAK İSTEDİYİNİZİ SORA BİLİRSİNİZ YARDIMCI OLURUM

KARABUĞDAY NEDİR?
Eki Görüntüle 270727

Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.

1.) Karabuğday, vitamin P ihtiva eder. Vitamin P de flavonoid rutin içerir. Rutin' in kandaki kolestrolü azaltıcı etkisi bilinmektedir. Buna ilaveten yüksek kan basıncını önleyici bir etkisi de vardır. Rutin damarlara esneklik ve güç kazandırır. Rutin' in etkisi vitamin C ilavesiyle daha da artırılabilir.

2.) Japon araştırmacılar karabuğdayın çok besleyici bir gıda olduğunu ve vücudu rahatlatıcı bir etkisinin bulunduğu ve iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını önlediğini belirtmişlerdir.

3.) Karabuğday unu raf ömrünü artması için hafif bir ısıl işleme ihtiyaç duyar.

4.) insan vücudu karabuğday da bulunan proteinin % 74' ünü kullanılabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak yüksek oranda da yağ ihtiva ederler. Oysa karabuğday yağ çok azdır ve Glüten de bulunmaz.

5.) Karabuğday mükemmel bir Amino asit kompozisyonuna sahiptir. Lysine çok yüksek oranda bulunur. Bu oran buğday ve beyaz pirinçdekinin iki katı kadardır.

6.) Karabuğday önemli miktarlarda vitamin B1 ve B2 ihtiva eder. Vitamin B1' in sinirlerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Vitamin B2 ise yağların işlevlerinde yardımcıdır. Günde 100 gram karabuğday tüketilirse yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.

7.) Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Karabuğdaydaki steroller kan serumunda kolestrol artışını engeller.

8.) Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir kara buğday ununda bol miktarda bulunur. Demirde diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu minareller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.

9.) Karabuğday karaciğerin çalışmasında kolaylaştıran choline ihtiva eder

10.) Böbreklerin çalışmasında yararlı etkileri tespit edilmiştir.

11.) Karabuğday az miktarda yumurta, tavuk, sebzelerle birlikte tüketilirse ideal, dengeli ve besleyici bir yemek yenilmiş demektir.
Karabuğday düzenli olarak 30 gram tüketilirse kiloyu ve yüksek kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Buna ilaveten düşük kalorilidir ve kan şekerini optimal bir seviyede tutar. çünkü karabuğday oldukça yavaş sindirilir. Yine yemeklerde tüketilmesi uzun sürekli bir tokluk verir..(kaynak:Yar Bakliyat-Karabuday-Kara buday-Kara bugday-Greçka)
Seva oralardamisin

BEN DE HER KES GİBİ ZAYIFLAMAK İSTİYORUM VE ÇOK ARAŞDIRDIM KIZLAR DAHA İYİ NETİCE BULMAK İÇİN VE SONUNDA BULDUM TÜRKİYEDE RAHATLIKLA BULUNA BİLİRMİ BİLMİYORUM ÇÜNKÜ BEN AZERBEYCANDA YAŞIYORUM VE BURAYA RUSİYADAN GETİRİYORLAR İSTENLEN KADAR KARABUĞDAY VARDIR AMMA KARABUĞDAYIN ZAYIFLAMADA ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM 2 GÜN BUNDAN ÖNCESİNE KADAR İNTERNETDE ARAŞDIRIYORDUM VE BİRDEN RUS DİLİNDE İYİ BİLDİYİM İÇİN RUS SİTELERİNİ DE GEZMEYE ARAŞDIRMAYA KARAR VERDİM VE İNANILMAZ İYİ YORUMLAR GÖRDÜM VE SADECE BİR SİTEYLE DEYİL BELKİ 20- DEN FAZLA SİTEYE GÖZ ATDIM VE HER YERDE İNANILMAZ OLUMLU OLAYLAR GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM HEMEN -HEMEN HER KES 2 GÜNDE 2 KİLO BAZILARI 4 GÜNDE 2 KİLO VE BAZILARIDA 1 HAFTADA 6 KİLO VERENLER OLMUŞLAR VE BEN DENEMEYE KARAR VERDİM VE SADECE 1 GÜNDE 1 KİLO VERE VİLDİM BU GÜN İKİNCİ GÜNÜMDEYİM LÜTFEN BİRLİKDE DENEYELİM ŞİMDİ SİZE BU DİYETİN NASIL YAPILDIĞINI VE KARABUĞDAYIN NE GİBİ VİTAMİNLERİ OLDUĞUNU YAZIYORUM

Karabuğday Diyeti

BİR BARDAK KARABUĞDAYIN ÜSTÜNE TAZE KAYNATILMIŞ 2 BARDAK SICAK SU TÖKÜB AKŞAMDAN SABAHA KADAR BEKLEDİYORSUNUZ VE SABAHDAN BAŞLAYARAK HER ACIKTIĞINIZDA YEYE BİLİRSİNİZ BOŞ YİYEMEZSİNİZ EGER YANINDA Bİ KASE YAĞSIZ YOQURT VE SALATALIK VE YA DOMATES OLA BİLİR AMMA ASLA TUZ ŞEKER OLMAZ BOL-BOL SU YEŞİL ÇAY SERBEST KIZLAR İNANIN DENEYEN HER KES RAZI KALMIŞ HER KESE İYİ ŞANSLAR SORMAK İSTEDİYİNİZİ SORA BİLİRSİNİZ YARDIMCI OLURUM

KARABUĞDAY NEDİR?
Eki Görüntüle 270727

Karabuğday (Greçka), isminden dolayı tahıllarla birlikte ele alınıp sınıflandırılmasına rağmen Gramineae (Buğdaygiller) familyasına dahil değildir. Üçgen şeklindeki tohumları tüketilen, Rusya, Ukrayna, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve Çin gibi ülke ve bölgelerde üretilen bir bitkidir. Polygonaceae (Kuzukulağıgiller) familyasına dahildir.

1.) Karabuğday, vitamin P ihtiva eder. Vitamin P de flavonoid rutin içerir. Rutin' in kandaki kolestrolü azaltıcı etkisi bilinmektedir. Buna ilaveten yüksek kan basıncını önleyici bir etkisi de vardır. Rutin damarlara esneklik ve güç kazandırır. Rutin' in etkisi vitamin C ilavesiyle daha da artırılabilir.

2.) Japon araştırmacılar karabuğdayın çok besleyici bir gıda olduğunu ve vücudu rahatlatıcı bir etkisinin bulunduğu ve iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını önlediğini belirtmişlerdir.

4.) insan vücudu karabuğday da bulunan proteinin % 74' ünü kullanılabilir. Diğer bazı gıdalarda yüksek proteine sahiptir ancak yüksek oranda da yağ ihtiva ederler. Oysa karabuğday yağ çok azdır ve Glüten de bulunmaz.

5.) Karabuğday mükemmel bir Amino asit kompozisyonuna sahiptir. Lysine çok yüksek oranda bulunur. Bu oran buğday ve beyaz pirinçdekinin iki katı kadardır.

6.) Karabuğday önemli miktarlarda vitamin B1 ve B2 ihtiva eder. Vitamin B1' in sinirlerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Vitamin B2 ise yağların işlevlerinde yardımcıdır. Günde 100 gram karabuğday tüketilirse yetişkin bir insanın günlük Vitamin B1 ihtiyacının %40' ı karşılanır.

7.) Karabuğday insan vücudunda istenmeyen kolestrolün azaltılmasında etkilidir. Karabuğdaydaki steroller kan serumunda kolestrol artışını engeller.

8.) Potasyum, magnezyum, fosfor ve demir kara buğday ununda bol miktarda bulunur. Demirde diğer tahıllarda olduğundan daha yüksektir. Bu minareller yüksek tansiyon ve kansızlıkta çok önemli bir role sahiptirler.

11.) Karabuğday az miktarda yumurta, tavuk, sebzelerle birlikte tüketilirse ideal, dengeli ve besleyici bir yemek yenilmiş demektir.
Karabuğday düzenli olarak 30 gram tüketilirse kiloyu ve yüksek kan basıncını düşürdüğü tespit edilmiştir. Buna ilaveten düşük kalorilidir ve kan şekerini optimal bir seviyede tutar. çünkü karabuğday oldukça yavaş sindirilir. Yine yemeklerde tüketilmesi uzun sürekli bir tokluk verir..(kaynak:Yar Bakliyat-Karabuday-Kara buday-Kara bugday-Greçka)

Karabuğday Diyeti

KARABUĞDAY NEDİR?
Eki Görüntüle 270727

Merhabalar, 62,5 kiloyum şu an, 1 hafta içinde 2,5 kg vermem gerekiyor. Bu akşam karabuğday alıp başlayacağım, yok mu katılan? Sonuçları yazan olmamış ben yazacağım :)

off tadı çok kötü.. kimyasal zehir gibi kokuyor kokusu berbat

kavurdum, haşladım yenecek gibi değil

zehir gibi ayol, psikolojik olarak korku ve tksinti oluştu hayatta yiyemem isterse 1 günde 5 kg verdirsin

yogurtlu kür yapıcam inşaallah

ay bu neydi başıma gelen :26:

allah affetsin çok pis tadı var
Yanliş yapmişsin canim karabuğday qavrulmazki, haşlaman lazim

bende bır zamanlar denemek için boşyere marketten almıştım.
bunu yıyecegınıze nesfıt yulaf ezmesı falan yeyın onlarla muthıs kılo verdım.tok kaldım.
bunun o iğrenç kokusunu almayın.
severek yeyıp kılo verın.

selam kızlar. karabuğday diyetimde 3. günümdeyim 1 kilo 400 gram vermişim. toplam 11 gün yapma niyetindeyim. ben tamamen uyuyorum. üç öğün yoğurtlu karabuğday yiyorum. günde 3 litre de su tüketiyorum. bazen canım isterse elma da yiyorum. açlık hissi gün içinde duymuyorum ama akşam karnım acıkıyor biraz. salatalık falan yiyorum o vakit. :) sonuçları bildiririm inş.

Kızlar bende yarın baslicam ilk iki gün sadece karabugday yi cem geri kalan günler ramazana kadar normal ekmeksiz kahvaltimi yapıp öğlen ve akşam yi cem ramazanda ise ayran çorbası gibi iftarda 1 tabak yi cem çok açlık hissedersem de yaptığım yemekten 5 kasik yerim abur cuburu kesicem tatlı belki sütlü tatlı yerim az bişey diye düşünüyorum uygularsam ramazanın sonuna kadar -12 olmak istiyorum :)

4. gün :) sabah aç karnına tartıldım 2,5 kilo vermişim. ama göbüşümde bi incelme hissetmiyorum. bakalım belki ilerleyen süreçte incelme görülür.

4. gün :) sabah aç karnına tartıldım 2,5 kilo vermişim. ama göbüşümde bi incelme hissetmiyorum. bakalım belki ilerleyen süreçte incelme görülür.
Ödem olduğu için incelmeyi hissetmiyorsun yağ yakmaya geçtiğin zaman hissedersin :)

Merhabalar herkese! Ben de bu diyete başlama hikayemi anlatmak istedim. Bu sene Rusya'ya geldim eğitimim nedeniyle. Yurda yerleşmeden önce birkaç gün hostelde kaldım. Ilk defa orada keşfettim greçkayı. Ruslar fritöze benzeyen kahvaltı makinesi kullanıyorlar, içine istedikleri kadar karabuğday ya da pirinç (bazen de karıştırıyorlar ikisini) ve su koyuyorlar. 15 dk sonra kahvaltınız hazır! Ilk yediğimde çok beğenmiştim. Domates salatalık zeytin çay ve ekmek gibi kahvaltıda alıştığım besinlerden uzak kalmak beni zorlamadı. Sonra yurda yerleştim ama ilk dönem düzenimi sağlayamadığım için genelde dışarıdan beslendim ve kilo aldım. Ikinci dönem buzdolabıma kadar her şeyim vardı. Ve sömestrda yeni kararlar alıp sağlıklı olmak için vegan beslenmeye karar verdim. Ve rusyaya dönünce ilk yaptığım şey marketteki bütün bakliyatları, tahılları dolaba doldurmak oldu. Yanlışlıkla greçka da almışım. Bilmiyordum ne olduğunu. Internetten baktım ve ilk gün kahvaltıda yediğim şey olduğunu öğrenince çok sevindim. Bu arada kilosu 1.5 tl civarı satılıyor burada. Sonra günde en az 1 öğün, özellikle de kahvatılarda tüketmeye başladım. Bazen pirinçle karıştırıyordum bazen de yeşil mercimekle. Haşlayıp yiyordum. Öğlen genelde lahana havuç salatalık ve elmayla salata yapıp üzerine yulaf ve kuru üzüm koyuyordum. Akşam da sebzeyemeği yapıp yanında greçkayla, pilavla ya da makarnayla yiyordum. Genel olarak 10 gündür böyle besleniyordum ki bir de bakmışım 3 kilo vermişim. Kilo alacağımı düşünürken... 75ten 72ye inmişim. Sonra neden zayıfladığımı anlamaya çalışırken burayı buldum. Rusların güzellik sırrını da keşfetmiş oldum böylece. Çünkü cildim güzelleşti, parlaklaştı. Sağlıklı görünmeye başladım ki kilo verirken yüzüm genelde zombilere döner. 2 gün okudum diyet yapanları ama diyete başlamak da istemiyordum çünkü beslenme düzenim zaten diyet kabul edilebilirmiş. Ama şimdi greçkayı 2 öğüne çıkarıp 1 öğün sebze meyve ya da kuruyemiş yemeye karar verdim. Sıkılırsam da eski usül devam ederim. Bugün 2. Günüm ve regl oldum. Ama 1 kilo vermiştim sabah tartıda. Regl sonrası tartılıp yazarım kızlar. Şimdilik hoşçakalın, greçkadan vazgeçmeyin!! Mutlaka hayatınızda olsun!

Merhaba sonuç yazan yokmu bende bugün başladım bir bardak yani 200 gram greçkanın üstüne aynı bardakla iki bardak kaynamış su döküp kapağını kapatıp bekledim yarım saat geçmesine rağmen tadı hoş geldi bana elma rendeleyip tarçınla yemeyi düşünüyorum hergün sadece greçka ve bol yeşillik tüketeceğim tabi 2 litre de su 2 hafta bu sekilde devam etmeyi düşünüyorum. Ve emziren bir anneyim sütüme bir zarar vereceğini sanmıyorum karışık beslenmeyeceğim için sütün tadını da güzelleştireceğini düşünüyorum hergün yazacağım bu arada 94 kiloyum:110:

Son düzenleme:
Tekrar Merhaba bugün sabah elmalı tarçınlı bi kaç kaşık greçka yedim öğlen bi kaç kaşık çorba ve bol yeşillikli greçka lı salata ve bi iki dilim kek kaçamak yaptım ve bol su içiyorum bakalım ne olacak sabah tartıldığımda aç karna 92 400 düm

Merhaba sonuç yazan yokmu bende bugün başladım bir bardak yani 200 gram greçkanın üstüne aynı bardakla iki bardak kaynamış su döküp kapağını kapatıp bekledim yarım saat geçmesine rağmen tadı hoş geldi bana elma rendeleyip tarçınla yemeyi düşünüyorum hergün sadece greçka ve bol yeşillik tüketeceğim tabi 2 litre de su 2 hafta bu sekilde devam etmeyi düşünüyorum. Ve emziren bir anneyim sütüme bir zarar vereceğini sanmıyorum karışık beslenmeyeceğim için sütün tadını da güzelleştireceğini düşünüyorum hergün yazacağım bu arada 94 kiloyum:110:

Bende 93 kiloluk emziren bir anneyim :KK43:
Greçkalı günler kabus gibiydi ama bende denesem mi diyorum yine
Başka türlü gitmeyecek bu doğum kiloları
Hangi marka greçka aldınız?

Bim den aldım markasını hatırlamıyorum hatta indirime girmişti yarım kilosu 1.49 lirayı :KK49::KK73:

Bugün misafirim vardı çok kaçırdım yarın sabah sıkı bi şekilde devam edicem sadece karabuğday yemeye

X