- 16 Ağustos 2013
- 1.306
- 389
- 163
Keten Tohumu
Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesine yol açıyor. Zayıflatıcı özelliği, aslında içerdiği Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklanıyor. Tıpkı balık gibi etkisi var keten tohumunun. Keten tohumu, somon balığı kadar Omega-3 yağı içeriyor. Günde 1 yemek kaşığı alındığında ayda ortalama 4-5 kilo verilebilmektedir. Keten tohumu ayrıca, beyinde iştahı kontrol eden Ghrelin hormonunu da etkiliyor. Böylece; normal beslenmesinin yanında her gün 2.5 gram keten tohumu yiyenler, kendini daha tok hissediyor. Uzmanlar; sağlıklı beslenme düzeni için her gün ortalama 25-30 gram posa tüketimi öneriyor.
Kara Çörek Otu
İştahı kapatarak,
2- Karaciğeri temizleyerek sindirimi hızlandırarak.
3- Lubricant (yağlayıcı) özelliği ile bağırsakları kaygan hale getirerek, yani müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlayacak.
Örnek : 1 kase yoğurda 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumlu kara çöreği karıştırıp yiyoruz

(ben kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce yiyorum.)
Merhaba kızlar keten tohumunu duymuştum ama yeni kullanmaya başladım yoğurtlu keten tohumunu...
tohum şeklinde aldım ve içine az buçuk kara çörek otuyla tuz koyup öğüttüm tadı fena olmadı
İki üç gündür yediğime içtiğime dikkat ediyorum aynı zamanda bu kürü deniyorum ben kabızlık problemi yaşayan biriyim aynı zamansa triot hastalığım da var kolay kolay zayıflayamıyor ve kabızlık problemimi aşamıyordum ama bu 2-3 gündür bağırsaklarım iyi çalışıyor gibi

Aynı zamanda her gün sabah evde on beş dakika hızlı tempoyla yürüyorum ( Dışarıda çok rüzgar varda

daha önce kullananlar ve yararını görenler var mı acaba
Bu arada on beş dk deli gibi dans etmek = 78.75 kcal
On beş dk hızlı tempoda yürümek = 75 kcal
Bilginize....

Son düzenleyen: Moderatör: