Çorbalar Kara Çorba (Danreş)- Adıyaman Yöresi - Torku Sıvıyağ Sponsorluğunda

NAVLEE

Çok takıntılı..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
3.951
7.047
158
Sevgili KK hanımları merhaba;

Size Adıyaman Yöresine özgü
Kara Çorba diğer adıyla (danreş) yapacağım.Adını mercimeğin karasından alan lezzetli bir çorba.

Çok basit ve doyurucu bir çorbadır.Her ne kadar rakiplerimden biri annem olsadaiçimden bir ses ben kazanacağım diyor

Ve Adıyaman yöresini başka bir çorba ile tanıtacağım.Şimdiden herkese bol şans.
Afiyet olsun

Malzemeler:

2 su bardağı dövmelik buğday

1 su bardağı kara mercimek

1 su bardağı sıvıyağ

3 küçük soğan

2 yemek kaşığı tuz

1 bir yemek kaşığı karışık salça

yeteri kadar su

10 kişilik

Hazırlanışı:

Mercimeği ve buğdayı yıkayıp tencereye alıyorsunuz

Üzerine su ve tuz ekleyip pişirmeye bırakıyorsunuz.Su azaldıkca ekleye bilirsiniz buğday çok su çeker

Buğday ve mercimeğin pişmesine yakın soğanları doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyorsunuz,
ardından salçayı da ekleyip biraz da onunla kavurup pişmekte olan çorbaya ekliyorsunuz. Birkaç dakika daha pişirip servis yapıyorsunuz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Ve çorbamız sac ekmeği ve soğuk köy ayranıyla servise hazır

Son düzenleme:
Ben hiç bilmiyorum bu çorbayı, hatta yarışmada tek bilmediğim tarif bu

Kara mercimek, kırmızının karası mı NAVLEE
Benim babam bu çorbayı çok sever babaannem çok yaparmış.Annemin çorbası der:)
Biz bunu birde bulgurlu yaparız.Birde bu şekilde yapılıp içine birde nohut koyarız.Yani 3 şekilde yapılır.Çok güzel olur mutlaka denemelisin.

Evet nohutlu da oluyor bize maşık yani meşk var bilirmisin kara mercimğe benziyor bide onunla yaparız aslında onunla ypacaktım da sonra vaz geçtim başka bi yarışmaya

Aynen karası yerli mercimek deriz biz hatta daha lezzetli geliyor bize tadı yeşile göre
Yeşilin basık görüntüsü yok zaten, kırmızının görünümüne daha çok benziyor.

Markette bakınacağım inşallah, buldum buldum bulamadım, açık erzak satan yerlerde bulurum sanırım

Evet nohutlu da oluyor bize maşık yani meşk var bilirmisin kara mercimğe benziyor bide onunla yaparız aslında onunla ypacaktım da sonra vaz geçtim başka bi yarışmaya
Maş fasulyesi mi canım:)

Yeşilin basık görüntüsü yok zaten, kırmızının görünümüne daha çok benziyor.

Markette bakınacağım inşallah, buldum buldum bulamadım, açık erzak satan yerlerde bulurum sanırım
Aynen aktarlarda mutlaka oluyor yani bulgur,nohut,mercimek satan yerlerde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…