- 9 Şubat 2015
- 3.951
- 7.047
- 158
Aynen kalabalık aile çok güzel gerçektenMaşallah valla canım ne güzel kardeş candır annelerin taraf babamların taraf bir toplanır cümbüş .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen kalabalık aile çok güzel gerçektenMaşallah valla canım ne güzel kardeş candır annelerin taraf babamların taraf bir toplanır cümbüş .
Çok sağol canımÇok lezzetli görünüyor Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim
Sağolasın canım benim, o taraflarda akrabalarım var.İnşallah bulursun canım olmadı yollayalım sana
Otaraf derken adıyaman mıSağolasın canım benim, o taraflarda akrabalarım var.
Ellerine sağlık canım gayet güzel olmuş tarifin ve sunumun.Buğdayla yoğurt çorbasının salçalı hali olmuş galiba ,mercimek te girince içine daha da güzel olmuştur,başarılar dilerim.Sevgili KK hanımları merhaba;
Size Adıyaman Yöresine özgü
Kara Çorba diğer adıyla (danreş) yapacağım.Adını mercimeğin karasından alan lezzetli bir çorba.
Çok basit ve doyurucu bir çorbadır.Her ne kadar rakiplerimden biri annem olsadaiçimden bir ses ben kazanacağım diyor
Ve Adıyaman yöresini başka bir çorba ile tanıtacağım.Şimdiden herkese bol şans.
Afiyet olsun
Malzemeler:
2 su bardağı dövmelik buğday
1 su bardağı kara mercimek
1 su bardağı sıvıyağ
3 küçük soğan
2 yemek kaşığı tuz
1 bir yemek kaşığı karışık salça
yeteri kadar su
10 kişilik
Eki Görüntüle 2237034
Hazırlanışı:
Mercimeği ve buğdayı yıkayıp tencereye alıyorsunuz
Eki Görüntüle 2237035
Üzerine su ve tuz ekleyip pişirmeye bırakıyorsunuz.Su azaldıkca ekleye bilirsiniz buğday çok su çeker
Eki Görüntüle 2237036 Eki Görüntüle 2237038
Buğday ve mercimeğin pişmesine yakın soğanları doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyorsunuz,
ardından salçayı da ekleyip biraz da onunla kavurup pişmekte olan çorbaya ekliyorsunuz. Birkaç dakika daha pişirip servis yapıyorsunuz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Eki Görüntüle 2237040 Eki Görüntüle 2237041 Eki Görüntüle 2237042 Eki Görüntüle 2237043
Ve çorbamız sac ekmeği ve soğuk köy ayranıyla servise hazır
Eki Görüntüle 2237045 Eki Görüntüle 2237046 Eki Görüntüle 2237047 Eki Görüntüle 2237048 Eki Görüntüle 2237049 Eki Görüntüle 2237050 Eki Görüntüle 2237054 Eki Görüntüle 2237055 Eki Görüntüle 2237060 Eki Görüntüle 2237061 Eki Görüntüle 2237063 Eki Görüntüle 2237065
Sağol canım evet lezzetli oluyor gerçekten denemeni tavsiye ederim çok basit çünküEllerine emeğine sağlık mercimek ve buğday hiç aklıma gelmemişti değişik bir çorba olmuş ...
Eminim tadı da güzeldir :))
Yarışmada başarılar diliyorum
Çok sağol canımEllerine sağlık canım başarılar dilerim değişik bir çorbaymis
Elazığ, AntepOtaraf derken adıyaman mı
Anladım artık adıyamanda da verElazığ, Antep
Allah razı olsun canımAnladım artık adıyamanda da ver
Çok sağol canım bizde çol severizÖncelikle yufka ekmeği çok severim sunumda harika görünüyor :) ellerine sağlık başarılar dilerim canım
Çok sağol canımEllerine saglik, basarilar dilerim