Kapsamlı bir istişare yapmak istiyorum....

Aklın yolu bir. Birkaç kişi hariç herkez haklı ve makul gerekçelerle kreş dedi. Bebeğimi kese vermeye karar verdim. Bir 6-7 ay sonra da hangi kreş diye konu açarım artık

Ama ben 1 yıl sonrasını düşünüyorum. Yani '3 yaşını bitirdiginde' yi.
Bu sene de ben bakacağım kızıma

ne keyifli yazmissin :))

Hocam, yerinizde olsam sanirim krese veririm. En temizi. Zaten yarim gun, okadar abartilacak uzun saatlerde calismiyosunuz zaten.

Ben o cümlemde çocuğun konusamamasini vurgulamak istemedim. Yanlıs anlasilmaya musait bir cümle olmuş. Benim o cümlede demek istediğim 'arkadaşımın kızı hala konusamadigindan ve söylenenleri anlayamadigindan her istediğini direk ağlayarak anlatmaya çalışıyor ve olmaması gereken birsey istediği zaman kelimelerin anlamlarını bilmediği için ikna edilememesinden kaynaklı zor bir çocuk' demek istedim. Ama buraşit sadece bir ayrıntı olduğu için detay vermedim.
Şahsen de konuşmaya başladığında bu huysuzluklarinin sona ereceginj düşünüyorum...

Hanımefendi ben evden çıkarken kayinvalideme şu yapılacak bu yapılacak diye komutlar vermiyorum ki hiç tarzı değil

1- kadın kendisi titiz. Hobi gibi temizlik yapıyor. Zincire vursan zinciri kırıp temizlik yapar.
2- Eger çalışırsan çocuğa bakarım diye teklif eden kendisi. Yani daha dünden hatta 1 yıl önceden razi.
Ayrıca eltimin ikizlerine (1.5 yaşındalar) dogduklarindan beri bakıyor da, benim 2 yaşında (ki calismaya başladığımda 3 olacak) yarım gün bakınca mi ben insafsız oluyorum... (Ayrıca kreşe karar verdim)
Öyle bir yazmışsınız sanki kayinvalideme zorla çocuk baktirip bir de hizmetciljk yaptiriyorum.
Hey allahim

Gercekten soylediginiz gibi iyi niyetli kotuluk nedir bilmeyen biriyse babanne baksın, araniz iyiymis zaten, soylersin anne boyle demesen dersin, bence seneye 35 aylik olcak ins, yani 3 yasinda, 3 yasinda bir.cocuu erkenden krese baslatmak yerine babannesine birakin, hem babanne ile.gecirilen vakit onemli, (tabi bahsettiginiz gibi iyi bir babanne oldugunu varsayiyorum) hem de 3 yasinda bir.cocuk her.gun erkendrn kalkip kresr gitmesin, zaten iki sene anaokuluna gitse yeterli, oyun gruplari bu yasta iyi oluyor, onlara da siz zaten yarim gun calisacaksiniz, kendin goturursun sosyallesir. Kres dahil kime biraksan senin istemedigin bir seyler olcak, büyüyünce tamamen senin kontrolunde olmuyor cocuk, hele bi de kardes falan olursa..ben.yurtdisinda yasiyorum, burda anaokulu 3 sene, 3 yasinda basliyorlar, 6 yasinda da ikokula, ben 3 yasinda vermeyi dusunmuyorum, 4.5 yasinda vermeyi dusunuyorum, 7.5ta da ilkokula gider. Ki burda imkanlarimiz cok kisitli, kolay kolay disari cikamiyorz. Ama zaten.yillarca okul ders bunlarla ugrascak, okuldan once.biraz.simarsin istedigi saatte kalksin mesela, yavas yavas kahvaltisini yapsin vs.

ne keyifli yazmissin :))

Hocam, yerinizde olsam sanirim krese veririm. En temizi. Zaten yarim gun, okadar abartilacak uzun saatlerde calismiyosunuz zaten.
Yanlışlıkla oldu silemedim...fena değil en azından.
Çok büyük oranla kreş denildi (gayet makul gerekçelerle)
Kredi vereceğim.. hummalı kreş arayislarina başlayayım e bir yıla anca ikna olurum

vallahi ben görüneni söylüyorum.

arkadaşına kesinlikle bırakma çocuğun huyu suyu bozulur en mantıklısı babane görünüyor. kreşe ben de güvenemezdim

Kreş mantıklı.

Yazık benim annem torunlarına bakmaktan çöktü....
Benim bebeğim doğacak annem ben bakarım diyor....Anne diyorum 4 tane doğurmuşun bir de onun çocuklarına baktın yetmezmi dinlen....Ama onlar için evlat başka birşey....Ben ne olursa olsun annemde başkasına ilk bir sene emanet etmek istemem....Benim de hayallerim var mesela ikinci bir üniversite okumak ve istediğim bölümde atanıp çalışmak.Ama anneme daha sonra kıyamam çalışıyorsam veririm parasını kreşe ya da bir bakıcı tutarım.Benim için bu konu böyle....

arkadaşına kesinlikle bırakma çocuğun huyu suyu bozulur en mantıklısı babane görünüyor. kreşe ben de güvenemezdim
Krese hangi açıdan guvenemezdiniz?
Buradaki farklı bakış acıları ufkumu acıyor. Bu yüzden soruyorum...
Dikkat etmek için

Krese hangi açıdan guvenemezdiniz?
Buradaki farklı bakış acıları ufkumu acıyor. Bu yüzden soruyorum...
Dikkat etmek için

kreşte onca çocuk var, ee malum kazaları da duyuyoruz yaşı hafif geçkin evinde çocuk olmayan birine daha çok güvenirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…