• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapsamlı bir istişare yapmak istiyorum....

Kuran kursuna bir yandan hafizligimi yani kuran ezberimi tekrar esip diğer yandan staj yapıyorum. Kızımı da yanımda goturuyorum fakat yardimci durumunda olduğum için kızına rahat ilgilenebiliyorum orada. Fakat resmi olarak gorevlen8nce ilgilenemeyecegim için ona bakacak biri şart

o zaman bu sene sıkıntın yok

seneye de kızın daha büyüyeceği için endişelerin azalır

bulunduğun yerde var mı bilmiyorum ama bazı devlet anaokullarında da 3 yaş sınıfı açılıyor hem de yarım gün

ücretler de daha uygun

seneye gitmese bir sonraki seneye gidecek şahsen 60 yaşını geçgin insanların düzenini bozmayı da gereksiz bulurum ben; bebek değil ki derdini anlatamasın kocaman kız olacak seneye

Özel değilse ne gibi sorunlar mesela ??

eşinle diyaloğun bitiyor. en önemlisi bu bence. en basit şeyleri bile başbaşa olmadan konuşamıyorsun. aynı evin içinde eş gibi değil akraba gibi oluyorsun.
kayınpeder evde olduğu için gelin olarak rahat diye bir şeyin kalmıyor. ayağını uzatamıyorsun, giydiğine ettiğine her daim dikkat etmen lazım en basitinden.
haftasonu dahil olmak üzere eşinin ailesiyle vakit geçirmek zorundasın, çocuğumu kocamı alıp çıkayım desen alınıyorlar.yaz tatiline gidelim dedik gelmek istediler. bir hafta yalnız kalmamız bile sorun olmaya başladı.
evine kimseyi çağıramıyorsun, ama onlar devamlı sana sormadan yatılı misafir çağırıyorlar. eş dost akraba. çalışan ve küçük çocuklu bir kadın için sorun oluyor her zaman müsait olamıyor insan.
maddi olarak değişik bir beklentiye giriyorlar. zaten 2 kişilik aileden 4-5 kişi geçindirmeye başladığın için bebeğinden ayrı kalmak zorunda kalarak zorla kazandığın ve aldığın üç kuruş maaş da onları geçindirmeye gidiyor. sen bebeğinden ayrı kaldığınla kalıyorsun. otur kendin bak daha iyi onlar evde bebekle keyifli vakit geçiriyorlar sen koşturuyorsun. sinir bozucu oluyor bir süre sonra.en son eşime kredi çektirdiler mesela benim. bir şey de diyemiyorsun.
bunlar benim tecrübelerim tabi ailenin kişilik özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir. dediğim gibi kısa süreli çok rahat ama süre uzadıkça oluyor bunlar.

Kesinlikle kreş...
Arkadaşınız kendi yaşında çocuğu varken bakması bence iyi değil iki çocukta etkilenir bu durumdan...
Babaanne vey ananeyle büyüyen çocuklar zor oluyor ki bende anneme baktırıyorum...
Kesinlikle kreş :)

ÖN NOT: Sayet kullanıyorsanız gozluklerinizi takın...
Valla kızçelerim söyle kaynanalı eltili eğlenceli bir konum yok. Yaklaşık 1 aydır düşündüğüm bir konuda sizlerle istişare yapmak istiyorum. Düşün düşün düşün tek başıma bir yere varamadim zira.

Ve baştan söyleyeyim konu bebikim olduğu için şöyle gilgamis destanı kıvamında bir yazı yazmayı planlıyorum.
(Oluşacak göz problemleriniz sorumlu tutmayın beni baştan anlaşalim:KK45:)

Şincik söyle oluyor;
25 aylık bir prensesim var. Ben de okul son siniftayim. Hafizim ve kuran kursu öğreticici olacağım (konu dini içerikli değil mesai saatlerimi belirtmem için bu ayrıntıyı verdim)
Okul yazılılarim ve notlarım çok çok iyi ve kızım 17 aylık olduğundan beri ilçedeki merkez kuran kursunun Hafizlik sınıfında hem Hafizligimi tekrarliyorum hem de staj yapıyorum ve bu egitim öğretim yılının sonuna dek de staja devam edeceğim. Hocanın işi olduğu zaman da vekil ogreticiyim. Yani okul bittiğinde 1.5 yıl staj yapmış olacağım ve okul bitince kpss ve dhbt ye girip bulunduğum kuran kursuna resmi göreve başlayacağım. Yani bir yıl sonra calismaya başlayacağım ve düşündüğüm husus kızımın bakımı.... Bu arada kuran kursu öğretici mesai saatleri sabah 9:00 öğlen 13:30. Yarım gün yani.

Gelelim kızımın bakımı konusunda alternatiflere

1- Babanne:

Babaanemiz 60 küsür yaşında. Dizleri sorunlu. Biraz hastalık konusunda Nazlı bir bayan. Fakat çok çok iyidir. Masum biridir. Kötülük artniyet bilmez. Bizim yaşadığımız yere 18 saat uzaklıkta yaşıyor. Fakat calismaya başladığımda prensesim bakmaya gönüllü.
Yani kayinpederim ve kayinvalidem öğretim dönemleri boyunca evimde kalacaklar. Kayinvalidem süper titiz bir kadındır. Yani eve geldiğimde temizliğim yemeği hersey hazır oluyor.Bazen kalmaya gelince kursa giderken kızımı evde bırakıyorum. Kahvaltı sofrasıni bile toplamadan çıkıyorum. Geldiğimde her yer pırıl pırıl. Çok seviyor torununu da.
Beni düşündüren husus:
Çok güzel çocuk bakar fakat cahil bir insan olduğu için (amacım kınamak değil okula gönderilmemiş kendi halinde köylü kadını eğitim görme fırsatı tanimamislar yani) çocuğu susturmak için ufak yalanlar söyleyebiliyor, ya da ocu gelcek seni yicek tarzı şeyler. Her istediğine kiyamadigi için tamam diyor. Hayır dediği birşeye kızım ustelerse evet diyor. Kişisel gelişimi nerden bilsin kadın tabiki hakveriyorum. Ama Bebeğimi o kadar özenle büyüttüm ki çok şükür hemen dikkat çeken bir çocuk. 2 yaşında olup sendroma girmesi gerekirken benim kızım tutturmaz dediklerimi kabul eder (açıklama yapiyorum tabiki)Hayır dediğim şeye sebebini anlatinca ısrar etmez. Haklı olmadıkça ağlamaz iletisimle anlatır derdini vs.
Bunun bozulmasindan endiseliyim.

2- Kreş

Ben ise başlayınca kızım tam 3 yaşını doldurmuş olacak. Güvendiğim kresler mevcut (içinde arkadaşlarımın çalıştığı ya da bizzat yöneticisi olduğu) fakat birçok yazı okudum Çocuklarınızı erkenden kese verirseniz okuldan bikarlar diye. Bu yüzden buna da cekimserim.

3- arkadaş:
Bir arkadaşım sabri çok takdir ettiğim bir anne. Kizimdan 4 ay küçük bir kızı var. Ve maddi olarak biraz kotu. Ona kızıma ücret mukabilinde bakmasını rica etsem kabul eder. Gözüm kapalı birakabilecegim biri. Fakat kızı çok huysuz bir çocuk. 21 aylık fakat anne baba mama şu harici konuşmaz ve herseyi ağlayarak anlatır,oyuncak paylaşmak nedir bilmez, konussan anlamaz. O yüzden hem kızım sürekli birlikte olursa onu örnek alır korkusu hem de arkadaşım kızına yetişmeye çalışır da kızımı farkında olmadan ihmal ederse düşüncesi var. Çünkü benim kızımın bakımı 1 zorsa arkadaşımın kızının bakımı 5 zor.

Kızımı yanımda götürme imkanım da var. Fakat onu goturdugumde orada ilgilenemem. O yüzden onunla ilgilenecek biriyle olmasi lazim....
Kreş.

ne kadar düşünceli bir annesiniz. çok hoş.

ben olsam pedagojik eğitim almış içime sinecek bir bakıcı tutardım. yarım günden sıkıntı olmaz.
bir de tabiiii ki bakıcının da bilgisinde evde sesli-görüntülü kamera sistemini kurardım. kayıt da yapıyor bu kameralar.
eşiniz değil sadece siz erişirsiniz başka konuda rahatsızlık da duyarsa.
belki kimimize göre bu rahatsız edici gelebilir ama bugün heryerde bu kameralar var. ve sonuç itibariyle bebeğinizi emanet edeceksiniz. en azından gün içinde ne olup bittiğine bakarsınız. izlediğinizde kv için endişe duyduğunuz konulardan birinde sıkıntı varsa mesela, güzellikle kendisiyle konuşup dikkat etmesini sağlayabilirsiniz.

bunlar ideal de pedagojik eğitim almış bakıcıyı nasıl bulacağız

en fazla kız meslek lisesinin kursuna gidenler var genelde

zira daha fazla eğitimli olan sigortalı düzenli işte çalışıyor

bir de konu sahibinin kızı 3 yaşında olacak; bebek olmayacak

kesınlke kres derım...sımdı benm cadıda 24 aylık farkındasınızdır sosyalleşmek ıstıyorlar evde sıkılıyorlar...bende 2 ay sonra krese verecegım.bır bakıcı yada anneanne babaanne ona ne verebılırkı? tabıkı sevgı ayrı bırsey...ama artık bebek degıller...çoçukluğa adım atıyorlar..helekı 3 yas tam kres zamanı..ustelık yarım gun...çok dert etmıssınız gbı geldı bana..yanlış anlamayın ama hanı zamanı gelmış olacak 3 yasında....bız tam gun vernler daha erken verenler napalımo_O

Valla kızçelerim söyle kaynanalı eltili eğlenceli bir konum yok. Yaklaşık 1 aydır düşündüğüm bir konuda sizlerle istişare yapmak istiyorum. Düşün düşün düşün tek başıma bir yere varamadim zira.

Ve baştan söyleyeyim konu bebikim olduğu için şöyle gilgamis destanı kıvamında bir yazı yazmayı planlıyorum.

Şincik söyle oluyor;
25 aylık bir prensesim var. Ben de okul son siniftayim. Hafizim ve kuran kursu öğreticici olacağım (konu dini içerikli değil mesai saatlerimi belirtmem için bu ayrıntıyı verdim)
Okul yazılılarim ve notlarım çok çok iyi ve kızım 17 aylık olduğundan beri ilçedeki merkez kuran kursunun Hafizlik sınıfında hem Hafizligimi tekrarliyorum hem de staj yapıyorum ve bu egitim öğretim yılının sonuna dek de staja devam edeceğim. Hocanın işi olduğu zaman da vekil ogreticiyim. Yani okul bittiğinde 1.5 yıl staj yapmış olacağım ve okul bitince kpss ve dhbt ye girip bulunduğum kuran kursuna resmi göreve başlayacağım. Yani bir yıl sonra calismaya başlayacağım ve düşündüğüm husus kızımın bakımı.... Bu arada kuran kursu öğretici mesai saatleri sabah 9:00 öğlen 13:30. Yarım gün yani.

1- Babanne:

Babaanemiz 60 küsür yaşında. Dizleri sorunlu. Biraz hastalık konusunda Nazlı bir bayan. Fakat çok çok iyidir. Masum biridir. Kötülük artniyet bilmez. Bizim yaşadığımız yere 18 saat uzaklıkta yaşıyor. Fakat calismaya başladığımda prensesim bakmaya gönüllü.
Yani kayinpederim ve kayinvalidem öğretim dönemleri boyunca evimde kalacaklar. Kayinvalidem süper titiz bir kadındır. Yani eve geldiğimde temizliğim yemeği hersey hazır oluyor.Bazen kalmaya gelince kursa giderken kızımı evde bırakıyorum. Kahvaltı sofrasıni bile toplamadan çıkıyorum. Geldiğimde her yer pırıl pırıl. Çok seviyor torununu da.
Beni düşündüren husus:
Çok güzel çocuk bakar fakat cahil bir insan olduğu için (amacım kınamak değil okula gönderilmemiş kendi halinde köylü kadını eğitim görme fırsatı tanimamislar yani) çocuğu susturmak için ufak yalanlar söyleyebiliyor, ya da ocu gelcek seni yicek tarzı şeyler. Her istediğine kiyamadigi için tamam diyor. Hayır dediği birşeye kızım ustelerse evet diyor. Kişisel gelişimi nerden bilsin kadın tabiki hakveriyorum. Ama Bebeğimi o kadar özenle büyüttüm ki çok şükür hemen dikkat çeken bir çocuk. 2 yaşında olup sendroma girmesi gerekirken benim kızım tutturmaz dediklerimi kabul eder (açıklama yapiyorum tabiki)Hayır dediğim şeye sebebini anlatinca ısrar etmez. Haklı olmadıkça ağlamaz iletisimle anlatır derdini vs.

2- Kreş

Ben ise başlayınca kızım tam 3 yaşını doldurmuş olacak. Güvendiğim kresler mevcut (içinde arkadaşlarımın çalıştığı ya da bizzat yöneticisi olduğu) fakat birçok yazı okudum Çocuklarınızı erkenden kese verirseniz okuldan bikarlar diye. Bu yüzden buna da cekimserim.

3- arkadaş:
Bir arkadaşım sabri çok takdir ettiğim bir anne. Kizimdan 4 ay küçük bir kızı var. Ve maddi olarak biraz kotu. Ona kızıma ücret mukabilinde bakmasını rica etsem kabul eder. Gözüm kapalı birakabilecegim biri. Fakat kızı çok huysuz bir çocuk. 21 aylık fakat anne baba mama şu harici konuşmaz ve herseyi ağlayarak anlatır,oyuncak paylaşmak nedir bilmez, konussan anlamaz. O yüzden hem kızım sürekli birlikte olursa onu örnek alır korkusu hem de arkadaşım kızına yetişmeye çalışır da kızımı farkında olmadan ihmal ederse düşüncesi var. Çünkü benim kızımın bakımı 1 zorsa arkadaşımın kızının bakımı 5 zor.

Kızımı yanımda götürme imkanım da var. Fakat onu goturdugumde orada ilgilenemem. O yüzden onunla ilgilenecek biriyle olmasi lazim....

En mantıklısı kreş gibi duruyor şu durumda .
Zaten siz yarım gün çalışacaksınız, kızınızı da yarım gün kreşe gönderebilirsiniz ..

bunlar ideal de pedagojik eğitim almış bakıcıyı nasıl bulacağız

en fazla kız meslek lisesinin kursuna gidenler var genelde

zira daha fazla eğitimli olan sigortalı düzenli işte çalışıyor

bir de konu sahibinin kızı 3 yaşında olacak; bebek olmayacak

yaş olarak 3 olacağını atlamışım.

öncelikle çok güzel uslubunuz var. maşallah takdir ettim sizi.

Allah bağışlasın kızınızı. zaten o zamana 3 yaşında olacak ve yarım gün için kesinlikle kreş. hiç düşünmeyin. sosyalleşecek, eğitim alacak. babaanne, anneanneler tabi çok güzel bakıyor ama sizin istediğiniz gibi olmuyor her şey. ayrıca ne kadar da olsa evinizin düzeni de değişecek.

dilediğiniz gibi olsun her şey.

Benim kızım Mecburen 16 aylık başladı kreş e şu an 5.5 yaşında bu yaşına kadar kese sürekli devam etti memuru 8 5 çalışıyorum geçen haziran da aldım kresten doğum izine,
Ayrıldım şu an çok istiyor kreş gitmeyi bayramdan yarım gün gidecek ben evde olduğum halde yani benim kızım hiç sıkılmadı kresten

babaanne diyorum.
çünkü çok küçük ve hastalıklara çok müsait bir yaşta. kreşe gitse bile haftanın iki günü kreşe gitse 3 gün evde dinlenmesi gerekecek.
yani aslında ilk bir yıl çok sıkıntılı geçiyor kreşte. e sizin kızınızda 2 yaşını henüz bitirmiş yani çok küçük.
babaanne de anlattığınıza göre tonton bir anadolu kadını. çekindiğiniz konularda da kadınla konuşursanız anlayış göstereceğini düşünüyorum. hem yaşlıların içinde büyüyen çocukların (dene-nine vb..) hem çocukluklarında hem de yetişkinliklerinde ki haleti-ruhiyelerinin daha düzgün olacağını okumuştum bir yerden. hangimiz tonton bir ninenin kucağına hayır diyebilir ki :KK36:

babaanne diyorum.
çünkü çok küçük ve hastalıklara çok müsait bir yaşta. kreşe gitse bile haftanın iki günü kreşe gitse 3 gün evde dinlenmesi gerekecek.
yani aslında ilk bir yıl çok sıkıntılı geçiyor kreşte. e sizin kızınızda 2 yaşını henüz bitirmiş yani çok küçük.
babaanne de anlattığınıza göre tonton bir anadolu kadını. çekindiğiniz konularda da kadınla konuşursanız anlayış göstereceğini düşünüyorum. hem yaşlıların içinde büyüyen çocukların (dene-nine vb..) hem çocukluklarında hem de yetişkinliklerinde ki haleti-ruhiyelerinin daha düzgün olacağını okumuştum bir yerden. hangimiz tonton bir ninenin kucağına hayır diyebilir ki :KK36:

konu sahibi kızını bu sene değil seneye gönderecekmiş canım

yalnız özellikle kreşe gidince hastalanır

2 gün gider 3 gün evde kalır görüşüne pek katılmıyorum

oğlum 25 aylık kreşe başladı; öyle hasta vs olması; bağışıklıkları gelişiyor

hangi yıl başlarsa o zaman hasta olacak ki benimki anne sütü alırken gittiği için o dönem hiç hasta olmadı

kreşler kalabalık ortam tabii ki hasta olma ihtimali eve göre fazla ama her çocuk o kalabalığa bir şekilde giriyor en geç ilk okulda girip o sırada hasta oluyor

ufak hastalıkları çok önemsemeliyiz ki bağışıklıkları gelişsin; hepsinin bir dönem azıcık burnu akabilir bu kreşe gitmesine engel değil ki

Kreş diyorum. Hatta evde otursaydınız bile 3 yaş çocuğunun yarım gün kreşe gitmesi gerekir. Zaten yarım gün gidecek ve sadece öğretim dönemlerinde gidecek. Bunu okul gibi değil oyun yeri gibi görecektir. Sizde doğru yönlendirirseniz ileride okuldan erken bıkmak gibi bir durum oluşmaz.

Kızınızın 2 yaş sendromu yaşamıyor olması yaşamayacağı anlamına gelmez. İnanın her çocuk anlatıldığı gibi zor yaşamıyor zaten ama bişeyler yaşıyor. Bu bazen 3 te bazen 4 te oluyor ama oluyor. Birde arkadaşınızın 21 aylık kızının konuşmamasından bahsetmişsiniz bu çocuğun zor olduğundan yada annenin yetersiz olduğundan kaynaklanmaz. İki kızım var büyük tam 60 aylık küçük 25 aylık. Büyüğü tüm sosyal gelişimini zamanında tamamladı ama küçük hala konuşmuyor. İkisi de aynı ailenin çocuğu üstelik huyları daha doğrusu davranışları benzer iki kardeş. İkisininde uyku düzeni yemesi içmesi çok normaldi ben hiç bebeklik dönemlerinde zorlandığımı bilmem. Ama büyük genetiğinin konuşma kısmını benden almış küçük babasından almış. Babamızda geç konuşan bir bebekmiş. Her türlü kontrole gittik bir eksiklikten değil canı istemediği için konuşmayan bir bebeğimiz var. O nedenle çocuğun konuşmamasını kriter almamak gerekiyor.

Bence 1 sene babannesi baksın seneye kreşe başlatırsınız. Kreşin ilk yıllarında cocuklar cok hasta oluyorlar. Babanne de biraz yaşlıymış ama zaten yarım günse idare eder. Allah yardımcınız olsun

Şincik söyle oluyor;

1- Babanne:

Beni düşündüren husus:

2- Kreş

3- arkadaş:

Aslında sunduğun seçeneklerde açıklama yaparken kendi cevaplarını vermişsin.. Kreşte tanıdıkların varmış hemde kızınızın Gelişimi için kreşe gönderseniz daha iyi gibi duruyor.. Ayrıca okuldan bıkılmasının sebebi aynı şeyleri gösteriyor olmaları.. Okulun program akışlarını yada okulla ilgili yapılan Yorumları okursanız ona göre karar verirsinİz:)

Bence kreş 3 yaş kreş için normal bence hem de yarım gün olacakmış. Sosyalleşmesi açısından da iyi bir fırsat. Bir de tanıdıklarınız varmış.

4 buçuk yaşında kreşle okula başlayan ben 26 yaşımda yüksek lisansı bitiriyorum, 6 aylık bir kızım var; ama hala okuldan sıkılmadım.
Doğru yerlerde olursa okuldan sıkılmaz merak etmeyin...

Bence kreş 3 yaş kreş için normal bence hem de yarım gün olacakmış. Sosyalleşmesi açısından da iyi bir fırsat. Bir de tanıdıklarınız varmış.

4 buçuk yaşında kreşle okula başlayan ben 26 yaşımda yüksek lisansı bitiriyorum, 6 aylık bir kızım var; ama hala okuldan sıkılmadım.
Doğru yerlerde olursa okuldan sıkılmaz merak etmeyin...

ben de geçen bir konuya yazmıştım bizim zamanımızda anaokulu vs yoktu çok buna rağmen ben 2 sene gittim

yüksek lisans dahil okudum; olsa halen de okuyacağım 35 yaşındayım; kreşe giden çocuk okuldan bıkmaz ki

bir de konu sahibi sözüm sana değil ama benzer sorunları olan başka kişiler de okur genel olarak ne olur çocuklarınızı kreşe gönderirken savaşa gönderir havası takınmayın

kapıdan almaya gidince giyotinden almış edası ile sarılmayın; bu durumda çocuk ben aslında olmama gereken bir yerdeyim galiba; annem beni buradan kurtardığına sevindi gibi hissiyatlara sahip oluyor bence

yani önce çocuktan ayrılıp kreşe gitmesine onun büyümesine siz alışın; sonra onu kreşe alıştırın

- babaanneye yazık yaşı ilerlemiş, ağrısı var sızısı var. düzen bozup gelecek onlara da günah ömürlerinin ahirinde yük olmamak lazım.
- ye iç arkadaşla alışveriş yapma derler. iyiken kötü olursunuz. kendi çocuğuna iyi bakıyor olabilir ama bir başkasının çocuğuna nasıl davranır belli olmaz. bir bakıcı tutmak daha mantıklı arkadaş yerine.
- en iyisi kreş. çocuk bıkıyor da usanıyor da bunlar çocuktan çocuğa değien şeyler ve kreşler çocuğu sosyalleştiriyor, hobi edindiriyor en güzeli bu.
- çocuğa benden başka kimse bakamaz, benim verdiğim terbiyeyi kimse veremez diyorsanız işe başlamayacaksınız. çocuk için fedakarlık yapıp anaokulu yaşına gelene kadar bekleyeceksiniz.

Kayinvalidem benim açımdan çok avantajlı yemek temizlik yapacağı için ama dedigim gibi endişelerim var o_O

şu kısma da ekleme yapmadan geçemeyeceğim. hadi çocuğu kimseye kıyamıyorsunuz anladım ama kimse sizin evinizin temizliğini yapmak, yemek pişirmek zorunda değil. en insaf.

eşinle diyaloğun bitiyor. en önemlisi bu bence. en basit şeyleri bile başbaşa olmadan konuşamıyorsun. aynı evin içinde eş gibi değil akraba gibi oluyorsun.
kayınpeder evde olduğu için gelin olarak rahat diye bir şeyin kalmıyor. ayağını uzatamıyorsun, giydiğine ettiğine her daim dikkat etmen lazım en basitinden.
haftasonu dahil olmak üzere eşinin ailesiyle vakit geçirmek zorundasın, çocuğumu kocamı alıp çıkayım desen alınıyorlar.yaz tatiline gidelim dedik gelmek istediler. bir hafta yalnız kalmamız bile sorun olmaya başladı.
evine kimseyi çağıramıyorsun, ama onlar devamlı sana sormadan yatılı misafir çağırıyorlar. eş dost akraba. çalışan ve küçük çocuklu bir kadın için sorun oluyor her zaman müsait olamıyor insan.
maddi olarak değişik bir beklentiye giriyorlar. zaten 2 kişilik aileden 4-5 kişi geçindirmeye başladığın için bebeğinden ayrı kalmak zorunda kalarak zorla kazandığın ve aldığın üç kuruş maaş da onları geçindirmeye gidiyor. sen bebeğinden ayrı kaldığınla kalıyorsun. otur kendin bak daha iyi onlar evde bebekle keyifli vakit geçiriyorlar sen koşturuyorsun. sinir bozucu oluyor bir süre sonra.en son eşime kredi çektirdiler mesela benim. bir şey de diyemiyorsun.
bunlar benim tecrübelerim tabi ailenin kişilik özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir. dediğim gibi kısa süreli çok rahat ama süre uzadıkça oluyor bunlar.
Bur kısmı değil ama diğer bir kısmı bizde de olabilir evet. Zaten kreşe ikna olmuş durumdayım...

kesınlke kres derım...sımdı benm cadıda 24 aylık farkındasınızdır sosyalleşmek ıstıyorlar evde sıkılıyorlar...bende 2 ay sonra krese verecegım.bır bakıcı yada anneanne babaanne ona ne verebılırkı? tabıkı sevgı ayrı bırsey...ama artık bebek degıller...çoçukluğa adım atıyorlar..helekı 3 yas tam kres zamanı..ustelık yarım gun...çok dert etmıssınız gbı geldı bana..yanlış anlamayın ama hanı zamanı gelmış olacak 3 yasında....bız tam gun vernler daha erken verenler napalımo_O
Allah yardımcınız olsun :)
(son cümleniz için diyorum )

Back
X