• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapsamlı bir istişare yapmak istiyorum....

öncelikle çok güzel uslubunuz var. maşallah takdir ettim sizi.

Allah bağışlasın kızınızı. zaten o zamana 3 yaşında olacak ve yarım gün için kesinlikle kreş. hiç düşünmeyin. sosyalleşecek, eğitim alacak. babaanne, anneanneler tabi çok güzel bakıyor ama sizin istediğiniz gibi olmuyor her şey. ayrıca ne kadar da olsa evinizin düzeni de değişecek.

dilediğiniz gibi olsun her şey.
Aklın yolu bir. Birkaç kişi hariç herkez haklı ve makul gerekçelerle kreş dedi. Bebeğimi kese vermeye karar verdim. Bir 6-7 ay sonra da hangi kreş diye konu açarım artık:KK51:

babaanne diyorum.
çünkü çok küçük ve hastalıklara çok müsait bir yaşta. kreşe gitse bile haftanın iki günü kreşe gitse 3 gün evde dinlenmesi gerekecek.
yani aslında ilk bir yıl çok sıkıntılı geçiyor kreşte. e sizin kızınızda 2 yaşını henüz bitirmiş yani çok küçük.
babaanne de anlattığınıza göre tonton bir anadolu kadını. çekindiğiniz konularda da kadınla konuşursanız anlayış göstereceğini düşünüyorum. hem yaşlıların içinde büyüyen çocukların (dene-nine vb..) hem çocukluklarında hem de yetişkinliklerinde ki haleti-ruhiyelerinin daha düzgün olacağını okumuştum bir yerden. hangimiz tonton bir ninenin kucağına hayır diyebilir ki :KK36:
Ama ben 1 yıl sonrasını düşünüyorum. Yani '3 yaşını bitirdiginde' yi.
Bu sene de ben bakacağım kızıma

ne keyifli yazmissin :))

Hocam, yerinizde olsam sanirim krese veririm. En temizi. Zaten yarim gun, okadar abartilacak uzun saatlerde calismiyosunuz zaten.

Kreş diyorum. Hatta evde otursaydınız bile 3 yaş çocuğunun yarım gün kreşe gitmesi gerekir. Zaten yarım gün gidecek ve sadece öğretim dönemlerinde gidecek. Bunu okul gibi değil oyun yeri gibi görecektir. Sizde doğru yönlendirirseniz ileride okuldan erken bıkmak gibi bir durum oluşmaz.

Kızınızın 2 yaş sendromu yaşamıyor olması yaşamayacağı anlamına gelmez. İnanın her çocuk anlatıldığı gibi zor yaşamıyor zaten ama bişeyler yaşıyor. Bu bazen 3 te bazen 4 te oluyor ama oluyor. Birde arkadaşınızın 21 aylık kızının konuşmamasından bahsetmişsiniz bu çocuğun zor olduğundan yada annenin yetersiz olduğundan kaynaklanmaz. İki kızım var büyük tam 60 aylık küçük 25 aylık. Büyüğü tüm sosyal gelişimini zamanında tamamladı ama küçük hala konuşmuyor. İkisi de aynı ailenin çocuğu üstelik huyları daha doğrusu davranışları benzer iki kardeş. İkisininde uyku düzeni yemesi içmesi çok normaldi ben hiç bebeklik dönemlerinde zorlandığımı bilmem. Ama büyük genetiğinin konuşma kısmını benden almış küçük babasından almış. Babamızda geç konuşan bir bebekmiş. Her türlü kontrole gittik bir eksiklikten değil canı istemediği için konuşmayan bir bebeğimiz var. O nedenle çocuğun konuşmamasını kriter almamak gerekiyor.
Ben o cümlemde çocuğun konusamamasini vurgulamak istemedim. Yanlıs anlasilmaya musait bir cümle olmuş. Benim o cümlede demek istediğim 'arkadaşımın kızı hala konusamadigindan ve söylenenleri anlayamadigindan her istediğini direk ağlayarak anlatmaya çalışıyor ve olmaması gereken birsey istediği zaman kelimelerin anlamlarını bilmediği için ikna edilememesinden kaynaklı zor bir çocuk' demek istedim. Ama buraşit sadece bir ayrıntı olduğu için detay vermedim.
Şahsen de konuşmaya başladığında bu huysuzluklarinin sona ereceginj düşünüyorum...

- babaanneye yazık yaşı ilerlemiş, ağrısı var sızısı var. düzen bozup gelecek onlara da günah ömürlerinin ahirinde yük olmamak lazım.
- ye iç arkadaşla alışveriş yapma derler. iyiken kötü olursunuz. kendi çocuğuna iyi bakıyor olabilir ama bir başkasının çocuğuna nasıl davranır belli olmaz. bir bakıcı tutmak daha mantıklı arkadaş yerine.
- en iyisi kreş. çocuk bıkıyor da usanıyor da bunlar çocuktan çocuğa değien şeyler ve kreşler çocuğu sosyalleştiriyor, hobi edindiriyor en güzeli bu.
- çocuğa benden başka kimse bakamaz, benim verdiğim terbiyeyi kimse veremez diyorsanız işe başlamayacaksınız. çocuk için fedakarlık yapıp anaokulu yaşına gelene kadar bekleyeceksiniz.

şu kısma da ekleme yapmadan geçemeyeceğim. hadi çocuğu kimseye kıyamıyorsunuz anladım ama kimse sizin evinizin temizliğini yapmak, yemek pişirmek zorunda değil. en insaf.
Hanımefendi ben evden çıkarken kayinvalideme şu yapılacak bu yapılacak diye komutlar vermiyorum ki hiç tarzı değil

1- kadın kendisi titiz. Hobi gibi temizlik yapıyor. Zincire vursan zinciri kırıp temizlik yapar.
2- Eger çalışırsan çocuğa bakarım diye teklif eden kendisi. Yani daha dünden hatta 1 yıl önceden razi.
Ayrıca eltimin ikizlerine (1.5 yaşındalar) dogduklarindan beri bakıyor da, benim 2 yaşında (ki calismaya başladığımda 3 olacak) yarım gün bakınca mi ben insafsız oluyorum... (Ayrıca kreşe karar verdim)
Öyle bir yazmışsınız sanki kayinvalideme zorla çocuk baktirip bir de hizmetciljk yaptiriyorum.
Hey allahim

Gercekten soylediginiz gibi iyi niyetli kotuluk nedir bilmeyen biriyse babanne baksın, araniz iyiymis zaten, soylersin anne boyle demesen dersin, bence seneye 35 aylik olcak ins, yani 3 yasinda, 3 yasinda bir.cocuu erkenden krese baslatmak yerine babannesine birakin, hem babanne ile.gecirilen vakit onemli, (tabi bahsettiginiz gibi iyi bir babanne oldugunu varsayiyorum) hem de 3 yasinda bir.cocuk her.gun erkendrn kalkip kresr gitmesin, zaten iki sene anaokuluna gitse yeterli, oyun gruplari bu yasta iyi oluyor, onlara da siz zaten yarim gun calisacaksiniz, kendin goturursun sosyallesir. Kres dahil kime biraksan senin istemedigin bir seyler olcak, büyüyünce tamamen senin kontrolunde olmuyor cocuk, hele bi de kardes falan olursa..ben.yurtdisinda yasiyorum, burda anaokulu 3 sene, 3 yasinda basliyorlar, 6 yasinda da ikokula, ben 3 yasinda vermeyi dusunmuyorum, 4.5 yasinda vermeyi dusunuyorum, 7.5ta da ilkokula gider. Ki burda imkanlarimiz cok kisitli, kolay kolay disari cikamiyorz. Ama zaten.yillarca okul ders bunlarla ugrascak, okuldan once.biraz.simarsin istedigi saatte kalksin mesela, yavas yavas kahvaltisini yapsin vs.

ne keyifli yazmissin :))

Hocam, yerinizde olsam sanirim krese veririm. En temizi. Zaten yarim gun, okadar abartilacak uzun saatlerde calismiyosunuz zaten.
Hoppa Yanlışlıkla oldu silemedim...fena değil en azından.
Çok büyük oranla kreş denildi (gayet makul gerekçelerle)
Kredi vereceğim.. hummalı kreş arayislarina başlayayım e bir yıla anca ikna olurum :-)

Hanımefendi ben evden çıkarken kayinvalideme şu yapılacak bu yapılacak diye komutlar vermiyorum ki hiç tarzı değil

1- kadın kendisi titiz. Hobi gibi temizlik yapıyor. Zincire vursan zinciri kırıp temizlik yapar.
2- Eger çalışırsan çocuğa bakarım diye teklif eden kendisi. Yani daha dünden hatta 1 yıl önceden razi.
Ayrıca eltimin ikizlerine (1.5 yaşındalar) dogduklarindan beri bakıyor da, benim 2 yaşında (ki calismaya başladığımda 3 olacak) yarım gün bakınca mi ben insafsız oluyorum... (Ayrıca kreşe karar verdim)
Öyle bir yazmışsınız sanki kayinvalideme zorla çocuk baktirip bir de hizmetciljk yaptiriyorum.
Hey allahim

vallahi ben görüneni söylüyorum.

ÖN NOT: Sayet kullanıyorsanız gozluklerinizi takın...
Valla kızçelerim söyle kaynanalı eltili eğlenceli bir konum yok. Yaklaşık 1 aydır düşündüğüm bir konuda sizlerle istişare yapmak istiyorum. Düşün düşün düşün tek başıma bir yere varamadim zira.

Ve baştan söyleyeyim konu bebikim olduğu için şöyle gilgamis destanı kıvamında bir yazı yazmayı planlıyorum.
(Oluşacak göz problemleriniz sorumlu tutmayın beni baştan anlaşalim:KK45:)

Şincik söyle oluyor;
25 aylık bir prensesim var. Ben de okul son siniftayim. Hafizim ve kuran kursu öğreticici olacağım (konu dini içerikli değil mesai saatlerimi belirtmem için bu ayrıntıyı verdim)
Okul yazılılarim ve notlarım çok çok iyi ve kızım 17 aylık olduğundan beri ilçedeki merkez kuran kursunun Hafizlik sınıfında hem Hafizligimi tekrarliyorum hem de staj yapıyorum ve bu egitim öğretim yılının sonuna dek de staja devam edeceğim. Hocanın işi olduğu zaman da vekil ogreticiyim. Yani okul bittiğinde 1.5 yıl staj yapmış olacağım ve okul bitince kpss ve dhbt ye girip bulunduğum kuran kursuna resmi göreve başlayacağım. Yani bir yıl sonra calismaya başlayacağım ve düşündüğüm husus kızımın bakımı.... Bu arada kuran kursu öğretici mesai saatleri sabah 9:00 öğlen 13:30. Yarım gün yani.

Gelelim kızımın bakımı konusunda alternatiflere

1- Babanne:

Babaanemiz 60 küsür yaşında. Dizleri sorunlu. Biraz hastalık konusunda Nazlı bir bayan. Fakat çok çok iyidir. Masum biridir. Kötülük artniyet bilmez. Bizim yaşadığımız yere 18 saat uzaklıkta yaşıyor. Fakat calismaya başladığımda prensesim bakmaya gönüllü.
Yani kayinpederim ve kayinvalidem öğretim dönemleri boyunca evimde kalacaklar. Kayinvalidem süper titiz bir kadındır. Yani eve geldiğimde temizliğim yemeği hersey hazır oluyor.Bazen kalmaya gelince kursa giderken kızımı evde bırakıyorum. Kahvaltı sofrasıni bile toplamadan çıkıyorum. Geldiğimde her yer pırıl pırıl. Çok seviyor torununu da.
Beni düşündüren husus:
Çok güzel çocuk bakar fakat cahil bir insan olduğu için (amacım kınamak değil okula gönderilmemiş kendi halinde köylü kadını eğitim görme fırsatı tanimamislar yani) çocuğu susturmak için ufak yalanlar söyleyebiliyor, ya da ocu gelcek seni yicek tarzı şeyler. Her istediğine kiyamadigi için tamam diyor. Hayır dediği birşeye kızım ustelerse evet diyor. Kişisel gelişimi nerden bilsin kadın tabiki hakveriyorum. Ama Bebeğimi o kadar özenle büyüttüm ki çok şükür hemen dikkat çeken bir çocuk. 2 yaşında olup sendroma girmesi gerekirken benim kızım tutturmaz dediklerimi kabul eder (açıklama yapiyorum tabiki)Hayır dediğim şeye sebebini anlatinca ısrar etmez. Haklı olmadıkça ağlamaz iletisimle anlatır derdini vs.
Bunun bozulmasindan endiseliyim.

2- Kreş

Ben ise başlayınca kızım tam 3 yaşını doldurmuş olacak. Güvendiğim kresler mevcut (içinde arkadaşlarımın çalıştığı ya da bizzat yöneticisi olduğu) fakat birçok yazı okudum Çocuklarınızı erkenden kese verirseniz okuldan bikarlar diye. Bu yüzden buna da cekimserim.

3- arkadaş:
Bir arkadaşım sabri çok takdir ettiğim bir anne. Kizimdan 4 ay küçük bir kızı var. Ve maddi olarak biraz kotu. Ona kızıma ücret mukabilinde bakmasını rica etsem kabul eder. Gözüm kapalı birakabilecegim biri. Fakat kızı çok huysuz bir çocuk. 21 aylık fakat anne baba mama şu harici konuşmaz ve herseyi ağlayarak anlatır,oyuncak paylaşmak nedir bilmez, konussan anlamaz. O yüzden hem kızım sürekli birlikte olursa onu örnek alır korkusu hem de arkadaşım kızına yetişmeye çalışır da kızımı farkında olmadan ihmal ederse düşüncesi var. Çünkü benim kızımın bakımı 1 zorsa arkadaşımın kızının bakımı 5 zor.

Kızımı yanımda götürme imkanım da var. Fakat onu goturdugumde orada ilgilenemem. O yüzden onunla ilgilenecek biriyle olmasi lazim....

arkadaşına kesinlikle bırakma çocuğun huyu suyu bozulur en mantıklısı babane görünüyor. kreşe ben de güvenemezdim

ÖN NOT: Sayet kullanıyorsanız gozluklerinizi takın...
Valla kızçelerim söyle kaynanalı eltili eğlenceli bir konum yok. Yaklaşık 1 aydır düşündüğüm bir konuda sizlerle istişare yapmak istiyorum. Düşün düşün düşün tek başıma bir yere varamadim zira.

Ve baştan söyleyeyim konu bebikim olduğu için şöyle gilgamis destanı kıvamında bir yazı yazmayı planlıyorum.
(Oluşacak göz problemleriniz sorumlu tutmayın beni baştan anlaşalim:KK45:)

Şincik söyle oluyor;
25 aylık bir prensesim var. Ben de okul son siniftayim. Hafizim ve kuran kursu öğreticici olacağım (konu dini içerikli değil mesai saatlerimi belirtmem için bu ayrıntıyı verdim)
Okul yazılılarim ve notlarım çok çok iyi ve kızım 17 aylık olduğundan beri ilçedeki merkez kuran kursunun Hafizlik sınıfında hem Hafizligimi tekrarliyorum hem de staj yapıyorum ve bu egitim öğretim yılının sonuna dek de staja devam edeceğim. Hocanın işi olduğu zaman da vekil ogreticiyim. Yani okul bittiğinde 1.5 yıl staj yapmış olacağım ve okul bitince kpss ve dhbt ye girip bulunduğum kuran kursuna resmi göreve başlayacağım. Yani bir yıl sonra calismaya başlayacağım ve düşündüğüm husus kızımın bakımı.... Bu arada kuran kursu öğretici mesai saatleri sabah 9:00 öğlen 13:30. Yarım gün yani.

Gelelim kızımın bakımı konusunda alternatiflere

1- Babanne:

Babaanemiz 60 küsür yaşında. Dizleri sorunlu. Biraz hastalık konusunda Nazlı bir bayan. Fakat çok çok iyidir. Masum biridir. Kötülük artniyet bilmez. Bizim yaşadığımız yere 18 saat uzaklıkta yaşıyor. Fakat calismaya başladığımda prensesim bakmaya gönüllü.
Yani kayinpederim ve kayinvalidem öğretim dönemleri boyunca evimde kalacaklar. Kayinvalidem süper titiz bir kadındır. Yani eve geldiğimde temizliğim yemeği hersey hazır oluyor.Bazen kalmaya gelince kursa giderken kızımı evde bırakıyorum. Kahvaltı sofrasıni bile toplamadan çıkıyorum. Geldiğimde her yer pırıl pırıl. Çok seviyor torununu da.
Beni düşündüren husus:
Çok güzel çocuk bakar fakat cahil bir insan olduğu için (amacım kınamak değil okula gönderilmemiş kendi halinde köylü kadını eğitim görme fırsatı tanimamislar yani) çocuğu susturmak için ufak yalanlar söyleyebiliyor, ya da ocu gelcek seni yicek tarzı şeyler. Her istediğine kiyamadigi için tamam diyor. Hayır dediği birşeye kızım ustelerse evet diyor. Kişisel gelişimi nerden bilsin kadın tabiki hakveriyorum. Ama Bebeğimi o kadar özenle büyüttüm ki çok şükür hemen dikkat çeken bir çocuk. 2 yaşında olup sendroma girmesi gerekirken benim kızım tutturmaz dediklerimi kabul eder (açıklama yapiyorum tabiki)Hayır dediğim şeye sebebini anlatinca ısrar etmez. Haklı olmadıkça ağlamaz iletisimle anlatır derdini vs.
Bunun bozulmasindan endiseliyim.

2- Kreş

Ben ise başlayınca kızım tam 3 yaşını doldurmuş olacak. Güvendiğim kresler mevcut (içinde arkadaşlarımın çalıştığı ya da bizzat yöneticisi olduğu) fakat birçok yazı okudum Çocuklarınızı erkenden kese verirseniz okuldan bikarlar diye. Bu yüzden buna da cekimserim.

3- arkadaş:
Bir arkadaşım sabri çok takdir ettiğim bir anne. Kizimdan 4 ay küçük bir kızı var. Ve maddi olarak biraz kotu. Ona kızıma ücret mukabilinde bakmasını rica etsem kabul eder. Gözüm kapalı birakabilecegim biri. Fakat kızı çok huysuz bir çocuk. 21 aylık fakat anne baba mama şu harici konuşmaz ve herseyi ağlayarak anlatır,oyuncak paylaşmak nedir bilmez, konussan anlamaz. O yüzden hem kızım sürekli birlikte olursa onu örnek alır korkusu hem de arkadaşım kızına yetişmeye çalışır da kızımı farkında olmadan ihmal ederse düşüncesi var. Çünkü benim kızımın bakımı 1 zorsa arkadaşımın kızının bakımı 5 zor.

Kızımı yanımda götürme imkanım da var. Fakat onu goturdugumde orada ilgilenemem. O yüzden onunla ilgilenecek biriyle olmasi lazim....
Kreş mantıklı.

Yazık benim annem torunlarına bakmaktan çöktü....
Benim bebeğim doğacak annem ben bakarım diyor....Anne diyorum 4 tane doğurmuşun bir de onun çocuklarına baktın yetmezmi dinlen....Ama onlar için evlat başka birşey....Ben ne olursa olsun annemde başkasına ilk bir sene emanet etmek istemem....Benim de hayallerim var mesela ikinci bir üniversite okumak ve istediğim bölümde atanıp çalışmak.Ama anneme daha sonra kıyamam çalışıyorsam veririm parasını kreşe ya da bir bakıcı tutarım.Benim için bu konu böyle....

Back
X