- 20 Şubat 2007
- 2.699
- 291
- 38
-
- Konu Sahibi ANG€L
Güselcim ben zaten bu akvaryumu o kadar para vererek aldım ki açıkçası 2. bir akvaryum düşünmüyorum. 2 tane daha akvaryummum daha vardı ama malum yer meselesi onları vermek zorunda kaldım. Aldığım akvaryum tam donanımlı bir akvaryum zaten. kendi temizleme sistemi,şıklandırması vs. var. Mesela, suyu yarıya kadar doldursam ve sudan yüksekte kayalar koysam olmazmı?. İlla suyu ağzına kadar doldurmam şart değil. Böyle bir şekilde hazırlasam uygun olmazmı, çok mu büyük gelir acaba.?
KIZLAR BİZİMDE BİR KAPLUMBAĞAMIZ VAR.KIRMIZI YANAKLILARDAN.FANUSTA BESLİYORUZ.BİR AKVARYUM VAR ZATEN İÇİNDE BALIKLAR VAR.İKİNCİ BİR AKVARYUM ZOR OLACAK.
BİZ<İMKİ Bİ TUHAF KIMILDAMIYOR HİÇ.
KAYAYI KOYUNCA ALTINDAN ÇIKMIYOR.BENDE KAYAYI ALDIM İÇİNDEN
SUYUNUDA AZALTTIM.ÖYYYYYYLEEE DURUYOR YA NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.BANADA Bİ AKIL VERİN ARKADAŞLAR
bişi sorucam galiba çoğunuzun kaplumbağları kırmızı yanaklı benim ki sarı yanaklı bu söylediklerinz onun içinde geçerli olur dimi :1rolleyes: ve bi şey daha benim kapluşumun kabuğunda lekeler çıkmaya başladı veterinerede götürdüm ama bana sadece günde 1 saat susuz bırak dedi yaptımda ilaçta vermedi. lekeleride geçmedi sizce ne yapmalıyım neden olmuştur lekeleri :çok üzgünüm:
Arkadaşım kabuktaki lekelerin birkaç sebebi olabilir. Isıtıcıya dayanıp uyuyorlar mı bazen bu kabukta değişim yapar. Ama çoğunlukla A vitamini eksikliğindendir. Kesinlikle kapluşunu güneşlendirmelisin direk güneş almalı A vitamini onlar için hayati önem taşıyor. Ayrıca devit-3 vitaminini tüm eczanelerde satılıyor ondal al gün aşırı yemine bir damla damlatarak ver. Eğer bir değişiklik olmassa lütfen başka bir veterinere götür:çok üzgünüm:Onlar bize dertlerini anlatamıyor onlar için elimizden geleni yapmalıyız.
Ayrıca lekenin rengi tam olarak nedir? Eğer grileşme varsa mantar olabilir görmeden emin olamayız ama eğer gri lekeler varsa mutlaka başka veterinere götürün ilaç verir mantar ölümle sonuçlanıyor çoğu zaman
canım çok saol ya cevabın için. evet lekeleri grimsi tonlarda ozaman ben ona bugün hemen ilaç vitamin falan alayım...umarım geç kalmamışımdır :çok üzgünüm:
arkadaşım bende yaklaşık 8 aydır kaplumbağa besliyorum henüz hiçbir şikayetim yok ..akvaryumu falanda kokmuyor öyle deikleri gibi bende almak istediğimde banda odyı dahi kokutuyor dediler ama yalan:) canım ben altına çiçekçilerin kullandığı renkli kumlardan kullanıyorum 1 cm kadar ..gerektiğinde saklanabiliyorda birde kendi boyunda bir taş attım içine sürekli sırtında taşıyor:)
suyunuda 15 günde bir değiştiriyorum ama 2-3 günde bir suyuna su ekliyoum azalıyor sanırım kumdan dolyıda suyu pislenmiyor hiç 15 günde bir hem kaplumbağayı hemde suyunu iyice temizliyorum benimki marul ve lahanayıda çok seviyor buarda...
Bende 2 yil olacak kaplumbaga besliyorum,hicde ozel bir bakim gerektirmiyor aslinda,suyunu temiz tut,yemini ver o kadar,su soylediginiz vitaminler kafami karistirdi biraz,aldigim yerden bana hic oyle birseyler soylemediler,birde evin cicne biraksam birsey olmazmi yani?ben hic cikarmiyorum akvaryumundan.
alla alla şimdi birde güneşemi çıkaralım kapluşları birde krem süreriz ohhh...:)ben tatil yapamadım al sen tatil yap der gibi(şaka kızlar)bende 1 hafta oldu alalı tam manasıyla bakmayı bilmiyorum ama okadar sevimliki anlatamam...elimden gelse bir de penguen istiyorum ama nerde bakacagımki..
nevbahar sevindim senin adına canım bende burda bi veteriner krizi yaşıyorum kimi aradıysam pek bilgi sahibi değil kaplumbağlar hakkında. yeni aldığımın kabuğu yumuşamaya başladı ve soyuluyor güneşleniyorda hatta akvaryumun içinde nerdeyse sürekli güneşleniyor bu aralar baktım iyicene kuruyuncaya kadar kalıyor tepede bi anlam veremedim kendim onu suya sokuyorum. ısıtıcıda var 25 dereceye ayarladım anlamadım bir türlü neden böyle oldugunu. d3 te aldırttım anneme bugün onu sürmeye başladım haftada 1 sürsem yetermi acaba? ya bide çözemediğim şey herkezin ki kırmızı yanak benimkiler sarı yanaklı bu hangi çinsten oluyor bilen varmı ben bulamadım da internette hep kırmızı yanaklar için yorumlar varda
ay ben d3 ü kabuğuna sürülüyor diye biliyordum ok yemine damlatırım. benimkilerin alt kısımları okadar aşırı renkli değil hafif desenleri var 2-3 renk yani. kabuğunda hafif beyazlık var canım yani birinde kuruduğu zaman üstünde aşırı beyazlık var ama diğerinde sadece benek halinde var. burda veterinere götürmüştüm vericek ilaç yok onlara dedi aldığım yere sordum onlarda da ilaç yokmuş sinir oldum bende mecburen anneme söyledim o bana türkiyeden getirdi ama sadece d3 bulmuş başka yok demişler. bu mantarı için suya damlatılan hangisi biliyormusun canım? bu arada çok saol ya yazdığın için