Kaplumbağ Besliyorum-Yardım

o sekılde olabılır ama bence yınede cok fazla buyuk olur tabııkı sen bılırsın
o alvaryuma ne kadar verdın bılmem ama benım dedıgı 40 50 ytl bıseydı sanırım..

canım yasadıgı ortam soguksa ondan yapabılır sıcaga yakın olsun kayanın altına gırmesıne gelınce karanlıkta saklanmaya bayılırlar su cok az olmasın en azından onun kabugununh uzerınde olsun bence kayayı koy sen bı de sıcaga yakın olsun yeterlı bence normale doner ozaman

bişi sorucam galiba çoğunuzun kaplumbağları kırmızı yanaklı benim ki sarı yanaklı bu söylediklerinz onun içinde geçerli olur dimi :1rolleyes: ve bi şey daha benim kapluşumun kabuğunda lekeler çıkmaya başladı veterinerede götürdüm ama bana sadece günde 1 saat susuz bırak dedi yaptımda ilaçta vermedi. lekeleride geçmedi sizce ne yapmalıyım neden olmuştur lekeleri :çok üzgünüm:

Arkadaşım kabuktaki lekelerin birkaç sebebi olabilir. Isıtıcıya dayanıp uyuyorlar mı bazen bu kabukta değişim yapar. Ama çoğunlukla A vitamini eksikliğindendir. Kesinlikle kapluşunu güneşlendirmelisin direk güneş almalı A vitamini onlar için hayati önem taşıyor. Ayrıca devit-3 vitaminini tüm eczanelerde satılıyor ondal al gün aşırı yemine bir damla damlatarak ver. Eğer bir değişiklik olmassa lütfen başka bir veterinere götür:çok üzgünüm:Onlar bize dertlerini anlatamıyor onlar için elimizden geleni yapmalıyız.

Ayrıca lekenin rengi tam olarak nedir? Eğer grileşme varsa mantar olabilir görmeden emin olamayız ama eğer gri lekeler varsa mutlaka başka veterinere götürün ilaç verir mantar ölümle sonuçlanıyor çoğu zaman

canım çok saol ya cevabın için. evet lekeleri grimsi tonlarda ozaman ben ona bugün hemen ilaç vitamin falan alayım...umarım geç kalmamışımdır :çok üzgünüm:

arkadaşım bende yaklaşık 8 aydır kaplumbağa besliyorum henüz hiçbir şikayetim yok ..akvaryumu falanda kokmuyor öyle deikleri gibi bende almak istediğimde banda odyı dahi kokutuyor dediler ama yalan:) canım ben altına çiçekçilerin kullandığı renkli kumlardan kullanıyorum 1 cm kadar ..gerektiğinde saklanabiliyorda birde kendi boyunda bir taş attım içine sürekli sırtında taşıyor:)

suyunuda 15 günde bir değiştiriyorum ama 2-3 günde bir suyuna su ekliyoum azalıyor sanırım kumdan dolyıda suyu pislenmiyor hiç 15 günde bir hem kaplumbağayı hemde suyunu iyice temizliyorum benimki marul ve lahanayıda çok seviyor buarda...

canım çok saol ya cevabın için. evet lekeleri grimsi tonlarda ozaman ben ona bugün hemen ilaç vitamin falan alayım...umarım geç kalmamışımdır :çok üzgünüm:

yayılmaya başlamadan hemen tedavisine başlamalısın eğer akvaryumda başka kapluşun varya bir süre ayır bulaşabilir

canım çok haklısın asla koku yapmıyor önemli olan hijyen ve suyun temiz olması. Buarada kapluşunu hergün güneşlendiriyorsun değil mi aman bunları ihmal etmeyelim:çok üzgünüm: marul ve lahanayıda çok sık verme canım ishal olur hem çok iyi değil diğer gıdaları vermek arada bir ödül niyetine verilebilir tabi. Kapluşuna uzun ömür dilerim canıma.s.

benim kaplusum tekdi bi kac haftadir bugun gittim bi tane daha aldim ama aldigim yere sordum mantar olabilir dedi onlarda ama ilac yok dediler sinir oldum o yuzden haftaya falan annem gelicek istanbuldan o getircek bana ama takildigim bi nokta aldigim 2. kaplusta da var hafif leke ve kabugunda renk degisimi o yuzden en kisa zamanda resimlerini cekip buraya kaydedrim bide siz degerlendirin :) zaten veteriner aramayada basladim isvicrede de ii bi veteriner bulmak acikcasi zor bakalim bulurum insallah...bencede kokmuyorlar :)

Öncelikle 2.kapluşunda hayırlı olsun canım. Sanırım aldığın daha yavrudur muhtemelen ondan biraz değişik renk olabilir ve birazda yumuşak olur kabuğu korkma 3-4 sonra kabuk sertleşmeye başlar. Zaten onu gözlemlersin eğer hareketli ise yemlerini yiyorsa hasta değil demektir. Umarım diğer kapluşundaki mantar değildirde a vitamini veya d3 eksikliğindendir. Birde kabuklarını takip et yumuşaklık var mı diye ona göre aman vitaminlerini eksik etme canım.

tsk ederim 2. kaplusum cok tatli ama ilk kaplusumdan biraz daha buyuk :) ama gormelisiniz cok egleniyorlar ya hele ikiside ayni tasin altina girdiklerinde cikamiyorlar bi daha :) bu arada kullandiginiz vitaminlerin isimlerini verebilirmisiniz ona gore aldircamda anneme o suan turkiyede ben burda pek bisi bulamadim da

devit-3 vitamini mutlaka aldırın güneş eksikliğinden kaynaklanan d3 vitamin eksikliği içindir. Ayrıca vitamin olarakta ben vitakap kullanıyorum ama değişik markalar kullanan arkadaşlarda var. Bunları ihmal etmeyin yeter. Kapluşlarınıza mutluluklar dilerim:)

Bende 2 yil olacak kaplumbaga besliyorum,hicde ozel bir bakim gerektirmiyor aslinda,suyunu temiz tut,yemini ver o kadar,su soylediginiz vitaminler kafami karistirdi biraz,aldigim yerden bana hic oyle birseyler soylemediler,birde evin cicne biraksam birsey olmazmi yani?ben hic cikarmiyorum akvaryumundan.

Eğer hergün kaplumbağanızı güneşlendiriyorsanız devit-3 e gerek yok.Devit 3 vitamini güneş göremeyen kaplumbağalar için.Kabuklarının sert kalması için güneş şarrt ki güneş yoksa uv lambaları var özel onlardan kullanılıyor. Vitakap dediğim ve benzeri bir kaç vitamin ise kullanılması aman aman şart olmasa da bir çok kişi kullanıyor bünyelerinin sağlam olması için. Kaplumbağalar bakımı kolay görülen aslında zor olan bir türdür. Çoğu kişi maalesef palmiyeli kaplarda bakıyor ve uzun süre hayvanlar yaşayamıyorlar. Kaplumbağanızı evin içine salmayın mikrop kapabilir. Bir kaba koyup güneş gören bir yere bırakın ama başında bekleyin devamlı güneşe maruz kalmasın kötü olur. Mesela 15 dakika güneş 10 dakika gölge şeklinde 1 saat filan tutun. Ben çalıştığım için h.içi güneşlendiremiyorum o nedenle devit 3 ü kullanıyorum.h.sonları güneşlendirebiliyorum. Buarada kapluşunuza uzun ömürler dilerima.s.

İnanın petshopçulara hiç güven olmuyor işi tamamen ticarete dökmüşler bakımları hakkında fikirleri yok. Bana tutturdu palmiye kap diye adamdan zorla aldım akvaryum ve ısıtıcıyı nerdeyse.Şimdi yaz diyor ısıtıcıya gerek yok. Oyüzden onlara güvenim yok bende hep internetten araştırıp veterinerlerede danışarak hareket ettim

alla alla şimdi birde güneşemi çıkaralım kapluşları birde krem süreriz ohhh...:)ben tatil yapamadım al sen tatil yap der gibi(şaka kızlar)bende 1 hafta oldu alalı tam manasıyla bakmayı bilmiyorum ama okadar sevimliki anlatamam...elimden gelse bir de penguen istiyorum ama nerde bakacagımki..

Merhaba sakın güneşi ihmal etmeyin güneşi görmesse kabuk yumuşaya başlar ki sonu ölümdür güneş şarttır hergün mutlaka çıkarın bir kaba koyup güneş gören bir yere. Eğer bakımlarıyla ilgili sormak istediğiniz birşey olur sorabilirsiniz. Çok tatlı oluyorlar ama bakımları biraz zor çok ilgi isterleryerimseniben

Akciğer enfeksiyonundan kurtulmasına çok sevindim çok şanslıymış. Benimkilerin suyu 28 derecede ilerde şuan küçükler zaten. Buarada çok haklısın işi ticarete döken veterinerlerden kaçınmak lazım. Ben geçen bir veterinere gittim tavşan aldığım için. Sağlık kontrolu yapılsın diye adam okadar güzel muayene etti bana birsürü bilgiler verdi nerden baksanız yarım saatini bize ayırdır sonunda ücretimiz ne kadar dedim veteriner " borcunuz yok ben bir şey yapmadım ki" dedi. Tebrik ettim işte böyle iyi veteriner bulmak lazım. Bende biraz içimi döktüm sanırım:))

nevbahar sevindim senin adına canım bende burda bi veteriner krizi yaşıyorum kimi aradıysam pek bilgi sahibi değil kaplumbağlar hakkında. yeni aldığımın kabuğu yumuşamaya başladı ve soyuluyor güneşleniyorda hatta akvaryumun içinde nerdeyse sürekli güneşleniyor bu aralar baktım iyicene kuruyuncaya kadar kalıyor tepede bi anlam veremedim kendim onu suya sokuyorum. ısıtıcıda var 25 dereceye ayarladım anlamadım bir türlü neden böyle oldugunu. d3 te aldırttım anneme bugün onu sürmeye başladım haftada 1 sürsem yetermi acaba? ya bide çözemediğim şey herkezin ki kırmızı yanak benimkiler sarı yanaklı bu hangi çinsten oluyor bilen varmı ben bulamadım da internette hep kırmızı yanaklar için yorumlar varda

canım öncelikle d3 vitaminini yemine damlatıp vereceksin gün aşırı yapabilirsin. Kaplumbağan çok ufaksa kabuğu sana yumuşak gelebilir eğer soyulma varsa büyüdüğü anlamınada gelebilir. Buarada bırak kurusun o kendini ayarlar.Sarı yanak denen kaplumbağaların alt kabuğunda hiç desen yoktur senin kaplumbağanın alt kısmı desenlimi nasıl. Şimdi benim mesela biri tam kırmızı yanaklı öbürü sarıya dönük ama bu renk tonları değişebilir ikiside kırmızı yanak.Ama sarı yanak veya kırmızı yanak kaplumbağalar aynı cinste kabul edilebilir bakımları aynıdır canım.kabukta beyazlık var mı peki

ay ben d3 ü kabuğuna sürülüyor diye biliyordum ok yemine damlatırım. benimkilerin alt kısımları okadar aşırı renkli değil hafif desenleri var 2-3 renk yani. kabuğunda hafif beyazlık var canım yani birinde kuruduğu zaman üstünde aşırı beyazlık var ama diğerinde sadece benek halinde var. burda veterinere götürmüştüm vericek ilaç yok onlara dedi aldığım yere sordum onlarda da ilaç yokmuş sinir oldum bende mecburen anneme söyledim o bana türkiyeden getirdi ama sadece d3 bulmuş başka yok demişler. bu mantarı için suya damlatılan hangisi biliyormusun canım? bu arada çok saol ya yazdığın için

canım rica ederim. Ya aslında bir veteriner bulsan mantar olduğundan emin olsak ona göre tedavisine başlanır. Eğerki mantar var ise tentürdiyot ile hergün sadece ama sadece kabuğu silinmek suretiyle temizlenir. etine denk gelmemeli çünkü iyot onları zehirliyor. akvaryumunu çok iyi dezenfekte etmelisin bu dönemde. Eğer filtre yoksa gün aşırı mutlaka akvaryumu ve suyu temizle canım. kuruduğunda beyazlık olabilir bazen ama üstünde her daim varsa mantar gibi gözüküyor.Resmini çekip alt ve üst kısmı buraya koyabilirsen daha yardımcı olabiliriz canım.Peki hareketleri nasıl. Canlımı hareketlimi yemini yiyormu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…