• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapımı bile çalmayan komşularım.

ben yeni evliyim 7 aydır aynı apartmanda oturuyorz. Altkat komsum bir teyze. hiç gelip gitmedik birbirimze. ama kapıdan da olsa ben ona o bana bir şeyler ikram ettik. ya apartmanda ya asansörde ne biliyim sabah akşam işten dönerken işe giderken kimi rastlasam tanısam tanımasam gunaydın iyi akşamlar diliyorum ben diyince onlar da diyor. sonra onlar da demeye başlıyor. Siz diyor musunuz ? Hatta pandemi olmasa alt katımda ki tonton teyzeye gitmeyi çok isterim ama maalesef anca kapıdan bir şeyler verip maskeyle dönuyorum..

Allah kimseyi yalnızlıkla sınamasın maalesef şehirlerde komşuluk kalmadı hele apartmanlarda kim yaşıyor bilen yok kızım küçük iken yazlıkta asansöre binmeden evvel kızım bebek arabasından düştü ağladı nasıl da bir kişi kapıya çıkıp da noluyor birine bişey mi oldu diye bakan yok başına biley gelse insanın hırsız girse bağırsan kimse bakmaz üst üste katları dikiyorlar bir katta 6 daire 15 katlı apartmanda kimse kimseyi tanımıyor komşuluk yok artık açın TV yi telefonunuzu ya da kitap okuyun radyo açın ailenizle arkadaşlarınızla görüntülü konuşun burada bebek forumlarına girin ama siz siz olun gidip kapısını çalmayın kimsenin şayet çalarsanız komşuluk yapmak için sonra burada konu açarlar komşu çok yapışkan çıktı kocama göz dikti bilmem ne

Allah kimseyi yalnızlıkla sınamasın maalesef şehirlerde komşuluk kalmadı hele apartmanlarda kim yaşıyor bilen yok kızım küçük iken yazlıkta asansöre binmeden evvel kızım bebek arabasından düştü ağladı nasıl da bir kişi kapıya çıkıp da noluyor birine bişey mi oldu diye bakan yok başına biley gelse insanın hırsız girse bağırsan kimse bakmaz üst üste katları dikiyorlar bir katta 6 daire 15 katlı apartmanda kimse kimseyi tanımıyor komşuluk yok artık açın TV yi telefonunuzu ya da kitap okuyun radyo açın ailenizle arkadaşlarınızla görüntülü konuşun burada bebek forumlarına girin ama siz siz olun gidip kapısını çalmayın kimsenin şayet çalarsanız komşuluk yapmak için sonra burada konu açarlar komşu çok yapışkan çıktı kocama göz dikti bilmem ne
Helal olsun kız 👍🏻

Bebeğiniz var. Korona nedeniyle uzak duruyorlar. Bende gitmem bebekli kadına. Allah korusun ya size bulasirsa.🤲
Bu arada sağlıkla büyütün. Darısı başıma. 🤲

Oy ben size vereyim.Bu durumda hergün bir şeyler için kapımı çalan komşum var.Allah aratmasın tabiki ama...Dolabına biber koyayım diye geldi.Ertesi gün koronayım diye telefon ediyor.Allahdan maskeliydi ve yanaşmadı.
Allah korudu resmen

Bende yeni evliyim ve Ankaraya gelin geldim
Akrabam ve arkadaşlarım yok maalesef çalışmıyorum da tüm gün evdeyim
Çok zor insanın bi komşusunun bile olmaması
Oturduğum semtte çok sessiz herkes kendi halinde
Nasıl geçecek nasıl alışacağım bilmiyorum
Umarım bi an önce alışırım
Benimle aynı derdi yaşayan var mı 🙄😄

İnsan aynı bina içinde yaşadığı insanlarla tanışmak istiyor. Sanırım büyüme ortamından kaynaklanıyor bu durum. Benim çocukluğumda komşularla hep bir aradaydık. Şuan 2 katlı bir binada oturuyorum. alt kat komşumu cok sevdim. yaptığım keki bir şeyi paylaşmak cok hoşuma gidiyor, görüşüp oturma yapamasakta karşılaştığımız vakit kapıda laflamak bile güzel. suan alt kat komşum taşındı. Binada sadece ben varım. inanın insan ses arıyor. her gün eve gittiğimde acaba tutuldu mi diye camlara bakıyorum.
Ben yerinizde olsam tanışmak için adım atmazdım sonradan geldiğim içim. Ama neden siz atmayasınız. en azından denedim dersiniz. ama corona da var. insanlar,insanlardan korkuyor. eskiden olsa bir kek yapıp ikram etmek ne güzelmiş..

Baska bir konu acabilirsiniz konu içinde başkasının derdi pek görülmez çünkü konuyu acana odaklanir herkes

evet komşuluk yok, keşke olsa. hani en azından bu kadar yalnız olmasa insanlar. aynı çatı altında kaç daire yaşıyor ama ölsek, evde günlerce beklesek ya bu hiç ortada gözükmedi noldu acaba diyecek insan da yok. pandemiden önce de yoktu. insanlar artık birbirleriyle sadece şikayet için muhatap oluyor, bir kısmı onun için bile muhatap olmuyor. çoğu insan çalışıyor zaten insanların bi akşamı var. herkes kendi halinde yani alışmaya bakın.

ben çocukken anneannemin mahallesinde bayağı güzel komşuluk ilişkileri vardı. evlere gitmeler, kısır günleri falan sosyalleşirdi millet birbiriyle. çocuklar mahallede arkadaş, gençler birlikte gezerlerdi. eskiden mahalleden arkadaş diye bir şey vardı :KK70: şu an oturduğumuz eve 4 ay önce taşındık. ev sahibi teyze alt katımızda oturuyor. sağolsun bize, evi temizlemeye geldiğimizde kahve yapmış getirmiş. sohbet edip tanıştık biraz. taşındığımız gün de çay getirmişti. teyze iyi hoş ama inanılmaz dedikodu yapıyor. ilk konuşmamızda bütün apartmanı döktü ortaya :KK70: e hal böyle olunca tek komşuluk ilişkimiz gördüğümüz yerde merhabalaşmak ve aidat için kapısını çalmak oluyor. en alttakiyle ilk zamanlar merhabalaştık karşılaşınca, bir de alttaki diğer dairede balkonda dede vardı ben de eve geliyordum, iyi günler dedim sadece :KK70: keşke eskisi gibi olsa ama samimiyet vardı insanlarda. mesela çok fazla gürültü konusu açılıyor komşularla alakalı ve insanlar birbirlerinden daha tanımadan nefret ediyorlar. halbuki komşular birbirine bu kadar uzak olmasa bu kadar çok gürültü sorunu da olmazdı bence. insanlar uzaklaştıkla bencilleşiyorlar. kapınıza gürültüyüzünden gelen insan sizin sevdiğiniz, tanıdığınız bir komşunuzsa tavrınız, yaklaşımınız da farklı oluyor. en azından insan bi utanıyor, o kişiyi rahatsız etmek istemiyor duygusal bakıyor diye düşünüyorum.

Ben de 1 yildan fazladır evden çıkmıyorum ama 4 daireli bir binadayim komsularim.iyidir hatta ic ice olmayi severler o yuzden ben biraz uzak duruyorum
Bundan önceki binam 30 daireli bir apartmandi. Normalde öyle yerlerde yeni tasinana hosgeldine gidiyorlar ama ben çalışan ve bekar biri oldugum icin gelen giden olmadi. Baslarda hevesle beklentiye girmiştim baktim yok ben de birkac komsuyla iletisimde kaldim o da her gun değil hatta herkes samimiyken ben hep mesafeli kaliyordum bir cok konuya. Çünkü kendimle de vakit gecirmeyi öğrenmiştim, arada bir çay kahve icin görüşürdum. Burada da içli dışlı komsularim hatta bana sen uzak duruyorsun derler. Aslinda koronadan uzağım normal kosullarda olsa gorusurduk diyorum, yine de sagolsunlar alistik birbirimize. Yani simdi pandemi olmasa kapisini çalın tanışın derdim ama biraz daha sabredin. Yazın insanlar daha cok sosyallesirse (virusun azaldigini dusunme istegiyle soyluyorum) siz de bir vesile ile tanisir kaynasirsiniz.
Bebeginizi saglikla büyütün

Inan dedikodu kazani kaynatan komsularla muhattap olmaktan daha iyidir. Tum gun evde yapılabilecek bir sürü şey var. Ev işi yemek dışında bir hobi edinebilir evde yapabilirsin mesela ben komşu merakına oldum olası anlam veremedim gitti

Ben de Ankara'ya evlenip gelmiştim,çok sessiz olduğuna göre aynı semtte olabiliriz (taşındım) buraya alışmam 6-7 ay sürdü

evet komşuluk yok, keşke olsa. hani en azından bu kadar yalnız olmasa insanlar. aynı çatı altında kaç daire yaşıyor ama ölsek, evde günlerce beklesek ya bu hiç ortada gözükmedi noldu acaba diyecek insan da yok. pandemiden önce de yoktu. insanlar artık birbirleriyle sadece şikayet için muhatap oluyor, bir kısmı onun için bile muhatap olmuyor. çoğu insan çalışıyor zaten insanların bi akşamı var. herkes kendi halinde yani alışmaya bakın.

ben çocukken anneannemin mahallesinde bayağı güzel komşuluk ilişkileri vardı. evlere gitmeler, kısır günleri falan sosyalleşirdi millet birbiriyle. çocuklar mahallede arkadaş, gençler birlikte gezerlerdi. eskiden mahalleden arkadaş diye bir şey vardı :KK70: şu an oturduğumuz eve 4 ay önce taşındık. ev sahibi teyze alt katımızda oturuyor. sağolsun bize, evi temizlemeye geldiğimizde kahve yapmış getirmiş. sohbet edip tanıştık biraz. taşındığımız gün de çay getirmişti. teyze iyi hoş ama inanılmaz dedikodu yapıyor. ilk konuşmamızda bütün apartmanı döktü ortaya :KK70: e hal böyle olunca tek komşuluk ilişkimiz gördüğümüz yerde merhabalaşmak ve aidat için kapısını çalmak oluyor. en alttakiyle ilk zamanlar merhabalaştık karşılaşınca, bir de alttaki diğer dairede balkonda dede vardı ben de eve geliyordum, iyi günler dedim sadece :KK70: keşke eskisi gibi olsa ama samimiyet vardı insanlarda. mesela çok fazla gürültü konusu açılıyor komşularla alakalı ve insanlar birbirlerinden daha tanımadan nefret ediyorlar. halbuki komşular birbirine bu kadar uzak olmasa bu kadar çok gürültü sorunu da olmazdı bence. insanlar uzaklaştıkla bencilleşiyorlar. kapınıza gürültüyüzünden gelen insan sizin sevdiğiniz, tanıdığınız bir komşunuzsa tavrınız, yaklaşımınız da farklı oluyor. en azından insan bi utanıyor, o kişiyi rahatsız etmek istemiyor duygusal bakıyor diye düşünüyorum.
Cok guzel yazmışsınız
Katiliyorum
Eskiden biz apartmandaki herkesi tanir, binanin bahçesinde piknik yapardık
Simdi oyle degil
Mesela ben de aşı oldum kronik hasta oldugum icin
Eve geldiğimde komsumun kapisini çaldım anahtarım da var ablada, o da buyur etti dedim aksam uğrarım normalde hic gidip gelmiyoruz ama hani olur da kendimi kötü hissedersem alerjik bir durum yasarsam diye bilgilendirmek istedim acil bir durumda anahtarla açabilir yardimci olabilir demek icin
Neyse aksam ustu ugradim hemen önüme kısır börek çay koydu
Karsi komsuma da söylemiştim amca arabamiz var bisey.olursa cekinme dedi, aksam eşi numarasini verdi ablacim bir sey lazim.olursa cekinme diye.
Yani ben de hic ummadığım halde bu muameleyi gördüm ya cok mutlu oldum. Alt komsunun cocuklari evde top oynuyorlar geçen gittim tatlilikla soyledim.ozur dileriz abla dedi cocuk, annesi de dün "kusura bakma evde yoktum neden rahatsız ettiniz " diye uyardım dedi. Ama ben de guzellikle "niyetim sikayet değildi ama dayanamadim" dedim uzlastik
Ilk geldigimde cok sesleri geliyordu o zaman iyi bir tartisma yasamistik ama sonra konusarak tatlıya bagladik ki abi hemen bagiran biri
Yani sehir yasami, calisma hayati derken iyice yalnizlastik.
Insanlar konusa konusa anlasir ama bazisi da hayatin stresinden anlayışı bile unuttu. Dediginiz gibi, sikayet yerine güzel seyler icin kapisini calsak birbirimizin, belki böyle olmazdi. Bilemiyoruz iste

Inan dedikodu kazani kaynatan komsularla muhattap olmaktan daha iyidir. Tum gun evde yapılabilecek bir sürü şey var. Ev işi yemek dışında bir hobi edinebilir evde yapabilirsin mesela ben komşu merakına oldum olası anlam veremedim gitti
Komşu merakı değil zaten bu 🙂

Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.

Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazen @Mune
bende hiç komşuluk bilmem hiç bi komşumda kapıma gelsin istemem kimseye güvenemiyorum çünkü sende yalnızlık çekiyosun belli ama bence eve herkesi sokma hem hastalık var hemde güven olmaz gerçekten yakınlarını çağır en fazla

Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.

Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
Komsuluk iliskisi dediğin şey 2 birbirine gittikten sonra dedikodusu başlar evlerinize ne kadar meraklısınız sırf yalnız kalmamak icin birilerini almaya, cidden hayatınız bu kadar mı bos geciyor? Ev insanın kalesidir ben evime sırf yalnız kalmamak icin komsumu neden alayım zaten günüm hep dolu aklıma gelmez, bir de sizin oraya uğradı mı bilmiyorum da pandemi var bak, onuda hesaba kat. Ayrıca mantıklı konu baslığı acmıs olsanız kazen in arkasına sığınmazsınız, hayret bisey. Uzaktan eğitim alın, kitap okuyun, kendinizi gelistirin. Komsuluk yok diye böyle kendinize dert edip, kimseyi arkanıza almayın. Hayattaki herseyin sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenin...

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah. Yorumların birazını okuyunca hayretler içinde kaldım. Tamam bir salgın hastalık var, sosyal mesafe şart ama komşuluk ilişkilerine dair yazılanlar beni şok etti. Sanki normal süreçte de insanlar kimseyi istemiyor, tahammül etmiyor, yük görüyor, sadece kendi ailesiyle görüşüp kimseyi istemiyor. Etrafımda bu düşüncede insanların varlığını bilmek beni korkuttu açıkçası. Bende yeni taşındım, pandemiden dolayı kimseyle tanışamadım sitede. Inşallah bu günler geçince tanışıp görüşmeyi, oturup kalkmayı, çok isterim. Komşudan güzel bişey var mı ya.. ailesinden daha yakın oluyor, bişey olsa ilk onların kapısını çalıyoruz, Rabbim herkese hayırlı komşu versin,

Back