Kapıda ödemeli kargo belası

Kapıda ödeme ile bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Geçen hafta eşim kapıda ödemeli bir şarjlı matkap almıştı. Piyasa fiyatı 700-800 civarı imiş, alınan para 490tl. "Muhtemelen çakmadır ama deneyelim bakalım" dedi. PTT kargo ile geldi, açtı kargocu ile beraber sağına soluna baktılar. Bir farkettiler ki ürünün markası bildiğin etiket ile yapıştırılmış.

Kargocu hemen "ürün anlatıldığı gibi değil" işaretledi ve müşterinin kabul etmediğini belirtti.

Olay kapandı gitti.

Tüketici haklarini okuyun sakın para falan vermeyin öyle dava açacak haklarida yok tüketici hakem heyetinin arayıp bilgi alın isterseniz içiniz rahatlasin . Bunu da belirtmek istedim..

Işte ptt baktırıyor mu bilmiyorum ama aras kargo baktirmiyormus. Aradım kargoyu dedim mesaj gelmiş bu numaralı nedir bu diye. Dedi kapıda ödemeli bir kargodur içini göremiyorum. Dedim kapıda ödeme yapmadan önce açabilir miyim. Hayır ödemeden önce açamazsınız dedi.

Tüketici haklarini okuyun sakın para falan vermeyin öyle dava açacak haklarida yok tüketici hakem heyetinin arayıp bilgi alın isterseniz içiniz rahatlasin . Bunu da belirtmek istedim..
Ben de böyle bir hakları yok diye biliyorum ama başına gelen varsa diye yaşayanlardan öğrenmek istedim. Çok sağolun.

Zavalliliktan falan değil valla. Eşim de şok oldu böyle bir şey yaptığıma ki normalde çok dikkatliyimdir, hep siparişlerim de olur.

Eşim 230tl zaten öde gitsin diyor da. Ben inat ettim

Kabul etme hiç bir şey yapamaz.

sevgili konu sahibi aynısı başım a geldi muhtemelen aynı dolandırıcılar bende english home adı altında bi ınstagram sayfasından alışveriş yaptım yarı indirim diye 80 lira ya nevresim sipariş ettim elime ulaşan 5 liralık bi çarşaf çöpe attim o derece gereksiz bo paçavra sonra araştırdım ki bunlar dolamdiricoymis ve hiç bir tlf a da cvp vermediler bişey yapamadık anlayacağın aman dikat edin güvenilir siteler fen başka bi yerden alışveriş yapmayın

Alma yahu senet mi imzaladın sanki

Benim birebir sahit oldugum bi olay. Alt komsum esarp sitesi gormus gercek fiyatin neredeyse 1/4 fiyatina.illa almak istedi iki tane aldi.kapida odeme. Aldi kargoyu bir baktik 2 tane 5 liralik tulbent koyup gondermisler. Cok uzulmustu. Sonra yorumlara baktik meger bir suru sikayet dolandiricilarmis. Herkese yapmislar.
Kesinlikle kapiyi acmayin ürunu almayin. Geri gitsin.
Kaldi ki bunlarin herhangi bir yere resmi bir kaydi yoktur ki sizden yuzde 40 yada 90 oraninda bir ceza parasi talep edebilsinler. Hangi kurum ya da site olarak talep edecekler.
Sakın alma sahtekarlar. Bir de lütfen tam uyanmadan alısveriş yapmayin :))
Bununla ilgili guzel bir kamu spotu vardi onu izlemenizi tavsiye ederim.

Alma yahu senet mi imzaladın sanki
Yok yani almayacağım zaten de, dedim ya sitede yazıyor alınmayan kargolar ile ilgili 40 ila 90 katı arasında ödeme yapılacağı yazısı.

Ilk sayfada cevaben birine kopyalamistim. Böyle bir şey hiç duymadım. Aslında o sebeple sordum. Sonuçta cidden kargo geliyor gidiyor. Bir masraf oluşuyor. Kargo ücretini mi ödemem gerekir diye.

Dava açabileceklerini sanmiyorum çünkü nasil benim elimde hiç bir delil yok ise onlarda da yok bir sipariş no. Vs.

Istesem şuan ad soyad adres ile tüm binaya gönderebilirim yani öyle düşün

sakin alma sakin . ben instagramdan boyle bi takim aldim . yatak ortusu almistim . kullanilmis carsaf yolladilar . dolandirici siteymis . geri gonderecek adres bile yoktu ustunde . kapiyi bile acma kargoua

Çok garip bir sipariş oldu zaten.
Öyle uzanmışım. Tıkladım açıldı. Bakarken ay ne kadara denk gelir ki diye düşündüm ekledim ama sanıyorum hani sipariş sayfası açılacak. Urun ayrıntısı çıkacak.

Ad soyad tel. Adres vardı ilk sayfada. Hani bekliyorum mail adresi, tc. Falan istesin. Birden siparişiniz alınmıştır diye bir yazı cıktı. Ne bir kod ne bir numara. Neleri sipariş ettiğimi kendim bile göremiyorum

Bakin sizden önce cevap yazmışım. Kendimi alıntıladım.
Ben çok şey sipariş ederim. Evlenirken bile çoğu şeyimi int. Aldim. Ama ilk defa böyle birşey gördüm.

Öyle dalmadım olaya. Hatta daha bilgi alsınlar diye bekliyordum. Üyelik yapılmadan alınan siparişlerde ya mail yada ertesi gün aranıyorsun, teyit ediyorlar. Öyle gönderiyorlar.

Bu ne biçim sipariş oldu simdi diye iskillenip hemen netten araştırınca gördüm ki herkes şikayet etmiş.

Açıkçası hala nasıl bu siteler kapanmıyor, şaşkınım.
Dava edeceklerini sanmiyorum ama en fazla her gün telefonla aranırsam bile sınır olurum.

Hayır aranmazsiniz.bunlarin yöntemi vur kaç çunku. Neden sizi arayip kendilerini deşifre etsinler ki. Yapmaniz gereken. Böyle bir siparisi hiç vermediniz tutumu. Unutun gitsin.

Casio saat aldık plastik bi saat çıktı o da çalışmıyodu kapıyı açtığom için o gün yanımda o kadar para olduğu için hala saydırıyorum kendime de onlara da
Atmadım o saati bana ders olsun indirim de oösa bilmediğim sitelèrden alışveriş yapmıyorum

Alma kargoyu şikayet edemezler sadece adın adresin var tc bile yok ellerinde belki senin adını adresini başkası verdi hiç alma bile bile yazık etme parana ay bi çocuk sevindir ama o dolandırıcılara kaptırma

geçen hafta böyle bir olay şirket müdürümüzün başına geldi internette dolaşırken philips kahve makinesi 100 tl diye bir reklam görmüş bir heves bir tane ofise bir tane eve sipariş vermiş, kargo geldi biz almayalım dedik dinlemedi 200 tl para bayıldık içinden çıka çıka 10 tl lik su ısıtıcısı ve yanında da bir şişe soğuk su çıktı velhasılıkelam kapıyı açmayın, kargoyu almayın hiç birşey olmaz.

bizim arkadaşta düdüklü tencere aldıydı..350 tl ye bu bayan kartla ödeme yaptıydı.. eşi alma hanım demesine rağmen kocamam kargo kutusundan krem ve kahve çıktıydı..kremli narin ellerle ..kahveni yudumla O ..350 tl lik kahveden bana da nasip olduydu çok uyarmıştık abla uzak dur ..git gör al..dinlememişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…