Kapıda ödemeli kargo belası

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.165
9.601
Arkadaşlar merhaba.

Bir gün başıma geleceğini hiç düşünmediğim bir derdin içindeyim zamanında büyük konuşmuş olma ihtimalim yüksek

Şimdi ben onceki gece facebook sayfasında gezinirken hani araya reklam gönderiler görünür ya. Nevresim takımları 50 tl ye düşmüş sözde. 4 tane ekleyince kampanya geçerli oluyor diyordu.

Ben de uyku sersemi aldım 4 tane ekledim denemek icin. Sonrasında benden ad soyad adres ve telefon istedi. Yazdim. Sonraki sayfaya geçecek daha mail tc falan isteyecekler saniyordum. Kart bilgisi de istemediler zaten tüm gönderiler kapıda ödeme imiş. Garip bi yazı cıktı. Siparişiniz alınmıştır diye.

Ee ben siteye üye de olmamıştım. Mail de gelmedi. Mesaj da gelmedi. Ne aldigimi bile hatırlamıyorum işin garibi

Dün ne arayan soran, ne mesaj oldu teyit için. Olmamıştır zaten diyordum ki şimdi takk bi mesaj geldi. Kargonuz şubeye ulaşmıştır diye.

Girdim siteye baktım. Yazıyor kapıda ödeme yapıp almayanlar ürün bedelinin 40 ila 90 katı arası tazminat öderler vs.vs.. saçma sapan yazılar var.

Şikâyet vardan araştırdım. Bunlar dolandiriciymis. Bildiğin çul çaput çıkmış kargolardan. Nerdeyse salatalık çıkacak o derece

Şimdi ben kapıya kargo gelse. Parasını ödemeden kargocu açtırmıyor. Ödesem baksam beğenmesem yada yanlışsa kargocu parayı geri vermez. Gelince benim kargom değil deyip göndersem mi? Buna hakkım var mi? Galiba gelen kargoyu alma zorunluluğumuz yokmuş ama avukat arkadaşlar ya da başına gelenler varsa nasil yol izlenir ki? Şimdiden tesekkurler

40-90 arası tazminat ödeneceği açıklaması da bu saçma siteden mi geldi? Öyleyse, göz korkutup insanlar alsınlar diye yapılmış bir kuru gürültü bence. Sonuçta bir üyelik işlemi yok, okudum onaylıyorum gibi bir satış sözleşmesi çıkmamış karşınıza. Size özel bir şifre yok, herhangi biri gidip sizin adınızı ve numaranızı verip de alabilirdi ürünleri. Kesinlikle teslim almayın. Onlar satın aldığınıza dair bir işlem yapmamışlar ki, sizin ürünü teslim alıp bir de üstüne iade işlemi yapmanız gereksin. Mantıken bana böyle geldi de, umarım konuyu daha iyi bilen birileri vardır burada.

Aynen ben de bunu düşündüm. Ne tc ne mail aldı. Ne telefon aranıp teyit edildi. O zaman tüm komşularım hatta tüm tanıdıklarım benim evime kargo gönderebilir mi? Ya da bilgilerim bu sitede kaldı şimdi. Habire bana sipariş çıkarsalar aynı bilgilerle. Nasıl olur ki bu.

Evet o da aynı sitede yazıyordu. Hatta buraya kopyalayayim. Acemice tehdit için yazılmış gibi geldi bana.

Kapıda ödeme ile satın alınmış ürünlerin kargodan teslim alınması zorunludur. Teslim alınmayan ürünler iade edilemez. Teslim alınmayıp iade gelen paketler, firma tarafından kargo maliyeti eklenerek müşteriye tekrar gönderilmek üzere bekletilir.

Aynı şekilde ürün teslim alınmazsa satış sözleşmesi, onay alınması için telefon görüşmesi kayıtları ve alıcının beyan ettiği adresi, sipariş esnasında kullanılan bilgisayar yer adresi (IP/ MAC Adresi) delil olarak kullanılarak; Kapıda ödeme ile alışveriş imkanını kötüye kullanma, tedarikçi, kargo ve paketleme görevlisini gereksiz kullanma ve işgücünü yavaşlatma sebepleriyle; kargo masrafları, işletme masraflarının tamamının yasal yollarla tazmini için hukuki işlem başlatılır.

Alıcı kapıda ödemeli olarak satın aldığı ve teslim almayarak şirketi zarara uğrattığı her malın ve kargo dahil fatura tutarının en az kırk (40) en fazla doksan (90) katı kadar tazminat bedelini site sahiplerine peşinen ödemeyi resmen beyan eder.

Düzgün herhangi bir alışveriş sitesinde alışveriş yaptığınız andan itibaren bir süre boyunca siparişi iptal etme seçeneği vardır. Yani kendi çıkarları kadar, tüketicinin çıkarlarını da gözetirler. Sizin bu bahsettiğiniz sitede alışveriş dayatma üzerine kurulmuş adeta. İptal etmek isteseniz ya da kargo takibi yapmak isteseniz ve hatta hangi ürünü satın aldığınızı kontrol etmek isteseniz, bunları nereden yapacaksınız? Kayıtlı bir üyelik ve sipariş sayfası yok, değil mi? Kısaca hiçbir şey yapamazlar, onlar usulüne uygun davranmamışlar ki.

Aynen aynen. Bakamıyorum bile hangi ürünü almışım. Değil iptal etmek. Şimdi bana ürün gelse, yanlış bile diyemem çünkü bende bile hangi ürün aldığım bilgisi yok.

Bide tc almamaları bana faturasız satış yaptıklarını hissettirdi. Yani normalde tc istenir. Fatura numarası vs. Verilir. Hiçbir şey yok elimde

Bence hiç almayın. Teslim almıyorum geri iade edin yanlış adrese gelmiş vs dersiniz kargo görevlisine.

Yanlış gelmiş deyin almayın kargoyu korkmayın birşey olmaz. Ben kapıda ödemeyle lcw dan birşey almıştım sonra vazgeçtim almadım kargoyu. Sorun çıkmadı.

Zavalliliktan falan değil valla. Eşim de şok oldu böyle bir şey yaptığıma ki normalde çok dikkatliyimdir, hep siparişlerim de olur.

Eşim 230tl zaten öde gitsin diyor da. Ben inat ettim

Zavalliliktan falan değil valla. Eşim de şok oldu böyle bir şey yaptığıma ki normalde çok dikkatliyimdir, hep siparişlerim de olur.

Eşim 230tl zaten öde gitsin diyor da. Ben inat ettim
Yok size zavallı demedim, ptt'ye yaşlı amcalar filan geliyordu böyle, korkutuyrlardı onları. Onlara zavallı dedim.

Tamam işte, ciddiye almayın. Satın aldığınıza dair elinizde en ufak bir şey yok. Satın aldığınızın farkında bile olmayabilirdiniz. Böyle davranın. Bir karışıklık oldu herhalde deyip almayın ürünü. Öyle IP tespitiyle size bir yükümlülük yükleyemezler. Kendi yükümlülükleri ne olacak? Sadece göz korkutup, dolandırma peşindeler, başka bir şey değil.

Yok size zavallı demedim, ptt'ye yaşlı amcalar filan geliyordu böyle, korkutuyrlardı onları. Onlara zavallı dedim.
Yaa evet. Arada haberlerde çıkıyor ya ağrı kesici diye aldım boş cıktı falan diye. Yazık.

O ürünü alsanız bile ayıplı kusurlu ürün olmasa bile 14 gün icinde iade Edip paranızı geri alabiliyorken kapıya geldi almadiniz diye bir yaptirim olamaz. Geldiğinde benim böyle bir siparisim yok deyin ve gönderin hiç bir şey olmaz. Ararlarsa da vazgeçtim deyin geçin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…