• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapansana orucumuzu bozacaksin.

Adigenart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
171
261
18
35
2.üyeligim. Lillium önceki kullanici adim. Sifremi girdigim halde hata verdi. Sizlerle bagimi koparmamak icin yeniden kayit oldum. Admin umarim kizmaz bana.

Hayatim tam bir kaos. İş aşk hep şansizim. Insan şansini kendi yaratir sözü yalan. Hatirladiniz mi bilmiyorum calistigim fabrika gercekten cok acayip demistim.

Dün sabah evden ciktim. Servisi durakta bekliyorum. Birden farkettim ki beyaz bluzum kan olmus. Burnum kanamis. Boynum ve basim cok agridiginda burnum kaniyor. O anda kan gordugum icin -kendi kanim da olsa - midem bulanmaya basladi. Nefes alamamaya basladim adeta gogus kafesim sıkısıyor kalbim yerinden cikacak bir bicak girip cikiyor.

Servisin camini actim. Koltugumun yanindaki cam. Şöförün arkasindaki koltukta oturuyorum. Tam acmadim. Hafif araladim, icerisi felaket kokuyordu. Bayilacak haldeyim. Arka koltugumda F.hnm ve mustakbel kankisi, ayaginin altini öperim tüm Ağrı lılarin da onun da dedigi çaycimiz. Yanyanalar. Persembe gunu de kavga ettim onunla. Ben orucluyum cay goturemem sen gotur işin ne dedi 350 kisiyle ugrastigim yetmiyormus gibi !

Ee oruc tutmazsan, iste boyle...dedi soylenmeye devam ederken sinirlendim arkama dondum dedim ki yemegin icinden 8 defa senin saçin cikti tirnaklarini mutfakta kesiyorsun.islam temizlik degil miydi dedim.

F.hnm da sen yasli kadincagiz ile ugrasicagina şu cami kapat cok soguk dedi.
F.hnm her nedense serviste hep üşür.35 derece sicakta ne cam actirir ne klima. Serviste hepimize bagirir. Bende romatizma var cok usuyorum diye. Yaninda calisan tahsilatci cocuk bile tartisti dayanamiyorum yerlere kadar cam gunes isigi vuruyor cok sicak ac klimayi diye. 45 yasinda. Tombul. Hic evlenmemis bir kadin.
F.hnm eksi derecede istisnasiz her sabah 2 yildir sizi sigara icerken goruyorum kapinin onunde bahcede. O zaman usumuyorsunuz ama ??? Ben biraz rahatsizim 1 2 dk sonra kapatacagim. Dedim
Derhal kapat onu dedim. Duymadim. El camda. Icim disima cikacak torba nereden bulurum diye dusunuyorum. Birden pat diye cami kapadi. Yoldurma sacini basini. Kapat demistim dedi. El sıkısıyordu dedim. Bu sizin özel araciniz degil sizin caminiz da degil ki minicik bir cam ceryan yapmiyor. Sorun ne ? Dedim. Metroya bin dedi. Ben niye metroya biniyorum. Metronun camlari kapali, acilacak cam yok sizin icin ideal dedim.
Defol, terbiyesiz ahlaksiz diye cildirdi . gözlerini pötletti. Aglamakli bir sekilde, şöföre dedim ki indir beni herhangi bir yerde. Hava nasil yagmurlu. Ayakkabimdan ic camasirima, sirilsiklam oldum. Gozlerim sisti aglamaktan. Vardim fabrikaya 40 dk yurudum. 3 durak da metro. Buldum temiz kagit. Yazdim istifami.
Ödemelerim var. Ne yapacagimi bilmiyorum. Agzimdan cikacaklardan korkuyorum. Kendime hakim olamamaktan.

Sen bagirirsin da dünya duyar mi lillium? Oruc hem bedeni hem ruhu terbiye etmez miydi ? Bol siyah bir pantolon uzerine bisiklet yaka guzel beyaz tisort. Bir rimel bir ruj. O kadar. Kapansana orucumuzu bozacaksin diye bagirdilar arkamdan serviste gulduler.

45 yasinda hic evlenmemis derken yanlis anlamayin. Ben de bosandim. Evliligi nirvanaya ulasmak olarak gormuyorum. Icimden dedim ki benim bosanmami yuzume vuran insan . 3 defa evlenir bosanirim da sen bir defa bu bencillikle evlenemezsin.

Bir toplumun erkekleri kotu olup, kadinlari iyi olabilir mi ? Olmaz. Bagnazlik. Aymazlik. İlkel kafalar. Azimli, hedefleri olan bireyleri kişisel ihtiraslari ugruna biktirip işten sogutma. En ufak vicdani rahatsizlik yasamiyor. Sorsan bes vakit namazinda. Ben kafir. Bu tavir , edalar niye ya ? Disiplinli calismaktan iş ahlakindan ne anlar ilkel yobaz beyinler ? Gelecek onlarin ayaklari altinda bir paspas gibi eziliyor !

Şark ulkelerinde cibiliyetsiz ( bu sozcuk iki "L" ile mi yaziliyordu? ) para yetki sahibi isverenin kiytirik idari isler muduru diye gorevlendirdigi F.hnm kendisini mahalle kavgasinda saniyor.

Cikisimi yapmamislar daha. Patron bana seni arayacagim dedi aramadi ki pzt cikisimi yapacak. Aileme de durumu izah edemiyorum anlayamiyorlar bir iş yeri bu kadar kötü olamaz diyorlar ama ben bilirim yasadiklarimi.

Bu şark toplumundan arkama bakmadan kacmak istiyorum. Arkam donuk, bir kösede su iciyorum kadinim biri gelmis türbanini duzeltirken bogazinda kalir insallah Yarabbiiiim demez mi ?

Icim sisti , siz nerede yasiyorsunuz kuzum ya ? Sehir degistirin cidden sizin gibi insanlarin oldugu bir yerde yasayin
Bakin 39 yasindayim daha bir kere boyle insanlarla karsilasmadim , hayatimda hic oruc tutmadim , bir kere bile laf eden olmadi cidden nerde yasiyorsaniz tasinip bizim buralara gelin

Der
Ben bu toplumdan her seyi bekliyorum. Gecen gun burada da ayni mevzu oldu. Karsidakine hakaret ediyorsun diye hakaret eden insanlar var. Susmayi bilmeyen,ofke kontrolu olmayan insanlar var, ne yazik ki hepsiyle ic ice yasiyoruz

Uzulme,bence sana iyi gelecek oradan ayrilmak. İnsallah cok cok daha iyi bir is bulursun da rahata erersin. Allah yardimcin olsun

Lilium inan nerede yaşadığını ben de merak ediyorum. Ben de bana göre bağnaz diyebileceğim bi şehirde yaşıyorum ama şu dediklerinle hiç karşılaşmadım. Olmaz diyemem oluyordur tabi ama o boğazında kalır diyen kadına sanane ulan diyemedin mi ya da yoldurtma saçını diyen kadına sen kimsin diye cevap vermen lazım.

Valla çok ilginç geliyor bana senin çevren bu kadar mı kötü insanlar bu kadar mı negatiflik olur. Taşınma imkanın yok mu başka yere

Telefondan vs giriyorsan ayarlardan çerezler denen reklamlara izin vermezsen siteye girilmiyor.

O iş yerinden ayrılman iyi olmus , Allah daha iyi kapılara açar inşallah bundan sonra . Zaten toptan çıldırmıs gibiler.

Geçmiş olsun Adigenart Adigenart , gerçekten sinir bozucu olmuş yaşadıklarınız. Maalesef böyle çirkin, hadsiz zihniyetler her yerde var. İnsani duygulardan bi haber öylece yaşayıp gidiyorlar, çok acınası bence. Umarım daha insani bir çalışma ortamında yer bulabilirsiniz kendinize.

Şu memlekette ayak basmadığım şehir çok az iş nedeniyle en doğusuna da gittim en batısına da iyi kötü gözlem yapıyoruz biz de, her toplumun iyi tarafı var kötü tarafı var ama anlattığın kadar kadın düşmanı, adaletten bihaber, görgüsüz, yobaz, cahil, nalet yani bunların hepsinin bir arada olduğu bir memleket inan ki görmedim ya bütün bunlar her memlekette biraz fazla biraz az var ama yorumlarındaki satır aralarında yok artık diyorum bazen olayları farklı algıladığını düşünüyorum.

nasıl olur da o "boğazında kalır inşallah" diyen kadına karşı hakkınızı savunmadınız, ben olsam avaz avaz bağırırdım. sanki herkes oruç tutmak zorunda, herkes müslüman. ayrıca şu oruç tutanlar neden tutmayanlara karşı böyle düşmanca bir tavır içindeler ya cidden? tutmayana laf edecekse, kalp kırıp kul hakkına girecekse tutmasın. Allah yardımcınız olsun dilerim en kısa zamanda içinize sinen, seviyeli ortamı olan bir iş bulursunuz.

Yahu ben de tesettürlüyüm ben de tutarım orucumu ama ne ben ne de çevremdeki insanlar oruç tutmayana bişey demez kaldı ki diyemez kime ne yahu, sanane yavrum benim suyumdan deyip geçemiyor musun valla ben çok şaşırıyorum nerde yaşıyosun cidden özelden yazar mısın bana

Hiç şaşırmayın sevgili Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko , Ermeni olduğum için zamanında o kadar hadsiz o kadar çirkin imalar duydum ki.. Üstelik bunların olduğu yerleri öyle gelir seviyesi düşük, eğitimsiz çevreler olarak da düşünmeyin. Tam aksine çevreler. Fakat olay eğitim ya da statüler değilmiş, insan olmak çok farklı bir meziyetmiş. Herkese nasip olmuyor maalesef. O yüzden konu sahibinin yaşadıklarına da şaşırmadım doğrusu. Türkiye, insan hakları ihlallerinin en fazla olduğu ülkelerden biridir ki araştırmalar da bunu destekliyor zaten.

neyse bu konu kapanır konu sahibi konunu kapattır cnm yoksa fazla ban çıkar uzadıkça sanada Allah hayırlı kapılar açsın :)

Back