- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
o kadarını biliyorum cnm zatende ramazanı bahane etmen saçma geldi bana biraz neyse oda senin görüşünoruç Ramazan ayında tutuluyor ya o yüzden.
oruç Ramazan ayında tutuluyor ya o yüzden.
Ulan yine mi pilav yoksa sen misin gız ababhahahahaGecende yerel bir dergide okumustum kuaforde beklerken soyle yaziyordu:
Müzik, ulusların yaşam biçimlerini gösteren en güzel normlardan biri. Bir ülkenin sosyo-politik durumunu etnik müziklerinden hemen anlayabilirisiniz.
Çoğunuz duymuştur. Tabuları hiçe sayıp düşünce açıklayanlara hemen ayrı telden çalıyor deyimi kullanılır. Ayrı telden çaldığı saptamasını yapanlar ne çaldığını dikkate almazlar.
Doğu kültüründe müzik tek sesli. 20 enstrüman bir araya gelse de ancak tek melodi çalar. Aynı şekilde 30-40 kişilik koro bir araya gelir, onlarda aynı melodiyi seslendirir.
Batıda ise 20 enstrüman varsa 20 si de aynı ana temayı bozmadan farklı melodilerle tek müzik yaparlar. Aynı şey koro için de geçerli.
Bu nedenle Doğu kültüründe ana düşünceniz bir olmasına karşın farklı seslerle anlatmaya kalkarsanız başınız derde girer. (!) Çünkü diğer enstrümanistlerin kafası karışır, aynı melodiyi seslendirmeye koşullanmıştır.
Yılmaz Güney’in bir sözü vardır: “Eğer -affedersiniz- dışkı kokan bir odaya girerseniz. İnanılmaz rahatsız olursunuz. Bir an önce dışarı çıkmak istersiniz. Ancak koşullar sizin orda kalmanıza neden oluyorsa; birkaç gün sonra o kokuyu almamaya başlarsınız.” Ne yazık ki bu şahıs ve benzeri yapıdaki insanlar, o kokuya alışmışlar. Ara sıra kafalarını dışarı cikarip hakaret ediyorlar degerlerimize .Ama farkında değiller ki, kendileri yanlış odanın içindeler
Bursa'da yasiyorum. Bursa li olmaktan gurur duyuyorum. Bursa agirlikli olarak balkan ve kafkas gocmenidir. Milli mucadele döneminde oldukca aktiftik. Ozellikle Mudanya insani Ataturkcu ve aydindir.
Sorun yemyesil dagı , berrak suyu, tertemiz havasi, guzelim seftali agaclari olan Bursa m degil, guzel.Bursa min guzel insanlari hic degil. Sorun, Bursa da sanayilesmenin artmasiyla İc Anadolu ve Dogu Anadolu dan gelen ve farkli degerlere sahip insanlar. Bu insanlara saygi duyuyoruz. Yalniz o insanlar bize saygi duymuyor. Ataturkculer olarak gun gectikce kan kaybediyoruz. Serviste insanlarin konusmalarini duyuyorum ve sinirden dudaklarimi kemiriyorum. Ataturk e o kadar cok hakaret ediliyor ki. Bu basligi sizleri proveke amacli acmadim. Onemli olan calismak diye kiziyodum kendime. Saatini doldur cik diye diretiyordu kendime. Siyasi gorusu farkli ya da hic olmayan, evrensel dogrulardan bi haber insanlar ile ayni ortamda 10 saat gecmiyor. Karismadan duramiyorlar satasiyorlar daima.
Kizginim. Her ulus kendi icindeki sagliksiz bireyleri sessiz kalip besledikce kazandiklari , kaybettiklerinin yaninda denizde damla olacak buna yaniyorum.
Izmir e yerlesmez isem akil sagligimi yitirecegim. Dayanamadim bagirdim Ataturk e hakaret eden adama, Mangal gibi yuregin var ama beynin kucuk dedim. Önüne gelene satasan, terbiyesini yitirecek kadar hakaretler yagdiran insanlar kendilerine Allah dostu diyor.
Bu insanlari is hayatinda, mahallede, vergi dairelerinde ...heryerde goruyorum
Ramazanı neden bahane edeyim? çok fazla oruçla ilgili konu açılıyor. genelde de oruç tutmayanlar tutanları yerden yere vuruyor. hepsinin provakatör olduğunu düşünüyorum, amaç bellio kadarını biliyorum cnm zatende ramazanı bahane etmen saçma geldi bana biraz neyse oda senin görüşün
ee tutanlarda tutmayanlara aynı şeyi yapıyo ben iki tarafada yanlış diyorumRamazanı neden bahane edeyim? çok fazla oruçla ilgili konu açılıyor. genelde de oruç tutmayanlar tutanları yerden yere vuruyor. hepsinin provakatör olduğunu düşünüyorum, amaç belli
Bursa'da yasiyorum. Bursa li olmaktan gurur duyuyorum. Bursa agirlikli olarak balkan ve kafkas gocmenidir. Milli mucadele döneminde oldukca aktiftik. Ozellikle Mudanya insani Ataturkcu ve aydindir.
Sorun yemyesil dagı , berrak suyu, tertemiz havasi, guzelim seftali agaclari olan Bursa m degil, guzel.Bursa min guzel insanlari hic degil. Sorun, Bursa da sanayilesmenin artmasiyla İc Anadolu ve Dogu Anadolu dan gelen ve farkli degerlere sahip insanlar. Bu insanlara saygi duyuyoruz. Yalniz o insanlar bize saygi duymuyor. Ataturkculer olarak gun gectikce kan kaybediyoruz. Serviste insanlarin konusmalarini duyuyorum ve sinirden dudaklarimi kemiriyorum. Ataturk e o kadar cok hakaret ediliyor ki. Bu basligi sizleri proveke amacli acmadim. Onemli olan calismak diye kiziyodum kendime. Saatini doldur cik diye diretiyordu kendime. Siyasi gorusu farkli ya da hic olmayan, evrensel dogrulardan bi haber insanlar ile ayni ortamda 10 saat gecmiyor. Karismadan duramiyorlar satasiyorlar daima.
Kizginim. Her ulus kendi icindeki sagliksiz bireyleri sessiz kalip besledikce kazandiklari , kaybettiklerinin yaninda denizde damla olacak buna yaniyorum.
Izmir e yerlesmez isem akil sagligimi yitirecegim. Dayanamadim bagirdim Ataturk e hakaret eden adama, Mangal gibi yuregin var ama beynin kucuk dedim. Önüne gelene satasan, terbiyesini yitirecek kadar hakaretler yagdiran insanlar kendilerine Allah dostu diyor.
Bu insanlari is hayatinda, mahallede, vergi dairelerinde ...heryerde goruyorum
burda hiçbir oruç tutanın tutmayanları yaftalayan konu açtığını ben görmedim.ee tutanlarda tutmayanlara aynı şeyi yapıyo ben iki tarafada yanlış diyorum
Evet karsima cikan herkes erol tas aliye rona
Ne yapayim simdi bahtsiz bedevi kismetsiz kediysem? Tek tip insan var iste. Ayni tornadan cikmis misali. Kadini da erkegi de ayni.
İstifami verdim. Kafam rahat. Ama ben biliyorum ki daha kapimin onunden gecen metroya bindigimde bu zihniyet ile karsilasacagim. Daha 1 hafta once Mudanya da bir restoranda bir yasli adam ile oglu restoranda oruc tutmuyor diye dayak yedi. Gazetelerde yaziyor.
Ayrik bir otum ben.