• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak ya da kapanmamak... Tüm mesele bu!

Ayrıca bu adam sadece annesi icin değil, kendisi için de kapanmanin daha iyi olacağını,daha mutlu olacağını söylüyor...Yani sırf annesi icin değil....Kendisi de, sen kapanınca dahamutlu olacağını söylüyor....Sen kapanmazsanneolacakbiliyormusun, O adamın içinde hep bi ünde olacak, yolda kapalibir kız gördüğünde, keske ben bunlardan biriyle evli olsaydım diyecek.....Yani adam içten içe hep bunu düşünecek.

.
bana kapanmazsan ayrılmam senden ama içimde uhte kalır dedi, evet. annesi beni çok sevmiş, sadece kapansın istiyorum diyor ama öyle konuşunca elalem ne der kaygısı ile kapatmak istediğini düşünüyorum. sonuçta bana iyilikle neden kapatmak istediğini anlatsa belki kabul ederim. sonuçta hepimiz müslümanız.

Sen kapanmazsan,adam dışarda gordugu her kapalı kız için içi gidecek, cinsel anlamda değil, keske bunlardan biri olsaydı benim esim diyecek.....Çünkü cicim ayları geçecek, geriye ne kalacak ? Hem aile yapısına hem kendi kafa yapısına uymayan bir kadınla karsilasacak (senle).....Bu kez pişmanlık duyacak,çünkü şimdi yaşamış olduğunuz o yoğun duygular azalacak....

kapalı biri olarak söylüyorum. kendin istemedikçe kimse için kapanma !
eğer günün birinde kapanırsanda kimse için açılma.
bana kendi isteğinle kapan diyorlar kapanacağın zaman ama bir yandan da alttan alta baskı kuruyorlar. hani senin istemenle olsun ama sen gene de çok bekleme gibisinden. bence onlar da ne yapacağını şaşırmış :)

bana kendi isteğinle kapan diyorlar kapanacağın zaman ama bir yandan da alttan alta baskı kuruyorlar. hani senin istemenle olsun ama sen gene de çok bekleme gibisinden. bence onlar da ne yapacağını şaşırmış :)
onlar kendi inançları doğrultusunda seni iyi yönlendirmeye çalışıyorlar kendilerince.
kapanmak eğer içinde varsa çok güzel. ama eğer başkası için olursa eziyet olur :)

Bence de hic kimse icin kapanilmaz.
Hayir bu kadinlardaki de ne ozguven ya kendilerini Allah saniyorlar sen kimsin ki ben senin icin kapanayim.

Ayrica sen simdi bunu yaparsan evlilige yenik baslarsin; sana ilk andan istediklerini yaptiran bir kaynanaya sonrasinda nasil tavir koyacaksin ki.
Madem nisanlin annesinin istedigni yapmani istiyor neden o kadar kapali dururken senle goruşmuş...
Tutarsizlik..

Canim benim , ya kapanmazsan ? Bunu dusunup tedirgin oluyorlar...Bak diyorum sana eger sen kapanmazsan ve evlenirsen adamin ivinde hep bi uhde kalacak....Çünkü yolda gördüğü her kapalı kiz için, içi yanacak, pişmanlık duyacak....Çünkü her zaman duygularınızı bu yoğunlukta yasayamazsiniz....Ayrıca sen de olan şeyler kapalı kızda da var, cinsellik aşk vs.... Çünkü cinselllik,aşk, yönünden senin kapalı olan kızdan farkın yok....Fark olmadığı için de hep soyle düşünecek "neden ben kapalı bir kız dusunmedim de bunun peşinden gittim".....

Ayrıca Annesine ve Eş adayiniza kızmayın, Herkesin kendi istediği gibi bir gelin ve eş adayı istemesi gayet normal...Tercihlere saygı duymalıyız..Nasıl ki bazi kadin bakir erkek ister , kimi istemez bu da bi tercih, herkesin terchine saygı gostermleiyiz.....Hataları şu olmuş , keske seninle en baştan. Konussalardi....Benim çevremde de erkek tanidiklar var, onlara görücü usulü kız gösteriyorlar....Çocuk en baştan soyluyor,ben kapanmani isterim diye....Kız da kapanmam diyorsa olay bitiyor...

Canim benim , ya kapanmazsan ? Bunu dusunup tedirgin oluyorlar...Bak diyorum sana eger sen kapanmazsan ve evlenirsen adamin ivinde hep bi uhde kalacak....Çünkü yolda gördüğü her kapalı kiz için, içi yanacak, pişmanlık duyacak....Çünkü her zaman duygularınızı bu yoğunlukta yasayamazsiniz....Ayrıca sen de olan şeyler kapalı kızda da var, cinsellik aşk vs.... Çünkü cinselllik,aşk, yönünden senin kapalı olan kızdan farkın yok....Fark olmadığı için de hep soyle düşünecek "neden ben kapalı bir kız dusunmedim de bunun peşinden gittim".....

İçinde uhde kalacaksa,kendi hayat tarzına uygun birisi ile evlensin..
Hem siz neden bu kadar etkileme yapıyorsunuz anlamadım..

Evet bence de kendi kafa yapısına göre biriyle evlenmeli....
Ben şunu demeye calsisiyorum : gelin adayı arkadaşımız , ben bu şekilde kendimi ona laistiririm diye düşünüyorsa yanılır....
Ya kapanmayi kabul edip Evlensin, ya da kapanmayacaksa ondan vazgeçsin.Hem kendisine hem de adama yol versin...
Yoksa öbür türlü her ikisi için de hoş olmaz onu demek istedim...

kapanacaksanız bu kendiniz için olmalı zatenn kısa zamnadada geri açılırsınız
zaten kapanmak demek sadce güzel eşarplar takmak değil ilk zamanlarr insan bunalıyorr alışmak zaman alıyorr
tüm kıyafetlerinizi değiştirmeniz gerkiyorrr bu zorluklar yaşandıkca hep ailenin yüzünden oldu diyeceksiniz
bence iyi düşününnn ver başakları istiyor diye yapmayınn

Benim anladığım kadsriya ne kız arkadaşımız adamdan vazgecebiliyor, ne de adam kız arkadaşımızdan...Eger bu şekil bir evlilik olursa, (kizin kapanmadigi bi evlilik) ilerde oluşabilecek sıkıntıları söylüyorum...Çünkü sen şimdi gencsin güzelsin, belki şimdi seni güzelliğin.için seviyor, adama ister istemez yadlanafaksin,cirkinleseceksin, geriye ne kalacak ? Kişiliğin karakterin ve onun kafa yapısına uyup uymamak...Sen de kapanmayarak onun kafa yapısına uymadığını için gelecekte sana pek.bi saygı duymayacak.....
Onun için ilerde uzuleceginize şimdi uzulun....Kapanmayi kabul etmeyecekseniz, adama yol açın ,gitsin kendi kafa yapısına uygun biriyle Evlensin...Bu hem sizin için iyi olur hem onun için...İkiniz de rahat edersiniz...
..

Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor.

Gerisini okumadım..Annesinin hayır demesiyle senden vazgeçen biriyle umarım yollarını birleştirmezsin.

Çok sinirleniyorum bazen..İslam bu değildir ya..Resmen etiketliyor "kapanırsa ailemize daha uygun olur" diyerek..

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.
Arkadaşım geldi aklımasizin gibi kayınvalidesinin isteği üzerine kapanmış ve 2 yıl içinde açılmış bana göre değil zorla olmuyor diyor
ikincisi ana kuzusu bir adamla hayat çoook zor birde kayınpederinizde yok kaynana daha size çok karışır
asıl mesele ise erkek arkadaşın annesinin bir kelimesiyle sizin 2 yılınızı hiçe sayıp terk edecek bu sevgiye güvenip nasıl evleneceksiniz ?

Gerisini okumadım..Annesinin hayır demesiyle senden vazgeçen biriyle umarım yollarını birleştirmezsin.

Çok sinirleniyorum bazen..İslam bu değildir ya..Resmen etiketliyor "kapanırsa ailemize daha uygun olur" diyerek..
Sirf annesi değil , eş adayı da, kapanırsa daha mutlu olacaklarını söylemiş....Aşk,cinsellik yoğun duygular geçici...Geriye karakterler,yaşam felsefeleri ve kafa yapilari kalacak....Bunlar da uyumsuzluk varsa sıkıntı olabilir gelecekte....

Bunlar belki biraz itici gelebiliyor ama en başta söylemek en mantiklisi, ilerde uzulmememk için....

kapalı eş isteyen bir adamın gidip açık birini sevmesine, istemesine bildiğim bütün küfürleri basıyorum !!!

be adam ! madem kapalı istiyorsun yada ailecek istiyorsunuz ne diye gidip açık bir kızın gönlüne giriyorsun !

peki ya böylesine ciddi bir konuyu daha ilişkiye başlamadan söylememek neyin kafasıdır , tabi ki uyanık geçinenlerin kafasıdır, iş gelmiş evlilik arefesine kapalılık şimdi konu oluyor..

sorsan müslüman !? yahu kızı kandırdın, iki taşın arasında da bıraktın, bu mu müslümanlık !?

Allah için kapanmadıktan sonra zaten kapanmak kapanmak değildir !

bir kadın Allah emretmiş kapanmamış da Allahın yarattığı emretti diye kapanmışsa vay o kadının diğer taraftaki haline..

ama ben hep söylerim ; bazılarının kapalılığı adettendir bazılarının ki ibadettendir.. ibadetten kapalı olanlara saygım sonsuz ama adetten kapalı olanlara hiç saygım yoktur..

neyse arkadaşım hayat senin hayatın; işte hendek işte deve ya atlarsın ya gidersin..

ben anlamıyorum..erkek kapalı birini istiyorsa neden açık birini zorla kapatmaya çalışıyor..erkek arkadaşın seni sevmiyor..şimdiden ailesiyle birlik olup seni zorla kapatmaya çalışıyorlar..seni bir bez parçasına değişen erkek koca olamaz..mutluda olacağını sanmıyorum..böyle yobaz insanlarla..o kendisine kapalı birini bulsun ..sende kedine seni sen gibi kabul edecek biriyle evlen..her şey insanın içinden gelerek yapmalı..onun bunun baskısıyla olmaz böyle şeyler..:KK4:

Bende kapandım erkek arkadaşım istedi diye ama şöyle bişi bana diretmedi kapancaksın diye kapanırsan iyi olur dedi yinede sana kalmış dedi ben dinimi bilen bi insanım dini eğitim aldım yani bu duruma zaten yarı alışıktım ve hani geç olmadan kapandım alışmak uzun sürüyo yani demek istediğim içinde varsa kapan ama içinden gelmiyosa kapanmanın bi anlamı yok başkası istediği için değil Allah için kapanmalısın bunun farkında olmalısınız bence yinede sana kalmış :)

Valla ilginc bir yaklasim bana gore evlilikle kapanmak cani isteyen kapali zaten evlenmeden once de kapali
Allah icime o istegi verirse kapanirim diyenlere sasiriyorum kimse kirilmasin da
O istek nasil birden bire geliyor anlayamiyorum demek ki ben
Neyse ki bu tarz konu ile ugrasmama gerek kalmadi esime evlenmeden once sordum ben kapansam naparsin diye
Asla evlenmem senle evliysem de bosarim dedi;)fikir iste herkesinki farkli
Bu arada esimin ailesinde bir kisi bile acik degil tam kadro kapalilar

Back