• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak ya da kapanmamak... Tüm mesele bu!

sizin açık olduğunuz haliyle kabul etmeyen aileyi siz niçin kabul ediyorsunuz...anlamadım sırf ailesi kapalı..sende kapalı isen daha mutlu olursun diye bir şey yok...çünkü bizimde başımıza geldi...red cevabı aldılar...kusura bakmayın ama nişanlınızda sanki ailesinin ağzına bakıyor....ilerdede ailene derse o olur gibime geliyor...

sen şuan neye dayanıyosun
ezbere konusuyosun
bizim dinimiz keyfin yerine gelince uygula dini değilki
yada kendını sıkma canın isteyınce olsun yok
farz diyor şart diyor mecbur diyor haram diyor
olabilir olmasada olur olayı yok
ayrıca müslümanız kapanmak zorundayız evet
bunu birbirimize diyelim veya demiyelim zorundayız
kapanalım veya kapanmıyalım zorundayız
açık ve net.
O halde kapanmayan biri size göre müslüman değil demekki .
Tuhaf

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.

sana kapan ya da kapanma demek bana düşmez ama sadece şunu söylemek isterim.
seni tanırken aaaa kapalı değil ama ben kapatırım diye düşünmüş belli ki.
kadınların, erkeklerin her istediğine boyun eğeceğini düşünen bir zihniyet bu.
bugün kapanacaksın diyen yarın evden çıkamayacaksın derse ne olacak peki?
hiç bir konuda kendi hayatından fedakarlık etmeye değmez çünkü erkekler hep daha fazlasını isterler...

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.
bu nasıl zihniyet ben gerçekten anlamıyorum hiç madem kapalı birisini istiyormuş o zaman öylesini bulsaymış seni açıkken beğenip sonrada kapan demek nasıl bişey hiç aklım almıyo benim bu tarz bişeyin içinden gelmesi lazım başkalarının isteğine göre olacak bişey değilki ayrıca sırf annesi için senden vazgeçmeyi göze alıyosa bence bi kere daha düşün evlilik işini sen

canım şimdi taviz verirsen yarın yine taviz vermek zorunda kalıcaksın . sana baştan söylemiş annem ne derse o diye , yarın bigün bırakıp giderim desen ne yaparsan yap dicek . o yaşa gelmiş annesinin lafından çıkmayan bi adam onunla nasıl mutlu olabilirsin ki :/

Çok zor bir durum . uzaktan konuşmak bizler için kolay. seni olduğun gibi kabul etsin demek ,yoksa salla gitsin demek.
nişanlın da seni bırakacağından falan değil, sadece gözünü korkutup kapanmanı sağlamak istemiş olabilir. kadının çok fazla suçu yok doğal olarak kendine uygun bir gelin istiyordur. asıl yanlış nişanlının bunu sana duyurması,annesine anne buna sen karışamazsın diyebilmeli idi, belki de asıl kendi isteğini annesi üzerinden yaptırmaya çalışıyordur. Eğer senden bunu istemeselerdi belki de bir süre sonra kendi isteğinle yapacaktın ama birinin bunu sana yaptırması , zoraki yapmak senin inançlarını da sarsacak...:(

Bana da dediler aynı şeyi ben içimden gelmeden kapanmam diyorum ayrıca başkasının zoruyla kazanmanın hiç bi anlamı yok ki hevesle kapanmak ayrı bişey çokta açık giyinen biri değilsen güzelce izah et başka sıkıntılarınız yoksa.

Ben de zorla kapanmanın sizi devamlı mutsuz edeceğini,zamanla da bunu eşinize ve çevrenizdeki diğer insanlara yansıtacağınızı düşünüyorum.Sonuç huzursuzluk ...
Benim de annem ve kızkardeşim açık.Ben, kendi isteğimle kapandım.Ailem, özellikle babam kendi akrabalarının çoğu kapalı olmasına rağmen karşı çıktı.10 sene oldu kapanalı.Kendi isteğimle verdiğim bir karar olduğu için arkasında durdum kararımın ve sonuçta açılmadım.
Şimdi eş tercihimi yaparken de beni bu şekilde kabul edecek bir aday arıyorum.Sonuçta ben, yetişkin bir bireyim ve kendi kararlarım var.Sonuçta kendim mutsuz olup çevremdekileri de mutsuz etmek istemem.Arkadaşınıza kendinizi bu şekilde ifade ederseniz anlayışla karşılayacaktır.Sonuçta o da sizi açık halinizle beğendi di mi?

Eger adamı kaybetmek istemiyorsanbiyle giyim konularında onunla zıtlaşma,söyleyeceğim belki biraz sinir bozucu olacak ama eger sen onun istediği gibi birini bulabilir...Esiniz size "şu renk giyme " derse giymeyin...Onunla inatlasmayin,yoksa onu dışarıya itmiş olursunuz ve bunun sebebi de siz olursunuz...

Eşinizle ayrılmayı göze alıyorsanız kapanmayin...Ama hem evleneyim hem de kapanmayayim diye düşünüyorsanız yanılırsınız...Siz onun istediği gibi giyinmezseniz, O istediği gibi giyinen birini bulur ve bunu o yola siz itmiş olursunuz....İster inanın ister inanmayin...İster kizin ister kızmayın...

Eşinizle ayrılmayı göze alıyorsanız kapanmayin...Ama hem evleneyim hem de kapanmayayim diye düşünüyorsanız yanılırsınız...Siz onun istediği gibi giyinmezseniz, O istediği gibi giyinen birini bulur ve bunu o yola siz itmiş olursunuz....İster inanın ister inanmayin...İster kizin ister kızmayın...
yorumunuz için çok teşekkürler. aslında bu konuda kendi aramızda az çok fikir birliği sağladık gibi. sen kapalı giyin, özellikle de kendi ailemin yanında öyle ol demeye başladı. ancak annesi onun dediğine olur verir mi bilemiyorum.bazen kendimi sorguluyorum. dinim için kapanabilir miyim diye düşünüyorum. işte bu noktada iş karşı tarafa düşüyor aslında. bana baskı yapmadan, dinin gerektiğini yaşa diye konuşsalar, belki anlarım ama annesi sürekli etrafı düşünerek konuşuyor. ben de baskı hissediyorum. inşallah ilerisi için sıkıntı olmadan halledebiliriz.

Ayrıca bu adam sadece annesi icin değil, kendisi için de kapanmanin daha iyi olacağını,daha mutlu olacağını söylüyor...Yani sırf annesi icin değil....Kendisi de, sen kapanınca dahamutlu olacağını söylüyor....Sen kapanmazsanneolacakbiliyormusun, O adamın içinde hep bi ünde olacak, yolda kapalibir kız gördüğünde, keske ben bunlardan biriyle evli olsaydım diyecek.....Yani adam içten içe hep bunu düşünecek.

.

Back