• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak ya da kapanmamak... Tüm mesele bu!

Arkadaşlar bence meseleyi gerginleştirecek mesajlar yazmayalım, masum bir istek olarak görelim. Her evlilik başlangıcında baZı sorunlar ve uyumsuzluklar olur. Biraz daha Olgun yaklaşmak gerek.

Ayrıca erkek tarafının ailesini tanımıyoruz, tercihe bırakılmış bir isteği baskı olarak göremeyiz.
Sadece daha annesini üzmekten çekinen biri var karşımızda. Başlangıç için çok normal diye düşünüyorum. Eğer "nasıl beni değilde anneni tercih edersin!" Gibi bir tepkiyle karşılaşırsa evlilikten korkar çocuk. Onunla aynı fikirdeymiş gibi yapmakta fayda var. Evlenince zaten eşinin yanında olacak her zaman

Tepkileri okuyorum da algılayamıyorum şuan. 2 yıllık köklü bir ilişki, kız arkadaşını hiç üzmemiş bir erkek var karşımızda. İlişkiyi bitirmek, vazgeçmek o kadar basit değil ki

evlilik icin acilmak da kapanmak da olmaz.
zaten evlilik icin kapananlar bosanir bosanmaz aciliyor. cok komik geliyor bana bu durum.

bence burda önemli olan nokta annesi söylemeden önce cocugun bu kanuyla alakalı bi fikri varmıydı. eğer ilişkinin başından beri bunu savunuyosa sözüm yok tercih meselesi ama annesi söyledikten sonra diretiyosa işte tamda burda ii düşünmen lazım. kapanmak başkasının isteğiyle olmaz. allah içine atıcakki sen kapanacaksın. ben evliliğimin 2. senesinde bu muhabbetler olmaya başladı. sana tavsiyem eğer içinde kapanma olayına sıcak bakıyosan bu senin hayatını pek etkilemez amaaaaa eğer böyle bi düşüncen yoksa iii düşün çünkü başta bişileri kabul edersen evlendikten sonra dönüşün zor olur. hee bide sana şimdi güzel vaatlerde bulunabilir. açık kapı bırakabilir. ama sanmaki evlendikten sonra aynı hoşgörüde olucak. kapanmak tabiki kötü bişi değil. dinimiz yeteri kadar açık ve net anlatıyor. ama tabiki hazır hissettiğin zaman ve kendi isteğinle o yüzden ii düşün. ben şuan kapalı değilim ama elinden geldiğince ibadetlerimi yerine getiriyorum. 5 vakit namazımı kılıyorum çok şükür. ama zorla değil kendi isteğimle;) eğer allah içime atarsa kapanırım belki ama şimdilik öle bi isteğim yok. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık;)

Arkadaşlar bence meseleyi gerginleştirecek mesajlar yazmayalım, masum bir istek olarak görelim. Her evlilik başlangıcında baZı sorunlar ve uyumsuzluklar olur. Biraz daha Olgun yaklaşmak gerek.

Ayrıca erkek tarafının ailesini tanımıyoruz, tercihe bırakılmış bir isteği baskı olarak göremeyiz.
Sadece daha annesini üzmekten çekinen biri var karşımızda. Başlangıç için çok normal diye düşünüyorum. Eğer "nasıl beni değilde anneni tercih edersin!" Gibi bir tepkiyle karşılaşırsa evlilikten korkar çocuk. Onunla aynı fikirdeymiş gibi yapmakta fayda var. Evlenince zaten eşinin yanında olacak her zaman

Tepkileri okuyorum da algılayamıyorum şuan. 2 yıllık köklü bir ilişki, kız arkadaşını hiç üzmemiş bir erkek var karşımızda. İlişkiyi bitirmek, vazgeçmek o kadar basit değil ki

Cnm inan sana çok teşekkür ederim. Bu akşam her şeyi açıkça konuştuk. Asla benden vazgeçmeyeceğini, annesinin de saygı duyduğunu, ancak ben istersem kapanacağımı dile getirdi. Gerçekten bugüne kadar beni bir kez bile üzmemiş bir insan kendisi. Çok zarif ve duygusaldır. Ben de anlayışla karşıladım. İleride Allah içime o isteği verirse kapanırım ama o güne kadar böyleyim dedim. Tamam dedi. Yarın da annesiyle görüşücez.

Cnm inan sana çok teşekkür ederim. Bu akşam her şeyi açıkça konuştuk. Asla benden vazgeçmeyeceğini, annesinin de saygı duyduğunu, ancak ben istersem kapanacağımı dile getirdi. Gerçekten bugüne kadar beni bir kez bile üzmemiş bir insan kendisi. Çok zarif ve duygusaldır. Ben de anlayışla karşıladım. İleride Allah içime o isteği verirse kapanırım ama o güne kadar böyleyim dedim. Tamam dedi. Yarın da annesiyle görüşücez.

Tebrik ediyorum :)
Bak sana mutlu olacağın bir şey söyleyeyim, erkek arkadaşın sana karşı açık sözlü ve bu iyi birşey . Sana saygı duymayan biri olsa evlerinde geçen bu konuşmaları gizli tutar, ancak siz evlenince açığa çıkar. Ama o sana bir bir hepsini anlatmış :)
Hani derler ya evleneceğin kişiyi ne kadar gezersen gez tanıyamazsın, evlenince farklı oluyorlar vs. İşte bu sözlerden hiç etkilenme çünkü senin erkek arkadaşın öyle biri değil, şimdiden sana her halini anlatıyor.
Ben de yeni evliyim, 3. Ayıma girdim. Evlenmeden önce tanıştığım kişiden hiç bi farkı yok. Evlenmeden önce de tanımışım zaten :) sende böyle olacaksın...
Hayırlı olsun şimdiden

gunaydınlar,öncelikle sunu belirteyımki su dinde zorlama yoktur diyenlere bi cevap olsun acaba bu ayeti neye göre degerlendiriyolar dinin emirlerini işimize geleni yapıp gelmeyende de dinde zorlama yoktur mu dicez tabiki hayır!Bu ayet islam dinine girmekte zorlama yoktur yani herkes müslüman olmakta zorlanamaz ama müslümanım diyen tabiki Kuran'da gecen emirleri yerine getrmek zorundadır ve zorlanabilir aksi halde gunahkardır.Gelelim sizin sorunuza önce tabiki ALLAH için içinzden gelerek kapanmalısınız ve erkekler eşlerin yaptıklarından ALLAH katında mesuldürler onun teklif etmesi uygun sizinde uygulamanız dahada güzel olacaktır ama yapmamak için sizde ısrar ederseniz vebali size tabiki,inanın tesettür dinimizin kadına verdiği degeri gösterir.Umarım hakkınızda herseyin hayırlısı olsun,mutluluklar sizin olsun

Bence ayete çok dar bi şekilde bakmışsınız. Ayeti kafamıza uygun bir şekilde kullanmak değil tabiki kastettiğim. Ama bi ayet dinin her bir emri için geçerlidir.
Dinde zorlama yoktur, Allah (cc) farz olan emir ve nehiylerini bize bildirmiş, neticelerini, kazanç ve kayıplarını bildirmiş ve bize cüZ-i bir irade vererek serbest bırakmıştır.

Ama bunun dışında diğer söylediklerinize katılıyorm ve destekliyorum :)

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.

Zor bir durum çok iyi düşünmelisin evlilik oyun değil nede olsa.. Orta yolu bulmak yerine neden direk keskin sözlerle kestirip atma yoluna gidiyorsunuz ki.. Mesela sadece onun ailesinin yanında giyimine dikkat edebilirsin dekolten olmaz daha oturaklı giyinirsin başını kapatmadan tabiki ama diğer zamanlarda da istediğin gibi giyinebilirsin. Böyle ortak çözüm bulan bu şekilde hareket eden bir çok tanıdığım var. Birbirinizi çok seviyorsanız fedakarlık gerektirir.. Bide bana kalırsa sanki erkek arkadaşında kapanmanı istiyorda sana direk söyleyemiyor gibi eger böyle kabul etseydi emin ol bir ortasını bulurdunuz. Seni olduğun gibi kabul etmeyecek biriylede birşeylere başlama eger içinden kapanmakda gelmiyorsa, ki başkası istiyor diyede kapanma...

dışarıdan bize konuşmak çok kolay geliyor ama evlendikten sonrada burada kv herşeyime karışıyor eşimde sesini çıkarmıyor diye konu açma ihtimalini gördüm sizde..
kapanmak kötü değil bunu dert edinmeyin..Allah rızasına ulaşmak için vesile olacak size böyle düşünün ..tabiki sizi açık gördüler öyle de kabul etsinler ama eminim ailelerinde sonradan tesettüre giren ve pişman olmayanda çoktur..erkek arkadaşınızda mutlu olacak ise tesettür kötü birşey değil..baskı hissetmeyin derim..sadece bunu yapacakken onlara siz istediniz diye kapandım imajını vermeyin.

Ne alakası var canım, herkesin kendi tercihi. Nişanlınız, sizin açık olduğunuzu biliyordu. Hem böyle şeyler insanın içinden gelmeli, onun bunun için değil Allah rızası için kapanmak lazım. Başınız açık diye annesinin sözüyle sizden soğuyacak kişi için 1 kez daha düşünün bence

canım,bende görücü usulüyle biriyle tanıştım bize annesi kızkardeşi ve kendisi gelmişti annesi ve kızkardeşi tesettürlü bu yüzden görüştüğümüzde ''benden kapanmamı ister misin'' diye sordum o'da ''ben sana böyle yap şöyle yap diyemem sen istersen yaparsın ayrıca yapacaksanda benim için değil ALLAH rızası için yap''demişti.Bi kaç gün sonra artık karar alalım evet veya hayır diyelim dedik ve bana şunu söyledi''ben senden kapanmanı istemem ama ailem isteyecektir ayrıca üsluplarıda nasıl olur bilmem''dedi.Bunun üstüne bende kendisi istediği için değil ailesi istediği için bunu benden istediği için bu iş olmaz dedim.çünkü bugün ailesi bunu isteyecek yarın başka bişey isteyecek önünü alamıycam.Kapanmak yada açık olmak kişinin kendi tercihidir.anlarım insan eşim olacak kişi şöyle giysin böyle giysin der ama bunu ailem istiyo derse orda durmak gerek bence

gunaydınlar,öncelikle sunu belirteyımki su dinde zorlama yoktur diyenlere bi cevap olsun acaba bu ayeti neye göre degerlendiriyolar dinin emirlerini işimize geleni yapıp gelmeyende de dinde zorlama yoktur mu dicez tabiki hayır!Bu ayet islam dinine girmekte zorlama yoktur yani herkes müslüman olmakta zorlanamaz ama müslümanım diyen tabiki Kuran'da gecen emirleri yerine getrmek zorundadır ve zorlanabilir aksi halde gunahkardır.Gelelim sizin sorunuza önce tabiki ALLAH için içinzden gelerek kapanmalısınız ve erkekler eşlerin yaptıklarından ALLAH katında mesuldürler onun teklif etmesi uygun sizinde uygulamanız dahada güzel olacaktır ama yapmamak için sizde ısrar ederseniz vebali size tabiki,inanın tesettür dinimizin kadına verdiği degeri gösterir.Umarım hakkınızda herseyin hayırlısı olsun,mutluluklar sizin olsun
Zorlanabilir öyle mi ?Madem müslümanım diyorsun o halde kapanmak zorundasın demeliyiz öyle mi birbirimize ?Dünyanın her yerinde müslümanlar bunun için birbirlerini öldürüyorlar.Kimse kimsenin müslümanlığını beğenmiyor ,herkesi kendisi gibi görmek istiyor .
Kuran-ı Kerim'i hiç okumamak ne kadar acı.Arapçasını oku hatim indirdim diye öğün .Anlamını bilmeden ben müslümanım de .Zorlama vardır de .Ne kadar hoş ...

bizim aile yapımız genelde açık ailemize yakısması acısından annenden basını acmasını rica ediyorum zorlamıyorum ama acarsa cok mutlu olurum de bakalıom erkek arkadasın tepkisi ne olacak
Allah için kapan kapanacaksan. anasının mutluluğu senn sorunun değil

içinden geliyosa kapan
normalde içinden geliyosa bu evlilikte vesile olur belki
ama hakkını veremem diyosan hiç girişme

Zorlanabilir öyle mi ?Madem müslümanım diyorsun o halde kapanmak zorundasın demeliyiz öyle mi birbirimize ?Dünyanın her yerinde müslümanlar bunun için birbirlerini öldürüyorlar.Kimse kimsenin müslümanlığını beğenmiyor ,herkesi kendisi gibi görmek istiyor .
Kuran-ı Kerim'i hiç okumamak ne kadar acı.Arapçasını oku hatim indirdim diye öğün .Anlamını bilmeden ben müslümanım de .Zorlama vardır de .Ne kadar hoş ...

sen şuan neye dayanıyosun
ezbere konusuyosun
bizim dinimiz keyfin yerine gelince uygula dini değilki
yada kendını sıkma canın isteyınce olsun yok
farz diyor şart diyor mecbur diyor haram diyor
olabilir olmasada olur olayı yok
ayrıca müslümanız kapanmak zorundayız evet
bunu birbirimize diyelim veya demiyelim zorundayız
kapanalım veya kapanmıyalım zorundayız
açık ve net.

Back