• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmak ya da kapanmamak... Tüm mesele bu!

erotikbrokoli

Sen+ben=1 :)
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
230
201
53
Kızlar merhaba.
Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.

Son düzenleme:
Ailesi için kapanıcaksın...
Peki senin ailen isteseydi böyle ılımlı olurmuydun?
Ve kendi içinden gelmeden onun bunun için kapanırsan tekrar acılma istedigin hep olucaktır.
Annesi için senden heran vazgecebilicek bi adamlada evliliğin e sini 10kez düşünün derim.

Ailesi için kapanıcaksın...
Peki senin ailen isteseydi böyle ılımlı olurmuydun?
Ve kendi içinden gelmeden onun bunun için kapanırsan tekrar acılma istedigin hep olucaktır.
Annesi için senden heran vazgecebilicek bi adamlada evliliğin e sini 10kez düşünün derim.
Annesi bizde zorlama yoktur ama aile yapımız bu, zamanla kendi isteğin gelince evlendiğinde kapanır diyomuş. Hani bizim kapanmasına sevineceğimizi bilsin, kapanma kararını kendisi versin diyormuş. Açıkçası annesinin değil, ben erkek arkadaşımın söylediğine bozuldum zaten. Kadın demek ki illa ki kapanacak yoksa kabul etmem dese beni bırakıcak bu yüzden... İnanın 2 senede bir gün bile beni üzmeyen insandan bunu duymak bitirdi beni...

Ailesi istiyor Annesi istiyor diye ASLA KAPANMAM , beni oldugum gibi kabul etmiyorlarsa güle güle , ne munasebet canim oyle seymi olurmus sirf o istiyor diye kapanmak.. Simdiden her dediklerine evet dersen ilerde bu arkanda durmayan adam Annem uzulmesin diye yari yolda birakir seni .. Seni boyle tanidi ve boyle kabul etmek ZORUNDA ...

Benim kuzenimin esinin ailesi hepsi kapali oyleki kaynanasi dügune bile gitmez o derece yani kuzenimde tam.aksi cok acik giyinir ama bugune kadar kaynanasi kapan diye bisey demedi oyle kabul etti cokta iyi anlasiyolar ...

Sende hayatinin yanlisini yapip simdiden ipleri verme ellerine...

Dinimizdede zoelama yoktur.
Erkek arkadaşınız sizle ilişkisine başlarken körmüydüde acık oldugunuzu görmedi.
Bence bitirin gitsin. Ailesi yüzünden sizle cok kavga eder.

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.

Birileri istiyor diye değilde ALLAH rızası için kapansan ?

annesinin bir sözüyle senden vazgeçmeye hazır bir adama nasıl güveniceksin,evlendiğin zaman başka konularda da karşına çıktıklarında yinemi tamam deyip boyun eğeceksin
ayrıca kapanacaksan içinden geldiği ve Allah için kapan
kv istedi diye değil
biraz gözünüzü açın ya bu kadar erkeklerin kölesi olmayın,inanın evlendikten sonra çok pişman olursunuz

Tam bir hödükle karşı karşıyasın.
1- başkası istedi diye kapanılmaz
2- kapanmıyorum diye beni bırakma ihtimali olan sevgilimin bir daha yüzüne bakmam
3- daha iş ciddiye dökülmeden bile anası senin açından çok önemli olan kararlara burnunu sokuyor. Bu gelecek hatta şimdi için bile hiç hayra alamet değil.

Yerinde olsam, beni kabul ediyorsanız böyle, yoksa herkes kendi yoluna. Beni böyle kabul etseniz bile annenin benim hayatıma bir daha müdahalede bulunmama sözü hatta bir de özür borcu olur.
Boyun eğme bu saçmalıklara.

Kendi isteğinle kapanmayacaksan hiç deneme. Kendi ailesi kapanmasını istediği için kapanan arkadaşlarım oldu çoğu pişman ve keşke kendimi hazır hissettiğimde yapsaydım diyor bazısı da açıldı tekrar. Önemli olan kendi istediğin

ALLAH için kapanmadıktan sonra :(

ALLAH gönlüne bu aşkı versin inşALLAH ama kapanmanı geleneksel olduğu için mi istiyor yoksa gerçekten emir olduğu için mi

moralini bozmk istemezdim ama bi tanıdığımızın oğlu ayrıldı hatta vebaline girdiniz demiştim :(
anemi çiğneyemem dedi
ama sende eğerki beni bırakır diye kapanırsan
ilerde çok kafana takacak ve evliliğinde sorun yaşayacaksın
ben bunu baskı ile yapmak istemiyorum de
oku öğren ve içine sinerek kapan
ama tavsiye ederim emin ol çok mutlu olursun tesettür çokkk güzelll:KK19::KK54::KK54::KK19:

dinde zorlama yoktur ve ben kapanmak istemediğim sürece kimse beni zorla kapattıramaz.kapanmak istesem bile bunu kendi isteğimle yaparım.kayınvalide böyle istiyor diye asla.beni böyle kabul etmeyeni ben çoktan kabuletmem.
karar senin arkadaşım.kendi içinden kapanmak gelmiyorsa sırf nişanlım üzülmesin,annesiyle benim aramda kalmasın diye kapanmayı düşünüyorsan bence yanlış yoldasın.ilerde yapamayacağını anlayıp açarsan bu çok günah olucak.hem nişanlın ve annesi sizin herşeye ikna olduğunuzu görürlerse istekleri bitmeyecektir.her dediklerini yapacaksanız eğer.

Daha şimdiden seni baskı altına almış nereden buluyorsunuz kendinize uygun olmayan aileleri ve adamları , bunada aşk diyorsunuz , mutsuz olmaya kendiniz imza atıyorsunuz , güzelim annesini istekleri bitmeyecek sen herkesi mutlu edecem diye kendin mutsuz olacaksın , evlen sonra uyumsuzluktan boşanırsın

Kızlar merhaba.
Daha önce daha önce açtığım topiğim (isteyenler baksın diye kelimeye link ekledim) erkek arkadaşımın babasının vefatından sonra ciddileşen ilişkimiz ve ailelerin tanışması üzerineydi. Ancak şuan daha ciddi bir derdim var. Bu hafta sonu tanışma olacak, ancak erkek arkadaşımın annesi evlendiğimde kapanmamı istiyormuş. Yoksa olmaz demiyor kadın ama kapanırsam mutlu olacağını ve ailelerine daha uygun olacağımı söylüyormuş. Çünkü erkek tarafında herkes kapalı. Benim ailemde de kapalılar var ama mesela bizde annem de açıktır yani kimsenin düşüncesine karışılmaz.

Anlayacağınız büyük bir ikilem içindeyim. Üstelik erkek arkadaşım da kapanırsam daha rahat edeceğimizi savunuyor. Ayrıca sırf kapanmadım diye annesinin hayır demesi durumunda yapabileceği bir şey olmadığını da ekliyor. Esasında beni asıl üzen de bu lafı oldu. Ne yani, ben hayır dersem ve annen de zamanla benden soğursa bırakır mısın diyorum adama. Arada kalırım ama annemi de üzemem demeye getiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Kapanmalı mıyım? Nasıl davranmalıyım? Bu noktada evlilik için kapanan bayanlardan yardım rica ediyorum.

kesinlikle böyle bişey yapmamalısın ! kendi hayatın olduğunu karalarını kendin vermen gerektiğini hissettir bence.kimse için tercihlerini değiştirme sende istiyosan o başka tabiki de..aşk başka bişey insan herşeyi kabulleniyo ama istemediğin bişeyi yapma derim çok pişman olursun.eğerki annesinin demesiyle iş yapıcaksa erkek arkadaşın annesi gidip istediği gibi bi gelin bulsun kendine oğluylada görücü usulu evlendirsin. ayrıca benden sana tavsiye hiç bir şekilde seni değiştirmeye çalışmalarına izin verme.seni olduğun gibi kabullensin.bence başörtüden daha önemli bişey var o da insanın kalbinin temizliği ve iyi niyeti..Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah

Ben arkadaşlar kadar sert düşünmüyorum. Kayınvalidenin böyle bişeyi istemesi kötü birşey değil. Demekki böyle bir dünyası var. Sen onların hayatına girdiğinde seni her halinle kabul edecektir.
Gerçi sen annesine değilde erkek arkadaşına kırılmışsın. Ama onu da biraz anlamaya çalışırsan kırgınlığın az da olsa azalır diye düşünüyorum.

Sonuçta annesi... Ikiniz arasında tercih yaptığını düşünme, seni tabiki kaybetmek istemez ama haklı olarak annesini de memnun etmek istiyor. Bence sen onun annesini kendi annen gibi düşün, daha sonra yaşadıklarını tekrar gözden geçir. Annen olduğuna inandığında onu memnun etmek istemenin kötü birşey olmadığını fark edersin.
Tabiki onlar istiyorsa kapan demeye getirmiyorum. Tercihi sana bırakmışlar ve bir gün yaparsan senin tercihin olacak. Yapmayadabilirsin. Sadece eşini anla.. Şu sm daha herşeyim çok başında olduğunuz için çok acemi davranıyor, ailesini de memnun etmek zorunda olduğunu düşünüyor, evlenince geçecek hepsi ;)

Kızlar merhaba.

Benim eşimin bütün sülalesi kapalı bir tek ben açığım ama tek bir kelime duymadım daha Allah hepsinden razı olsun, dinde zorlama yoktur Allah kısmet ederse inşallah bir gün o da olur ama şimdilik kafamda öyle bir şey yok eşim bu konuda diretse onunla da çok kötü kavga ederim hatta

Back