• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanan konu, dilimde kelimeler ve gençlik..!

Evet uzun oldu, farkındayım.
Bunun için kusura bakmayın.

O kadar çok örnek ve yaşanmışlık var ki;
yazdıklarım sadece buz dağının görünen kısmı.
Ayrıca, 140 karakterlik gençlik eleştirisine ironi olsun ve sabrımızı ölçelim diye uzun tuttum. :)

Abartı örnekler var, herkes hepsini yapıyor diye genelleme yapmak muhakkak yanlış olur.
Fikir ve beğenileriniz için teşekkürler.
Amaç beğeni değil elbet.
Amaç,
belki biraz farkındalık, yaratmak, ucundan köşesinden kendimizden birşeyleri/yaptığımız hataları yakalamak.

Bir tanesini düzeltsek, farkına varsak kârdır.
Asil ben kendi adima cok tesekkür ederim,her zaman cocuklarima gereken ozeni gostermeye,ve surekli onlarla diyalog kurmaya calisiyorum,ve oyle abarti seyler yapicak bi maddi gucede sahip degiliz ve inanin burdan bakincada iyiki degiliz diyorum,kendi yaginda kavrulan belli basli kurallari olan bi aileyiz ama yinede kendimde eksik gordum,gorevlerimi bidaha gozden gecirmeme neden oldu yaziniz,onun cok tesekkür ederim bundan sonra daha dikkatli,hosgorulu davranip,gec bazi seyler icin gec kalmamisim diyebilecegim:KK19:

Ben yazdiginin coguna katilmiyorum, hepah eskiler cok daha güzeldi diyenler olacak mutlaka ama su anki devirde cok güzel. Tabi her devrin iyi ve kötü örnekleri var, kitap okumayan insanlar hep vardi hep olacak. Ama zaman bilgi zamani, hic bir zamam bukadar bilgiye sahip olmamistik
Bunu dogruya kullanabilene...

Asil ben kendi adima cok tesekkür ederim,her zaman cocuklarima gereken ozeni gostermeye,ve surekli onlarla diyalog kurmaya calisiyorum,ve oyle abarti seyler yapicak bi maddi gucede sahip degiliz ve inanin burdan bakincada iyiki degiliz diyorum,kendi yaginda kavrulan belli basli kurallari olan bi aileyiz ama yinede kendimde eksik gordum,gorevlerimi bidaha gozden gecirmeme neden oldu yaziniz,onun cok tesekkür ederim bundan sonra daha dikkatli,hosgorulu davranip,gec bazi seyler icin gec kalmamisim diyebilecegim:KK19:
Bide yazi yazmayi becerebilsem daha iyi olcak:KK53:ve sanirim once kendimden baslayacagimHoppa

Madalyonların diğer yüzleri hep vardı, önceden de şimdi de, bu nesli gömmeye gerek yok
Orasi oyle tabi ,inkarda etmiyoruz hep vardi ve olacakta,ama bu yazi bence daha cok anne,baba'ya ve adaylarina yonelik,daha bilincli olabilmeleri adina yazilmis yani benim gordugum kadariyla oyle,tabiki genclerinde okuyup,amaannn bizi yerin dibine batirmissin bee!diyecekleri seylerde yok degil yani..

Yazilanlarin tamamina katiliyorum. Yeni nesil (genellemiyim ama) icleri bos yetisiyor. Hele ergen konularini okudukca gelecekle ilgili dehsete dusuyorum.

Bende bir anneyim bu yazdiklarinizin çoğunu yapmadan da cocuk yetistirilir ,ama ayni ailede yetisen ve de çok farklı bireyler varki etrafimda onun icin cok fazla kasmamak gerek sevgi ve ilgi verin o size bumerang gibi geri donecektir.
Tabiki arada vasatı da olacak dahisi de olacak.Herkes prof olursa çöpleri kim toplayacak.Onun için her çocuk her birey degerli ,varsin okumasın yada varsin piyano çalsın.....
Gençlik o kadar da kötü degil .Karamsar olmayın.

Cok güzel yazmissiniz ama sunu unuturyorsunuz, hayat böyle maalesefki, her nesil kendinden sonraki nesile sizin bu yazdiginiz sekilde elestiri yapiyor... Yani evet bende simdiki nesilde yazdiklarinizin cogunu görüyorum ama benden önceki nesilde bizi begenmiyordu... Kisaca bu böyle gider... Anneannem/Babaannem annemlere/babamlara söylenirdi "nebicim nesilsiniz siz bizde söyle böyleydi, saygi vardi, su söyle yapilirdi vs" annemler/babamlar bizlere benzer seyler söylerdiler, zamana uygun olan sekilde tabii... Biz yeni nesil icin söyleniyoruz ve emin olun simdiki nesilde kendi cocuklarina aynilerini söyliyecekler... Yani devir degisiyor, maalesef ki gelisiyor hersey ve böylece bu durumlar ortaya cikiyor... Yaziniz güzel ve cok dogru olan noktalar var ama yinede ailesinden herseyi özenle yapilan her cocukta dediginiz gibi olmuyor, karakter meselesi... Zamana ayak uydurmak gerekiyor, öyle olmasa ne kadar olumsuzluklarda olsa hep ayni yerde sayiklar kaliriz, ha kötümü olur? Hayir! Ben bana heran ulasilamamaktan rahatsiz degildim, eve gelince anne beni arayan varmi diye sormak cok güzeldi, simdi tuvalette bile 3G 8 Megapixelle canli yayin yapiliyor ama napalim, her nesilin bi sonraki nesile dedigi gibi "deli genclik iste" "zamane cocuklari"... Ama su yazarken harfleri yutmasalar gercekten cok iyi olur...:KK14:

1 litre süte biraz şeker biraz nişasta koyup muhallebi yapmak zor geldi de; çantamızdan eksik etmedik sporcu takviyesi gibi! küçük renkli cam şişeleri.

Ve bir türlü öğretemedik genç nesile, cümlenin ortasında ünlem kullanılamayacağını...

İroni yapmak istiyorsa parantez içinde ünlem kullanabileceğini...

Bana abartı geldi doğum günü partileri, baby Showerlar, bir sürü kurslar oyuncaklar vs. Benim çevremde bunlar yok. Dediğiniz gibi tüketim çılgını dilden bihaber gençlik yetişiyor ama o dediğiniz şeyleri zenginler yapıyor olsa gerek
Zengini fakiri kalmadi artik ulkede bunlarin hepsini orta halli yada asgari ucret geliri olan herkez yapio.tuketum bollugu var.deli gibi tuketiyoruz.en basta insanligi

Çok çok çok haklısınız. Yazınızı bir çırpıda okudum. Ben de bir anne adayı olarak böyle bir dünyaya bu çılgınlığın arasına bebek getirmekten korkuyorum. Söylediğiniz şeylerin neredeyse tamamı gerçek çevremde görüyorum. Bebek doğmadan parti verip hediye topluyorlar. Sonra bebek görmeye gidince onun hediyesini veriyorlar ki genelde magnet oluyor ve bir süre sonra atılıyor. Çocuk bir yaşındayken benim bu yaşıma kadar yasamadigim bir doğumgünü partisinde buluyor kendini ki bunun farkında değil. Öte taraftan mesleğim gereği ergenlerle uğraşıyorum. Geçen senelerde yakaladığım henüz 12-13 yaşındaki çocukların yaptığı cinsel içerikli yazışmalar beni dehşete düşürdü. Bu yaşta öğrencilerimin sokakta parkta alenen dudak dudaga opusmeleri şok etti. Ben de bir çözüm istiyorum. Daha temiz, masum nesiller yetistirelim istiyorum. Her istediği yapıldığı için şımaran değil bazı istekleri yapıldığı için kıymet bilen çocuklar, gençler istiyorum. Ama günümüzde teknoloji çağının ortasında her şeyi takip etmek ne kadar mümkün. Tek yapabildiğim dua etmek ülkemin geleceği çocuklarımız için.

E="Sinemata, post: 43301949, member: 706592"]Zengini fakiri kalmadi artik ulkede bunlarin hepsini orta halli yada asgari ucret geliri olan herkez yapio.tuketum bollugu var.deli gibi tuketiyoruz.en basta insanligi[/QUOTE]
Benim çevremde yok dediğim gibi. Ben öğretmenim konu sahibinin dediği gibi gençler de var pırıl pırıl gençler de. Ki bu bizim zamanımızda da vardı. Kim diyebilir benim mahallemdeki okulumdaki gençler çok ahlaklı aklı başında idi. Çok kültürlü bilgili idi ayy bir kompozisyon yazardı düşüncelerini çok iyi kelimelerle anlatırdı falan. Ne yazıkki yok öyle bir dünya

Nasıl 1800 gençlerinin 1900 lerle alakası yoksa ahlak,etik,din kavramları 1800-1900 arasında çok büyük farklqr gösteriyorsa aynısının 1900 lerle 2000 ler arasında olması da çok normal.Şu anki çocukların 30 yıl öncekiyle aynı şarkıcıları dinlemesini,aynı arkadaşlık ilişkilerni sahip olmalarını,kadın - erkek arasındaki ilişkilerinin aynı şekilde olmasını beklemek üzgünüm ama geçmişe fazla bağlı kalmak.Değişimi kabullenmek lazim.

Back