Merhaba, konunuz benim yaşamıma o kadar benziyor ki ne diyeceğimi bilemedim... Benim sevgilimin de askerlik sorunu vardı halletti bedelli ile, şimdi yine sizinki gibi bir sürü borcu var elinde olmayan sebeplerle ve ayrı şehirlerdeyiz, biz de 3 ayda bir görüşebiliyoruz. Benim de sizin eski haliniz gibi iş bulma sorunum var bir türlü aynı şehre gelemedik.
Biz de 2,5 senedir beraberiz ve kavgalarımız çok sık oluyor. Benim erkek arkadaşımda da hafif dozda kendini hep haklı görme sorunu var (bence bu tüm erkeklerin ortak sorunu da neyse
)
Ama bu durumda bile size vereceğim tavsiye şu sevgili Yekta61, bu kadar çok emek harcadığım, sıkıntı çektiğim bu ilişkide bir gün erkek arkadaşım sorunlarını hallettiği, borçlarını ödediği halde bana kötü davranıyor, "sen mağdur olma diye seninle evleniyorum" gibi şeyler derse ve onunla görüştüğümde çok mutsuz, kapana kısılmış gibi hissedersem ve evlenmek istemediğimi anlarsam (elbette büyük konuşmayayım) evlenmekten vazgeçerdim. Şu an kaçak göçek erkek arkadaşımın bulunduğu şehre geldim. 130.000 TL borcu var geceleri seyyar satıcılık yapıyor yüksek lisans mezunu çalışmaya çok hevesli bir adam. Kavgalarımız da çok sık oluyor. Ama bana kendimi iyi hissettiriyor, sevildiğimi hissettiriyor, benimle beraber olma iradesi var, sevgi var aramızda. Onunlayken tüm bu sıkıntılara rağmen mutlu oluyorum. Bir gün bu biterse inanın şu anki düşüncem, ondan ayrılırım. Hiç bunca yılımı harcadım diye düşünmem. Çünkü hayatımın geri kalanı önemli olan.
Elbette bilemem geleceği ve size üstünlük taslamak da istemem sakın ola ki yanlış anlamayın lütfen... Hemen ayrılmak zorunda değilsiniz ama bence evlenmeyin. Yıllarınıza da acımayın. Ne olursa olsun onu siz seçtiniz ve sevdiniz ve onu beklediniz bunlar çok güzel şeyler ama o değiştiyse bunun sonucuna siz katlanmak zorunda değilsiniz evlenmek zorunda da değilsiniz. Belli bir yaştan sonra bizde panik oluşuyor ama kahrolsun öyle panik. Bakın aileniz de size içine sinmiyorsa evlenme demiş, nişanlınız sizi mutlu etme sözü veremiyorsa 1-0 yenik başlatıyorsa olayı bu onun suçu sizin değil.
Elbette psikolojisi bozulmuş olabilir, size ondan kötü davranıyor sonradan pişman olacak da olabilir o zaman affetmek de size kalmış bunca yıl var geride sonuçta ama o zaman yapılacak şey evlenmek değil, tatlı tatlı: "ilişkimiz şu aralar çok gergin, ben senin psikolojinin kötü olduğunu düşünüyorum, bana iyi davranmıyorsun, evlenmek istemiyor gibisin, biraz erteleyelim, bu sorunlarımızı çözelim, elbette geçmişte benim de hatalarım olmuştur ki bunları kabul ediyorum ama sen iyi taraflarımı artık görmüyorsun artık beni sevmiyor gibisin ondan hemen evlenmemiz doğru değil" deyin. Bu adamı çok seviyorsanız da ne bileyim çift terapisi şu bu düzeltmeye çalışın, anlayışlı olun vs... Yani ona inanıyorsanız.
Ama bence sakın ama sakın evlenmeyin şu anda. Ve de çabalarınız sonuç vermiyorsa bundan eminseniz yıllarınıza acımayın. Her şeyin bir sebebi var yaşanması gerekiyormuş yaşanmış diye düşünün. Ne olursa olsun, ister düzeltmeye çalışın ister bırakın gitsin ama sizden ricam ne olur YILLARINIZA ACIMAYIN. Kendinize insaflı davranın yani. Sizin de canınız var.