- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
Ben yazdım Amine.konusu bile midemi bulandırıyor bu programların
sayın başbakanım ordan nasihatla olmuyor yalnız bu ,siz bunu çok daha iyi biliyor sunuz
aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve rtük ne iş yapıyor acaba
bizim kültürümüzde tacavüz-dayak vs.mi var marily sen yazdın sanırım yok yok sen yazmazsın sanırım böyle şeylermarilyn monroe (sen olmayabilirsinde gecenin bu saatinde gözlerime hakim olmaya çalışırken ne anladıysam artık bu konudan )
koskoca kültürü bi kısım insanların yaptığı yanlışlıklarla nasıl çöp ediyorsunuz hayret doğrusu
evet iğrenç insan çok
ama çok şükürki güzel insanda çok benim ülkemde ve o güzel yürekli ,dualı ağızların hürmetine herşey çok güzel olacak
hangi diziymiş oBu programlar zaten evlendirmeden ote eglendirme amacina hizmet etmeye basladi.Izleyip derdini,sikintisini unutan yas skalasi cok genis bir kitle var artik...Tv'yi cogunlukla yalniz oldugum icin sadece odada ses olsun diye acan biri olarak gozum kayiyor ve ben egleniyorum valla bu programi izlerken.Tv8 yarismalari ona keza..Survivor falan..Gundemin sikintjlarindan uzaklasmak,kafa dagitmak icin iyi.
Bu arada rekora kosuyorum :)Dizi,program izleme konusunda sifir istikrar olaraktan ilk defa 6 bolum ust uste bir diziyi kacirmadan ve sıkılmadan izledim.O bakimdan kordugume koca bir alkis
hangi diziymiş o
kadın hamileyken sokağa çıkmaz cvardı birdeBen yazdım Amine.
Tecavüz Türk Kültürünün tabii ki bir parçası değil.
Ama toplumumuzun kanıksadığı ve normalleştirdiği hatta hak verdiği bir noktaya gidiyor.
Gece saat bilmemkaçta "kızın" sokakta ne işi var
Ona buna "veririm" ama minibüsçüye asla
Evlilik içi tecavüz olmaz, o kadının kocası
vs vs vs
Bak bunlar hep son zamanlarda dillendirilen sözler.
Bu sözler toplumun bir bölümünden- azından ya da çoğundan- destek görüyor. Bu tür şeyler çarpan etkisidir. Bu söze destek veren kadın bir oğul yetiştirecek. Bir kız evlat yetiştirecek.
Bu sözü söyleyen adam evlat yetiştirecek.
O evlatlar başka evlatlar yetiştirecek.
Ve bir de bakacağız ki tıpkı Orta Doğu Ülkelerinde olduğu gibi tecavüze uğrayan kadın olayın bir numaralı suçlusu olacak.
Şimdi değil
Ama ileride evet.
Kadına şiddet bu toplumun bir kültürü mü?
Kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin.
Eteği uzun aklı kısa
Eksik Etek.
Elinin hamuruyla erkek işine karışma.
Kadın dediğin öyle gülmez, böyle oturmaz, bu saatte sokağa çıkmaz...
Bunların tamamı sözlü şiddet ögesi.
Bir çoğu da zihniyete yerleşerek fiziksel şiddete dönüşüyor.
İzdivaç programları umrumda değil ama sörvayvira dokunani yakarım!
bu sene favorin kim canım
ben de sevindim valla bunun başlamasına, uyuz dizilerden başka bişey yoktu tv de en azından ses olsun diye açıp takılıyorsun...
ama o ses türkiye, yeteneksizsinizden nefret ediyorum ya
çok yaşa emi
aynını düşünüyorumDaha geçen gün haberlerde İzdivaç programından bir adamın eşini öldürdüğünü gördüm. Ben bu hükümeti anlayamıyorum. İstedikleri kanalı pekala kapatıyorlarda bunlara ne diye laf atıyorlar. Kapatsinlar kardeşim. Adam gibi programlar yapsınlar. Ama ben halkımıza suç buluyorum. Şikayet edip başlayınca başından ayrılmayanlara suç buluyorum. Ben tvyi açıyorum kafamda rahat ohh. Şehit haberleri o ses kadar yapılmıyor bee. Bunlarına üstünü kapatmak için yapıyorlar işte. Beyin firarda olsun ki şehitleri görmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?