kapadokya'ya gitmek için en uygun mevsim hangisi?

narcoleptic

A'raf
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
1.175
0
43
Merhaba herkese,

Kurban Bayramında eşimle Kapadokya 'ya gitmek istiyoruz turla,ancak çok soğuk olduğunu duyduk ve çekicelerimiz var daha önce aralık ayında giden,yada orada oturan varsa fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz?Teşekkürler ..

tam zamanı arkadaşım ben daha önce 20kasımda gitmiştim bizim dışımızda otelde sadece japon tur vardı enfesti yazın curcuna oluyo kış sezonunda sadece yabancı turistler oluyor kuru temiz hava dışarda kalın giyin içerde heryer kalorifer hiç hasta olmazsınız

yani istanbul'da yaşayan biri olark soguya çok da yabancı degilsiniz yakın da ankara otobandan sonra yaklaşık 300km yol kalıyo geriye o da çift duble yol yormaz

Bence soğuk olur eğere oraya gidince taş otellerde kalacaksanız tavsiye etmem donarsınız

4.ay bence süper...
cicekler yeni yeni acmaya baslayinca oralarin havasi bambaska oluyor,siddetle tavsiye ederim

İlkbahar veya sonbahar ben kışa yakın bayramında gitmiştim bir kaç sene evvel kışı çok soğuk oluyor ilk gün ben başıma bere falan almadan çıktım akşamüstüne doğru ayazı yedim İstanbul a döndüğümde üşütmekten dolayı kulak iltihabı oldum günler boyu kulaklarım duymadı kışında giderseniz yanınızda mutlaka kalın sizi soğuktan koruyacak giysiler bulundurun ama harika yerler tekrar gitmek istiyorum...

bayramda yağış yok havalar ılık diye biliyorum.ben kapadokyaya yakınım.gündüz ne kadar ılık olursa olsun karasal iklim olduğu için gece soğuk olur.temkinli olun derim.

gece gece sokaklarda dolaşmayacaklar ya da cami avlusunda da yatmayacaklar sıcacık otel odasına soguk neyler

geçen yıl bu aylarda içinden geçtim otobüsle muhteşem bir manzarası vardı karlar altında ayrı bir güzel yazında güzel ama kalabalalık tabiki,bence her mevsimin ayrı güzelliği var.

canım ben kapadokyada oturuyorum
bugün hava çok güzel güneşli ama bayramda böyle olurmu bilmem
istanbuldan en fazla birkaç derece düşük olur bayram tatilini değerlendirmek için iyi bir fırsat
sence ne zaman gelmeliyiz dersen 5. ay olur cıvıl cıvıl
eğer eğlenceye düşkünseniz yaz ayları ful çeker mekanlar
ama kapodokya her mevsim süper karlar altındada ben bi görün derim

benim memleketim orası. bayramda kısmetse bende gidicem. 3 gün sonra yani
telle görüştüğüme göre pek soğuk yokmuş. gündüzler güneşliymiş.kar falan yok yani. akşam haliyle soğuk olacaktır ama zaten buralar bile soğuk akşamları. siz istanbuldasınız. ordaki giyindiğiniz gibi kıyafetler alın. hem daylightın dediği gibi akşamda otelde noolucak sanki.
kışı ayrı, yazı ayrı memleketimin. şimdi imkan var madem kışın görmüş olursunuz. ilerde bi zamanda yazın gelirsiniz

3 kez gittim yazın sıcaktı çok gezemedim kışın soguktu yine gezemedim bahar ayında güzeldi

gece gece sokaklarda dolaşmayacaklar ya da cami avlusunda da yatmayacaklar sıcacık otel odasına soguk neyler

daylight haklısın ama turla sürekli geziyomuşsun sadece akşamları otele yatmaya gidiyomuşsun ve bize öyle bir anlattılar ki normal kışlık kıyafetler yetmezmiş,anca kar kıyafetleri paklarmış gözüm korktu valla ,ben de dedim bilse bilse kadınlar kulubü bilir :):)

kapadokyanın kışını bende merak ediyorum resimlerde gordum peri bacalarının beyazlar giyinmiş haline hayran kaldım ama karasal iklim özellikle geceleri veya akşamüstü ayazağa çekiyor aldatıcı bir havası var ben güneşe güvenip atkısız ve beresız tura katılmıştım hayatımda ilk defa kulak iltihabı oldum istanbula geldim duymuyorum kulaklarım akıyor o yüzden korkuyorum havasından ama yazın da full çekmesi beni şaşırtı genelde yazın millet çeşme antalya kuşadası deniz yörelerine gidiyor sanırım her mevsim ayrı bir güzelliği var nevşehir in ...

adanada oturunca insan böyle düşünebilir.nasıl çarpar alışmamış olanı bir bilsen.hem insan tatilini sadece otelde geçirmek istemez öyle değilmi?gecesiyle gündüzüyle dolu dolu geçirmek ister.

bende çok istiyorum kapadokya yı gidenler anlata anlata bitiremiyor..allahım inşallah bi gün bizede nasip eder..eğer bir gün yolum düşerse yaz ayları tercihim olur...

canım full den kastım otellerdi yazın yurtdışı turları çok yoğun bir şekilde geliyor bu nedenle oteller full çekiyo özellikle uzakdoğulularla dolup taşıyo oteller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…