KANSIZLIK

Dycrxhgggy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2022
11
3
1
25
Arkadaşlar çok üzgünüm ne olur bilen yaşayan yazsın. Yaklaşık 2 ay önce bir gün birden enerjim düştü neredeyse bayılaxaktım sonra doktora gittik B12'm düşüktü tansiyonum düşmüş sonra vitamin iğnesi kullanmaya başladım enerjim halim yerine geldi az çok. Ana bu süre içinde kalbim sürekli hızlı atıyordu yürüdğümde daha da hızlanıyordı doktora gittim çarpıntı var dedi ve kalbim 100de atıyordu birde yatarken kalktığımda yürüdğümde 100'ü geçiyor sonra başka doktora gittik bu sefer ritimlerim acayip bozuktu ve kalbim 91 de atıyordu ben ne yapacağım bilmiyorum daha 15 yaşnıdanyım ve çok korkuyorum KANSIZLIK taşikardi yapar mı? Nelere yememe lazım iyeşirmiyim lütfen bilgisi olanlar yazsın. Şimdiden teşekkür ederim

Panik atak olmayasın. Depresyon hali.. B12 eksikliğinden kaynaklı depresyon artmış olabilir

Panik atak olmayasın. Depresyon hali.. B12 eksikliğinden kaynaklı depresyon artmış olabilir
Yani bilmiyorum normalde de psikolojim çok iyi değildi depresyondayım gittikçe daha da artmıştı ama stresten olsa o an olmaz mı sürekli hızlı atması kansızlık gibi geldi bana ama bilmiyorum yaa

Kansızlık taşikardi yapar. Yatarken hızla ayağa kalktığınızda tansiyonunuzda ani bir düşüş olur ve baş dönmesi, çarpıntı meydana gelebilir. Ortostatik hipotansiyon denir buna.

Demir ve b12 preparatlarınızı düzenli kullanın. Depoların dolması lazım. Güzel beslenin, sıvı alımına özen gösterin, yeterli. Merak etmeyin. Anemide çarpıntı, unutkanlık, yorulma, nefes darlığı vb olur. Demir aldıkça düzelir. Geçmiş olsun. ( tıbbi tavsiye değildir)

Teşekkür ederim

Yani bilmiyorum normalde de psikolojim çok iyi değildi depresyondayım gittikçe daha da artmıştı ama stresten olsa o an olmaz mı sürekli hızlı atması kansızlık gibi geldi bana ama bilmiyorum yaa
B12 den olabilir. Demir değerine baktır çünkü fazlası da zarar.. psikolojini de duzeltmen lazım depresyonun artınca da çarpıntı oluyor kaygı bozukluğundan kendimden biliyorum.

Geçmiş olsun aynı durumdayım kalp ritmim sürekli hızlı, aynı zamanda bunaltı nefes darlığı hepsini yaşıyorum, bende de troid çıktı, fakat değer normale dönse de çarpıntı geçmedi çok dinlemek kafaya takmakta yapıyor kendimden biliyorum hatta ankiseyete oldum kafaya taka taka..

Anladım geçmiş olsun inşallah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…