Kansızlık ile başım dertte :(

Sakin ol
Kansızlığın ciddi anlamda varsa zaten öyle sadece pekmezle düzelmez
Hemde hamilesin
Demir haplarını aksatma, pekmez içemiyosan yeşillik tüket
Hatta kuru çekirdekli üzümler elinin altında olsun çerez niyetine ye
Bi de kırmızı pancar birebir
Sen 14.haftandasın çözülebilir belki

Ben son haftalarda yaşadım, ameliyat olacağım için ( sezaryen yani ) hemen 10 tane kan iğnesini dayadılar
O acil durumlarda müthiş kurtarıcı
Bende hep vardı kansızlık ilk ke 12 oldu değerim, iğne nelere kadir : )
Senin adına sevindim :) doktora gidicem bakalım bu tahlili sağlık ocağında yaptırıp direkt doktora goturuyorum hayirlisi bakalım inş yol yakınken senin gibi 12 lere çıkar değerim

Kan ignesi falan verir doktor cok asiri olan durumlarda. Kuru üzüm leblebi findik fistik yiyebiliyorsaniz. Kirmizi et cok iyi gelir.

Kan ignesi falan verir doktor cok asiri olan durumlarda. Kuru üzüm leblebi findik fistik yiyebiliyorsaniz. Kirmizi et cok iyi gelir.
Kuru üzüm yiyorum da ceviz fındık fıstık zor yiyorum tel var disimde tellerimi kırabilirler diye zorlayamiyorum pek kırmızı et ve ciğer i çok tüketmem gerekiyor zaten kansizligim olmasaydı da kan grubun etçil bir kan grubuymus bende hiç sevmem daha ziyade sebze severim ama yapcak birşey yok mecbur tüketicem artık bunlari :işsiz:

Pekmez dogru bilinen bir yanliş.
Kansizlik icin bol bol et türü besin tuketeceksin, yaninda limonlu salata olursa, limon demir emilimini artirir.
Ama etle yogurt yeme!
Ben de kansizim bunlar aile hekimimin tavsiyeleri. Et yeme sıkligini artir, bak faydayi goreceksin.

Kuru Kara üzüm yemeyi denesen?
Pekmezden daha baska besinlerdede kan yapma ozelligi var. Internetten kan yapan besinler diye ararstirsan daha faydali olur

Pekmez dogru bilinen bir yanliş.
Kansizlik icin bol bol et türü besin tuketeceksin, yaninda limonlu salata olursa, limon demir emilimini artirir.
Ama etle yogurt yeme!
Ben de kansizim bunlar aile hekimimin tavsiyeleri. Et yeme sıkligini artir, bak faydayi goreceksin.
Eti nasıl pisirip yememi onerirsin canım ben şuan kokusundan haz etmediğim için dışarda yiyorum ama dışarda olcak gibi değil köfte tarzı birseylerde yesem onunda faydası olurmu ?

merhaba geçmiş olsun. Benimde hamileliğimin başında aşırı kansızlığım vardı..

pekmez çok fazla tüketemedim bende . Kırmızı et yemeye bak.. Kuru üzüm ye bol bol.. Köfte falanda olur.. Evde parça et yaparsan da iyi pişmiş ye..

Birde doktorum bana kan hapı verdi folic asit düzenli kullanıyorum hala ve düzenli kullandığım bir vitamin var kendimi çok iyi hissediyorum ..

İlaç kullanıyor musun anlayamadım ??

kuru üzüm yiyin.zorlayın. gözünüzü kapatın başka şeyelr düşünün ve için pekmezi bence. bebeğiniz için.

merhaba geçmiş olsun. Benimde hamileliğimin başında aşırı kansızlığım vardı..

pekmez çok fazla tüketemedim bende . Kırmızı et yemeye bak.. Kuru üzüm ye bol bol.. Köfte falanda olur.. Evde parça et yaparsan da iyi pişmiş ye..

Birde doktorum bana kan hapı verdi folic asit düzenli kullanıyorum hala ve düzenli kullandığım bir vitamin var kendimi çok iyi hissediyorum ..

İlaç kullanıyor musun anlayamadım ??
Kullanıyorum canım
Ferro sanol duodenal kan hapı
Devit damla
Ve folik asit kullanıyorum
Onun dışında dediğin gibi beslenmeye çalışıyorum düzelmeye çalışıyorum sizede geçmiş olsun

kuru üzüm yiyin.zorlayın. gözünüzü kapatın başka şeyelr düşünün ve için pekmezi bence. bebeğiniz için.
Kuru üzüm yiyorum sıkıntı yok pekmez mümkün deil mesela sabah bi parça ekmeği tahin pekmez e bandiriyim dedim hemen istifra geldi o kadar tiksindimm off :kusmuk:

Eti nasıl pisirip yememi onerirsin canım ben şuan kokusundan haz etmediğim için dışarda yiyorum ama dışarda olcak gibi değil köfte tarzı birseylerde yesem onunda faydası olurmu ?
Tabi canim, köfte olur, antrikot alip tavada çevirebilirsin pratik olur, kusbasindan duduklu tencerede kavurma yapabilirsin, hangisini miden alirsa. Baharat falan ekleyebilirsin koku gelmesin dersen. Ben koftede kimyonu cok severim mesela.
Rabbim saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin.

Tabi canim, köfte olur, antrikot alip tavada çevirebilirsin pratik olur, kusbasindan duduklu tencerede kavurma yapabilirsin, hangisini miden alirsa. Baharat falan ekleyebilirsin koku gelmesin dersen. Ben koftede kimyonu cok severim mesela.
Rabbim saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin.
Çok teşekkür ediyorum amin canim:))mutlaka yaparım bu yemekleride iyi günler

Back
X