Kansızlık ile başım dertte :(

Sakatat ürünleri

Normal bir insanda bile birtakım sağlık sorunlarına yol açan sakakat ürünleri,hamilelikte kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalardır.İşkembe,paça,dalak,böbrek,kokoreç,ciğer gibi sakatat yemeklerini seven bir kadınsanız,bu damak tadından da bir süreliğine vazgeçmeniz gerekli
Alıntıdır

Geçmiş olsun canım, evet burda kaç arkadaş serum iste dedi bende öyle yapcam bakalim
Saol cnm oglum 1.5 yasinda simdi ikincide gene bana serumlar gozukur heralde İlaclardan daha iyi geliyo cnm raporlu serum zaten dr rapor cikardimi hem daa ucuz oluyo hemde rahat acile gidip raporu gosterince takiyolar kotu kismi serum biraz uzun suruyo ve ekstra kilo yapiyo sahzen 30 kiloyla tamamladim hamileligimi

Sakatat ürünleri

Normal bir insanda bile birtakım sağlık sorunlarına yol açan sakakat ürünleri,hamilelikte kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalardır.İşkembe,paça,dalak,böbrek,kokoreç,ciğer gibi sakatat yemeklerini seven bir kadınsanız,bu damak tadından da bir süreliğine vazgeçmeniz gerekli
Alıntıdır
Bunların hepsi eski bilgi. Yumurta yemeyin, kolesterol var demişlerdi. Sonra da aaa özür dileriz, hata yapmışız diye işin içinden cikmislardi.
Tabi siz kendinizi nasıl güvende hissediyorsanız öyle devam edin. En kısa zamanda sorununuz çözülür, bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :KK68:

Saol cnm oglum 1.5 yasinda simdi ikincide gene bana serumlar gozukur heralde İlaclardan daha iyi geliyo cnm raporlu serum zaten dr rapor cikardimi hem daa ucuz oluyo hemde rahat acile gidip raporu gosterince takiyolar kotu kismi serum biraz uzun suruyo ve ekstra kilo yapiyo sahzen 30 kiloyla tamamladim hamileligimi
Hayir tatlım rapor falan hiç bir fikrim yok 2. Doktora gidisim olucak sonuç göstermeye öğrendiğim iyi oldu suan 54 kiloyum sorun olmaz benim için yeterki duzeliyim sağlıkla doğurabilirim ins

Bunların hepsi eski bilgi. Yumurta yemeyin, kolesterol var demişlerdi. Sonra da aaa özür dileriz, hata yapmışız diye işin içinden cikmislardi.
Tabi siz kendinizi nasıl güvende hissediyorsanız öyle devam edin. En kısa zamanda sorununuz çözülür, bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :KK68:
İnş tatlım :KK200::KK25:

Yazan oldu mu bilmiyorum ama demir içeren gıdalar tüketsen de yanlış tüketiyor olabilirsin. Demir emilimini c vitamini arttırır o yüzden bol bol c vitamini içeren gıdaları demir içeren yemekler ile birlikte tüketeceksin. süt yoğurt gibi kalsiyum içerikli gıdaları ise yemekle birlikte tüketmeyeceksin.

Aç karnına pekmez bende yiyemiyorum . Yaprak ve kestanede kansızlığa iyiymiş . Ben sevdiğim ve içinde demir olan yiyeceklere yöneldim . Size de tavsiye ederim . Pekmezi çorba vs .ile yiyebilirsiniz kokusu tadı kaybolur belki .

Bu kış annem de çok kansız kaldı hala da devam ediyor. Doktorlar aslında hiç pekmez demediler. Haftada en az bir kere dana Eti dediler. Yağsız. 2 kere daha iyi olur. Hep kırmızı et üzerinde duruyorlar.

Çünkü pekmez kan yapmaz. Bitkisel gıdalar kan yapmaz. Keçiboynuzu özü bir miktar onunda mekanizması farklı. Ayrıca kansızlık var da altında ne var? Demir eksikliği mi, b12 eksikliği mi? Bir ton kansızlık nedeni var, hepsinin tedavisi de farklı farklı. Yemekle düzeltmeye çalışacaksanız hayvansal gıdalar yiyin ciğer falan.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama demir içeren gıdalar tüketsen de yanlış tüketiyor olabilirsin. Demir emilimini c vitamini arttırır o yüzden bol bol c vitamini içeren gıdaları demir içeren yemekler ile birlikte tüketeceksin. süt yoğurt gibi kalsiyum içerikli gıdaları ise yemekle birlikte tüketmeyeceksin.
Sabahları kahvaltıda sut iciyorum mesela pilavla ayran içerim mutlaka bunlar yanlış mı yani

Ya bir de Saraçoğlu nun bitkisel tariflerinden de deneseniz. Bende aşırı kansızım, Saraçoğlu nun kansızlık için ıspanaklı, kerevizli bir tarifi vardı, ikisini kaynatıp suyunu içiyordum, bir on gün falan yaptım ben, yanaklarım al al olmaya başlamıştı :)) hakkaten ama.. Vücut ısımın belirgin biçimde yükseldiğini hissettim. Sonra tadına dayanamayıp, hem de üşengeçlikten bırakmıştım. Devam ettirseydim bayağı faydasını göreceğimi düşünüyorum. Siz de o tür doğal ilaçlara da bir göz atın bence.

Sabahları kahvaltıda sut iciyorum mesela pilavla ayran içerim mutlaka bunlar yanlış mı yani
Kesinlikle yanlış besleniyorsun. Kahvaltıda süt yada çay içmemelisin, bir haşlanmış yumurta mutlaka tüketmelisin, mutlaka portakal suyu gibi c vitamini içeren birşeyler almalısın. Yemeğin yanında yoğurt ayran yerine bol yeşillikli vede üzerine limon sıkılmış bir salata tüketmelisin. Ve kalsiyum içerikli bir besini ise en az 2 saat sonra tüketmelisin

Kalsiyum içerikli gıdaları sadece kırmızı et ile birlikte tüketirsen demir emilimi etkilenmez. Onun dışında ne yiyorsan kalsiyumu ayrı tüketeceksin

Pekmez tületemiyorum demişsin ama eczanelerde satılan soğuk sıkım bi keçiboynuzu özü var tadı da pekmezden daha lezzetli. Onun çok faydasını gördüm ben. Günde 1 yemek kaşığı tüketeceksin onu

Yazıldı mı bilmiyorum ama eğer demir eksikliğine bağlıysa kansizliginiz pekmez,uzum vs ne yerseniz yiyin 2saat once ve sonrasinda sut kahve ayran icmemeniz lazim, kalsiyum demir emilimini azaltiyor, c vitamini ise arttiriyor, mesela kirmizi et yediginizde yaninda asla ayran icmeyin, onun yerine bol limonlu salata yerseniz daha fazla demir alacaksiniz

Bendede kansızlık var yumurta vs bol bol ye diyor doktorum et vs birde folik asit vermişti
saçlarıda fena döküyor bu kansızlık

Pekmez tületemiyorum demişsin ama eczanelerde satılan soğuk sıkım bi keçiboynuzu özü var tadı da pekmezden daha lezzetli. Onun çok faydasını gördüm ben. Günde 1 yemek kaşığı tüketeceksin onu
Yazdıklarını deniycem tesekkur ederim beslenme tarzımi komple değiştirmem gerekecek çünkü ben tam tersi yumurta sut kahvaltı, yemeklerde yoğurt tüketmeye özen gösteriyordum asla ara öğünlerde tek tuketmezdim bunu bu şekilde denerim o halde, bu arada o soğuk sıkım keçiboynuzu özü sayesinde pekmezden tiksindim onun dışında herşey yerim ama ona katiyen tahammül um yok canım

Benimde doğuma kadar değerlerim ay ay düştü.10,6 dan. 9,5 e düştü.doğuma 8,2 ile gittim.pekmezin her türlüsünü ictim.aç karına içilmeliymiş içtim ama midem berbat oldu.ağrı,yanma mahvoldum.ıspanak,et,çiğer,dalak,yumurta,süt,çekirdekli kara üzüm vs ne dedilerse yedim fayda etmedi.doktorun verdiği ilaclar bile fayda etmedi.doğuma okadar çabama rağmen 8,2 ile girdim.doğumdan çıkar çıkmaz 1 ünite damardan kan verdiler.hamilelik boyunca çarpıntı ,halsizlikten hareket kısıklılığı ve kan değerlerim çıksın diye yediklerim yüzündende fazla kilo aldım.yani sonuç yemekte fayda etmiyormuş biryerde onu anladım.

Demir içerikli gıdalarla kalsiyum içeren gıdaları bir arada tüketmemek gerekliymiş hamileliğimde öğrenmiştim. C vitamini ile birlikte tüketilmeli. Örneğin yumurtayı peynir ile değil de maydonozla yemek gibi. Bir de kırmızı et ve ciğer yemelisin. Çekirdekli siyah üzüm de çok faydalı olur.

Back
X