• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Kanseri yenen' yazarın kanser olmadığı ortaya çıktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
'Kanseri yenen' yazarın kanser olmadığı ortaya çıktı
  • 9 saat önce
Paylaş
160506080211_belle_gibson_640x360_9news60minutes_nocredit.jpg
Image copyright9 News 60 Minutes
Beyin kanserini doğal yollarla nasıl yendiğini anlattığı blog ve kitabıyla meşhur olan Avustralyalı Belle Gibson, aslında kanser olmadığı ortaya çıkınca mahkemeye verildi.

Gibson beyin kanserini tıbbi yöntemlerle değil doğal ilaçlarla yendiğini iddia ettikten sonra ülke çapında meşhur olmuştu.

Meşhur olduktan sonra da başarı kazanan bir akıllı telefon uygulaması ve yemek kitabı çıkartmıştı.

Ancak daha sonra beyin kanserini uydurduğunu itiraf etti.

Victoria eyaletindeki tüketici hakları kurumu Gibson'ın tüketici yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturulacağını duyurdu.

Gibson kanseri Ayurveda tıbbı, oksijen terapisi, gluten ve rafine edilmiş şekerden uzak duran bir beslenme rejimiyle yendiği iddiasıyla şöhret kazanmıştı.

'Hayır kurumlarına para vermedi'
Daha sonra gelirinin bir kısmını hayır kurumlarına bağışlayacağını vaat ettiği uygulamayı ve yemek kitabını piyasaya çıkarttı.

Ancak hayır kurumlarına herhangi bir para verilmediği iddia edildi ve Gibson'ın hikâyesinde tutarsızlıklar görülmeye başlandı.

Belle Gibson daha sonra bir dergiye iddialarının doğru olmadığını itiraf etti.

Gibson dergiye verdiği söyleşide yaptıklarını "Verecek bir yanıtım yoksa, kendim bir teori bulup yanıt veriyorum. Yanıtın ne olduğunu bilmiyorsanız bu yola sıklıkla başvurmanın kolay olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gibson'ın yemek kitabını basan Penguin Yayınevi'nin Avustralya kolu gerçek olup olmadığını kontrol etmeden kitabı piyasaya sürdüğü için 22 bin dolardan fazla ceza ödemeyi kabul etti.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/05/160505_sahte_kanser

Yuh yani insan kanser gibi bir hastalığın numarasını yaparak kazandığı parayı nasıl yer ya?
Hiç mi korkmaz bu para benden nasıl çıkar diye?

İyi de bunu iddaa ederken kadın belge sunmamış mı? Raporlarını falan eklememiş mi blog sayfasına gelişmeleri yazarken bunu kanıtsız yaptıysa ve millet de inandıysa kadının suçu değil ki bu?
Yani insan tek bir rapor ekler bari var ve yok halleri ya da küçülmüş halleri.

Yuh yani insan kanser gibi bir hastalığın numarasını yaparak kazandığı parayı nasıl yer ya?
Hiç mi korkmaz bu para benden nasıl çıkar diye?
birde başkalarının umutlarını hayatlarını çalıyor
gerçekten kanser hastası biri tedavisine ara verdi belki
yada bu kadının yaptım yendim yazılarıyla dediklerini uygulayıp iyileşmeyi bekledi

bu yüzden hiç bir zaman inanmıyorum bu bilimsel olmayan yolla yok şifacılara yok bitkicilere
tıp biliminin bilmem kaç yüzyıldır çare bulamağı hastalıklara çare bulmuşlar falan filan
yok efendim mide kanserine çözüm yokmuş kendi bir ot kaynatıp içirecekmiş her şey bitecekmiş

birde başkalarının umutlarını hayatlarını çalıyor
gerçekten kanser hastası biri tedavisine ara verdi belki
yada bu kadının yaptım yendim yazılarıyla dediklerini uygulayıp iyileşmeyi bekledi

bu yüzden hiç bir zaman inanmıyorum bu bilimsel olmayan yolla yok şifacılara yok bitkicilere
tıp biliminin bilmem kaç yüzyıldır çare bulamağı hastalıklara çare bulmuşlar falan filan
yok efendim mide kanserine çözüm yokmuş kendi bir ot kaynatıp içirecekmiş her şey bitecekmiş
zaten bu tür şeyler kanser olmadan işe yarar. Örneğin kadın glutenli beslenmeyi, rafine şekeri vs bırakmış. Bunları kansere yakalanmadan önce hayat tarzı haline getirirsen işe yarar ama hücre mutasyona uğradıktan sonra o çaba okyanusta bir tahta parçasına tutunmak gibi kalır. Ama önceki hayat tarzında bu değişiklikleri yapmak ciddi fark attırır insana.

zaten bu tür şeyler kanser olmadan işe yarar. Örneğin kadın glutenli beslenmeyi, rafine şekeri vs bırakmış. Bunları kansere yakalanmadan önce hayat tarzı haline getirirsen işe yarar ama hücre mutasyona uğradıktan sonra o çaba okyanusta bir tahta parçasına tutunmak gibi kalır. Ama önceki hayat tarzında bu değişiklikleri yapmak ciddi fark attırır insana.
doğru glütensiz beslenmek şeker kullanmamak aslında hepimizin yapması gereken şeyler
ama kadın bunu sağlıklı yaşayalım bunlar zararlı diye yazmamış direkt kanser çözümü diye yazmış
sağlıklı yaşam diye yazsa kimse kitabını açıp okumayacak ama beyin kanseri tedavisi yazınca bir çok kişi okuyor
dertlerine derman arayan insanların çaresizliğinden faydalanıyor

bir de insanlarda bilinçli olmak zorunda doktorun hiç bir dediğine inanmayıp böyle yok blog yazarıdır yok kırık çıkıcıdır inanmamaları gerekiyor

E ne yapsın gazetecilik para yapmıyor oyuncuda değil ki , rol yapıp paraya para demesin en aç olanlar gazeteciler , zekice bir davranış yalanını sürdürmesi gerekirdi aptallık etmiş , bir siyasetçiler kadar olamamış , onların hayatı yalan

Acaba oradan alacağını aldı şimdi de insanlar nasıl kandırılıp, keklenir diye kitap mı yazacak?

Gazetecilik mesleğin geleceği olmadığı gibi parasıda yok hepsi ya aç yada işsiz

mantığa gel zekaya(!) gel
"Verecek bir yanıtım yoksa, kendim bir teori bulup yanıt veriyorum. Yanıtın ne olduğunu bilmiyorsanız bu yola sıklıkla başvurmanın kolay olduğunu düşünüyorum" dedi.

Back