Çoklu gıda alerjisiii!! Bebeğin de olanlar lutfen yardim

Çok teşekkür ederim verdiğiniz moral için. Doktorumuz o kadar iyi ki alerji konusunda. Nokta atışı yapıyor ama şu aralar herşey dokunuyor. Mesela bir şey veriyorum birkaç bişey yok sonra bir bakıyorum o da dokunmuş. Doktor bir süre sadece alerji maması ver ek hiçbir şey verme dedi
Ben sizin durumunuza gerçekten endişe ediyorum. Acaba bir doktordan daha mı görüş alsanız? Tetikleyici bir durum var demek ki. düzenli alerji ilacı kullanıyor musunuz?

Demir ilacını alerjik bebekler de kullanıyor kızım dahil. Nasıl böyle yapabilir? Reflu ilacı ve alerji için zaditen vb ilaçlar kullanıyor musunuz?
Bazı bebeklere demir çok dokunuyor dedi doktor. Hatta hayat boyu demir kullanamayanlar bile varmış. Bence tüm alerjik bebek anneleri dikkatli kullanmalı.
Zaditen kullanıyoruz Evet

Çok zor biliyorum ancak geçecek. Bizim de 8-9 ay civarı anca geçti. Çalışıyordum ücretsiz izne ayrıldım ani bir kararla gücüm kalmamıştı çok iyi anlıyorum sizi.
Alerji doktoru ek gıdaya 5. Ayda sebzelerle geçmesini önerdi. Sebze deneyip bir sıkıntı olmayanları birbiri ile karıştırarak devam ettim bir müddet.
Açıkçası bir ara artık dayanamadım ve dana eti tükettim kan hala aynı kandı artmadı, doktora da söyledim kan artmadı diye öyle serbest bıraktılar dana etini, sonra diyet açma süreci geldi. Hiç bitmeyecek gibi geliyordu bitti şükür şimdi de yemesi zayıf onunla uğraşıyorum böyle bir yolculuk annelik.
Siz diyeti nasıl açtınız acaba diyeti açınca çocukta yine tepki oldu mu

Siz diyeti nasıl açtınız acaba diyeti açınca çocukta yine tepki oldu mu
Aşama aşama açtık, önce ben açıyordum bir şey olmazsa çocuğum açıyordu. Önce ben dana eti yedim dayanamayıp kan yine aynıydı artmadı deyince serbest bıraktılar. Süt açarken önce pişmiş kek, krep gibi sonra yoğurt, peynir gibi ilerledik. Yumurtayı önce sarısının çeyreği sonra yarısı gibi sonra beyazının çeyreği... diye açtık. Kuruyemişi geç açtık çünkü ona tepki vermişti. Doktorla ilerledik.

Çok zor biliyorum ancak geçecek. Bizim de 8-9 ay civarı anca geçti. Çalışıyordum ücretsiz izne ayrıldım ani bir kararla gücüm kalmamıştı çok iyi anlıyorum sizi.
Alerji doktoru ek gıdaya 5. Ayda sebzelerle geçmesini önerdi. Sebze deneyip bir sıkıntı olmayanları birbiri ile karıştırarak devam ettim bir müddet.
Açıkçası bir ara artık dayanamadım ve dana eti tükettim kan hala aynı kandı artmadı, doktora da söyledim kan artmadı diye öyle serbest bıraktılar dana etini, sonra diyet açma süreci geldi. Hiç bitmeyecek gibi geliyordu bitti şükür şimdi de yemesi zayıf onunla uğraşıyorum böyle bir yolculuk annelik.
8-9 ayda mı yıprandınız? Keşke bizim de öyle olsa. 15 aylık ve şuan 3-5 çeşit gıda yiyebiliyor sadece...3 yaşı bulur diyor doktorlar. Burdan alerjik bebek annelerine sesleniyorum. Beterin beteri var. 1yaşa kadar geçecek alerkiler için kendinizi hırpalamayın. Zaten 1 yaşa kadar büyük ölçüde anne sütü ile bebek kurtarıyor kendisini

8-9 ayda mı yıprandınız? Keşke bizim de öyle olsa. 15 aylık ve şuan 3-5 çeşit gıda yiyebiliyor sadece...3 yaşı bulur diyor doktorlar. Burdan alerjik bebek annelerine sesleniyorum. Beterin beteri var. 1yaşa kadar geçecek alerkiler için kendinizi hırpalamayın. Zaten 1 yaşa kadar büyük ölçüde anne sütü ile bebek kurtarıyor kendisini
İnşallah geçer sizin de en kısa zamanda. Bir yakınımızın çocuğunun ilk pasta yiyişine şahit olmuştuk 3. yaş gününde. Sizin daha erken olur umarım. Ancak neden yıpranmayayım ki, fiziki olarak çöktüm yani o süreçte sadece psikolojik değildi. Ve süreci de kestiremiyor ki insan içindeyken.

İnşallah geçer sizin de en kısa zamanda. Bir yakınımızın çocuğunun ilk pasta yiyişine şahit olmuştuk 3. yaş gününde. Sizin daha erken olur umarım. Ancak neden yıpranmayayım ki, fiziki olarak çöktüm yani o süreçte sadece psikolojik değildi. Ve süreci de kestiremiyor ki insan içindeyken.
İnşallah amin.
Tabiki yıpranmakta çok haklısınız. Lütfen yanlış anlamayın ben de ilk zamanlar çok yıprattım kendimi. En geç 1 yaşına kadar geçer dediklerinde nasıl yani derdim. Bir sene nasıl diyet yapacağım diye çok üzülür stres olurdum. Ama şimdi görüyorum ki 2 yaşında bile geçecek gibi değil. En az 3 yaş. Hâl böyle olunca kaç ay olursa olsun gözüme o kadar az geliyor ki. En zorunu gördüm çünkü

Back
X