• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanında demir eksikliği olan var mı?

demir vucudumuzdaki önemli maddelerden biridir eksik olması halinde uyusukluk baş dönmesi saç dökülmesi tırnak kırılması cilt renginde solukluk sürekli uyku hali vb. belirtiler ile kendini gösterir demir eksikliğinin tanısını koyabilmek için hem tam kan tahlili ve kan serumunda demir ve demir bağlama kapasitesi ne bakılır demirin düşük olması vucutta yeterli demirin olmadığı anlamına gelir.Demir bağlama kapasitesi vucudumuzdaki demir depolarının dolu olup olmadığı hakkında bize bilgi verir eğer demir bağlama kapasitesi yüksek ise vucuttaki demir depoları azdır yada boştur .Tedavi için ilaçtan önce altta yatan herhangi bir neden varsa örneğin demirin emilememesi gibi bunlar ortadan kaldırılır.Umarım işinize yarar bende çektim bu demirden çok 3 aylık tedaviyle allahtan normale döndü...akannehir

bendede vardı demir eksikliği tahili yaptrdık doktor sonuçları grnce şaşırmıştı yani sen nası ayakta duruosun die ama biras yürüsem hem nefes nefese kalıodu dizlerimin bağı çözülüodu canım çiğ kahve ve toprak istiodu o kadar kötüydü yani ferrosanol yazdı 6ay kullan ddi ama hızlı toparladı allahtan..
bayadır kontrole gtmedm gerçi öle şikayetlerimde yok ama yinede bi baktıriim diorm

Ben de bi ara çok kötü oluyodum demir eksikliği yüzünden. Biraz yürüyünce ben de nefes nefese kalıyodum. Gözüm kararıyodu yürüyemez hale geliyodum. Maltofer kullandım.Düzeldi değerlerim.Ama yine gitmem lazım kendimi pek ii hissetmiyorum bu ara.

Tamı tamına 10 yıl olmuş ben iyileşmeyeli.Normal değerlere yaklaşamadan yükseliyor sonra yine düşüyor. 10 yıldır iğne şuruğ ve vitamin kullanıyorum.Korkmayın bence ilaçlar kilo aldırmıyor iştahınız açıksa yediğiniz yemek yüzünden kilo alırsınız bence.Çünkü aranızda benim gibi 10 yıldır iğne ve ilaç kullanan var mı bilmiyorum benim kilom 10 yıldır sabit.1.65 boyum 50 de kilom yşım da 26 hep aynıyım.Bu da dünkü kan testim( sadece 3aydır ilaç kullanmadım): hgb:9.5 demir:24 feritin:2.9 b12: 80 b12 biraz tehdit ediyor çünkü sağlıklı insanlarda en az 300ün üzerinde bulunuyor alt sınırı da 190 benimse 80. Sanırım bu tür rahtsızlıklar düzelcek gibi değil.

tahlil yaptımıştım kan değerlerim için ellerim üşüyordu çünkü şu anda demirim 26, ferritinim 6.1 çok ama çok düşük farkındayım ama ne halsizlik ne baş dönmesi nede saç dökülmesi yaşıyorum anaormal bir durumu vücudumuz normalleştiriyormu hiç bilmiyorum bakalım moralim bozuldu biraz haftada 3 gün et 3 günde balık yiyoruz ceviz süt yoğurt ve hala böyle çıktı bilmiyorum kan hapımı vericek anlamadım

annemde çok iyi beslenir ama senelerdir kan ilacı kullanır benim kafam çok karıştı şimdi

merhabalar. bende aşırı acıkma ve acıkmayla beraber kendimi bayılacakmışım gibi hissediyordum. artı tırnağım çöktü. :26: kendimi halsiz hissediyordum canım hep oturmak uyumak istiyordu. bişeyler yediğimde midem ağzıma geliyordu . tahliller sonucu demirim 4 çıktı. doktorumda şaşırdı. 6 ay demir ilacı kullanacağım. inanın 3 gündür ilacımı alıyorum kendimde ki değişikliği hemen hissettim. Allah hepimizin şifasını versin..

uzun süreli demir eksikliği yaşayan arkadaşlar mutlaka altında yatan sebebi araştırın.. bende de sürekli b12 eksikliği ve demir eksiklii çıkıyordu hemde fena düşüüükk öğrendimki hipotiroidim yani troidim az çalışıyor vücuttaki bir çok hormon dengesini sağlayan bir bez olduğu için o bozuk olunca hepsi bozuluyor artık benim otururken bile gözüm kararmaya başlamıştı... 6 ay demir takviyesi alıcam şimdiden 2 kilo aldım bile ayrıca demir kilo yapmaz lafına da hiiiiiiiiç inanmıyorum o kadar dikkat ediyorum yediklerime ve spor yapıyorum troidim de normal seviyede çıkmasına rağmen kilo alıyorum ama kullanmaya devam edicem çünkü demir eksikliği beni çok yordu...

Öff şu demir eksikliğinden ne çektim yahu kendimi bildim bileli demirim düşük:43:
Bi ton ilaç kullandım en son 10 gün önce doktordaydım
demirim 14, ferritinim 2.6 çıktı
ilacımı değiştirdi şimdi doktor bakalım ne olacak:26:
Ayrıca bir sorum var,demir ilaçları kullanırken mide bulantısı yaşayanınız var mı
böyle bi yan etkisi var mıdır acaba bu ilaçların?

Demir metabolizmamız için önemli bir mineraldir. Bu mineralin yetersizliğine bağlı olarak vücutta kansızlık görülebilir.

Metabolizmamızın canlı olması için olan vitamin ve mineraller içinde en önemlilerinden biri de demir vitaminidir.

Demir yetişkin bir kişinin vücudunda ortalama 35 gram kadar bulunur.

Demirin en önemli görevi kandaki oksijenin taşınmasına yardım etmesidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemi için de gereklidir

Kansızlığa Karşı Ne Yenmelidir?
Kansızlığa karşı et çok yararlı bir besindir. Yüksek oranda protein içerir. Yapısında vücut tarafından emilebilme özelliği olduğundan vücudumuzu demir sayesinde kansızlığa karşı korur.

Etin vücuda etkisini arttırmak için et C vitamini yüksek besinler ile tüketilmelidir. Eti pişirirken fırın, ızgara veya haşlama şeklinde pişirmek daha faydalıdır.

Demir Eksikliğinden Korunmak ıçin Ne Yapılmalı?
Demir eksikliğinden korunmak için demir zengini olan kırmızı et, karaciğer ve balık gibi besinler tüketilmelidir.

Demir emilimini arttırmak içinse yemeklerle birlikte mandalina, domates, kivi, maydanoz ve portakal tüketmek gerekir. C vitamini demir emilimini arttırır

tabi proteinin yanında kalsiyumlu gıdalar da tüketmememiz gerekiyor..

tahlil yaptımıştım kan değerlerim için ellerim üşüyordu çünkü şu anda demirim 26, ferritinim 6.1 çok ama çok düşük farkındayım ama ne halsizlik ne baş dönmesi nede saç dökülmesi yaşıyorum anaormal bir durumu vücudumuz normalleştiriyormu hiç bilmiyorum bakalım moralim bozuldu biraz haftada 3 gün et 3 günde balık yiyoruz ceviz süt yoğurt ve hala böyle çıktı bilmiyorum kan hapımı vericek anlamadım

annemde çok iyi beslenir ama senelerdir kan ilacı kullanır benim kafam çok karıştı şimdi

canım ne kadar iyi beslenirse beslensin annende varsa çocuğa %90 geçiyo kansızlık..yani bazıları genetikten knsız..sende ileride çocuk yaptığında büyük bir ihtimalle kansızlık yaşayacak..bazıları da düzensiz beslenmeden dolayı kansız..Allah herkesin yardımcısı olsun..herkesin farklı farklı hastalıkları çıkıyo malesef

Back