- Konu Sahibi TesterTester
canim uc tane yeterli gelmezki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Demir metabolizmamız için önemli bir mineraldir. Bu mineralin yetersizliğine bağlı olarak vücutta kansızlık görülebilir.
Metabolizmamızın canlı olması için olan vitamin ve mineraller içinde en önemlilerinden biri de demir vitaminidir.
Demir yetişkin bir kişinin vücudunda ortalama 35 gram kadar bulunur.
Demirin en önemli görevi kandaki oksijenin taşınmasına yardım etmesidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemi için de gereklidir
Kansızlığa Karşı Ne Yenmelidir?
Kansızlığa karşı et çok yararlı bir besindir. Yüksek oranda protein içerir. Yapısında vücut tarafından emilebilme özelliği olduğundan vücudumuzu demir sayesinde kansızlığa karşı korur.
Etin vücuda etkisini arttırmak için et C vitamini yüksek besinler ile tüketilmelidir. Eti pişirirken fırın, ızgara veya haşlama şeklinde pişirmek daha faydalıdır.
Demir Eksikliğinden Korunmak ıçin Ne Yapılmalı?
Demir eksikliğinden korunmak için demir zengini olan kırmızı et, karaciğer ve balık gibi besinler tüketilmelidir.
Demir emilimini arttırmak içinse yemeklerle birlikte mandalina, domates, kivi, maydanoz ve portakal tüketmek gerekir. C vitamini demir emilimini arttırır
tahlil yaptımıştım kan değerlerim için ellerim üşüyordu çünkü şu anda demirim 26, ferritinim 6.1 çok ama çok düşük farkındayım ama ne halsizlik ne baş dönmesi nede saç dökülmesi yaşıyorum anaormal bir durumu vücudumuz normalleştiriyormu hiç bilmiyorum bakalım moralim bozuldu biraz haftada 3 gün et 3 günde balık yiyoruz ceviz süt yoğurt ve hala böyle çıktı bilmiyorum kan hapımı vericek anlamadım
annemde çok iyi beslenir ama senelerdir kan ilacı kullanır benim kafam çok karıştı şimdi
arkadaşlar benim ferritin seviiyem 9 larda ben günde 2 kere demir hapı alsam bi problem olur mu??