• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanında demir eksikliği olan var mı?

bendede demir ve kan eksikliği çıktı ilaç verdi dr. ama yutamıyorum et süt yumurta hak getire vejeteryanım zaten doğal yollardan almaya çalışıyorum ama ilaç kadar etkili değil sanırım

bendede demir ve kan eksikliği çıktı ilaç verdi dr. ama yutamıyorum et süt yumurta hak getire vejeteryanım zaten doğal yollardan almaya çalışıyorum ama ilaç kadar etkili değil sanırım

ya bendede demir eksikliği var ama serum demiri diye geçiyo sen duydunmu böle bişey aynı şeymi demirle

şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim duydugum bişey galiba ama farklı bişey olsa dr uyarırdı mutlaka şimdi nette bakıyım dedim demir eksiliği çıkıyo yine

şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim duydugum bişey galiba ama farklı bişey olsa dr uyarırdı mutlaka şimdi nette bakıyım dedim demir eksiliği çıkıyo yine

ewet hep demir eksikliği çıkıo farklı bişe yok ama birisi sormuşki serum demiriinin aidsle bi alakası varmı dio çok sinirlerim bozuldu

konu açılalı çok olmuş ancak .bende 1 yıl demir eksikliği tedavisi gördüm .bacaklarımın ağrsı ve güçsüzlüğünden yürüyeemz haldeydim .sürekli baş dönmesi yaşıyordum. 6 ay kan iliği kullandım serum şeklinde. tabi hapta ... bir yıl sonra baya düzene girdi ..sabah aç karnına dut pekmezi ,doğal kurutlmuş kayısı ve ceviz içi tüketiyorum her sabah değiştirerek..tabi önce tedavi sonra destek..Allah şifa versin

merhaba , demir serumunun aids le bi ilgisi yoktur, korkulucak bişeyde değil o kadar...benim hemogramım %13 e düşmüştü ki normal bi insanın %45 civarı olması gerekiyor...demirim ise %7 idi,buda 160 larda olması gerekiyor...ölümle burun buruna geldim ben ve hastaneye yattım kan nakilleri oldu,trombosit vs herşeyden günlerce verildi...beteri var senden, o kadar korkma yani demir serumundan .... demir eksiklğide , demir depoları hemen dolamadığı için uzun zaman alıyor.yaklaşık 1 sene. iğne , hap ve besinlerle önüne geçilebilecek birşey.yeter ki ihmal etmeyin dokora gidin..

Selam senelerdir demir eksikliği tedavisi görüyorum tek bir ilaç kullandım, ilaç kullandığım sürede faydasını gördüm ama gıdalarla desteklenmesi mutlaka şart yalnız bir kardeşimiz süte pekmez katarak içiyormuş bunu neden yaptığını anlamadım..pekmez kansızlığa iyi gelirde bildiğim kadarıyla süt ürünleri kan yapıcı maddelerle birlikte alınmaz çünkü etkisini azaltır..

selam arkadaşlar bende derdimi paylaşmak istiyorum sizinle,4 ay önce yoğun saç dökülmesiyle doktora gitmiştim o da anemi olmuşun sınırdasın diyerek bana ferro sanolu yazdı 4 ay içtim 2 gün önce başka doktora kontrole gittim kanım alındı neyse tahlil sonuçlarımı doktora götürdüm bu arada dökülmede devam yani doktor baktı eski sonuçlarla yani sonuçlarıma şok oldu aynı duruyor 2 kavonoz harnup pekmezi içtim 4 ay aralıksız ferro içtim dedim şaşırdı beni hemotolojiye yönlendirdi korkuyorum arkadaşlar ya lütfen bişey söyleyin hemotolojiye gidenler tedavi olanlar yada olmuşlar bu bilim hakkında bilgi verirmisiniz ne gibi tedavi uyguluyorlar lütfen cvp beklicem

Selam senelerdir demir eksikliği tedavisi görüyorum tek bir ilaç kullandım, ilaç kullandığım sürede faydasını gördüm ama gıdalarla desteklenmesi mutlaka şart yalnız bir kardeşimiz süte pekmez katarak içiyormuş bunu neden yaptığını anlamadım..pekmez kansızlığa iyi gelirde bildiğim kadarıyla süt ürünleri kan yapıcı maddelerle birlikte alınmaz çünkü etkisini azaltır..

bende de demir eksikliği vardı.demirim 5 ti ki bayabi düşük .6 ay ilaç kullan dedi doktor şimdi bitti yine test yaptırcam.yalnız demir içeren gıdaları kalsiyum içerenlerle almamk lazım çünkü emilimini azaltıyor.c vitamini ise emilimi arttırır bı yüzden ilaçları portakal suyu ile aldım ben. birde yeşil mercimek demir açısından çok zengin benim gibi kırmızı et yiyemeyenlere tavsiye ederim.herkese acil şifalar...

bende 2 sene demir eksikliğiyle uğraştım ayakta duracak halim yoktu doktorun verdiği sıvı ilaçları günde 3 kere aylarca içtim içmeme rağmen değerler düştükçe düştü morallerde tabi :( dahiliye doktorları hemotolojiye yönlendirdi benim neyim var deyip duruyodum insanın aklına kötü kötü şeyler geliyo ne yazık ki.ıspanak pekmez vitaminler neler neler hiç birşey fayda etmedi en sonunda kan iğnesi oldum ve 5 kilo aldım kan değerlerim şuan en üst seviyede ve çok iyi hissediyorum kansızlık yaşayan arkadaşlar değerler yükselse bile hep dikkat etmek durumundalar ilerde tekrarlama riski çok yüksek.hayvansal ürünlerle kan yapıcı besinleri bi arada almamaya dikkat etmek gerek.sabah kahvaltısında kesinlikle çay içmeyin sütü peyniri yeterince tüketin arkadaşlar moral bozmayın herkese acil şifalar geçmiş olsun

bendede demir eksikligi var doktor maltofer verdi bi ay onu kullandim bugun yine tahlil yaptirdim bakalim ne kadar yukselmis 13 tu bi ay once degerim bide topikte kilo aldim falan diyenler olmus ben doktora sordum kesinlikle kilo aldirmaz dedi ama burdada almis olanlar var acaba ilac degisik ondanmi aklim karisti simdi

benim demirim 2 ya da 3tü sonra 6 olduğunda baya iyileşmiş saydı beni doktorlarkaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar, bende son 1 yıl içerisinde 3 kere kan tahlili yaptırdım,
yazdıklarınızı okuyunca şimdi hepsini tekrar inceledim, sizin 3-5 diye bahsettiğiniz değer neyin karşılığı bulamadım? HGB( 11-16 ) bende 9 gözükmekte,
birde ayrıca demir yazıyor, 37-145 aralığı ama benim 32 gözükmekte,
daha önce hap kullanmayı denemiştim fakat midemi çok rahatsız etti, o yüzden son gittiğim doktor ferimax adında küçük şişelerde meyveli şurup önerdi.ılaç olduğu düşünülürse gayet iyi..fakat yazın içemedim,bağırsaklarıma dokundu biraz.şimdi tekrar başlayacağım.Umarım düzgün kullanabilirim.

demir farklı hemoglobin farklıdır.aslında ikiside kan ile ilgili ama benim hemoglobinim iyi olmasına rağmen demir seviyem düşük.senin dediğin demir canım .hemoglobin değil.o yüzden kansızlık tahlili istenildiğinde hemogram ve demir ,demir bağlama ferritin baktırmak gerekir.Ben yıllarca hemoglobinim iyi diye aldırmadım ama maalesef demir değerlerim çok düşükmüş.en kısa zamanda kanlanmak dileğiyle .

normal değeri 12 olması gerekiyomuş bende 7 çıkmıştı ilk seferinde..dr.şok oldu sen nasıl ayakta durabiliyosun diye..en son 10 du..ilaç kullanımından sonra yani..

benimde degerlerim ayni maalesef.neyapacagimi bilmiyorum bende isin ilginci basdönmesi,mide bulantisi ve kusma sikayetiyle doktora gitmistim,doktor ülserden süphelenip endeskopi yaptirdi birsey cikmadi sonunda demire bakildi ve 7 cikti benim doktorumda sasirdi nasil ayakta duruyorsun diye,hafta 3 kez serumla demir aldim cok iyi geldi ama iki ay sonra yine ayni simdi ilac aliyorum ama hala yorgunluk var ne yapicam bilmiyorum kuru dut iyi geliyormus sanirim ama bence bazi insanlarin vücutlari maalesef demiri alsada tutmuyor.

bende de kronik kansızlık var..ilaçlar ise geçici olarak fayda ediyor...ve kilo aldırıyor...dr. doğal yoldan beslen dedi...ilaçları çok kullanmaktan ileride yan etkisi mevcut....bu sefer tahlilim de ferittin 9 çıktı..dr. bu değere iyi dedi anlamadım gitti ..9 düşük olarak biliyorum ben..

Back