• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanında demir eksikliği olan var mı?

benim demirim 2 ya da 3tü sonra 6 olduğunda baya iyileşmiş saydı beni doktorlarkaydirigubbakcemile3

amma sallamışım
benim 6 çıkmış en düşük baktım şimdi dosyama
normal olması gereken demir değeri 25-145 arasıymışkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende de kronik kansızlık var..ilaçlar ise geçici olarak fayda ediyor...ve kilo aldırıyor...dr. doğal yoldan beslen dedi...ilaçları çok kullanmaktan ileride yan etkisi mevcut....bu sefer tahlilim de ferittin 9 çıktı..dr. bu değere iyi dedi anlamadım gitti ..9 düşük olarak biliyorum ben..

benim ferritin 4.9muş

olması gereken 11-306 arasıdır

arkadaşlar benim ferritin seviiyem 9 larda ben günde 2 kere demir hapı alsam bi problem olur mu??

ben o kadar uğraştım ki bununla uzman olcam.bence doktor sölesin neyi ne kadar içeceğinizi işe yaramayabilir çünkükaydirigubbakcemile5.ben alamıyorum ağızdan mesela ancak serumla

ıspanak fydalı evet ama öle abartıldığı kadar değilmiş.yeşil biberde bile ıspanaktan kat kat fazla demir varmış:ecrin_bebek:

Demir:

Kaynakları: Kırmızı et özellikle karaciğer,yeşil yapraklı sebzeler,yumurta,pekmez,kuru meyve

arkadaşlar bende de kansızlık çok fazlaydı.baya ileri safalardaydı hatta.keçi boynuzu pekmezi çok iyi geliyor,kendimde etkisini gördüm,sizlere de tavsiye ederim.:)

kızlar kan degerının adı ne ya elımd ekagıtlar varrrr bendede kansızlık var hergun gunde ıkı tane ferro ıcıyorum

Demir metabolizmamız için önemli bir mineraldir. Bu mineralin yetersizliğine bağlı olarak vücutta kansızlık görülebilir.

Metabolizmamızın canlı olması için olan vitamin ve mineraller içinde en önemlilerinden biri de demir vitaminidir.

Demir yetişkin bir kişinin vücudunda ortalama 35 gram kadar bulunur.

Demirin en önemli görevi kandaki oksijenin taşınmasına yardım etmesidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemi için de gereklidir

Kansızlığa Karşı Ne Yenmelidir?
Kansızlığa karşı et çok yararlı bir besindir. Yüksek oranda protein içerir. Yapısında vücut tarafından emilebilme özelliği olduğundan vücudumuzu demir sayesinde kansızlığa karşı korur.

Etin vücuda etkisini arttırmak için et C vitamini yüksek besinler ile tüketilmelidir. Eti pişirirken fırın, ızgara veya haşlama şeklinde pişirmek daha faydalıdır.

Demir Eksikliğinden Korunmak ıçin Ne Yapılmalı?
Demir eksikliğinden korunmak için demir zengini olan kırmızı et, karaciğer ve balık gibi besinler tüketilmelidir.

Demir emilimini arttırmak içinse yemeklerle birlikte mandalina, domates, kivi, maydanoz ve portakal tüketmek gerekir. C vitamini demir emilimini arttırır

merhaba arkadaslar, benim kanimdada demir eksikligi var.hemoglobin degerim normal olmasina ragmen, ferritin dusuk oldugundan dolayi bas dönmesi gibi durum,ayakta durmakta zorluluk cekiyorum.sizce bu normal mi ?

..

benimde kanimda demir eksikligi var (dogustan öyle) fakat doktorum dediki demir depolarin dolu oldugu icin eksiklik önemli degil, demir depolari dolu olmasaydi sorun olurmus..

Back