• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kandırıkçı komşu

iyi akşamlar "KK nın mükemmel kadınları" :)

eski komşumu (adı Ayşe olsun) telefonla aradım, falanca gün müsaitsen geleceğim dedim, gel buyur dedi.

anlaştığımız gün gitmeden aradım şu saatte oradayım demek için.
ya bugün müsait değilim. bir arkadaş (adı Fatma olsun) acil bir durum için beni çağırdı, oraya gitmem lazım dedi Ayşe.

ki bahsettiği kişi yani Fatma zaten ortak arkadaşımız. ben de onu aradım, acil durum nedir hayırdır diye.

öyle bir şey yokmuş. Fatma'nın söylenenlerden haberi yok.
haliyle Ayşe beni ekti resmen.

o günden sonra beni birkaç kez aradı ama açmadım.

bir daha ararsa açıp gerekçesini öğrensem mi?
Ben olsam hic acmam. Musait olmadigini yola cikacaginiz saatlerdemi soylenir. Insan sabahtan soyler bunu.

İliskiyi kesin bnce belkide baska sebebi vardr bilemeyiz icini disini

Söz veripte yalanla geri cevirmek olmamiş.. Fatma diye adlandirdiginiz arkadasiniz konusmus mu kendisiyle? Yalaninin ciktigini biliyor mu?

Üzücü bir durum
Aptal yerine konmak gibi
Ben mesela görüşmek istemediğimde;
Bugün pek keyfim yok başka zaman diyorum
Yalana ne gerek var
Yatsıya kalmadan çıkıyor
aynen.
bir de Fatma'yı öne sürmesi çok komik kaldı.
çünkü Fatma ile de samimiyim ve yalanın ortaya çıkacağı bariz.

Arkadaşınız sizi aptal yerine koymaya çalışıyomuş gibi çirkin bi tablo oluştuğu doğrudur ama işin aslı pek öyle olmayabilir. Arkadaşınızı sizi ektiği tek bi anla değil de bi bütün olarak degerlendirip ona göre bi tavır takınmalısınız diye düsünüyorum.

Sizinle empati yapmak zor değil, böyle bi durumla karşılaşan herkes aşağı yukarı aynı şeyleri hisseder. Sinir olmakta, kandırılmış ve önemsenmemiş hissetmekte sonuna kadar haklısınız.

Ama bi de arkadaşınızla empati yapıyorum. Herkesin arkadaşına vakit ayırmaya söz verip son anda caydığı bi an illa ki olmuştur; bunun bin türlü sebebi olabilir.

Dün akşam eşiyle tartışmıştır kimsenin yüzünü göresi yoktur, hazırlık yapamamıştır evi b.k götürüyodur, o hafta çok yorulmuştur ve tek istedigi günü üçlü koltukta pinekleyerek geçirmektir ve size verdiği söz de aklından çıkmıştır...

Dediğim gibi buluşmak üzere sözleşip de son anda vazgeçmenin haklı ya da haksız bi sürü sebebi olabilir. Ve böyle durumlarda insanlar buluşacakları kişiye karşı dürüst olup doğrudan sebebi söylemek ve programı iptal etmek yerine bahanelere sığınma eğilimindedirler. Bu da esasen pek büyütülecek bi şey değildir. Zira karşı taraf her halükarda duruma bozulacağından bi yerde hasarı azaltma girişimidir bu, önemsemediginiz kişiye yalan söylemeye de zahmet etmezsiniz zaten.

"Canım ben tembel bi günümdeyim, seni de çok severim ama bugün bi ton hazırlık yapmakla uğraşmak istemiyorum. Kafam da muhabbet kaldırmıyo. Sonra telafi edeyim olur mu?" ya da "Ben aynı anda başkasına da söz vermişim, kafa kalmadı. Sözleri şöyle bi tarttım seninle sonra da görüşsek olur diye karar verdim." dese mesela olur mu? Yine olmaz.

Dürüst olmakla da cözülecek bi mesele degil yani. Yüzüne vurmayın demiyorum, ki vurun. Arkadaş da paşa paşa özrünü dilesin telafi etsin. (Hatta minik eğlenceli bi eziyete dönüştürün bu durumu bence :KK70:)

Ama mazeret-bahane-yalan aynı kefede degerlendirilecek seyler de degil. O yüzden bu tarz söylemler alışkanlık haline gelmedikten sonra ben olsam çok da büyütmezdim esasen.
maalesef ben lüzumsuz bir yalanı affedemiyorum.
sonuçta gerek Ayşe gerek Fatma ailece yıllardır görüştüğümüz insanlar.

hadi müsait olmamasını geçtim. insan arar haber verir en azından.
ben son anda çıkarken arıyorum ve o anda saçma bir yalan uyduruyor.
Yalan hiç hoş olmamış.
Ve eğer geleceğin saati söylemek için aramasan kapıda mı kalacaktın yani? Ne ayıp.
Ben görüşmezdim.
Etrafımda böyle birini bulundurmazdım. Hadi aç konuş desem ne değişecek? Grillciğim ben sana şu sebepten ötürü mü yalan söyledim diyecek. Yalanın bahanesi olmaz.

Kardeşiniz için çok geçmiş olsun. Allah onu size bağışlasın, acısını göstermesin. Kardeş deyince ürperdim birden, çok kıymetliler. :KK68:
çok teşekkür ederim. amin.
Müsait olmamıştır işi çıkmıştır,yada keyfi yoktur. Neden illa diğer arkadaşı arayıp soruyorsunuz ki? Asıl sizin yaptığınız hoş değil bence.
O an o ismi vermiş ki ortak arkadaşmış,kötü bir niyeti olsa ortak arkadaşın ismini değil başkasının ismini verirdi.
Fatma'nın acil durumundan bahsedince meraktan değil telaştan aradım. çünkü Fatma da arkadaşım ve yapabileceğim ne var sormak istedim.
ancak yalan ortaya çıktı.

Ben olsam hic acmam. Musait olmadigini yola cikacaginiz saatlerdemi soylenir. Insan sabahtan soyler bunu.
yani en azından arasa. yine bu kadar sinirlenmezdim.

Söz veripte yalanla geri cevirmek olmamiş.. Fatma diye adlandirdiginiz arkadasiniz konusmus mu kendisiyle? Yalaninin ciktigini biliyor mu?
Fatma ile konuşmadım bu meseleyi.
çünkü bahaneleri duymak istemedim.

eski komşumu (adı Ayşe olsun) telefonla aradım, falanca gün müsaitsen geleceğim dedim, gel buyur dedi.

ya bugün müsait değilim. bir arkadaş (adı Fatma olsun) acil bir durum için beni çağırdı, oraya gitmem lazım dedi Ayşe.

ki bahsettiği kişi yani Fatma zaten ortak arkadaşımız. ben de onu aradım, acil durum nedir hayırdır diye.

iletişimi keserdim en azından rahatsızım gelsen ble seninle ilgilenecek oturacak pozisyonda değilim diyebilirdi ki bence kırlmazdınız bence bu kadar

yani boşu boşuna yüzleşmeye kalkmayın derim ben. Yani size açıklayamayacağı bir durum oluşmuşta olabilir özel bir durum. Belki de zaten açıklayacaktır sizinle görüştüğünde sizin için önemli bir insansa arayın. yok değilse boşverin arayın ama geliemicem deyin :)

takmam sanki çok önemli pehhh der geçerim. telefona çıkmıyorsam evime gelsin yol bilir herhalde diye düşünürüm şahsen o kadar iyi arkadaşımsa.

Yani tabi ki ben olsam SORARDIM.
Açıkçası mazereti beni etkilemesi lazım ,şayet arkadaşlığımı tekrar gözden geçirir,mantıklı kararlar almamı sağlardı.
Hele ki hadi ben aramasaydım ogün içinde başka plan yapıp benimde oraya gidip kapıyı kimsenin açmaması şoke ederdi.

çok mühim biri değilse ilişkilerinizi bitirin memlekete gidecektim komşu aradı size geleceğim bende izinden döneyim ararım dedim neyse geldikten sonra aradım biz diyet yapıyoruz çok şey hazırlama dedi tamam ama öyle boş olmaz dedim geri gelecekleri gün aradı biz gelmiyoruz valla çokta mühim değillerdi görüşmüyorum şimdi de...

Baştan müsaittir buyur gel demiştir ama sonrasında farklı bir şey gelişmiştir.Müsait olamamıştır.Size de diyememiştir.Bir an da aklına öyle bir mazeret söylemek gelmiştir.

neden yalan söylediğini öğrenmek için aramasını açardım ve hayatımdan çıkarırdım. kandırıkçı değil de yalancı gibi sanki.

Belki o an için söyleyemeyeceği birşey olmuştur. Ben olsam aradığında açar konuşurdum. Duruma göre gerçeği öğrendiğimi de söyleyebilirdim. Seni evine istemese kabul etmezdi bir bahane bulur müsait değilim derdi ilk başta. Ve ya yine görüşmek istemiyor olsa tekrar tekrar aramazdı. Neden yalan söylediği öğren bence. Belki gerçekten o an için mecbur kalmıştır. Ama keyfi birşey için böyle yaptıysa o zaman tavrım farklı olur

Ararsa aç doğruyu söylesen seni anlardım keşke samimiyetimize güvenseydin, sen beni okadar yakının görmemişsin ben yakın görmekle hata etmişim rahatsız etmem senide merak etme iyi günler de kapat. Sonra o düşünsün :D

Bizler yalan söyleyen insanların yüzüne doğruyu söylemedikçe onların yalan söylemesine izin vermiş oluyoruz.

Baştan müsaittir buyur gel demiştir ama sonrasında farklı bir şey gelişmiştir.Müsait olamamıştır.Size de diyememiştir.Bir an da aklına öyle bir mazeret söylemek gelmiştir.
mazereti olsa anlardım.
doğrudan yalan söyledi.
yalanı ortaya çıktı ama aradan zaman geçince aradı.
evime gelebilirdi.

hani kendini paralar bir hal hissetmedim.

neden yalan söylediğini öğrenmek için aramasını açardım ve hayatımdan çıkarırdım. kandırıkçı değil de yalancı gibi sanki.
öne süreceği şeylerin benim için bir önemi kalmadı ki.
nasıl Fatma üzerinden beni kandırdıysa, ben telefonu açmıyorum diye evime gelebilir ya da Fatma aramızda aracı olurdu en azından.

demek ki o kadar umrunda değil.

öne süreceği şeylerin benim için bir önemi kalmadı ki.
nasıl Fatma üzerinden beni kandırdıysa, ben telefonu açmıyorum diye evime gelebilir ya da Fatma aramızda aracı olurdu en azından.

demek ki o kadar umrunda değil.
o zaman şu saatten sonra da sen onu önemseme, hayatında büyük bir eksiklik oluşturacağını düşünmüyorum

Back