• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kandırıkçı komşu

teşekkürler.
öğrendiğime göre gayet müsaitmiş.
değilse bile her türlü doğruyu söyleyebilirdi.
en basitinden başım ağrıyor, başka gün görüşelim diyebilirdi.
bunu zaten üstelemez ya da irdelemezdim.
ama başkasından ogrendinizi söylüyorsunuz.
yani fatma hayır benlik bir durum yok demiş.
aysenin ruh haliyle veya fiziksel haliyle ilgili bir bilginiz yok ki.
basim ağrıyor deseydi daha basit bir bahane olurdu .
yani bugün başım ağrıyor kusura bakma dese çok basit ve baştan atmak gibi bir bahane olurdu.
aynı şey başıma gelse migrenim tuttu gelme diyemem.ilaç içer yanında kafamı yaslar felan yine agirlarim.
yani böyle bir bahaneyle sizi ertelenmesinin daha kirici olduğunu düşünmüştür.
o an aklına o gelmiştir.
doğru demiyorum ama ustelemeniz ve açığını ortaya çıkarmanız gereksiz bence.
aynısı başıma gelse tamam der geçerim.
başka zaman görüşürüz.
fatmayla işi olup olmaması beni ilgilendirmez.ayrıca söylemek istemediği bişey için haksız durumuna düşmek de sinir bozucudur.
zaten söylemek istese söylerdi.açık açık bahane göstermiş ama ortaya çıkacağını hesaba katmamis.
buda planlı bişey olmadığını gösterir zaten.yoksa böyle bir riske gitmez başka bahane gösterirdi.
bence takılmayın ve yüzüne de vurmayın.
siz bilirsiniz arkadaş sizin tabiki.
ama bazen samimi arkadaşlık da herşeyi kaldırmaz.aksine samimi olduğunuz insanlarla bazı şeyleri paylaşmak anlatmak bazen daha zordur.

Ben olsam açık açık konuşurdum bu kadar yakın bir arkadaşlıksa. Kırıcı ve güven sarsıcı olmuş gerçekten ama siz kararınızı vermişsiniz sanırım.

Çok geçmiş olsun bu arada.

Ben olsam açık açık konuşurdum bu kadar yakın bir arkadaşlıksa. Kırıcı ve güven sarsıcı olmuş gerçekten ama siz kararınızı vermişsiniz sanırım.

Çok geçmiş olsun bu arada.
teşekkürler

teşekkürler.
normalde çok iyi anlaşırız, annemle aramızı bulan, ailece görüştüğümüz biridir ama böyle bir yola saptı nedense.
bu kadar samimoyseniz aradiginda ac ve neden yalan soyledigini sor , ben olsam oyle yapardim

Bizim toplumun problemi her şeyi imayla ve afra tafrayla çözmeye çalışmamız.

Ayşeye "aysecim fatma o gün öyle bir durum olmadığını söyledi. Ben de bunun uzerine sana çok kırıldım" diyemez misiniz sakince. Ya da mesajla. Ve yine sakince.

Karşıdakine bi telafi etme şansı verin. Ya da telafisi olamayacak diyorsaniz (ki bu da hakkınız) en azından net bir biçimde söylemiş olacaksiniz. O da size mahcup kalacak. Ders cikaracak.

Sakın siz de onu ekmeyin. Çocuk gibi. Asaletinizi yerlere indirmeyin

Görüşemedğimiz gün fatma yla karşılaştım görüştüm naptınız diye sordum de biz görüşmedik ki Dedi diyince şaşırdım de belki farklı sebebi vardı o an söyleyemedi neymiş gerekçesi onu öğrenirsin

Valla grillcim sanırım sen baya değer vermişsin o kişiye ki bu kadar üzülmüşsün. Yaptığı çok yanlış. Her anlamda yanlış kimseye yapılmamalı hem sözleşip hem de son anda yalan söylemek..

komşunuzla çok yakınsanız açık açık sorun bence. verdiği cevap yine bahane gibi gelirse iletişiminizi kesmeye bakın derim... yalan söylemesi tabi çok kötü olmuş ama belki gerçekten söyleyemediği birşey olmuştur konuşmadan öğrenemezsiniz derim ben

Üzücü bir durum
Aptal yerine konmak gibi
Ben mesela görüşmek istemediğimde;
Bugün pek keyfim yok başka zaman diyorum
Yalana ne gerek var
Yatsıya kalmadan çıkıyor

Musait degildir oylece uyduruvermistir.musait degilim dese siz darilacaksiniz.oda boyle birsey dusunmusturde neden ortak bir arkadasi kullandi oda ilginc.acaba fatma mi yalan soyluyor.size anlatnadigi birsy var

Ahaahah ne güldüm yav. Bence açın, bari destekli atsaydın canım yea deyin. Kahkaha koparın hatta :KK70:

birdahaki görüşmede " ay iyi ki yardım etmişsin Fatma ya o gün, baya kötüymüş konuştuk biz... ne kadar iyi bir dostsun ya. Çok zorlandın mı yardım ederken, sonrasında sıkıntı oldu mu?" Desene... lütfennnnnm tepkiyi görmek isterdim :D

Kendisi görüşmek isterse, Fatma'nın acil durumu çıkmış bu sefer ben yardimcı olacağım ona dersin.
Bu demektir ki; herseyin farkindayım.
Sakın sebep sormayın. Yine ayak üstü birsurü yalan sıralar size.

iyi akşamlar "KK nın mükemmel kadınları" :)

eski komşumu (adı Ayşe olsun) telefonla aradım, falanca gün müsaitsen geleceğim dedim, gel buyur dedi.

anlaştığımız gün gitmeden aradım şu saatte oradayım demek için.
ya bugün müsait değilim. bir arkadaş (adı Fatma olsun) acil bir durum için beni çağırdı, oraya gitmem lazım dedi Ayşe.

ki bahsettiği kişi yani Fatma zaten ortak arkadaşımız. ben de onu aradım, acil durum nedir hayırdır diye.

öyle bir şey yokmuş. Fatma'nın söylenenlerden haberi yok.
haliyle Ayşe beni ekti resmen.

o günden sonra beni birkaç kez aradı ama açmadım.

bir daha ararsa açıp gerekçesini öğrensem mi?

Arkadaşınız sizi aptal yerine koymaya çalışıyomuş gibi çirkin bi tablo oluştuğu doğrudur ama işin aslı pek öyle olmayabilir. Arkadaşınızı sizi ektiği tek bi anla değil de bi bütün olarak degerlendirip ona göre bi tavır takınmalısınız diye düsünüyorum.

Sizinle empati yapmak zor değil, böyle bi durumla karşılaşan herkes aşağı yukarı aynı şeyleri hisseder. Sinir olmakta, kandırılmış ve önemsenmemiş hissetmekte sonuna kadar haklısınız.

Ama bi de arkadaşınızla empati yapıyorum. Herkesin arkadaşına vakit ayırmaya söz verip son anda caydığı bi an illa ki olmuştur; bunun bin türlü sebebi olabilir.

Dün akşam eşiyle tartışmıştır kimsenin yüzünü göresi yoktur, hazırlık yapamamıştır evi b.k götürüyodur, o hafta çok yorulmuştur ve tek istedigi günü üçlü koltukta pinekleyerek geçirmektir ve size verdiği söz de aklından çıkmıştır...

Dediğim gibi buluşmak üzere sözleşip de son anda vazgeçmenin haklı ya da haksız bi sürü sebebi olabilir. Ve böyle durumlarda insanlar buluşacakları kişiye karşı dürüst olup doğrudan sebebi söylemek ve programı iptal etmek yerine bahanelere sığınma eğilimindedirler. Bu da esasen pek büyütülecek bi şey değildir. Zira karşı taraf her halükarda duruma bozulacağından bi yerde hasarı azaltma girişimidir bu, önemsemediginiz kişiye yalan söylemeye de zahmet etmezsiniz zaten.

"Canım ben tembel bi günümdeyim, seni de çok severim ama bugün bi ton hazırlık yapmakla uğraşmak istemiyorum. Kafam da muhabbet kaldırmıyo. Sonra telafi edeyim olur mu?" ya da "Ben aynı anda başkasına da söz vermişim, kafa kalmadı. Sözleri şöyle bi tarttım seninle sonra da görüşsek olur diye karar verdim." dese mesela olur mu? Yine olmaz.

Dürüst olmakla da cözülecek bi mesele degil yani. Yüzüne vurmayın demiyorum, ki vurun. Arkadaş da paşa paşa özrünü dilesin telafi etsin. (Hatta minik eğlenceli bi eziyete dönüştürün bu durumu bence :KK70:)

Ama mazeret-bahane-yalan aynı kefede degerlendirilecek seyler de degil. O yüzden bu tarz söylemler alışkanlık haline gelmedikten sonra ben olsam çok da büyütmezdim esasen.

Son düzenleme:
Yalan hiç hoş olmamış.
Ve eğer geleceğin saati söylemek için aramasan kapıda mı kalacaktın yani? Ne ayıp.
Ben görüşmezdim.
Etrafımda böyle birini bulundurmazdım. Hadi aç konuş desem ne değişecek? Grillciğim ben sana şu sebepten ötürü mü yalan söyledim diyecek. Yalanın bahanesi olmaz.

Kardeşiniz için çok geçmiş olsun. Allah onu size bağışlasın, acısını göstermesin. Kardeş deyince ürperdim birden, çok kıymetliler. :68:

Müsait olmamıştır işi çıkmıştır,yada keyfi yoktur. Neden illa diğer arkadaşı arayıp soruyorsunuz ki? Asıl sizin yaptığınız hoş değil bence.
O an o ismi vermiş ki ortak arkadaşmış,kötü bir niyeti olsa ortak arkadaşın ismini değil başkasının ismini verirdi.

Back